De@th L0rd Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 δεν ειναι οτι ειναι κακης ποιοτητας ο ηχος,ειναι οτι επειδη ερχεται απο πισω χαλαει πολυ την αισθηση του στερεο και απλα δινουν εντασηαν ειναι να τα βαλει και να τα χαμηλωσει ποιο το νοημα ασε που κατα 90% τα οβαλ ειναι πολυ πιο δυνατα απο τα μπροστινα και φυσικα ειναι στο υψος του αυτιου των πισω επιβατων και σε πρηζουν να τα χαμηλωνεις επειδη κουφαινονται με αποτελεσεμα εσυ να μην ακους τιποτα και αυτοι να κουφαινονται πισω Κάτι που μου έσπαγε και μου σπάει τα νεύρα, γι αυτό επέμενα να κάθομαι μπροστά σε τέτοιους οδηγούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tomasss Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Νομίζω ότι 1 ζεύγος με καλά διαιρούμενα μπροστά + dynamat στις πόρτες είναι οτι καλύτερο για γεμάτο ήχο και λίγο μπάσο , έστω και χωρίς Subwoofer... αρκεί τα ηχεία που θα επιλέξει να αποκρίνονται και σε κάπως χαμηλές συχνότητες (20 Hz ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Διαιρούμενα στα 20hz? Συνήθως αγκομαχάνε και κάτω από τα 50. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tomasss Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Διαιρούμενα στα 20hz?Συνήθως αγκομαχάνε και κάτω από τα 50. Ξέρω είναι λιγο δύσκολο να βρεθούν( είχα ψάξει για μένα πριν 2χρόνια), αλλά αν όχι από 20Ηz, βρίσκεις ευκολότερα στα 30-34 Ηz. Το λέω αυτό , γιατί αν κοτσάρει στην τύχη ,ακριβά ηχεία τύπου Herz , Focal κλπ που ξεκινούν από τα 60Hz...θα ψάχνει χώρο για subwoofer στην συνέχεια. Και τέλος όσον αφορά το dynamat (extreme) πιστεύω ότι είναι must αναβάθμιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 και τα 60Hz (αν μιλας για αποκοπη στο crossover) ειναι extreme συχνοτητα για ενα Midbass οταν παιζει στη μαμα θεση στην πορτα (και παντα με αρκετα καθετο slope αποκοπης). για να παιξει με τετοιες αποκοπες, ακομη και με dynamat extreme, θελει panel με κλειστο κουτι στα λιτρα που προτεινει ο κατασκευαστης. σαφως και μπορει να παιξει και χωρις πανελ, αλλα θα χανει παρα πολυ... @tomass: απο οτι καταλαβα αναφερεσαι στο Frequency Range οταν λες για 20 η 34Hz ετσι; οχι σε πρακτικο ακουσμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3608691&postcount=5 τα subwoofer+κορνες ειναι καγκουρια...βαλε καλα ηχεια και ενισχυτη για αυτα και θα καταλαβεις οτι ειναι περιττο ενα subwoofer.Ποσο μαλλον αν εχεις ποιοτικη πηγη. το 90% διαλεγει ηχεια και τεραστιο sub γιατι ετσι τους προτεινουν οι παντες..ενω δεν εχουν περασει καν απο το σταδιο που λεω εγω. sub βαζουν σε εργοστασιακο rolls royce phantom ή ακομη και απλα audi αλλα ειναι πολυ μικρα και σιγουρα οι ιδιοkτητες δεν το θελουν για ενταση!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Θα με ενδιεφερε πολυ να μαθω γιατι ειναι καγκουρια ενα ποιοτικο ~10ιντσο subwoofer με ενα ποιοτικο ζευγος διαιρουμενων ηχειων που τα οδηγει ενας καλος 4καναλος. Οπως επισης θα με ενδιεφερε ιδιαιτερα να μαθω, σε τι ακριβως υπερισχυει ο συνολικος ηχος 2 ποιοτικων ζευγαριων διδρομων (εγω σου λεω και 10δρομων αμα θες) ηχειων, εναντι ενος ζευγους+sub. Μιλαμε για αμαξι παντα. Και τελος που κολαει η ποιοτικη πηγη με το μπασο που θα παιξουν 2 midrange ηχεια, που απλως θα ισχυριζονται οτι ανταποκρινονται και στις χαμηλες? btw συμφωνα με το last επιχειρημα σου περι rolls royce phantom, φανταζομαι ξερεις οτι πριν λιγα χρονια 40ρες-50ρες τηλεορασεις ή βιντεοπροβολεις εβρισκες μονο σε super καφετεριες και cinema, αρα με τη λογικη σου, ειναι υπερβολη και καγκουρια να αγοραζουμε για το σπιτι σημερα. YΓ. Ποιος ειπε οτι οταν καποιος βαζει subwoofer το βαζει για την ενταση? Εγω προσωπικα το εχω βαλει για να εχω αποκριση στις χαμηλες που κανενα midrange ηχειο, οποιο και ναναι αυτο, δεν μπορει να αποδωσει. Η ενταση, η μποτα και το ντουπου-ντουπου (αυτο το χω κοψει απτο sub με το φιλτρο ετσι κι αλλιως) δεν με ενδιαφερουν, με ενδιαφερει το βαθυ μπασο ομως. Ειμαι καγκουρας? Πληροφοριακα, επειδη η υποθεση "subwoofer στο αμαξι" στην Ελλαδα ειναι παρεξηγημενη και καταδικασμενη ως καγκουρια -και χαρακτηριστικο ειναι το απο πανω ποστ- ελαχιστοι εχουν αντιληφθει οτι πχ εγω εχω subwoofer στο αυτοκινητο. Subwoofer δεν σημαινει παιζω στα τερματα για να με ακουν οι γυρω μου και να τριζουν τα τζαμια τους. Αυτοι που βαζουν sub γιαυτο το λογο κατα κυριο λογο ΔΕΝ ειναι φιλοι του ηχου, οποτε δε χρειαζεται να τους εμπλεκουμε στην κουβεντα αυτη εδω. Φιλικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 αν καποιος ακουει rnb μουσικη, δεν μπορω να καταλαβω με ποιο αλλο ηχειο θα μπορεσει να ακουσει ικανοποιητικα τις συχνοτητες της rnb εκτος απο ενα sub. το sub δεν ειναι καγκουρια οταν παιζεται σωστα. οταν βαλεις ακομη και ενα 15αρι sub, σε σωστη κουτα, με σωστο συντονισμο, το κροσσαρεις σωστα και το παιξεις σε νορμαλ ενταση, δεν ειναι καγκουρια. εγω εχω ενα 12αρι DLS στο αμαξι. στην αρχη το εβαλα στην προτεινομενη απο τον κατασκευαστη κουτα. ο ηχος του ομως, παντα σε συναρτηση με τη μουσικη που ακουω, δε με ικανοποιουσε. ειχε μπασο, ειχε ατακα και γρηγορα κοψιματα, ομως το βαθυ συρτο που ηθελα και η ουρα ελειπε. ετσι του εφτιαξα νεα κουτα, με port, συντονισμενη στα 34Hz (δεν υπηρχε περιπτωση αυτη τη συχνοτητα να την ακουσω με αλλο ηχειο εκτος απο sub) και πλεον εχω αυτο που θελω. κροσσαρω το sub στους 50 κυκλους και ακουω οπως θελω. οποτε θελω το ανεβαζω, οποτε θελω το χαμηλωνω.. θεωρουμαι καγκουρας; θα σου πω αλλα 2 παραδειγματα. πηγαινε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αμαξι εχει κερδισει διαγωνισμο IASCA η EMMA σε κατηγοριες ποιοτητας. δεν νομιζω να βρεις αμαξι χωρις subwoofer. εχω φιλαρακι με Utopia Be (ισως το καλυτερο car audio ηχειο αυτη τη στιγμη), τριδρομο, με τα mid σε πανελ. και παλι, subwoofer υπαρχει. παρε τα αμαξια του κωνσταντινδη, του δραγκιωτη η οποιου αλλου σωστου μαστορα. ΟΛΑ εχουν subwoofer. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.