Προς το περιεχόμενο

Γλώσσες προγραμματισμου

strat92man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασικά .Net είναι η πλατφόρμα της Microsoft "περίπου" αντίστοιχη της Java, C με C++ οι βασικές διαφορές είναι ότι η C είναι πιο γρήγορη(λέμε τώρα) και ότι με την C++ μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντικειμενοστραφή προγραμματισμό , ένας τρόπος κατανομής των δεδομένων πολύ εύχρηστος και χρήσιμος για πολλές εφαρμογές , αντίστοιχα οι C# κ η Java βασίστηκαν στην C++ και στο κομμάτι της αντικειμενοστρέφιας για να φτάσουν εκεί που είναι

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές και επειδή καταλαβαίνω οτι δεν έχεις σχέση με το "άθλημα",, η C++ είναι υπερσύνολο της C. Σκέψου οτι έχεις έναν σταθερό πυρήνα της C (ή αλλιώς ANSI C), και η κάθε εταιρεία γύρω της έχει φτιάξει τις δικές της επεκτάσεις, (Microsoft Visual C++, Microsoft C#, Borland C++ Builder και λοιπά). Οι προλαλήσαντες έχουν όλοι δίκιο .. δηλαδή μπορεί γνωρίζοντας C++ να ξέρεις και C, αλλά μπορεί και όχι!! Αυτό εξαρτάται από τις εφαρμογές τις οποίες φτιάχνεις και το πόσο ασχολείσαι με τα θέματα που αφορούν καθαρά την ίδια την C. Πχ: Δεν θα κάτσω να φτιάξω μια λίστα από την αρχή (σε C) αφού η C++ μου την έχει έτοιμη ως αντικείμενο που μπορώ να χρησιμοποιήσω χωρίς κόπο.

Η .ΝΕΤ είναι μια, ας πούμε,, πλατφόρμα! Μια πλατφόρμα που έχει όλα τα εργαλεία για να φτιάξεις προγράμματα ή να τρέξεις προγράμματα. Κυρίως σε γλώσσες όπως C#, Visual Basic .NET, Visual C++ .NET, και πλέον από δευτερεύουσες γλώσσες άλλων εταιρειών πχ Embarcadero CodeGear (πάλαι ποτέ, Borland), Delphi .NET, C#, J# (μια μορφή της Java για .ΝΕΤ) ... Ο σκοπός ύπαρξής της (υποτίθεται) είναι για να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τις πολύπλοκες εγκαταστάσεις προγραμμάτων με setups και πακέτα & υπο-πακέτα και msi μέσα σε msi και χαμένα setup dependencies κλπ κλπ. Βέβαια, μέχρι τώρα δεν έχω δεί κάτι τέτοιο που να φαίνεται ως ξεκαθάρισμα, αλλά τεσπά ...

Τώρα τί θέλει η αγορά?? Μόλις μάθεις ... πες μας κι εμάς για να μάθουμε!! :lol:

Οι εφαρμογές .ΝΕΤ είναι αρκετά δημοφιλείς, ομορφούλες, και γρήγορες στην ανάπτυξη,, οπότε τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο. Εγώ προσωπικά, προτιμώ να έχω τον έλεγχο κατά την διάρκεια της ανάπτυξης και να μην έχω βοηθητικά εργαλεία να παρεμβάλλονται εκεί που δεν τα σπέρνω (Garbage collection κλπ κλπ), οπότε προτιμώ Borland ή αλλιώς Embarcadero CodeGear, πχ Delphi - C++ Builder, C#, VCL.NET ... Υποθέτω πως μέχρι ενός σημείου η επιλογή της γλώσσας έχει να κάνει και με το project το οποίο έχεις να διεκπεραιώσεις, και αυτό μιλώντας κατά παράδοση της κάθε γλώσσας. Πλέον, λίγες είναι οι διαφορές μεταξύ τους. Οπότε όπου θεωρείς οτι έχεις μεγαλύτερη εμπειρία και ευχέρεια "ζωγραφίζεις" και το φχαριστιέσαι δεόντως ;)

Φυσικά τα άνω αποτελούν την προσωπική μου άποψη επί του θέματος, και τα όσα έχω αποκομίσει απο την αγορά όλα αυτά τα χρόνια.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές και επειδή καταλαβαίνω οτι δεν έχεις σχέση με το "άθλημα",, η C++ είναι υπερσύνολο της C. Σκέψου οτι έχεις έναν σταθερό πυρήνα της C (ή αλλιώς ANSI C), και η κάθε εταιρεία γύρω της έχει φτιάξει τις δικές της επεκτάσεις, (Microsoft Visual C++, Microsoft C#, Borland C++ Builder και λοιπά). Οι προλαλήσαντες έχουν όλοι δίκιο .. δηλαδή μπορεί γνωρίζοντας C++ να ξέρεις και C, αλλά μπορεί και όχι!! Αυτό εξαρτάται από τις εφαρμογές τις οποίες φτιάχνεις και το πόσο ασχολείσαι με τα θέματα που αφορούν καθαρά την ίδια την C. Πχ: Δεν θα κάτσω να φτιάξω μια λίστα από την αρχή (σε C) αφού η C++ μου την έχει έτοιμη ως αντικείμενο που μπορώ να χρησιμοποιήσω χωρίς κόπο.

Η .ΝΕΤ είναι μια, ας πούμε,, πλατφόρμα! Μια πλατφόρμα που έχει όλα τα εργαλεία για να φτιάξεις προγράμματα ή να τρέξεις προγράμματα. Κυρίως σε γλώσσες όπως C#, Visual Basic .NET, Visual C++ .NET, και πλέον από δευτερεύουσες γλώσσες άλλων εταιρειών πχ Embarcadero CodeGear (πάλαι ποτέ, Borland), Delphi .NET, C#, J# (μια μορφή της Java για .ΝΕΤ) ... Ο σκοπός ύπαρξής της (υποτίθεται) είναι για να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τις πολύπλοκες εγκαταστάσεις προγραμμάτων με setups και πακέτα & υπο-πακέτα και msi μέσα σε msi και χαμένα setup dependencies κλπ κλπ. Βέβαια, μέχρι τώρα δεν έχω δεί κάτι τέτοιο που να φαίνεται ως ξεκαθάρισμα, αλλά τεσπά ...

Τώρα τί θέλει η αγορά?? Μόλις μάθεις ... πες μας κι εμάς για να μάθουμε!! :lol:

Οι εφαρμογές .ΝΕΤ είναι αρκετά δημοφιλείς, ομορφούλες, και γρήγορες στην ανάπτυξη,, οπότε τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο. Εγώ προσωπικά, προτιμώ να έχω τον έλεγχο κατά την διάρκεια της ανάπτυξης και να μην έχω βοηθητικά εργαλεία να παρεμβάλλονται εκεί που δεν τα σπέρνω (Garbage collection κλπ κλπ), οπότε προτιμώ Borland ή αλλιώς Embarcadero CodeGear, πχ Delphi - C++ Builder, C#, VCL.NET ... Υποθέτω πως μέχρι ενός σημείου η επιλογή της γλώσσας έχει να κάνει και με το project το οποίο έχεις να διεκπεραιώσεις, και αυτό μιλώντας κατά παράδοση της κάθε γλώσσας. Πλέον, λίγες είναι οι διαφορές μεταξύ τους. Οπότε όπου θεωρείς οτι έχεις μεγαλύτερη εμπειρία και ευχέρεια "ζωγραφίζεις" και το φχαριστιέσαι δεόντως ;)

Φυσικά τα άνω αποτελούν την προσωπική μου άποψη επί του θέματος, και τα όσα έχω αποκομίσει απο την αγορά όλα αυτά τα χρόνια.

Δημοσ.

αμα καποιος γνωρίζει c++ ξέρει και C ???

απο προσψπικη εμπειρια... ΟΧΙ (το μονο που θα καταφερεις ειναι κωδικα σπαγγετι οπος ειπε καποις)

Θα σου ελεγα να μαθεις c# java και c++, και οι τρεις βαδιζουν στο ιδιο παραδειγμα, συν οτι εχουν σχετικα το ιδιο συντακτικο. Το τι κανει η μια τι κανει η αλλη... καλυτερα να το ανακαλυψεις μονος σου :-) .

Δημοσ.

απο προσψπικη εμπειρια... ΟΧΙ (το μονο που θα καταφερεις ειναι κωδικα σπαγγετι οπος ειπε καποις)

Θα σου ελεγα να μαθεις c# java και c++, και οι τρεις βαδιζουν στο ιδιο παραδειγμα, συν οτι εχουν σχετικα το ιδιο συντακτικο. Το τι κανει η μια τι κανει η αλλη... καλυτερα να το ανακαλυψεις μονος σου :-) .

Δημοσ.

Σίγουρα αν ξέρεις C++ ξέρεις τις εντολές της C. Ότι δεν θα καταφέρεις να γράψεις τον καλύτερο κώδικα είναι λογικό λόγω των διαφορών που έχουν. Αλλά θα μπορέσεις να γράψεις μόνο με τις εντολές και την λογική της C και επίσης αν διαβάσεις ένα κώδικα C θα καταλάβεις τι γράφει. Για optimization και εξειδικευμένες εφαρμογές της C ξέροντας μόνο C++ όχι, δεν θα καταφέρεις να κάνεις.

Δημοσ.

Σίγουρα αν ξέρεις C++ ξέρεις τις εντολές της C. Ότι δεν θα καταφέρεις να γράψεις τον καλύτερο κώδικα είναι λογικό λόγω των διαφορών που έχουν. Αλλά θα μπορέσεις να γράψεις μόνο με τις εντολές και την λογική της C και επίσης αν διαβάσεις ένα κώδικα C θα καταλάβεις τι γράφει. Για optimization και εξειδικευμένες εφαρμογές της C ξέροντας μόνο C++ όχι, δεν θα καταφέρεις να κάνεις.

Δημοσ.

Λοιπόν και τώρα το κρισιμο ερώτημα:

Τι πιστευεται ;;;

Ειναι καλύτερα κάποιος να μάθει αρχικά Java or C#

δηλάδη απο ότι καταλαβα

Java,C++,C# πρέπει να ξέρεις και είσαι oK ...?

σας ευχαριστω για τις μέχρι τώρα απαντησεις σας/ :-D

Δημοσ.
Λοιπόν και τώρα το κρισιμο ερώτημα:

Τι πιστευεται ;;;

Ειναι καλύτερα κάποιος να μάθει αρχικά Java or C#

δηλάδη απο ότι καταλαβα

Java,C++,C# πρέπει να ξέρεις και είσαι oK ...?

σας ευχαριστω για τις μέχρι τώρα απαντησεις σας/ :-D

Φίλε μου,,, εδώ,, οι γνώμες διίστανται ...

Αν και είμαι νέος άνθρωπος .. (30), είμαι της παλιάς σχολής: Πρώτα τα δύσκολα, για να πας στα εύκολα. Δηλαδή: Πως θα μπορέσεις να δουλεψεις άνετα την C# και να καταλάβεις πως γίνονται οι διεργασίες στο background, αν δεν ξέρεις πως δουλεύουν οι pointers?? Οταν χρησιμοποιείς μεταβλητές by value και by reference πως αυτές ουσιαστικά περνάνε στις υπορουτίνες? Και ποιά η ουσιαστική διαφορά τους?? Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστον πως λειτουργούν πρωτού τα λειτουργήσεις, και αυτό για να ξέρεις τι να περιμένεις, πως να το περιμένεις και απο που μπορεί να σού 'ρθει αν τυγχόν σου 'ρθει!

Ταπεινή μου γνώμη στη σειρά??

C - C++ - Java - C# ή C - C++ - C# - Java ...

Άλλωστε το να κρατάμε μια ιεραρχία στις γλώσσες όπως αυτές ορίζονται στις χαμηλού - ημιυψηλού και υψηλού επιπέδου είναι προς ώφελός μας.

Σου παραθέτω ένα link που στις διαχωρίζει ...

http://www.cs.toronto.edu/~gpenn/csc324/lecture2.pdf

Δημοσ.
Φίλε μου,,, εδώ,, οι γνώμες διίστανται ...

Αν και είμαι νέος άνθρωπος .. (30), είμαι της παλιάς σχολής: Πρώτα τα δύσκολα, για να πας στα εύκολα. Δηλαδή: Πως θα μπορέσεις να δουλεψεις άνετα την C# και να καταλάβεις πως γίνονται οι διεργασίες στο background, αν δεν ξέρεις πως δουλεύουν οι pointers?? Οταν χρησιμοποιείς μεταβλητές by value και by reference πως αυτές ουσιαστικά περνάνε στις υπορουτίνες? Και ποιά η ουσιαστική διαφορά τους?? Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστον πως λειτουργούν πρωτού τα λειτουργήσεις, και αυτό για να ξέρεις τι να περιμένεις, πως να το περιμένεις και απο που μπορεί να σού 'ρθει αν τυγχόν σου 'ρθει!

Ταπεινή μου γνώμη στη σειρά??

C - C++ - Java - C# ή C - C++ - C# - Java ...

Άλλωστε το να κρατάμε μια ιεραρχία στις γλώσσες όπως αυτές ορίζονται στις χαμηλού - ημιυψηλού και υψηλού επιπέδου είναι προς ώφελός μας.

Σου παραθέτω ένα link που στις διαχωρίζει ...

http://www.cs.toronto.edu/~gpenn/csc324/lecture2.pdf

να ρωτήσω κατι; ακομη..

ειναι λάθος να μάθω πρώτα c++ αντι για c

στον πανεπιστημιο πάμε αρκετα αργα...1ο εξαμηνο και τοσα χρονια περιμενα να κανω αυτο το πραγμα και ξαφνικα ολα σε slow motion(η πλακα ειναι οτι στα Μαθηματικα πάμε πολυ γρηγορα το αντιθετο απ'οτι ηθελα...και μεχρι να συνελθω απο το τζετ λακ του Μετρο χάνω την μπαλα χαχα)

πήγα στο papasotiriou στην Πανεπιστημιου και πηρα την βιβλιο της c++ Να ξεκινησω ή ακομη ;;

Δημοσ.
να ρωτήσω κατι; ακομη..

ειναι λάθος να μάθω πρώτα c++ αντι για c

στον πανεπιστημιο πάμε αρκετα αργα...1ο εξαμηνο και τοσα χρονια περιμενα να κανω αυτο το πραγμα και ξαφνικα ολα σε slow motion(η πλακα ειναι οτι στα Μαθηματικα πάμε πολυ γρηγορα το αντιθετο απ'οτι ηθελα...και μεχρι να συνελθω απο το τζετ λακ του Μετρο χάνω την μπαλα χαχα)

πήγα στο papasotiriou στην Πανεπιστημιου και πηρα την βιβλιο της c++ Να ξεκινησω ή ακομη ;;

Ειναι σα να ρωτας "Να μαθω πρωτα Ισπανικα ή Γαλλικα". Τεσπα, ειναι διαφορετικες γλωσσες, το μονο κοινο που εχουν ειναι το γραμμα C (ααα και η δημοτικοτητα τους)

Δημοσ.

Επειδή γνωρίζω κι εγώ, όπως και οι υπόλοιποι φίλοι τί σημαίνει να είσαι φοιτητής, (λίγα χρήματα, ακριβά τα βιβλία κλπ), σίγουρα το να προσπαθούμε να συμπτίξουμε τις απαιτήσεις σε βιβλία που θα μας αποφέρουν περισσότερα απ'όσα χρειαζόμαστε άμεσα είναι μια κοινή πρακτική. Δεν θα κρίνω αν είναι σωστή ή λάθος (γιατί το έκανα κι εγώ). Το οτι πήρες ένα βιβλίο C++ είναι μια καλή κίνηση που σίγουρα θα σε βοηθίσει πολύ.

Αλλά, καλό είναι πρώτα να δεις τί είναι αυτό το πράμα που λέγετε C πρίν δείς τα extra καλούδια του. Και όπως έγραψα σε ένα προηγούμενο μήνυμά μου, η κάθε εταιρεία έχει προσαρτίσει τα δικά της στην C++ όχι στη C που είναι standard πρότυπο, εξού και ANSI C.

Θα διαφωνίσω λίγο (χωρίς παρεξήγηση) με το φίλο Evgenio, γιατί ως γνωστό, κάλλιστα σε οποιονδήποτε compiler της C++ είτε σε Windows, είτε σε Linux, είτε σε Mac OS, είτε οπουδήποτε, η C (Ansi C) δεν αλλάζει. Αλλάζουν μερικές βιβλιοθήκες μεν, αλλά η γλώσσα είναι απαράλλακτη. Τουλάχιστον αυτό παρατηρώ εγώ.

Γι'αυτό και θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα (εγώ σαν Νίκος) να δεις τη C πρώτα (χωρίς αυτό να σημαίνει οτι το βιβλίο που έχεις στα χέρια σου δεν μπορείς να το ξεκινήσεις). Άλλωστε, όλα σχεδόν τα βιβλία, ξεκινάνε από τα basics που αφορούν την C, και προχωρούν στα επιμέρους που αφορούν τη εκάστοτε C++ ...

Αλλά αυτή είναι μια επιλογή που εσύ πρέπει να τη κάνεις, και μόνος σου να κρίνεις αν και κατα πόσο είναι μια κίνηση που θα σε βοηθίσει ή θα σε κάνει κοτσίδα .. :-)

Δημοσ.
Λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σαςσχετικα με καποιες αποροιες μ στις Γλώσσες προγραμματιμου:

Λοιπόν θα ήθελα καποιος να μου πει ποιες ειναι οι ποιο βασικες που χρησιμοποιουν πλεον οι προγραμματιστες.;;;

με λιγα λόγια τι η αγορά θέλει ;;;

και τι ειναι το C#

απλα να μάθω δεν ειμαι προγραμματιστης..μην νομιζουν τιποτα ξερω οτι ειναι ηλιθιες ερωτησεις αλλα πείτε μου..!

Το να μάθεις μια γλώσσα προγραμματισμού είναι μόνο το 10% , το να μάθεις να την χρησιμοποιείς στην πράξη μαζί με τις βιβλιοθήκες της είναι το υπόλοιπο 90% .

Βασίκα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από python . Ο python είναι πολύ εύκολος για να τον μάθεις και οι βιβλιοθήκες του είναι εξίσου αρκετά εύκολες, επίσης είναι πανίσχυρη γλώσσα προγραμματισμού που θα μείνει μαζί σου για πολλές δεκαετίες και θα σε καλύψει σε όλους τους τομείς.

Ότι παίρνει 10 σελίδες κώδικα σε C/C++ μπορεί να πάρει μόνο μια σελίδα κώδικα σε python. Φαντάζεσαι λοιπόν πόσο εύκολη γλώσσα είναι και ποσο συνοπτική.

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα του python είναι συνεργάζεται άριστα με άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Για παράδειγμα πες ότι βαρέθηκες τον python (πραγμα πολυ δύσκολο ) και θέλεις να δουλέψεις με C , ή βρήκες μια φοβερή βιβλιοθήκε σε java , ή βρήκες έτοιμο ανοιχτό κώδικα για αύτο το πρόγραμμα που θες να δημιουργήσεις σε .NET και θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις όπως είναι ή τροποιώντας το με python ή C# VB .NET etc. Όλα αυτά μπορεις να τα κάνεις , εύκολα και γρήγορα χωρίς να εγκαταλείψεις την άνεση του python.

Για την C o python έχει το ctypes και cython.

Για την Java ο python έχει το jython.

Για το .Net ο python έχει το ironpython.

Και αυτά είναι μόνο για αρχή.

Μάθε λοιπόν python με την σιγουρία ότι αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να μάθεις και μια άλλη γλώσσα, ο python όχι μόνο δεν θα σε εμποδίσει αλλά θα σε ενθαρύνει με την ευκόλια που έχει να συνεργάζεται με άλλες γλώσσες και ότι μάθεις με τον python θα σου χρησιμεύσει και μετά.

Και φυσικά με το τεράστιο πλεονέκτημα ότι θα μπορείς μέσα απο python να χρησιμοποιείς όποια βιβλιοθήκη γουστάρεις ακόμα και αν είναι φτιαγμένη, για C , C# , C++ ,Java ,Javascript, Assembly , VB . NET , freepascal ,Delphi ,fortan κλπ.

Δημοσ.
Το να μάθεις μια γλώσσα προγραμματισμού είναι μόνο το 10% , το να μάθεις να την χρησιμοποιείς στην πράξη μαζί με τις βιβλιοθήκες της είναι το υπόλοιπο 90% .

Βασίκα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από python . Ο python είναι πολύ εύκολος για να τον μάθεις και οι βιβλιοθήκες του είναι εξίσου αρκετά εύκολες, επίσης είναι πανίσχυρη γλώσσα προγραμματισμού που θα μείνει μαζί σου για πολλές δεκαετίες και θα σε καλύψει σε όλους τους τομείς. [..]

Να σημειώσω ότι η Python προσφέρεται και στο Symbian (βλ. PyS60), αν και δεν υποστηρίζεται ιδιαίτερα ενεργά από την Nokia πλέον, παρόλα αυτά μπορείς να βγάλεις δουλεία (έστω και με διάφορα bugs στο implementation του RunTime της :-\).

Δημοσ.
C, C++, PYTHON απαιτούνται σε πιο low level εφαρμογές (δεν γνωρίζω εφαρμογές τους στην Ελληνική αγορά για αυτό μπορεί κάποιος άλλος να σου φέρει κάποιο παράδειγμα).

Πόσο... "low level" μπορεί να είναι μια γλώσσα που δεν είναι καν compiled; Με interpreter τρέχει η Python, όπως ακριβώς και η PHP.

:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...