Προς το περιεχόμενο

Ηχεία αυτοκινήτου

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, έχω το ford fiesta του 06 που ήρθε απο τη μαμα του με δύο ηχεία μπροστα, εκ των οποίων το 1 μας εγκατέλειψε. Είχα ήδη πάρει και ένα καινούργιο ραδιοφωνάκι οπότε θα ήθελα να βάλω και 4 καινούργια ηχεία, θέλω λοιπόν τα φώτα σας.

Το ραδιόφωνο λέει το manual πως έχει συνολική ισχύ 180W, αν και έχετε υπ όψιν οτι δεν θέλω να το βασανίσω και πολύ γιατι δεν είναι και ''πρωτοκλασσάτο''

Περιμένω τις προτάσεις σας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καλημέρα, έχω το ford fiesta του 06 που ήρθε απο τη μαμα του με δύο ηχεία μπροστα, εκ των οποίων το 1 μας εγκατέλειψε. Είχα ήδη πάρει και ένα καινούργιο ραδιοφωνάκι οπότε θα ήθελα να βάλω και 4 καινούργια ηχεία, θέλω λοιπόν τα φώτα σας.

Το ραδιόφωνο λέει το manual πως έχει συνολική ισχύ 180W, αν και έχετε υπ όψιν οτι δεν θέλω να το βασανίσω και πολύ γιατι δεν είναι και ''πρωτοκλασσάτο''

Περιμένω τις προτάσεις σας...

το ραδιοφωνο μπορει να γραφει 180 αλλα ουσιαστικα αντε να βγαζει 4χ20watt RMS στις εξοδους του, και χωρις τιποτα σπουδαια ποιοτικα χαρακτηριστικα. απο οτι καταλαβα δε θελεις να βαλεις ενισχυτες κλπ, επομενως μονο μια 4αδα ηχεια (δηλαδη ενα σετ διαιρουμενα μπροστα και ενα σετ πισω ηχεια) στις εργοστασιακες θεσεις. Νομιζω υπαρχει ενα προβλημα με τα εμπρος ηχεια, γιατι, αν δεν απατωμαι, τα φορντ φορανε οβαλ 5χ7 στην πορτα. υπαρχουν ηχεια αμα θελεις να σου προτεινω για μπροστα, με κοντα στα 100 ευρω. για πισω δεν ξερω που καθονται τα ηχεια (εχει τιποτα θεσεις στις πισω πορτες;), επομενως η βρισκουμε διασταση και επιλεγουμε ενα σετακι, η βαζουμε στην εταζερα οβαλ (για λιγο περισσοτερο μπασακι).

το ραδιοφωνο μπορει να γραφει 180 αλλα ουσιαστικα αντε να βγαζει 4χ20watt RMS στις εξοδους του, και χωρις τιποτα σπουδαια ποιοτικα χαρακτηριστικα. απο οτι καταλαβα δε θελεις να βαλεις ενισχυτες κλπ, επομενως μονο μια 4αδα ηχεια (δηλαδη ενα σετ διαιρουμενα μπροστα και ενα σετ πισω ηχεια) στις εργοστασιακες θεσεις. Νομιζω υπαρχει ενα προβλημα με τα εμπρος ηχεια, γιατι, αν δεν απατωμαι, τα φορντ φορανε οβαλ 5χ7 στην πορτα. υπαρχουν ηχεια αμα θελεις να σου προτεινω για μπροστα, με κοντα στα 100 ευρω. για πισω δεν ξερω που καθονται τα ηχεια (εχει τιποτα θεσεις στις πισω πορτες;), επομενως η βρισκουμε διασταση και επιλεγουμε ενα σετακι, η βαζουμε στην εταζερα οβαλ (για λιγο περισσοτερο μπασακι).

Oτι ηχεια και να βαλεις αν δεν βαλεις ενισχυτη προσεχε παρα πολυ στις υψηλες εντασεις. Με το που ακους την παραμικρη παραμορφωση να τα χαμηλωνεις, διοτι θα σου καουν και τα καινουρια σου ηχεια...Χωρις extra ενισχυτη παιζεις με τη φωτια αν ακους σε υψηλες εντασεις, να το ξερεις.

Οποτε η γνωμη μου ειναι:

Α. Αν ακους σε χαμηλες εντασεις αντικατεστησε το καμενο μανισιο ηχειο, δε χρειαζεται να βαλεις κατι πιο ακριβο. Πολυ περισσοτερο δε χρειαζονται ηχεια πισω.

Β. Αν παιζεις υψηλες εντασεις βαλε ενισχυτη μια και καλη, γιατι αλλιως θα δινεις τα λεφτα σου για καμμενα ηχεια καθε λιγο. Στη τελικη βαλε ενα ζευγαρι καλα διαιρουμενα μπροστα πχ Hertz, Focal μαζι με ενισχυτη και μην βαζεις πισω αν δε σε παιρνει οικονομικα.

Αλλα καλα ηχεια με τον ενισχυτη του ραδιο-cd = epic fail imo, οχι μονο γιατι δε θα πιανουν την αποδοση που μπορουν, αλλα επειδη αργα η γρηγορα θα τα καψεις.

Oτι ηχεια και να βαλεις αν δεν βαλεις ενισχυτη προσεχε παρα πολυ στις υψηλες εντασεις. Με το που ακους την παραμικρη παραμορφωση να τα χαμηλωνεις, διοτι θα σου καουν και τα καινουρια σου ηχεια...Χωρις extra ενισχυτη παιζεις με τη φωτια αν ακους σε υψηλες εντασεις, να το ξερεις.

Οποτε η γνωμη μου ειναι:

Α. Αν ακους σε χαμηλες εντασεις αντικατεστησε το καμενο μανισιο ηχειο, δε χρειαζεται να βαλεις κατι πιο ακριβο. Πολυ περισσοτερο δε χρειαζονται ηχεια πισω.

Β. Αν παιζεις υψηλες εντασεις βαλε ενισχυτη μια και καλη, γιατι αλλιως θα δινεις τα λεφτα σου για καμμενα ηχεια καθε λιγο. Στη τελικη βαλε ενα ζευγαρι καλα διαιρουμενα μπροστα πχ Hertz, Focal μαζι με ενισχυτη και μην βαζεις πισω αν δε σε παιρνει οικονομικα.

Αλλα καλα ηχεια με τον ενισχυτη του ραδιο-cd = epic fail imo, οχι μονο γιατι δε θα πιανουν την αποδοση που μπορουν, αλλα επειδη αργα η γρηγορα θα τα καψεις.

οπως ειπε ο beastakos. μονο που για μπροστα, ισως εχεις θεμα με τις θεσεις γιατι ψαχνουμε για 5χ7 διαιρουμενα. παντα μπορουν να μπουν αποστατες και αλλες βασεις και να βαλεις 6.5 ινστων διαιρουμενα..

οπως ειπε ο beastakos. μονο που για μπροστα, ισως εχεις θεμα με τις θεσεις γιατι ψαχνουμε για 5χ7 διαιρουμενα. παντα μπορουν να μπουν αποστατες και αλλες βασεις και να βαλεις 6.5 ινστων διαιρουμενα..

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, απ΄ότι βλέπω απλά θα αντικαταστήσω το μπροστινό αφου και budget δεν υπάρχει και δεν θέλω να μπλέξω με ενισχυτές

η καλυτερη λυση για μενα ειναι να βαλεις μονο 2 μπροστινα 17αρια,

συγκεκριμενα τα pioneer http://www.skroutz.gr/c/317/hxeia-autokinhtou.html?keyphrase=Pioneer+TS-E170Ci

εχουν 165 ευρω,αλλα ειναι κλασεις ανωτερα απο οποιαδηποτε αλλα

μη κανεις λαθος και βαλεις ηχεια πισω στην εταζερα,μονο πονοκεφαλο θα δημιουργουν σε σενα και τους πισω επιβατες και θα χαλανε τον ηχο

βαλε 2 μπροστινα καλα ηχεια,και στο μελλον αν βρεις λεφτα βαζεις εναν ενισχυτη.

βαλε 2 μπροστινα καλα ηχεια,και στο μελλον αν βρεις λεφτα βαζεις εναν ενισχυτη.

Κι αυτη η ιδεα καλη ειναι αν τον παιρνει οικονομικα, αρκει να παιζει χαμηλες εντασεις μεχρι να βαλει ενισχυτη γιατι αλλιως θα τα κλαψει και τα 165 ευρω :-)

Συμφωνω επισης με το να μη βαλει ηχεια στην εταζερα. Ναι μεν γεμιζουν εντυπωσιακα ισως την καμπινα με ηχο, αλλα το κοστος τους ειναι δυσαναλογο με αυτο που προσφερουν. Kαι τοτε θα θελει σιγουρα ενισχυτη γιατι να οδηγησει 4 ηχεια με ενα radiocd ειναι πολυ φιλοδοξο και επικινδυνο, για να μην πω μονο επικινδυνο :P

Για να ειμαι πιο συγκεκριμενος αν υποθεσουμε οτι καποιος εχει εναν 4καναλο ενισχυτη και 2 μπροστα διαιρουμενα ηχεια καλα, και διαθετει budget για να βαλει αλλα 2 ηχεια στην εταζερα, καλυτερα να βαλει ενα 10ρι sub. Και ποιοτητα και ενταση και μπασο που ειναι η πεμτουσια του χορταστικου ηχου

το θεμα ειναι να μην παιρνει παραμορφωση απο το radio-CD το ηχειο. αν δεν παραμορφωνει, λιγο δυσκολα να καει. χαμηλες συχνοτητες δεν νομιζω να βγαζει, επομενως κατα βασει ειναι καλυμενα τα ηχειακια απο αυτο το θεμα. Τα παιονερια ειναι καλα, αλλα μου φαινεται καπως τσιμπημενη η τιμη τους.

μα αν η πηγη βγαζει λιγα watt δε νομιζω οτι μπορει να κανει ζημια στα ηχεια.

το πολυ πολυ να χαλασει τη πηγη

η τιμη τους ειναι τσιμπημενη σε σχεση με τα ηχεια που εχει μαμα το καθε αυτοκινητο

αν δεις τιμες σε καλα ηχεια αυτοκινητου ξεκινανε απο 300 ευρω και πανω

αυτα τα ηχεια ειναι καλυτερα απο τα περισσοτερα ακριβα ηχεια αλλων εταιριων...

στη συγκεκριμενη περιπτωση παιρνεις πολυ περισσοτερα απ οσα θα πληρωσεις

απλα να σιγουρευτει αν μπαινουν πριν τα παρει γιατι ειναι γομαρια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...