kSiS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα. εχω στα χερια μου ενα hp pavilion dv4223ea το οποιο δεν εχει ηχο και δεν βλεπει με τιποτα το ethernet. να αναλυσω, το λαπτοπ δουλευε κανονικα με windows xp home, αλλα ξαφνικα σταματησε ο ηχος να δουλευει. δεν βλεπει καθολου καρτα ηχου και ετσι δεν μπορω να εγκαταστησω καν τους οδηγους γιατι παιρνω error. περαν αυτου ξαφνικα σταματησε να βλεπει το καλωδιο ethernet. εχει το εικονιδιο του δικτυου κατω δεξια,εχει εγκατεστημενους τους οδηγους της καρτας δικτυου αλλα με τιποτα δεν βλεπει καλωδιο ethernet, παραμενει το γνωστο κοκκινο Χ. εχω δοκιμασει φορματ σε XP Pro sp3 XP Pro sp2 Home sp1 Home sp2 Home sp3 αλλα δεν αλλαζει τιποτα. εγκαθιστω κανονικα ολους τους οδηγους απο το επισημο site της HP (πλυν της καρτας ηχου που δεν μου επιτρεπει). εχω κανει και bios update.στο bios δεν υπαρχει καμια ρυθμιση που να απενεργοποιει Lan OnBoar & Audio OnBoard οπως εχουν καποιοι desktop. να τονισω οτι δεν υπαρχει το recovery partition , πιθανονο διαγραφηκε απο καποιον σε προηγουμενο φορματ. εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει? το μονο που μου περναει απο το μυαλο ειναι να εβγαλε προβλημα η μητρικη απο την υγρασια αλλα και παλι πολυ δυσκολα διοτι αλλιως δεν θα δουλευε τπτ επανω στην μητρικη. διαψευστεμε εαν κανο λαθος. καθε ιδεα,γνωμη,βοηθεια δεκτη.
kSiS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα. εχω στα χερια μου ενα hp pavilion dv4223ea το οποιο δεν εχει ηχο και δεν βλεπει με τιποτα το ethernet. να αναλυσω, το λαπτοπ δουλευε κανονικα με windows xp home, αλλα ξαφνικα σταματησε ο ηχος να δουλευει. δεν βλεπει καθολου καρτα ηχου και ετσι δεν μπορω να εγκαταστησω καν τους οδηγους γιατι παιρνω error. περαν αυτου ξαφνικα σταματησε να βλεπει το καλωδιο ethernet. εχει το εικονιδιο του δικτυου κατω δεξια,εχει εγκατεστημενους τους οδηγους της καρτας δικτυου αλλα με τιποτα δεν βλεπει καλωδιο ethernet, παραμενει το γνωστο κοκκινο Χ. εχω δοκιμασει φορματ σε XP Pro sp3 XP Pro sp2 Home sp1 Home sp2 Home sp3 αλλα δεν αλλαζει τιποτα. εγκαθιστω κανονικα ολους τους οδηγους απο το επισημο site της HP (πλυν της καρτας ηχου που δεν μου επιτρεπει). εχω κανει και bios update.στο bios δεν υπαρχει καμια ρυθμιση που να απενεργοποιει Lan OnBoar & Audio OnBoard οπως εχουν καποιοι desktop. να τονισω οτι δεν υπαρχει το recovery partition , πιθανονο διαγραφηκε απο καποιον σε προηγουμενο φορματ. εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει? το μονο που μου περναει απο το μυαλο ειναι να εβγαλε προβλημα η μητρικη απο την υγρασια αλλα και παλι πολυ δυσκολα διοτι αλλιως δεν θα δουλευε τπτ επανω στην μητρικη. διαψευστεμε εαν κανο λαθος. καθε ιδεα,γνωμη,βοηθεια δεκτη.
isay Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Απο τις περιγραφές και τις δοκιμές που έχει κάνει, δείχνει ότι η κάρτα ήχου και η κάρτα δικτύου έχουν αποδημήσει. Στη θέση σου θα έκανα μια τελευταία δοκιμή με Linux live cd.
isay Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Απο τις περιγραφές και τις δοκιμές που έχει κάνει, δείχνει ότι η κάρτα ήχου και η κάρτα δικτύου έχουν αποδημήσει. Στη θέση σου θα έκανα μια τελευταία δοκιμή με Linux live cd.
alexb_10 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Και εγώ το ίδιο λέω. Πάντως, μπορείς να την βγάλεις φτηνά. Με ένα τέτοιο και με ένα τέτοιο συνολικά 30 € είσαι εντάξει!
alexb_10 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Και εγώ το ίδιο λέω. Πάντως, μπορείς να την βγάλεις φτηνά. Με ένα τέτοιο και με ένα τέτοιο συνολικά 30 € είσαι εντάξει!
kSiS Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 ευχαριστω isay θα το δοκιμασω. επισης αλεχβ σε κατι τετοιο το παω και εγω αφου δν υπαρχει αλλη λυση.
kSiS Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 ευχαριστω isay θα το δοκιμασω. επισης αλεχβ σε κατι τετοιο το παω και εγω αφου δν υπαρχει αλλη λυση.
stefoss Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Για τη καρτα δικτύου αν πληκτρολογήσεις ipconfig/all στο command prompt τη βλέπει? Αν τη βλέπει πληκτρολόγησε ipconfig/release k ipconfig/renew για να πάρεις ip από το ρούτερ μήπως και είναι πρόβλημα ρύθμισης.
kSiS Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 αυτα παιρνω απο το ipconfig /all Uploaded with ImageShack.us στο ipconfig /release kai /renew παιρνω το ιδιο μηνυμα: Καμια λειτουργια δεν μπορει να γινει στο "Τοπική σύνδεση" ενω εχει τα μεσα του απενεργοποιημένα.
stefoss Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Χμμ...από τη στιγμή που το λειτουργικό "βλέπει" το hardware (αλήθεια στο device manager κοίταξες?) λογικά θα είναι software πρόβλημα. Βέβαια πως άλλαξαν (αν άλλαξαν) οι ρυθμίσεις στο software και ξαφνικά δε δουλεύουν είναι ένα θέμα.. Κάποιες ιδέες για το ethernet: Βεβαιώσου ότι ο router/καλώδιο είναι οκ και το DHCP ενεργοποιημένο, δοκιμάζοντας τον με άλλο pc αν είναι δυνατο και ότι έχεις ρυθμίσει το ipν4/tcp (δεξί κλικ στο εικονίδιο της κάρτας δικτύου και θα το βρεις, δε θυνάμαι τις επιλογές ακριβώς) να παίρνει αυτόματα ip και dns server.
kSiS Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 στην διαχειριση συσκευων δεν εχω καμια αγνωστη συσκευη και η καρτα δικτυου εμφανιζεται κανονικα στην κατηγορια της με πληρη το ονομα της. στην αναφορα συμβαντων δεν βλεπω κατι σχετικο με το δικτυο. αυτοματη ip κ dns ειναι επιλεγμενο. ολα κανονικα. εχω δοκιμασει και συνδεση μεταξυ 2 pc αλλα παλι το ιδιο αποτελεσμα. εχω δοκιμασει 3 καλωδια διαφορετικα τα οποια δουλευουν στην συνδεση του δικου μου υπολογιστη με το ρουτερ. στο log του ρουτερ μου βλεπω μονο αυτη την εκτελεση καθε μερικα δευτερολεπτα... 10/26/2010 22:25:38 PPPoE receive PADO 10/26/2010 22:25:30 PPPoE receive PADO
stefoss Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 στο log του ρουτερ μου βλεπω μονο αυτη την εκτελεση καθε μερικα δευτερολεπτα... Από τη στιγμή που βλέπεις τον router (Aφού βλέπεις το log. Εκτός αν βλέπεις το router από άλλο pc?) η κάρτα δικτύου δουλεύει και το πρόβλημα πάει στον router. Μάλλον πρόβλημα σύνδεσης του router στον isp. Έχεις προσέξει αν ο router συνδέεται? (το ιντερνετ λαμπάκι ανάβει?)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.