Uberalles_gr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, να κάνω μια ερωτησούλα... Θέλω να μπορώ να ελέγχω εάν μία σελίδα εκτυπωθεί ως Landscape ή ως Portrait.. Πως μπορώ να το καταφέρω αυτό;;
Uberalles_gr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, να κάνω μια ερωτησούλα... Θέλω να μπορώ να ελέγχω εάν μία σελίδα εκτυπωθεί ως Landscape ή ως Portrait.. Πως μπορώ να το καταφέρω αυτό;;
dewn735 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Γιατί δε το τυπώνεις σε μορφή pdf; Έτσι, όπως και να το τυπώσει ο επισκέπτης, δε θα χάσει τη μορφοποίησή του
dewn735 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Γιατί δε το τυπώνεις σε μορφή pdf; Έτσι, όπως και να το τυπώσει ο επισκέπτης, δε θα χάσει τη μορφοποίησή του
Uberalles_gr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Απλώς θέλω να εκτυπώσω πολλές και διαφορετικές σελίδες και η μία είναι σε landscape, η άλλη σε Portrait και θέλω να το περνάω δυναμικά αυτό...
Uberalles_gr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Απλώς θέλω να εκτυπώσω πολλές και διαφορετικές σελίδες και η μία είναι σε landscape, η άλλη σε Portrait και θέλω να το περνάω δυναμικά αυτό...
Uberalles_gr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Εντέλει παιδιά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο που θέλω με κώδικα? Γιατί εκτός από το Portrait και Landscape ήθελα να πειράζω από τον κώδικα και τα margins της εκτύπωσης..
parsifal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 > @media print { body { margin: 5cm; } } Κάτι τέτοιο... ;
Uberalles_gr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Επειδή το έχω δοκιμάσει, εάν εγώ έχω ορίσει manually ότι από το top θα έχω 10(millimeters), τότε αυτό θα πάει να μου προσθέσει στο 10 άλλα 5cm και όχι να μου το αρχικοποιήσει με τιμή 5cm
parsifal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Αυτό που λες ότι έχεις ορίσει manually φαντάζομαι πως είναι margin στις ρυθμίσεις του browser και άρα αυτό που στέλνει πάντα ο browser στον printer driver. Αυτό το margin δε μπορεί να ρυθμίστει μέσω CSS και πολύ σωστά, κατά τη γνώμη μου, συμβαίνει αυτό. Αν θέλεις λοιπόν να μεταθέσεις τον πλήρη έλεγχο του margin στη CSS του κάθε HTML document, για τον συγκεκριμένο browser, θα πρέπει να ορίσεις και μηδενικό browser margin και borderless printing στις ρυθμίσεις του printer driver σου (αν το υποστηρίζει).
Uberalles_gr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Το θέμα είναι ότι θέλω μία σελίδα στο web να δίνω στον χρήστη την επιλογή print και δεν γίνεται να του πω βάλε τα margins στο 0 και γύρνατο και σε landscape.. Για αυτό ρωτάω εάν γίνεται εγώ να το ρυθμίζω αυτό
parsifal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά δε νομίζω ότι γίνεται μόνο με CSS κάτι τέτοιο. Εμπλέκονται πολλά πράγματα στη μέση, όπως ιδιαιτερότητες του κάθε browser και του εκάστοτε printer driver, τα οποία είναι - και σωστά, όπως προανέφερα - ως έναν βαθμό contained το ένα σε σχέση με το άλλο. Να σου κάνω έναν απλό παραλληλισμό με όρους CSS: Σκέψου το CSS box model. Έχεις ένα container div, με συγκεκριμένο margin και ένα child element του. Σαν να ζητάς κάποιο property το οποίο θα ορίσεις στο child element και θα επηρεάζει άμεσα το margin property του πατέρα του. Δε μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο. Για το landscape orientation, υπήρχε πρόβλεψη στα specifications του CSS 2.0, αφαιρέθηκε στο 2.1 και νομίζω θα επανέλθει στο CSS 3. Ούτως ή άλλως, το συγκεκριμένο feature δεν υποστηρίχθηκε ποτέ σωστά από όλους τους δημοφιλείς browsers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.