vasiliis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα.Έχω μια απορία στην c++.Άν έχεις μία κλάση που χρησιμοποιείς για ταξινόμηση ακεραίων και μία άλλη κλάση που τη χρησιμοποιείς πχ για αντικείμενα ορθογωνίων και θέλεις μετα αντί να ταξινομεί τους ακεραίους να ταξινομεί τα αντικείμενα.Τί πρέπει να κάνεις?
vasiliis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα.Έχω μια απορία στην c++.Άν έχεις μία κλάση που χρησιμοποιείς για ταξινόμηση ακεραίων και μία άλλη κλάση που τη χρησιμοποιείς πχ για αντικείμενα ορθογωνίων και θέλεις μετα αντί να ταξινομεί τους ακεραίους να ταξινομεί τα αντικείμενα.Τί πρέπει να κάνεις?
Evgenios1 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 override τους "< > =" και κανεις ταξινομιση με std::sort
Evgenios1 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 override τους "< > =" και κανεις ταξινομιση με std::sort
georgemarios Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα.Έχω μια απορία στην c++.Άν έχεις μία κλάση που χρησιμοποιείς για ταξινόμηση ακεραίων και μία άλλη κλάση που τη χρησιμοποιείς πχ για αντικείμενα ορθογωνίων και θέλεις μετα αντί να ταξινομεί τους ακεραίους να ταξινομεί τα αντικείμενα.Τί πρέπει να κάνεις? Να υλοποιήσεις στην κλαση-ταξινομητη σου μια μέθοδο που παίρνει σαν όρισμα τα αντικειμενα που θες και τα ταξινομει βάσει των κριτηρίων που θες..... Για περισσοτερες λεπτομέρειες, δείχνεις τον κώδικα των κλάσεων που εχεις. Επίσης, πως σορταρεις ορθογώνια, βασει του εμβαδού τους ας πούμε; Αν είναι για εμβαδό, τότε υπολογισε ολα τα εμβαδα και πετα τα να τα σορτάρει ο ταξινομητής σου όπως σορταρει τους ακέραιους
georgemarios Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα.Έχω μια απορία στην c++.Άν έχεις μία κλάση που χρησιμοποιείς για ταξινόμηση ακεραίων και μία άλλη κλάση που τη χρησιμοποιείς πχ για αντικείμενα ορθογωνίων και θέλεις μετα αντί να ταξινομεί τους ακεραίους να ταξινομεί τα αντικείμενα.Τί πρέπει να κάνεις? Να υλοποιήσεις στην κλαση-ταξινομητη σου μια μέθοδο που παίρνει σαν όρισμα τα αντικειμενα που θες και τα ταξινομει βάσει των κριτηρίων που θες..... Για περισσοτερες λεπτομέρειες, δείχνεις τον κώδικα των κλάσεων που εχεις. Επίσης, πως σορταρεις ορθογώνια, βασει του εμβαδού τους ας πούμε; Αν είναι για εμβαδό, τότε υπολογισε ολα τα εμβαδα και πετα τα να τα σορτάρει ο ταξινομητής σου όπως σορταρει τους ακέραιους
nspyrou Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα.Έχω μια απορία στην c++.Άν έχεις μία κλάση που χρησιμοποιείς για ταξινόμηση ακεραίων και μία άλλη κλάση που τη χρησιμοποιείς πχ για αντικείμενα ορθογωνίων και θέλεις μετα αντί να ταξινομεί τους ακεραίους να ταξινομεί τα αντικείμενα.Τί πρέπει να κάνεις? Περίμενε γιατί λίγο μπερδεμένα μας τα λες! Έχεις μια κλάση που, υποθέτω έχει μια μέθοδο η οποία δέχεται ένα πίνακα ακεραίων (πχ) και εξάγει το πίνακα ταξινομημένο ή έχει τελος πάντων ένα property που είναι πίνακας κλπ κλπ. Και έχεις και μια κλάση που για να δημιουργείς αντικείμενα σχημάτων ορθογωνίου. Και θέλεις να ταξινομήσεις τα ορθογώνια βάσει τί?? Εμβαδού? Πως το σκέφτεσαι? Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?
nspyrou Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα.Έχω μια απορία στην c++.Άν έχεις μία κλάση που χρησιμοποιείς για ταξινόμηση ακεραίων και μία άλλη κλάση που τη χρησιμοποιείς πχ για αντικείμενα ορθογωνίων και θέλεις μετα αντί να ταξινομεί τους ακεραίους να ταξινομεί τα αντικείμενα.Τί πρέπει να κάνεις? Περίμενε γιατί λίγο μπερδεμένα μας τα λες! Έχεις μια κλάση που, υποθέτω έχει μια μέθοδο η οποία δέχεται ένα πίνακα ακεραίων (πχ) και εξάγει το πίνακα ταξινομημένο ή έχει τελος πάντων ένα property που είναι πίνακας κλπ κλπ. Και έχεις και μια κλάση που για να δημιουργείς αντικείμενα σχημάτων ορθογωνίου. Και θέλεις να ταξινομήσεις τα ορθογώνια βάσει τί?? Εμβαδού? Πως το σκέφτεσαι? Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?
vasiliis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Nαι πχ εμβαδού.Δέν είναι κάτι συγκεκριμένο,απλά το έχω απορία.Γενικά πως γίνεται μία κλάση να χρησιμοποιεί τα αντικείμενα μιας άλλης κλάσης?
vasiliis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Nαι πχ εμβαδού.Δέν είναι κάτι συγκεκριμένο,απλά το έχω απορία.Γενικά πως γίνεται μία κλάση να χρησιμοποιεί τα αντικείμενα μιας άλλης κλάσης?
Evgenios1 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Nαι πχ εμβαδού.Δέν είναι κάτι συγκεκριμένο,απλά το έχω απορία.Γενικά πως γίνεται μία κλάση να χρησιμοποιεί τα αντικείμενα μιας άλλης κλάσης? Ποσταρε αυτο που εχεις κανει.
Evgenios1 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Nαι πχ εμβαδού.Δέν είναι κάτι συγκεκριμένο,απλά το έχω απορία.Γενικά πως γίνεται μία κλάση να χρησιμοποιεί τα αντικείμενα μιας άλλης κλάσης? Ποσταρε αυτο που εχεις κανει.
vasiliis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 δέν έχω κάνει κάτι,είναι μια γενική απορία
vasiliis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 δέν έχω κάνει κάτι,είναι μια γενική απορία
nspyrou Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Nαι πχ εμβαδού.Δέν είναι κάτι συγκεκριμένο,απλά το έχω απορία.Γενικά πως γίνεται μία κλάση να χρησιμοποιεί τα αντικείμενα μιας άλλης κλάσης? Πχ πάρε ως παράδειγμα το κλασσικό use case που χρησιμοποιούν όλα τα βιβλία για να εξηγήσουν τη κληρονομικότητα (inheritance): // Αρχική σου κλάση (ή αλλιώς abstract class) class Animal { string AnimalName; Animal(); // constructor ~Animal(); // destructor }; // Μία πρώτη απορρέουσα κλάση ( ή child class ) class Dog: public Animal { void Woof() { std::cout << "Woof Woof!" << std::endl; } }; // Και μια δεύτερη απορρέουσα κλάση ( ή child class ) class Cat: public Animal { void Miaou { std::cout << "Miaou miaou!" << std::endl; } }; Θα παρατηρήσεις οτι και οι δύο child κλάσεις κληρονομούν από την Animal, αυτό σημαίνει οτι αν κάνω το εξής: Cat* _mycat = new Cat(); _mycat->AnimalName = "Φωφώ"; όπως και: Dog* _mydog = new Dog(); _mydog->AnimalName = "Μήτσος"; δεν θα έχω πρόβλημα παρόλο του οτι δεν το έχω δηλώσει μέσα στη κλάση Cat ή στη κλάση Dog, και αφού υπάρχει ήδη στην Abstract κλάση Animal. Ετσι είναι ένας από τους τρόπους .... Ένας άλλος είναι με reference: Δηλαδή ... class Person { char* FirstName; char* LastName; }; class OtiNaNai { void printPerson ( Person* aPerson ) { std:cout << aPerson->LastName + " " + aPerson->FirstName << std::endl; } }; Στην κλάση OtiNaNai περνάω ένα δείκτη σε αντικείμενο τύπου Person και βλέπω τα πεδία του αντικειμένου για να κάνω κάτι ... πχ να τα παρουσιάσω ... (Μη το πάρεις αυτό το πράμα και το τρέξεις ... φαντάζομαι οτι καταλαβαίνεις οτι δεν πρόκειται να τρέξει!!!) ... κάπως έτσι χρησιμοποιείς πεδία αντικειμένων μέσα από άλλα αντικείμενα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.