chrisimone Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Καλημερα σκεφτομαι λοιπον σιγα σιγα να στησω ενα μηχανακι το οποιο θα εχει ρολο σερβερ κ συγκεκριμενα θα περαστει freenas απαιτησεις οσο το δυνατον αθορυβο , δισκοι για αρχη θα χρησιμοποιηθει εναν σαμσουγκ 1,5Tb που υπαρχει κ με την πρωτη ευκαιρια θα μπει ακομη ενας επεξεργαστης φανταζομαι οσο το δυνατον ποιο χαμηλης καταναλωσης κ σχετικα φθηνος, μνημη 2 γιγα μητρικη να εχει τουλαχιστον 4 σατα κουτι κατι αναλογο .. ακουω προτασεις !!!!
chrisimone Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Καλημερα σκεφτομαι λοιπον σιγα σιγα να στησω ενα μηχανακι το οποιο θα εχει ρολο σερβερ κ συγκεκριμενα θα περαστει freenas απαιτησεις οσο το δυνατον αθορυβο , δισκοι για αρχη θα χρησιμοποιηθει εναν σαμσουγκ 1,5Tb που υπαρχει κ με την πρωτη ευκαιρια θα μπει ακομη ενας επεξεργαστης φανταζομαι οσο το δυνατον ποιο χαμηλης καταναλωσης κ σχετικα φθηνος, μνημη 2 γιγα μητρικη να εχει τουλαχιστον 4 σατα κουτι κατι αναλογο .. ακουω προτασεις !!!!
xrhstosiak Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 θα σου προτεινα board με ενσωματομένο atom επεξεργαστη σε μινι κουτακι, επισης κυκλοφορουν και τροφοδοτικα σαν αυτα των φορητων υπολογιστων αλλα που μπορουν να συνδεθουν με ενα μικρης καταναλωσης pc-ακι
xrhstosiak Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 θα σου προτεινα board με ενσωματομένο atom επεξεργαστη σε μινι κουτακι, επισης κυκλοφορουν και τροφοδοτικα σαν αυτα των φορητων υπολογιστων αλλα που μπορουν να συνδεθουν με ενα μικρης καταναλωσης pc-ακι
chrisimone Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 71 εμφανισεις μονο μια απαντηση .. χμμμ!!! δεν εχει απασχολησει κανεναν στο παρελθον κατι παρομοιο!!!!!
chrisimone Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 71 εμφανισεις μονο μια απαντηση .. χμμμ!!! δεν εχει απασχολησει κανεναν στο παρελθον κατι παρομοιο!!!!!
citakis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Θα σου πρότεινα να βρεις ένα παλιό μηχάνημα και να του βάλεις έναν raid controller μια gigabit κάρτα δικτύου και ένα αθορυβο τροφοδοτικό. Απο δίσκους βάλε όσους αντέχει η τσέπη σου. Εγώ το έχω στήσει με Pentium III 900MHz, 512MB Ram και δύο δίσκους sata σε raid και η χρήση του επεξεργαστή δεν ανεβαίνει πάνω από 70%. Μην βάλεις P4 ή athlon της ίδιας εποχής διότι ήταν πολύ ενεργοβόροι
alqui Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Θα σου πρότεινα να βρεις ένα παλιό μηχάνημα και να του βάλεις έναν raid controller μια gigabit κάρτα δικτύου και ένα αθορυβο τροφοδοτικό. Απο δίσκους βάλε όσους αντέχει η τσέπη σου. Εγώ το έχω στήσει με Pentium III 900MHz, 512MB Ram και δύο δίσκους sata σε raid και η χρήση του επεξεργαστή δεν ανεβαίνει πάνω από 70%. Μην βάλεις P4 ή athlon της ίδιας εποχής διότι ήταν πολύ ενεργοβόροι εφοσον θα στησει freenas τι χρειαζεται τον raid controller??
The_Judas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Θα σου πρότεινα να βρεις ένα παλιό μηχάνημα και να του βάλεις έναν raid controller μια gigabit κάρτα δικτύου και ένα αθορυβο τροφοδοτικό. Απο δίσκους βάλε όσους αντέχει η τσέπη σου. Εγώ το έχω στήσει με Pentium III 900MHz, 512MB Ram και δύο δίσκους sata σε raid και η χρήση του επεξεργαστή δεν ανεβαίνει πάνω από 70%. Μην βάλεις P4 ή athlon της ίδιας εποχής διότι ήταν πολύ ενεργοβόροι Συμφωνώ και επαυξάνω. Το nas δεν χρειάζεται και πολύ ισχυρό επεξεργαστή. Για να γίνει πιο αθόρυβο το σύστημα, το freenas μπορεί να εγκατασταθεί σε κάρτα CF ή σε usb flash. εφοσον θα στησει freenas τι χρειαζεται τον raid controller?? Για ασφάλεια των δεδομένων. Αν χαλάσει ο ένας δίσκος συνεχίζει το σύστημα να δουλεύει με τον (-ους) υπόλοιπους. Μπορεί αν θέλει να το αποφύγει αν πρόκειται για οικιακό σύστημα.
TEOKOS Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 αυτό Για αρχή και αργότερα ένας sata controler στην pci http://www.getitnow.gr/prod/pliroforiki/anabathmisi/mitrikes-motherboard/gigabyte-ga-d510ud-rev-10-mitriki-karta-mini-itx-inm10/prod252377pp/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.