Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Sory αλλά θα διαφωνήσω.

Την ευελιξία και την ταχύτητα του mpc, την πληθώρα των φορμά αναπαραγωγής του vlc ή την τρομερή ποικιλία επιλογών του kmplayer δύσκολα θα την φτάσει.

Εξ' άλλου το να στήσεις ένα media center για να δεις μια ταινία είναι λίγο τραβηγμένο.

Φιλε μου sorry, εχω φαει αμετρητες ωρες με kmplayer, mpc, να συνδιαζω φιλτρα και να κανω διαφορα πειραματα για να μπορεσω να δω αξιοπρεπως μια ταινια, ενω ολα ειναι μια χαρα σου σκαει μια ταινια και αρχιζει να κολλαει, να ξεσυγχρονιζεται ο ηχος ή οι υποτιτλοι κτλπ, ασε που μπορει να κανεις μια αλλαγη hardware και ολο σου το στησιμο να παει χαμενο. Το κακο ειναι πως ο,τι οδηγος και να φτιαχτει, με φιλτρα και προγραμματακια θα παιζει σωστα σε πολυ λιγους, αυτο το λεω για τον φιλο ποιο πανω που κουραζεται να γραφει οδηγους, το καθε pc θελει τα δικα του κολπα.

Οποιος θελει να βλεπει ματροσκες νερακι, χωρις να ψαχνεται και να κουραζεται, ακομα και σε αδυναμα μηχανηματα ας δοκιμασει το xbmc.

Μονο η αυτοματη εναλλαγη Hz του μεσου προβολης το κανει μοναδικο το προγραμμα.Εγω βλεπω πολυ ανετα και απο το laptop χωρις το παραμικρο κολλημα.

Microsoft Windows 7 Ultimate x64

CPU Type Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T7300, 2000 MHz (10 x 200)

System Memory 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

Video Adapter NVIDIA GeForce 8400M GS (128 MB)

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Sory αλλά θα διαφωνήσω.

Την ευελιξία και την ταχύτητα του mpc, την πληθώρα των φορμά αναπαραγωγής του vlc ή την τρομερή ποικιλία επιλογών του kmplayer δύσκολα θα την φτάσει.

Εξ' άλλου το να στήσεις ένα media center για να δεις μια ταινία είναι λίγο τραβηγμένο.

Φιλε μου sorry, εχω φαει αμετρητες ωρες με kmplayer, mpc, να συνδιαζω φιλτρα και να κανω διαφορα πειραματα για να μπορεσω να δω αξιοπρεπως μια ταινια, ενω ολα ειναι μια χαρα σου σκαει μια ταινια και αρχιζει να κολλαει, να ξεσυγχρονιζεται ο ηχος ή οι υποτιτλοι κτλπ, ασε που μπορει να κανεις μια αλλαγη hardware και ολο σου το στησιμο να παει χαμενο. Το κακο ειναι πως ο,τι οδηγος και να φτιαχτει, με φιλτρα και προγραμματακια θα παιζει σωστα σε πολυ λιγους, αυτο το λεω για τον φιλο ποιο πανω που κουραζεται να γραφει οδηγους, το καθε pc θελει τα δικα του κολπα.

Οποιος θελει να βλεπει ματροσκες νερακι, χωρις να ψαχνεται και να κουραζεται, ακομα και σε αδυναμα μηχανηματα ας δοκιμασει το xbmc.

Μονο η αυτοματη εναλλαγη Hz του μεσου προβολης το κανει μοναδικο το προγραμμα.Εγω βλεπω πολυ ανετα και απο το laptop χωρις το παραμικρο κολλημα.

Δημοσ.
Όταν αναπαράγεις ένα αρχείο βίντεο στο μενού Play->Subtitles πρέπει να είναι Enable και να γράφει από κάτω και το όνομα του αρχείου srt.

Εσένα στο εμφανίζει έτσι;

Μήπως έχεις πειράξει τις ρυθμίσεις του mpc;

Η έκδοση σου είναι από τις τελευταίες;

Αυτό που λέει ο antonl το έλεγξες;

Οταν πάω play-subtitles είναι enable κ ακριβώς απο κάτω έχει τους υπότιτλους με το ίδιο όνομα της ταινίας.Αν κλικάρω ενεργοποιούνται.Θέλω όμως να αποφύγω αυτή τη διαδικασία (χειροκείνητα δλδ).Θέλω να ενεργοποιούνται οι υπότιτλοι αυτόματα μόλις ξεκινάει η ταινία.

Η έκδοσή του mpc-hc είναι η τελευταία.

Φίλε ntinara ακολούθησα τον οδηγό σου όμως ούτε εκεί κατάφερα να ενεργοποιήσω τους υπότιτλους αυτόματα παρα μόνο χειροκείνητα.Κ απο άποψη εικόνας δέν μπόρεσα να καταλάβω διαφορές εκτός κ άν υπάρχουν αλλα μόνο γνώστες μπορούν να διακρίνουν.:-D

Πολύ καλό tutorial πάντως φίλε :-) πολύ καλή κ αναλυτική δουλειά..

options -> playback -> auto-load subtitles ;

Κ οι τέσσερις επιλογές στην καρτέλα playback είναι enable.

Υ.Γ

Λοιπόν σκέφτηκα μήπως έχω κάνει καμια μ@λ@κία εγώ κ δέν έχω κάνει σωστά την εγκατάσταση του DirectVobSub.Υπάρχουν δύο ίδιες εκδόσεις,η μία (.exe) κ η άλλη (.dll)

Εγώ τρέχω το .exe κ το .dll paste on C:\Windows\System32 ή SysWOW64.Κάνω κάτι λάθoς?

Δημοσ.

Για 64bit λειτουργικό θες και 64bit player/codec για 1080p video.

O Kmplayer είναι 32bit και λογικό να κολλάει και να χάνει ο ήχος και η εικόνα.

Προσωπικά για μέχρι 720p video χρησιμοποιώ Kmplayer και για 1080 παίζω με MPC.

MPC-HC να παίξει αυτόματα subs δε κατάφερα ποτέ εκτός αν είναι ενσωματωμένοι με το mkv αρχείο.

Δημοσ.

Ο MPC-HC είναι x64.Το λειτουργικό το ίδιο.Τί να πώ ίσως να μήν κάνω σωστά την εγκατάσταση του DirectVobSub ή ακόμα κ να μήν συνεργάζεται με x64 λειτουργικό που κάπου νομίζω το έχει ξανααναφέρει κάποιος.Προσωπικά πιστεύω αυτό να είναι γιατί κ μέσα απ τον player -> option -> filter δέν φαίνεται να φορτώνει όπως ο coreavc κ ο ac3 filter.

Δημοσ.

Βαλε την x86 εκδοση, δεν ειναι απαραιτητο ο player να ειναι x64 στα x64 windows, ολοι ο codecs και ολοι οι player παιζουν κανονικα οπως και στα χ86 συστηματα χωρις απολυτως καμια διαφορα, δεν ισχυει αυτο που λεει ο φιλος SwAToNeR, αν θες να αναπαραγεις αρχεια με wmp x64 ή wmc x64 τοτε θες απαραιτητα codecs χ64.

Και τελος δεν καταλαβαινω γιατι να μην χρησιμοποει καποιος εναν media player που τα εχει ολα χωρις να παιδευεσαι, που θα σου κατεβασει αυτοματα fanart, πλοκη, ηθοποιους και πληρη πληροφοριες για την καθε ταινια, που θα εχεις μια ομορφη συλλογη απο ταινιες τακτοποιημενη, XBMC και ξερο ψωμι.

post-38655-129063133269_thumb.jpg

post-38655-129063133275_thumb.jpg

Δημοσ.

Γιατι συγκρινες εικονα και ειδες διαφορα? φιλε μου με τα φιλτρα, την ιδια ακριβως εικονα μπορεις να παρεις απο οσα προγραμματα δεχονται external codecs, δεν εχει να κανει αν ειναι kmplayer ή vlc ή mpc ή wmc.

Εγω μιλαω για καποιον που θελει να δει κατευθειαν hd υλικο στο pc του χωρις να κατσει να κανει πειραματα με πακετα codecs που γεμιζουν το λειτουργικο με ενα σωρο παραπανισια πραγματα που το μονο που κανουν ειναι να προκαλουν προβληματα.

Καλυτερα να φτιαξεις εναν οδηγο με τους απαραιτητους codecs και οχι με ολοκληρο πακετο.

Δημοσ.

φυσικα και ειδα διαφορα.

οποιος θελει να δει hd και δε θελει να ασχοληθει να παει να αγορασει blu ray.

αμα δε σου αρεσει ο οδηγος μου μη τον διαβαζεις

και αν θες φτιαξε καλυτερο

Δημοσ.

Εχω και bluray αλλα ειναι ασχετο, δεν στο ειπα για να τσαντιστεις, αφου το κανες που το κανες, κανε το σωστα, βαλε στον οδηγο μονο τα απαραιτητα codecs, ffdshow, halli κτλπ και μην παροτρινεις για ολοκληρο πακετο, αν ειναι για πακετο, του shark007 ειναι πολυ ποιο προσεγμενο.

Δημοσ.

απ οσα εχω δοκιμασει αυτο δουλεψε καλυτερα απ ολα

δε γινεται να κατσω να δοκιμασω και το τελευταιο software μηπως στον συγκεκριμενο συνδυασμο hardware εχει 2% καλυτερες επιδοσεις...

η ενεργοποιηση shaders στον Mpc μου φαινεται θεικη ως προς την ποιοτητα

Δημοσ.
Βαλε την x86 εκδοση, δεν ειναι απαραιτητο ο player να ειναι x64 στα x64 windows, ολοι ο codecs και ολοι οι player παιζουν κανονικα οπως και στα χ86 συστηματα χωρις απολυτως καμια διαφορα, δεν ισχυει αυτο που λεει ο φιλος SwAToNeR, αν θες να αναπαραγεις αρχεια με wmp x64 ή wmc x64 τοτε θες απαραιτητα codecs χ64.

Και τελος δεν καταλαβαινω γιατι να μην χρησιμοποει καποιος εναν media player που τα εχει ολα χωρις να παιδευεσαι, που θα σου κατεβασει αυτοματα fanart, πλοκη, ηθοποιους και πληρη πληροφοριες για την καθε ταινια, που θα εχεις μια ομορφη συλλογη απο ταινιες τακτοποιημενη, XBMC και ξερο ψωμι.

Δυστυχώς το κατέβασα διότι μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες οτι κάνει αυτοματη εναλλαγη Hz στο montitor άν κ δέν ξέρω άν γίνεται αυτό στη δικιά μου Samsung SyncMaster P2370 HD 60Hz.Απο κεί κ πέρα δέν κατάφερα να το κάνω να παίξει ταινίες ούτε με drug & drop του αρχείου .mkv ή avi μέσα στον Player ούτε με δεξί κλίκ πάνω στην ταινία και ιδιότητες -> άνοιγμα με XBMC.

Καμια ιδέα?

Δημοσ.
Δυστυχώς το κατέβασα διότι μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες οτι κάνει αυτοματη εναλλαγη Hz στο montitor άν κ δέν ξέρω άν γίνεται αυτό στη δικιά μου Samsung SyncMaster P2370 HD 60Hz.Απο κεί κ πέρα δέν κατάφερα να το κάνω να παίξει ταινίες ούτε με drug & drop του αρχείου .mkv ή avi μέσα στον Player ούτε με δεξί κλίκ πάνω στην ταινία και ιδιότητες -> άνοιγμα με XBMC.

Καμια ιδέα?

Ανοίγεις το πρόγραμμα, πατάς video και κάνεις add τον φάκελο που έχεις τις ταινίες. Ο xbmc είναι εξολοκλήρου one software to do all (πολύ καλός για media pc). Δεν έχει το σκεπτικό του απλού player (ανοίγω την ταινία μέσω του player) αλλά σαν media center μέσω του player ανοίγω τα πάντα.

Οι τωρινοί players έχουν όλοι ενσωματομένους τους codecs. Άρα είτε θα βάλει 64bit player είτε θα το κάνει λίγο πιο πολύπλοκο.

Δημοσ.
Οταν πάω play-subtitles είναι enable κ ακριβώς απο κάτω έχει τους υπότιτλους με το ίδιο όνομα της ταινίας.Αν κλικάρω ενεργοποιούνται.Θέλω όμως να αποφύγω αυτή τη διαδικασία (χειροκείνητα δλδ).Θέλω να ενεργοποιούνται οι υπότιτλοι αυτόματα μόλις ξεκινάει η ταινία.

Η έκδοσή του mpc-hc είναι η τελευταία.[...]

Μα γιατί επιμένεις με το direct vobsub;

Ο mpc αναλαμβάνει να εμφανίσει από μόνος του τους υπότιτλους (όπως βλέπεις από το μενού subtitles), δεν είναι απαραίτητη εξωτερική βοήθεια.

Αν το θέλεις θα πρέπει να πας στο options->external filters και να προσθέσεις το Directvobsub (auto-loading version)

Εγώ πάντως δεν έχω το vobsub αλλά υπότιτλους βλέπω κανονικά στο mpc, αλλά έχω την 32bit έκδοση και μάλιστα την portable έκδοση.

Απεγκατέστησε το vobsub να δούμε τι γίνεται.

Δημοσ.

Κ σάν external filter που το έβαλα πάλι δέν το φορτώνει.Κ απεγκατάσταση που το έκανα τπτ.Εκανα κ τον χ32 player εγκατάσταση κ πάλι υπότιτλους δέν είδα.

Πάντως κ χειροκείνητα να τους βάζω δέν χαλιέμαι απλά είπα μήπως μπορέσω να το αποφύγω.

Υπάρχει περίπτωση εάν βγάλω το coreavc κ παίξω με ffdshow να έχω εάν για κάποιο λόγο ο player δέν μπορεί να κάνει τους υπότιτλους autoload?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...