Προς το περιεχόμενο

Επιλογη router!!

sir_platanight

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ανάμεσα στους δύο δηλαδή καλύτερος ποιος είναι? Θα πάω να τον αγοράσω, γι' αυτό ρωτάω.

Αν με 42atte έπιανα 6-7mbit, δεν θα ήθελα τίποτα παραπάνω. Ένα 4άρι γεμάτο να πιάνω είμαι ευχαριστημένος, αλήθεια.

Όσον αφορά αυτό για τις προσπάθειες του Router πολύ σπάνια το έκανε και το Sagem, δηλαδή τεμπέλιαζε.

TO 2000 παιζει με dmt tools αν σε νοιαζει.κατα τα αλλα πανω κατω τα ιδια θα παρεις.ΠΑΝΩ κΑΤΩ.το 2000 δεν ξερω κατα ποσο ευκολα θα το βρεις ακομα.

για να παιξεις με 42 atten 6-7 θα πρεπει να σε εχουν με κανα 6αρι margin.γενικα το 42 ειναι αρκετο και μπορει και ευκολα να σου κανει αποσυνδεσεις.

Poulinos εχεις καποιο καλο Modem να προτεινεις?η δεν θα εχω προβλημα οτι και να βαλω?απο θεμα συγχρονισμου μιλαω και ταχυτητας?βασικα τι προτεινεις απο τις 2 λυσεις modem/router η Modem+router?

modem+router δεν βρισκω λογο.απλα θα μπλεξεις σε παραπανω ρυθμισεις και 2 μηχανηματα χωρις λλογο.θα ειχε νοημα αν ηθελες να παιρνες καποιο συγκεκριμενο access point πχ Που να ειναι 300 mw στο wireless για ποιο καλο σημα κτλ

Επίσης έριξα μία ματιά λίγο πιο βαθιά στο Router και η παρακάτω ρύθμιση υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με το αν παίρνει IP αυτόματα?

Dial On Demand.

usr.jpg

συνηθως ισχυουν 2 επιλογες always connected δηλαδη συνδεεται οτι και να γινει και dial on demand οταν θες να συνδεεται μονο οταν πχ ανοιγεις εσυ μια σελιδα και ζητας δεδομενα.με την dial on demand υπαρχει και συνηθως μια επιλογη που λεει μετα απο ποσα λεπτα Inactivity να σιυ ριξει το ιντερνετ.αυτο ειχε νοημα οταν παιζεις με χρονοχρεωση.αλλιως δεν το τσεκαρεις καν.απλα σου κλεινε την συνδεση οταν δεν την ηθελες μετα απο καποια χ λεπτα

Δημοσ.

οχι δεν το τσεκαρεις.πχ το linksys το εχει redial period x seconds για να σου λεει καθε ποσα seconds θα ξανακανει προσπαθεια.το zyxel το εχει nailed up connection οτι να ειναι always connected.σε αλλα βλεπεις οταν το βαζεις dial on demand διπλα να σου εχει μετα απο ποσα λεπτα idle θα το ριχνει κτλ.το 0 σημαινει always connected.

Δημοσ.

Το Belkin F5Z0104 Wireless Modem/Router N+ πώς σας φαίνεται?

Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά ενός router πιο πολυ για bridge και splitter.Ξέρω οτι μπορώ να κάνω και τη δουλειά μου με πιο φθηνά..

Τί εχετε να προτείνετε?

Και για αυτο που σας είπα έχει κάποιος κάποια άποψη?

Δημοσ.
.σε αλλα βλεπεις οταν το βαζεις dial on demand διπλα να σου εχει μετα απο ποσα λεπτα idle θα το ριχνει κτλ.το 0 σημαινει always connected.

Μήπως πρέπει να το τσεκάρω και να μου βγάλει κάποια επιλογή για να βάλω και εγώ "0"?

Δύσκολο βέβαια μου ακούγεται.

Γενικότερα πάντως οι Routers μόνο αν μπλοκάρουν από κάτι δεν παίρνουν πάλι Ip αυτόματα?

Δημοσ.
Το Belkin F5Z0104 Wireless Modem/Router N+ πώς σας φαίνεται?

Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά ενός router πιο πολυ για bridge και splitter.Ξέρω οτι μπορώ να κάνω και τη δουλειά μου με πιο φθηνά..

Τί εχετε να προτείνετε?

Και για αυτο που σας είπα έχει κάποιος κάποια άποψη?

δεν θα πολυπηγαινα σε belin αν και οι αποψεις διαφερουν.απο καποια belkin που δεν μπορουσαν να παρουν Ip απογοητευτηκα και δεν ειχαν και firmware.απο την αλλη δυνατο wireless εχουν και σαν access point ειχα δει καλα πραγματα.καποιοι αλλοι λενε κορυφη.τι θα βαλεις απο πισω να κανει κληση πανω στο belkin?και γιατι να παρεις modem router αν ειναι να το κανεις bridge και δεν παιρνεις σκετο ρουτερ

Μήπως πρέπει να το τσεκάρω και να μου βγάλει κάποια επιλογή για να βάλω και εγώ "0"?

Δύσκολο βέβαια μου ακούγεται.

Γενικότερα πάντως οι Routers μόνο αν μπλοκάρουν από κάτι δεν παίρνουν πάλι Ip αυτόματα?

οχι δεν το τσεκαρεις.απλα σου εξηγησα οτι καθε ρουτερ το εχει αλλιως.γενικος πρεπει να παιρνουν αυτοματα.καποια ρουτερακια δεν παιρνουν για δυο λογους.ειτε επειδη δεν εχασαν συγχρονισμο δεν ξαναδοκιμαζουν να συνδεθουν ειτε γιατι δοκιμαζουν 2-3 φορες να παρουν Ip και αν δεν τα καταφερουν σταματανε.το κακο ειναι οτι αμα πεσει η συνδεση αποτομα λογο χαλια γραμμης οταν το ρουτερ χανει την συνδεση και δοκιμασει 2-3 φορες να συνδεθει ακαριαια επειδη το username σου δνε εχει πεσει απο τον isp ακομα το ρουτερ δεν θα καταφερει να συνδεθει γιατι στον Isp φαινεσαι ακομα online οποτε σου κανει reject την νεα σου προσπαθεια.εκει μετα ....την εκατσες.θελει Manual connect.μερικες φορες βεβαια το φτιαχνυν με κανα firmware update στο ρουτερ.σε κατι Usr δεν ειδα ποτε να φτιαχνεται

Δημοσ.

SagemSettings.jpg

Μόλις έβγαλα το USR 9108 και θα το βάλω σε λίγο για πώληση.

Έβαλα το Sagem Fast 2404. Ο τεχνικός του ΟΤΕ, μου είπε να κοιτάξω μία επιλογή για να παίρνει αυτόματα IP, όταν την χάνει. Την επιλογή που έχω κυκλώσει, δεν την είχε τικαρισμένη. Πλέον την έχω τικάρει όπως μπορείς να δεις, έκανα Save/Reboot.

Έπρεπε ή όχι? Αυτή είναι η επιλογή που χρειάζομαι για να παίρνει αυτόματα και πάντα IP?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

ναι σωστη επιλογη.λεει στο ρουτερ οτι ακομα και αν για καποιο λογο φας authentication error (πχ επειδη το username σου δεν εχει πεσει ακομα απο τον radius του isp λογω της αποτομης αποσυνδεσης) να δοκιμαζει παλι το ρουτερ.

Δημοσ.

ε ναι.απλα σε καθε ρουτερ ειναι διαφορετικο το πως κραταει την συνδεση up.βεβαια σε καποια ρουτερ μπορεις να ρυθμισεις να ειναι συνεχεια συνδεδεμενο αλλα δεν μπορεις να ρυθμισεις ποσες φορες θα κανει προσπαθεια αμα παιρνει authentication error.

Δημοσ.

Μάλιστα.

Τελικά χρησιμοποιώ το Sagem 2404. Θα δοκιμάσω αυτές τις μέρες κάποιο THOMSON, αν και με το Sagem δεν βλέπω να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα. Θέλω να το αφήσω καμιά βδομάδα να δω αν χρειαστεί να το ανοιγοκλείσω χειροκίνητα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...