weather1967 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα Θελω να αγορασω ενα nettop και ειμαι αναμεσα απο τα δυο παρακατω μοντελα ,ποιο κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερο ? Στο Assus θα βαλω αλλο ενα giga μνημη. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912353 Και το αλλο build to order απο multirama χωρις λογισμικο, βγαινει στα ιδια περιπου χρηματα με το παραπανω Αsrock. http://www.multirama.gr/products/product?pid=0523081&catid=010100 Δεν με ενδιαφερουν τα παιχνιδια ,ουτε οι ταινιες και τα HD, το μονο που με ενδιαφερει ειναι η οικονομια στο ρευμα,για τον λογο οτι θα ειναι 24/7/365 γιαυτο διαλεξα αυτους τους οικονομικους επεξεργαστες και επισης διπλοπυρηνους ,γιατι εχω 3-4 software με εφαρμογες ταυτοχρονα ανοιχτα ,και το κλασικο σερφαρισμα,τιποτε αλλο. Υπαρχει μεγαλη διαφορα ο Atom 330 me ton Atom D525 ? απο οτι βλεπω μια επεξεργαστικη διαφορα της ταξης των 0,2 G ,ειναι σημαντικη αυτη η διαφορα για εφαρμογες ? Βεβαια το μικροτερο κουτι του ASROCK με βολευει για τον χωρο που το χρειαζομαι. Το ζητουμενο για μενα ειναι αν εχει πολυ καλυτερα αποτελεσματα ο Atom D525 απο τον Αtom 330,η οι διαφορες θα ειναι απειροελαχιστες ? Καθως και αν ειναι αξιοπιστα τα παραπανω μοντελα οσοι τυχον τα δουλευουν η τα εχουν δουλεψει. Ευχαριστω.
weather1967 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα Θελω να αγορασω ενα nettop και ειμαι αναμεσα απο τα δυο παρακατω μοντελα ,ποιο κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερο ? Στο Assus θα βαλω αλλο ενα giga μνημη. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912353 Και το αλλο build to order απο multirama χωρις λογισμικο, βγαινει στα ιδια περιπου χρηματα με το παραπανω Αsrock. http://www.multirama.gr/products/product?pid=0523081&catid=010100 Δεν με ενδιαφερουν τα παιχνιδια ,ουτε οι ταινιες και τα HD, το μονο που με ενδιαφερει ειναι η οικονομια στο ρευμα,για τον λογο οτι θα ειναι 24/7/365 γιαυτο διαλεξα αυτους τους οικονομικους επεξεργαστες και επισης διπλοπυρηνους ,γιατι εχω 3-4 software με εφαρμογες ταυτοχρονα ανοιχτα ,και το κλασικο σερφαρισμα,τιποτε αλλο. Υπαρχει μεγαλη διαφορα ο Atom 330 me ton Atom D525 ? απο οτι βλεπω μια επεξεργαστικη διαφορα της ταξης των 0,2 G ,ειναι σημαντικη αυτη η διαφορα για εφαρμογες ? Βεβαια το μικροτερο κουτι του ASROCK με βολευει για τον χωρο που το χρειαζομαι. Το ζητουμενο για μενα ειναι αν εχει πολυ καλυτερα αποτελεσματα ο Atom D525 απο τον Αtom 330,η οι διαφορες θα ειναι απειροελαχιστες ? Καθως και αν ειναι αξιοπιστα τα παραπανω μοντελα οσοι τυχον τα δουλευουν η τα εχουν δουλεψει. Ευχαριστω.
weather1967 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Επισης ειδα και αυτο SHUTTLE XS35 BAREBONE ,βεβαια θελει μνημη-σκληρο-DVD ,μεγαλο ατου οτι ειναι τελειως αθορυβο εφοσον δεν εχει fan ,στα συν το card reader το wifi ,και ο D510 ,αλλα το θεμα δεν ξερω αν αντεξει τα καλοκαιρια ειδικα σε λειτουργια 24/7/365 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911187
rafail1994 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Γιατί προσανατολιζεσε σε αυτήν την επιλογή ;
weather1967 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Γιατί προσανατολιζεσε σε αυτήν την επιλογή ; Φίλε μου ψαχνω κατι αθορυβο η σχεδον αθορυβο κατω παντος απο 25 db (αθορυβο αλλα αξιοπιστο μην παραδωση το πνευμα του το καλοκαιρι σε λειτουργια 24/7/365 για οσα δεν εχουν fan) ,και με μικρες διαστασεις, Καθε προταση που να πληρουν τα παραπανω ευπροσδεκτη.
spsomas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Εγώ έχω το Asrock αλλά σε φροντιστήριο για μαθήματα. Το αθόρυβος είναι σίγουρο μιας και από την οθόνη καταλαβαίνω αν είναι ανοιχτό. Πάντως γιατί δεν κοιτάς για κανένα netbook? Πάρε κανένα ελαφρώς μεταχειρισμένο, πάρε μια επέκταση εγγύησης για 2 χρόνια ακόμα, σύνολο 3 και θα το παίρνεις και μαζί σου αν χρειαστεί. Εγώ έτσι το έχω κάνει πάντως. Βρες κανένα 10αρι ή καλύτερα 11αρι γύρω στα 200 με 250 και στην χειρότερη 100 η επέκταση και είσαι κύριος για τα επόμενα 2 με 2,5 χρόνια.
weather1967 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Εγώ έχω το Asrock αλλά σε φροντιστήριο για μαθήματα. Το αθόρυβος είναι σίγουρο μιας και από την οθόνη καταλαβαίνω αν είναι ανοιχτό. Πάντως γιατί δεν κοιτάς για κανένα netbook? Πάρε κανένα ελαφρώς μεταχειρισμένο, πάρε μια επέκταση εγγύησης για 2 χρόνια ακόμα, σύνολο 3 και θα το παίρνεις και μαζί σου αν χρειαστεί. Εγώ έτσι το έχω κάνει πάντως. Βρες κανένα 10αρι ή καλύτερα 11αρι γύρω στα 200 με 250 και στην χειρότερη 100 η επέκταση και είσαι κύριος για τα επόμενα 2 με 2,5 χρόνια. @spsomas Τα netbook εχουν μονοπυρηνο επεξεργαστη και δυστυχως για τις εφαρμογες που το χρειαζομαι δεν θα τις σηκωσουν αφενος,και αφετερου ειναι ευεσθητα σε λειτουργια συνεχομενη 24/7/365. Μπορεις να μου πεις το asrock πως ειναι απο θεμα ταχυτητας και στο να ανοιγη εφαρμογες ,σερνεται η παει πολυ καλα ,αν και ειναι διπυρινος και πιστευω θα εχει καλες αποκρισεις ταχυτητας.Ενα αλλο πλεονεκτημα του Asrock που ειδα ειναι το instant boot σε 4 sec !!!!!. Ευχαριστω.
spsomas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 @spsomasΤα netbook εχουν μονοπυρηνο επεξεργαστη και δυστυχως για τις εφαρμογες που το χρειαζομαι δεν θα τις σηκωσουν αφενος,και αφετερου ειναι ευεσθητα σε λειτουργια συνεχομενη 24/7/365. Μπορεις να μου πεις το asrock πως ειναι απο θεμα ταχυτητας και στο να ανοιγη εφαρμογες ,σερνεται η παει πολυ καλα ,αν και ειναι διπυρινος και πιστευω θα εχει καλες αποκρισεις ταχυτητας.Ενα αλλο πλεονεκτημα του Asrock που ειδα ειναι το instant boot σε 4 sec !!!!!. Ευχαριστω. Τι εφαρμογές σκέφτεσαι να σηκώσεις? Το instand boot στην ουσία κάνει μια επανεκκίνηση και μόλις μπει στα windows σβήνει. Κάτι σαν αδρανοποίηση αλλά πιο γρήγορο. Τώρα από άποψη ταχύτητας είναι μια χαρά. Word, Excel κτλ που χρησιμοποιώ όλα καλά ακόμα και με το 1 GB μνήμη. Πάντως ξανασκέψου το για netbook αλλά βέβαια εξαρτάται και τι εφαρμογές θέλεις. Αν είναι για ένα torrent θα είσαι Super. Τώρα αν θες κανένα Web Server εε εκεί μπορεί να θέλεις και το κάτι παραπάνω.
weather1967 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Τελικά αποφάσισα να το φτιαξω μονος και η επιλογη μου ειναι αυτη η μητρικη της Assus χωρις ανεμιστηρα στον επεξεργαστη, αλλα με παθητικη ψυξη με μεγαλη ψυκτρα,για ακομα περισσοτερο αθορυβο αφενος, και αφετερου αν ειναι 7/24/365 ανοιχτο και λειπω και γινει καμμια στραβη και σταματηση κανας ανεμιστηρας στον επεξεργαστη μην τον παρω στο χερι. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522819 Και κουτι το παρακατω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806271 http://i22.servimg.com/u/f22/11/22/64/62/43525710.jpg Το εσωτερικο του κουτιου http://i22.servimg.com/u/f22/11/22/64/62/torres10.jpg Θα ηθελα τα φωτα σας θα χρειαστει να βαλω και ανεμιστηρα στο κουτι ? Σκεφτομαι κατι σαν αυτο με χαμηλες στροφες και χαμηλα επιπεδα θορυβου http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809143 εχει απο πανω κατι γρυλλιες που με πατεντα στερεωνω ενα 80 αρι fan γιατι δεν εχει εγκοπες για ανεμιστηρα το κουτι ,η πιστευεται οτι δεν ανεβαζουν θερμοκρασιες και δεν ειναι απαραιτητος ο ανεμιστηρας στο κουτι ??
macabre_sunsets Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Κοίτα και εδώ για το κουτί. Εαν προχωρήσεις στην αγορά του θα μπορέσεις να μου πεις την γνώμη σου; Τώρα για το fan που λες καλό θα είναι να βάλεις ένα έστω και σε χαμηλές στροφές αν μπορείς. Ενδεικτικά, ο Atom 330 σε κουτί χωρίς fan έφτανε τους 45-50°C. Με fan στο full έπεφτε στους 30°C - βέβαια ο θόρυβος ήταν αρκετός (ίσως και υπερβολικός). Επίσης, σε ξένα site είδα ότι μπορείς να βάλεις 2x 40mm fan. Ίσως μπορέσεις να τους ρυθμίσεις σε χαμηλές στροφές και να μην χρειαστεί πατέντα για τον 80αρι.
weather1967 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Καλησπερα φιλε μου macabre_sunsets,μεγαλη διαφορα τιμης προς τα κατω το pc1 Και βεβαια θα σου πω την γνωμη μου. Eπεξεργαστης ειναι ο Atom D 515 ,στην ουσια μια η αλλη με τον 330 απειροελαχιστες οι διαφορες ,αλλα επειδη το θελω και αθορυβο οσο γινεται μου αρεσε η παθητικη ψυξη.Ωραια αν δω οτι το fan ειναι ενοχλητικο θα του βαλω μια αντισταση σε σειρα με την ταση,και θα κανω πτωση τασης να το δουλευω στα 7 volt η στα 9 volt αυτο ειναι ευκολο. Βεβαια υπεθεσα οτι το επειδη το κουτι ειναι μεγαλυτερο απο τα ετοιμα Asrock ,δεν ειναι ολα τα parts διπλα-διπλα και ισως να μην χρειαζοταν ανεμιστηρα . 80 αρι σκεφτηκα για τον λογο οτι το πανω μερος του κουτιου εχει ανοιγμα για 80 αρι ,καλυτερα θα ηταν κατα την γνωμη σου να πεταει αερα μεσα στο κουτι ? η να ρουφαει απο μεσα και να πεταει αερα εξω απο το κουτι ? Bλεπω στην υπογραφη σου οτι εχεις server με τον 330 ,για πες μου τι κουτι εχεις ? και αν ειναι μικρο σαν το δικο μου τι fan χρησιμοποιης ?
rafail1994 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Για ανεμιστήρα προτείνω τον Nexus. Μνήμες, σκληρό δίσκο έχεις ;
macabre_sunsets Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Κουτί έχω το InWin BM639 (μπορείς να δεις φωτογραφίες εδώ). Σου παραθέτω τις διαστάσεις του σε σύγκριση με αυτό που σκέφτεσαι: BM639: HxWxD 264 x 112 x 230 mmLC1320: HxWxD: 62 x 226 x 314 mm Το «δικό σου» έχει μεγαλύτερο βάθος, μικρότερο ύψος (εαν υποθέσουμε ότι και τα δύο κουτιά είναι «ξάπλα») και μικρότερη πρόσοψη. Σκέφτεσαι να βάλεις DVD στο κουτί; Γιατί αν βάλεις περιορίζεις αρκετά τον χώρο μέσα κάτι που ίσως ανεβάσει λίγο την θερμοκρασία. Εαν βάλεις fan, να φυσάει οπωσδήποτε έξω. Φυσώντας προς τα μέσα σπρώχνεις θερμότητα (και προς) στο τροφοδοτικό κάτι το οποίο νομίζω δεν είναι επιθυμητό. Το κουτί μου είχε έναν 80αρι fan ο οποίος φυσάει έξω - για αυτό και ο θόρυβος που ανέφερα πριν. Μπορείς να συνδέσεις τον fan (αν βάλεις) σε 4Pin molex για να γλιτώσεις τις αντιστάσεις (εξάλλου μπορείς να πάρεις χωρις κόπο 5 - 7 - 12V). Ή να το «παρατραβήξεις» λίγο και να τον συνδέσεις σε USB θύρα (5V) όπου σχεδόν 100% θα είναι αθόρυβος.
dewn735 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Τελικά αποφάσισα να το φτιαξω μονος και η επιλογη μου ειναι αυτη η μητρικη της Assus χωρις ανεμιστηρα στον επεξεργαστη, αλλα με παθητικη ψυξη με μεγαλη ψυκτρα,για ακομα περισσοτερο αθορυβο αφενος, και αφετερου αν ειναι 7/24/365 ανοιχτο και λειπω και γινει καμμια στραβη και σταματηση κανας ανεμιστηρας στον επεξεργαστη μην τον παρω στο χερι. Με την εργοστασιακή ψύκτρα του επεξεργαστή αλλά με ανεμιστηράκι πάνω στο κουτί δεν έχω θέμα εδώ και τρεις μήνες συνεχούς λειτουργίας...Χωρίς ανεμιστήρα, στα 5 λεπτά το μηχάνημα θα σου κλείνει, μην το σκέφτεσαι καν. Βάζεις λειτουργία ανεμιστήρα στο "silent" και δεν ακούς τίποτα
macabre_sunsets Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Με την εργοστασιακή ψύκτρα του επεξεργαστή αλλά με ανεμιστηράκι πάνω στο κουτί δεν έχω θέμα εδώ και τρεις μήνες συνεχούς λειτουργίας...Χωρίς ανεμιστήρα, στα 5 λεπτά το μηχάνημα θα σου κλείνει, μην το σκέφτεσαι καν. Βάζεις λειτουργία ανεμιστήρα στο "silent" και δεν ακούς τίποτα Αναφέρεσαι στην συγκεκριμένη μητρική που επέλεξε ο weather; Ή γενικά; Μήπως έτυχε να μετρήσεις/δεις θερμοκρασίες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.