devill0 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα.Εχω ενα δικαστηριο το δεκεμβρη και ηθελα να ρωτησω πρεπει να βγαλω διπλωμα για 125 ή για 50αρι....Το μηχανακι που οδηγουσα τοτε ηταν 125cc... Ευχαριστω.
devill0 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα.Εχω ενα δικαστηριο το δεκεμβρη και ηθελα να ρωτησω πρεπει να βγαλω διπλωμα για 125 ή για 50αρι....Το μηχανακι που οδηγουσα τοτε ηταν 125cc... Ευχαριστω.
Haldol Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Το Α1 προφανώς, αφού αυτής της κατηγορίας όχημα οδηγούσες παράνομα. Από την άλλη δε ξέρω αν θα προλάβεις...
Haldol Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Το Α1 προφανώς, αφού αυτής της κατηγορίας όχημα οδηγούσες παράνομα. Από την άλλη δε ξέρω αν θα προλάβεις...
devill0 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Εχω ξεκινησει εδω και 2 μηνες το διπλωμα....απλος ηθελα να ρωτησω..Ευχαριστω
devill0 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Ερωτηση :σε περιπτωση που δεν εχεις βγαλει ακομα το διπλωμα και εχεις δικαστηριο μπορεις να παρεις αναβολη για κανα χρονο και αν οχι τι επιπτωσεις υπαρχουν...??
akpe Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Ερωτηση :σε περιπτωση που δεν εχεις βγαλει ακομα το διπλωμα και εχεις δικαστηριο μπορεις να παρεις αναβολη για κανα χρονο και αν οχι τι επιπτωσεις υπαρχουν...?? Κ.Ο.Κ. Αρθρο 94 ΑΔΕΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 5. Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομα του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο, τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ Αν οδηγείς μοτοσυκλέτα χωρίς δίπλωμα (ή χωρίς το κατάλληλο δίπλωμα), οδηγείσαι σε δικαστήριο. Πιθανώς, αν την ημέρα της δικασίμου έχεις βγάλει δίπλωμα, ο δικαστής (ίσως***) θα σε αθωώσει. Αν όμως δεν το κάνει, η ποινή που θα "φας" θα γραφτεί στο ποινικό μητρώο σου. Φυλακή φυσικά δεν πηγαίνεις, αφού η ποινή αυτή θα σου επιβληθεί με αναστολή (δηλ. θα ανασταλεί, υπό τον όρο στα επόμενα 3 χρόνια να μην ξανακατηγορηθείς για ποινικό αδίκημα). Ομως: αν έχει κανείς ήδη ποινή πάνω από 6 μήνες στην "πλάτη" του, τότε δεν χορηγείται αναστολή. Και πάλι όμως δεν πηγαίνει στη "στενή", αλλά μετατρέπεται η ποινή σε χρηματική προς 10 ευρώ την ημέρα και (φυσικά) πληρώνει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το ποινικό μητρώο παραμένει "λερωμένο". Δεν αξίζει λοιπόν τον κόπο. Από mybike.gr *** akpe: προσοχή διότι έχω ακούσει για 3 τουλάχιστον περιπτώσεις από το 2007 και μετά όπου δικαστής σύκρινε ημερομηνίες (δικάσιμου και κλήσης) και έριξε πρόστιμο/ποινή άσχετα με το αν είχε βγάλει δίπλωμα ο κατηγορούμενος όταν παρουσιάστηκε. Το αν αυτό είναι εξαίρεση ή κανόνας, παραμένει άγνωστο. Στην πλειοψηφία πάντως, αν έχεις βγάλει δίπλωμα ο δικαστής σε αθωώνει λόγω μεταμέλειας.
devill0 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 για αναβολη ουτε λογος δλδ,αν εχεις βγαλει το διπλωμα και αυτο ακομα δεν εχει ερθει πως μπορεις να τους το αποδειξεις...??
akpe Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δεν έχω ιδέα, καλύτερα να μην το ρισκάρεις, σκίσου να προλάβεις!
devill0 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 ευχαριστω παντος......και ο θεος βοηθος
kyriakos2121 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 α ρε τι μου κάνατε βραδιάτικα , και θέλω να φέρω το 200άρι μου από Θεσσαλονίκη και δεν έχω δίπλωμα πφφφ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.