bachtis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Χαίρετε παίδες!!! Χρησιμοποιώ αυτό το πρόγραμμα που ανέφερα στον τίτλο. Έχω τραβήξει ένα video με τη μουτσούνα μου και πειραματίζομαι πάνω της. Έχω βρει κι ένα video tutorial (http://www.5min.com/Video/After-Effects---Demon-Face-Warp-21791195) και προσπαθώ να το ακολουθήσω. Κάνω λοιπόν track motion, stabilize motion κλπ, αλλά όταν παραμορφώνω τα μάτια και τη μύτη, η παραμόρφωση δεν μένει πάνω στη μούρη μου, δηλαδή όταν μετακινώ το πρόσωπό μου η παραμόρφωση μενει στο ίδιο σημείο... Άρα ανίχνευση κίνησης δεν υφίσταται... Τι φταίει;;
bachtis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Χαίρετε παίδες!!! Χρησιμοποιώ αυτό το πρόγραμμα που ανέφερα στον τίτλο. Έχω τραβήξει ένα video με τη μουτσούνα μου και πειραματίζομαι πάνω της. Έχω βρει κι ένα video tutorial (http://www.5min.com/Video/After-Effects---Demon-Face-Warp-21791195) και προσπαθώ να το ακολουθήσω. Κάνω λοιπόν track motion, stabilize motion κλπ, αλλά όταν παραμορφώνω τα μάτια και τη μύτη, η παραμόρφωση δεν μένει πάνω στη μούρη μου, δηλαδή όταν μετακινώ το πρόσωπό μου η παραμόρφωση μενει στο ίδιο σημείο... Άρα ανίχνευση κίνησης δεν υφίσταται... Τι φταίει;;
georgalasg Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 εχω να το χρησιμοποιησω πολλά χρόνια οποτε δε θυμαμαι πολλα.... Το ειχα αντιμετωπισει και εγω το προβλημα. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ καλά το είχα λυσει με το να φτιάξω αλλο composition μεσα στο ιδιο αρχειο. Μετα πεταγα το παλιο μεσα στο νεο. Δε θυμαμαι ορολογια για να σου πω ακριβως τη διαδικασία. Ριξε δηλαδή την παλια comp μεσα στην καινουρια. (Υπαρχει pre-comp ορολογία-λειτουργια; Κατι μου θυμίζει) ΝΟΜΙΖΩ οτι ετσι διορθωνεται το προβλημα. Το videocopilot.net το ξερεις; Δες το βιντεακι που μεταμορφώνεται σε τερας. Εξηγει πολλα για τις παραμορφώσεις. Και εκει μεσα είχε οδηγίες για κατι αντιστοιχο, αλλα πολυ πιο πολύπλοκο... Ελπίζω να μη σου γραφω βλακειες. Δε θυμαμαι σιγουρα αν αυτη ηταν η λυση. Ρωτα και εδω http://www.videomag.gr/forumvb/ Θα σε βοηθησουν σιγουρα.
georgalasg Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 εχω να το χρησιμοποιησω πολλά χρόνια οποτε δε θυμαμαι πολλα.... Το ειχα αντιμετωπισει και εγω το προβλημα. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ καλά το είχα λυσει με το να φτιάξω αλλο composition μεσα στο ιδιο αρχειο. Μετα πεταγα το παλιο μεσα στο νεο. Δε θυμαμαι ορολογια για να σου πω ακριβως τη διαδικασία. Ριξε δηλαδή την παλια comp μεσα στην καινουρια. (Υπαρχει pre-comp ορολογία-λειτουργια; Κατι μου θυμίζει) ΝΟΜΙΖΩ οτι ετσι διορθωνεται το προβλημα. Το videocopilot.net το ξερεις; Δες το βιντεακι που μεταμορφώνεται σε τερας. Εξηγει πολλα για τις παραμορφώσεις. Και εκει μεσα είχε οδηγίες για κατι αντιστοιχο, αλλα πολυ πιο πολύπλοκο... Ελπίζω να μη σου γραφω βλακειες. Δε θυμαμαι σιγουρα αν αυτη ηταν η λυση. Ρωτα και εδω http://www.videomag.gr/forumvb/ Θα σε βοηθησουν σιγουρα.
micos000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Για να δουλέψει το motion tracking πρέπει να οριστεί ένα ξεκάθαρο σημείο στην πίσω εικόνα το οποίο θα μπορεί να ακολουθήσει το Plugin. Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν το after effects έχει ενσωματωμένη την δυνατότητα αυτή. Σε παλιότερη έκδοση ερχόταν σαν έξτρα Plugin. Δες το Continuum της Boris που είναι ένα σετ με plugins για τέτοια πράγματα και είναι πραγματικά φοβερό. Για πιο απλά πράγματα μπορείς να ορίσεις ένα keyframe (με κλικ στον ρόμβο) στο layer της παραμόρφωσης στην αρχή της κίνησης του κεφαλιού και μετά να πας στο επόμενο frame που γίνεται κάποια αλλαγή κίνησης και να τοποθετήσεις το επόμενο keyframe αφού τοποθετήσεις την παραμόρφωση στο νέο σημείο. Συνεχίζεις στα επόμενα σημεία αλλαγής να ορίζεις keyframes και να τοποθετείς την παραμόρφωση. Βασικά όλα γίνονται με τα keyframes και αν δεν ορίσεις τουλάχιστον ένα στο layer που θέλεις να κινείται δεν πρόκειται να δεις κίνηση ή αλλαγή.
micos000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Για να δουλέψει το motion tracking πρέπει να οριστεί ένα ξεκάθαρο σημείο στην πίσω εικόνα το οποίο θα μπορεί να ακολουθήσει το Plugin. Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν το after effects έχει ενσωματωμένη την δυνατότητα αυτή. Σε παλιότερη έκδοση ερχόταν σαν έξτρα Plugin. Δες το Continuum της Boris που είναι ένα σετ με plugins για τέτοια πράγματα και είναι πραγματικά φοβερό. Για πιο απλά πράγματα μπορείς να ορίσεις ένα keyframe (με κλικ στον ρόμβο) στο layer της παραμόρφωσης στην αρχή της κίνησης του κεφαλιού και μετά να πας στο επόμενο frame που γίνεται κάποια αλλαγή κίνησης και να τοποθετήσεις το επόμενο keyframe αφού τοποθετήσεις την παραμόρφωση στο νέο σημείο. Συνεχίζεις στα επόμενα σημεία αλλαγής να ορίζεις keyframes και να τοποθετείς την παραμόρφωση. Βασικά όλα γίνονται με τα keyframes και αν δεν ορίσεις τουλάχιστον ένα στο layer που θέλεις να κινείται δεν πρόκειται να δεις κίνηση ή αλλαγή.
bachtis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Αυτό το βιντεάκι με το δαίμονα κοίταξα. Κατάφερα την παραμόρφωση. Αλλά εξηγείστε μου λίγο τί ειναι τα adjustment layer, precomp και comp. Απ'ότι κατάλαβα έβαζα την παραμόρφωση σε λάθος layer ή κατι τέτοιο, για αυτό δε δούλευε. Έχω μπερδέψει ολίγον τα μπούτια μου με το ζήτημα...
georgalasg Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Το adjustment layer ειναι ενα layer που δεν εχει video αλλα οτι υπαρχει κατω απο αυτο περνει τα εφφε και οτι αλλο βαλεις σε αυτο. Ξεκινα απο τα βασικα που εχει ο Cramer. Tα εξηγεί ολα πολυ ωραία. Πηγες κατευθείαν στα πολυ δυσκολα... Αυτο είχα φτιαξει εγω πριν απο 2-3 χρόνια. Τα τελευταια τρια δευτερολεπτα κοιτα για το τερας. Γενικα μια βλακεια είναι . Επαιζα... [ame]http://www.youtube.com/watch?v=NEsVyCNGDTE[/ame]
bachtis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Πολύ καλό ήταν!!!! Τι βλακεία;; Αυτό πρέπει να είναι δύσκολο... Πού έχει τα βασικά ο Cramer;;
georgalasg Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 http://videocopilot.net/basic/ Eχει 10 βιντεακια πολυ καλα για την αρχη. Σου εξηγει τις βασικες τεχνικες του ΑΕ. Δεν ειναι ευκολο προγραμμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.