Προς το περιεχόμενο

Ενδεχόμενο identification theft...

akpe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...

Πρίν λίγο ενημερώθηκα πως έγινε μια παραγγελία στο eshop στο όνομά μου, χωρίς βέβαια εγω να έχω κάνει κάτι τέτοιο και μάλιστα για ένα laptop χιλίων ευρώ. Ο τυπάκος εντωμεταξύ είχε χρησιμοποιήσει όλα μου τα στοιχεία, ονοματεπώνυμο, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση, ενώ είχε ζητήσει παράδοση στο σπίτι μου και αντικαταβολή.

Πήρα τηλέφωνο βέβαια και την ακύρωσα, μου είπαν πως λογικά κάποιος έκανε φάρσα (αφού FFS μπορείς να παραγγείλεις και χωρίς εγγραφή βάζοντας ό,τι στοιχεία θέλεις) και απλά μου πρότειναν να έχω τον νού μου. Thnx Sherlock.

Τώρα αν και δεν αποκλείω την πιθανότητα να έγινε κάποιο λάθος, καίω κύτταρα προσπαθώντας να σκεφτώ αν αυτό είναι φάρσα ή κάποιου είδους απάτη. Γιαυτό το λόγο θέλω να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα και στέκομαι κυρίως όχι στην ίδια την παραγγελία, αλλά στην χρήση των προσωπικών μου στοιχείων.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο πρόβλημα; Σκέφτομαι ακόμα και να κινηθώ νομικά, ζητώντας οποιοδήποτε στοιχείο έχει αφήσει αυτός που έκανε την παραγγελία (ip σίγουρα) προκειμένου να τον βρούμε αλλά αμφιβάλλω το κατά πόσον θα μου δώσουν το οτιδήποτε χωρίς εξώδικο/ένταλμα.

Δημοσ.

Μαλλον προκειται για κακογουστη φάρσα...

Δεν ειναι δυσκολο καποιος να μαθει τα στοιχεια σου,ειδικα αν ειναι κοντα στο κυκλο σου.

Ακομη αν λογω του επαγγελματος σου εχεις σφραγιδα τοτε ειναι ακομη πιο ευκολο, ον/μα/διευθ/αφμ/δου και παει λεγοντας.

Δημοσ.

Ε δεν είναι και δύσκολο να παραγγείλει κάποιος για σένα.. Το μόνο που ζητάει είναι ένα email, τηλέφωνο, ονοματεπώνυμο και διεύθυνση αν θυμάμαι καλά. Αν εξαιρέσεις το email είναι σαν να σου παραγγέλνει πίτσες κάποιος για φάρσα. Με μια διαφορά κατά 990 ευρώ. :P Αφού σε ενημέρωσαν πάλι καλά.

Δημοσ.

Καλα και να στο φερνανε απλα θα τους ελεγες οτι δεν την εχω κανει εγω την παραγγελια αλλα καποιος αλλος με δικα μου στοιχεια και απλως θα το περνανε πισω.Αμα ητανε να πληρωναμε καθε παραγγελια που γινοτανε με δικα μας στοιχεια ο καθενας θα μπορουσε με πολυ λιγα πραγματα(ονομα,επωνυμο,email) να χρεωνει αβερτα οποιονδηποτε.

Δημοσ.

Κατ'αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεν με ενημέρωσαν οι ίδιοι, απλά μου ήρθε αυτοματοποιημένο mail από το eshop. Με ενημέρωσαν μάλιστα πως η ip που χρησιμοποιήθηκε για την παραγγελία ήταν η 41.105.48.110... οπότε εκτός και αν έχω μακρινούς συγγενείς στην Αλγερία, πρόκειται 100% για proxy.

Τώρα όμως... the plot thickens.

Πρίν λίγο ανακάλυψα πως χτές κάποιος/ο ίδιος έκανε bid και κέρδισε ένα προϊόν στο ebay αξίας 90 ευρώ... guess what? με το account μου. Το επιβεβαιωτικό mail από ebay ήρθε στις 3:37 (ίδια σχεδόν ώρα με το προηγούμενο σκηνικό!) ενώ λίγα λεπτά αργότερα, στις 3:53 έλαβα mail από paypal με διαδικασία για να κάνω reset το password μου (προφανώς προσπάθησε να κάνει login με το ίδιο pass για να πληρώσει και έφαγε άκυρο). Ευτυχώς στο paypal βλέπω τελευταίο login στις 17 του μήνα.

Διαφορετικό mail, διαφορετικό password, κάτι δεν πάει καθόλου καλά εδώ...

Να προσθέσω πως στις 17 του μήνα μου είχε έρθει αυτοματοποιημένο mail από paypal στα Γαλλικά (Αλγερία anyone?) το οποίο ανέφερε ενδεχόμενη χρήση του λογαριασμού και λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης... Αφού διπλοτσέκαρα την πηγή του mail, μπήκα και είδα πως όλα ήταν ok, άλλαξα κωδικούς και ερωτήσεις και δεν έδωσα περαιτέρω σημασία.

Δημοσ.

Αυτό σκέφτηκα και εγώ, αν και τρέχω καθημερινά scan πακετάκι μαζί με firewall.

Από την άλλη αν κάποιος είχε τσιμπήσει στοιχεία από trojan/keylogger στο eshop θα παράγγελνε; Μου φαίνεται περίεργο. Επιπροσθέτως αν ήταν έτσι δεν θα είχε πρόβλημα να βρεί τον κωδικό μου στο paypal και σε άλλες υπηρεσίες που θα μπορούσε να "παίξει", msn, facebook, forums κ.λπ. to name a few.

Δημοσ.

Νομίζω ότι είτε ο υπολογιστής σου είτε κάποια από τις email διευθύνσεις σου έχει γίνει compromised. Άλλαξε κωδικούς παντού email, social networks etc(όχι από τον υπολογιστή σου, μέχρι να σιγουρευτείς ότι είναι οκ).

Δημοσ.

Well, μόλις μίλησα με paypal και τους εξήγησα τι παίχτηκε, μου είπαν πως ο λογαριασμός θα είναι υπο παρακολούθηση για λίγες ημέρες και να περιμένω οδηγίες. Βασικά το paypal με καίει περισσότερο atm, αν και έχω δηλώσει χρεωστική εκεί και ρίχνω χρήματα μόνο όταν χρειάζομαι να τα σπρώξω online, ποτέ δεν ξέρεις.

Στο pc τώρα τρέχω επι καθημερινής βάσης avg και adaware, firewall ενεργοποιημένο, ενώ στο ρουτέρι έχω wpa2 με αλλαγμένο το default key. Με κάποιο sniffer ή keylogger λογικά θα είχε πρόσβαση και στο paypal χωρίς πρόβλημα, οπότε κάτι άλλο πρέπει να παίζει :/

edit: τελικά μάλλον trojan/bot ήταν... σε δεύτερο σκαν με το adaware βρήκε αυτό:

Quarantined items:

Description: c:\users\akpe\appdata\local\xenocode\appliancecaches\crypted.exe_v0ce12fcb\theapp\stubexe\@desktop@\beelinegps v3.0.15 beta\crypted.exe Family Name: Trojan.Win32.Generic!BT Engine: 3 Clean status: Success Item ID: 1 Family ID: 0 MD5: 3b45c6f77eaa2f4a009db427136d4166

More info.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...