phanispal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Ρε μην το τρώτε λέμε.. Και το 450άρι της Corsair να έπαιρνες, δε θα άκουγες τίποτα με τέτοιο setup. Πού το είδες ότι χρησιμοποιούν μουφοφούρφουρα και ότι πρέπει να είναι ακριβό ένα τροφοδοτικό για να έχει ρυθμιστή στροφών; Εγώ σου λέω ότι έδωσες πολύ περισσότερα (χρήματα), για να πάρεις πολύ λιγότερα (διαφορά σε θόρυβο). Τώρα αν θες να πιστεύεις ότι έπιασαν τόπο τα χρήματά σου, είναι δικαίωμά σου.
insomnian Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Ποιο ειναι το 450ρι της Corsair? για ποιο setup μιλας? Τα τροφοδοτικα δεν θα σου βαλουν μεσα ανεμιστηρες scythe ή slipstream... αυτοι κοιτανε να εχουν χαμηλα το κοστος παραγωγης. Σα να περιμενεις απ τους επεξεργαστες να εχουν μαζι aftermarket ψυκτρες-θηρια. Υπαρχουν και οι εξαιρεσεις, οπως το Heroich 385W που ανεφερα. Πόσο κανει το πιο φτηνο αυτοματο psu με ρυθμιστη στροφων? Οσο ομως κι αν κατεβουν οι στροφες παντα θα κανει ενα φφφς και παντα θα βγαζει ζεστο αερα απο πισω Αυτο που παιρνεις με τα χρηματα σου ειναι δεδομενο: 0 dB. Τι γινεται ενεργειακως ειναι το θεμα.
insomnian Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Ποιο ειναι το 450ρι της Corsair? για ποιο setup μιλας? Τα τροφοδοτικα δεν θα σου βαλουν μεσα ανεμιστηρες scythe ή slipstream... αυτοι κοιτανε να εχουν χαμηλα το κοστος παραγωγης. Σα να περιμενεις απ τους επεξεργαστες να εχουν μαζι aftermarket ψυκτρες-θηρια. Υπαρχουν και οι εξαιρεσεις, οπως το Heroich 385W που ανεφερα. Πόσο κανει το πιο φτηνο αυτοματο psu με ρυθμιστη στροφων? Οσο ομως κι αν κατεβουν οι στροφες παντα θα κανει ενα φφφς και παντα θα βγαζει ζεστο αερα απο πισω Αυτο που παιρνεις με τα χρηματα σου ειναι δεδομενο: 0 dB. Τι γινεται ενεργειακως ειναι το θεμα.
venumis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Τι ήθελες ρε άνθρωπε και είπες οτι το τροφοδοτικό είναι fanless ? δεν θα έχει τελειωμό τώρα το νήμα!! Θα αρχίσει πάλι το Ati vs Nvidia γμτ !!!
venumis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Τι ήθελες ρε άνθρωπε και είπες οτι το τροφοδοτικό είναι fanless ? δεν θα έχει τελειωμό τώρα το νήμα!! Θα αρχίσει πάλι το Ati vs Nvidia γμτ !!!
cortaN@ Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Ποιο ειναι το 450ρι της Corsair? για ποιο setup μιλας?Τα τροφοδοτικα δεν θα σου βαλουν μεσα ανεμιστηρες scythe ή slipstream... αυτοι κοιτανε να εχουν χαμηλα το κοστος παραγωγης. Σα να περιμενεις απ τους επεξεργαστες να εχουν μαζι aftermarket ψυκτρες-θηρια. Υπαρχουν και οι εξαιρεσεις, οπως το Heroich 385W που ανεφερα. Πόσο κανει το πιο φτηνο αυτοματο psu με ρυθμιστη στροφων? Οσο ομως κι αν κατεβουν οι στροφες παντα θα κανει ενα φφφς και παντα θα βγαζει ζεστο αερα απο πισω Αυτο που παιρνεις με τα χρηματα σου ειναι δεδομενο: 0 dB. Τι γινεται ενεργειακως ειναι το θεμα. Ζεστό αέρα βγάζει και το fanless psu. Απλά η ροη του αέρα δεν θα είναι συνεχης και προς μία κατευθυνση. Ταυτόχρονα επειδη δεν έχεις ροη αέρα προς τα έξω είναι πιθανό να διαχέεται ο ζεστός αέρας από την passive ψυχτρα και μέσα στο κουτί. Από εκεί και πέρα το αν θα αγοράσεις fanless είναι καθαρά και θέμα προσωπικου γουστου. Εγω π.χ. που επίσης έχω θέμα με το θόρυβο θα αγόραζα ένα μεγαλυτερο τροφοδοτικό σε Watt το οποίο να έχει ρυθμιστη στροφων και να δουλευει cool και σε πολυ λίγες στροφές ο ανεμιστηρας, κάτι που το κάνει πρακτικά σχεδόν άθορυβο.
insomnian Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Ζεστό αέρα βγάζει και το fanless psu. Απλά η ροη του αέρα δεν θα είναι συνεχης και προς μία κατευθυνση. Ταυτόχρονα επειδη δεν έχεις ροη αέρα προς τα έξω είναι πιθανό να διαχέεται ο ζεστός αέρας από την passive ψυχτρα και μέσα στο κουτί. Οριστε? Αυτο το ειπες για σοβαρο ή κανεις πλακιτσα? Απο που να παραχτει αερας παιδι μου οταν δεν υπαρχει ανεμιστηρας? απο το υπερπεραν? Προφανως δεν εχεις ερθει ποτέ σε επαφη με fanless psu και κανεις υποθεσεις, αλλα ακομα κι ετσι μπορει να καταλαβεις οτι δεν υπαρχει κανενας αερας, ουτε ζεστος ουτε κρυος, και καμμια ροη προς καμμια κατευθυνση. Και για να μην εχεις καμμια αμφιβολια σε ενημερωνω οτι εγω ο ιδιος το εχω ελεγξει, αν βαλεις το χερι σου απ εξω δεν ασθανεσαι κανεναν αερα, αν κοιταξεις στο εσωτερικο του πισιου επισης κανενας αερας δεν υπαρχει. Ο φιλος το εχει ηδη εδω και ενα χρονο και ειναι απολυτα ικανοποιημενος. Από εκεί και πέρα το αν θα αγοράσεις fanless είναι καθαρά και θέμα προσωπικου γουστου. Εγω π.χ. που επίσης έχω θέμα με το θόρυβο θα αγόραζα ένα μεγαλυτερο τροφοδοτικό σε Watt το οποίο να έχει ρυθμιστη στροφων και να δουλευει cool και σε πολυ λίγες στροφές ο ανεμιστηρας, κάτι που το κάνει πρακτικά σχεδόν άθορυβο. Σου προτεινω να διαβασεις το thread απο την αρχη, γιατι εχει αλλο θεμα απο αυτο που νομιζεις
cortaN@ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Οριστε? Αυτο το ειπες για σοβαρο ή κανεις πλακιτσα? Απο που να παραχτει αερας παιδι μου οταν δεν υπαρχει ανεμιστηρας? απο το υπερπεραν?Προφανως δεν εχεις ερθει ποτέ σε επαφη με fanless psu και κανεις υποθεσεις, αλλα ακομα κι ετσι μπορει να καταλαβεις οτι δεν υπαρχει κανενας αερας, ουτε ζεστος ουτε κρυος, και καμμια ροη προς καμμια κατευθυνση. Και για να μην εχεις καμμια αμφιβολια σε ενημερωνω οτι εγω ο ιδιος το εχω ελεγξει, αν βαλεις το χερι σου απ εξω δεν ασθανεσαι κανεναν αερα, αν κοιταξεις στο εσωτερικο του πισιου επισης κανενας αερας δεν υπαρχει. Ο φιλος το εχει ηδη εδω και ενα χρονο και ειναι απολυτα ικανοποιημενος. Σου προτεινω να διαβασεις το thread απο την αρχη, γιατι εχει αλλο θεμα απο αυτο που νομιζεις Καταρχήν cool down. Συζητάμε. Κατά δεύτερον έχω διαβάσει το thread απ την αρχή. Τρίτον κανένας δεν αμφιβάλλει για το αν το fanless τροφοδοτικό του φίλου σου είναι καλό. Όντως είναι καλό. Στα θέματά μας τώρα. Ένα fanless τροφοδοτικό χρειάζεται απαγωγή θερμότητας από τους πυκνωτές του και από τα πηνία του και το κύκλωμά του. Τα fanless λοιπόν psu λειτουργούν με fanless design, όχι χωρίς ψύκτρα. Μάλιστα κατά κανόνα έχουν μεγαλύτερη ψύχτρα για καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Η απαγωγή θερμότητας - δηλαδή η μεταφορά θερμότητας από το κύκλωμα του psu στην ψύκτρα έχει ως αποτέλεσμα να ζεσταίνεται η ψύκτρα και η αυξημένη θερμότητα της ψύκτρας προκαλεί αύξηση των μορίων του αέρα μέσα στο psu (όπως και μέσα στο κουτί γενικά) και αυτός ο πιο ζεστός αέρας διαφεύγει από τα ανοίγματα/γρίλιες του τροφοδοτικού. Όπως ξέρουν όλοι όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη από φυσική ο ζεστός αέρας ως ελαφρύτερος του ψυχρού ανεβαίνει προς τα κάτω. Έτσι και ο ζεστός αέρας από το τροφοδοτικό σου ανεβαίνει προς τα μέσα στο κουτί και προς τα έξω. Το ίδιο συμβαίνει και όταν έχεις μια fanless κάρτα γραφικών, όπου μπορεί να μην έχουμε ροή αέρα και άρα θόρυβο, έχουμε όμως αύξηση της θερμοκρασίας του κουτιού ως αποτέλεσμα της απαγωγής θερμότητας. Χωρίς fan δεν έχουμε ΡΟΗ ΑΕΡΑ. Αυτό που έγραψα στο πρώτο μου ποστ. Άλλο ροή αέρα και άλλο ζεστός αέρας. Όταν λέμε αέρα δεν εννοούμε ροή αέρα προς μία κατεύθυνση. Εννοούμε you know μόρια αέρα και όταν αυξηθεί η θερμοκρασία των μορίων αυτών, έχουμε πιο θερμό αέρα από τον αέρα του περιβάλλοντος.
phanispal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Εχμμ.. μάλλον μπερδεύτηκες γιατί προφανώς το γνωρίζεις, ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος του κρύου. Κατά τ' άλλα συμφωνώ μαζί σου, ένα εξ' ολοκλήρου fanless σύστημα μπορεί μεν να είναι αθόρυβο και να γουστάρουμε όλοι μαζί, αλλά είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίζει προβλήματα δε..
cortaN@ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Εχμμ.. μάλλον μπερδεύτηκες γιατί προφανώς το γνωρίζεις, ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος του κρύου. Σόρρυ ελαφρύτερος ήθελα να πω, άρα και ανεβαίνει. Ριπή του λόγου. ---------- Προσθήκη στις 02:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:11 ---------- . Κατά τ' άλλα συμφωνώ μαζί σου, ένα εξ' ολοκλήρου fanless σύστημα μπορεί μεν να είναι αθόρυβο και να γουστάρουμε όλοι μαζί, αλλά είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίζει προβλήματα δε.. Ε αυτό προσπαθούσα να εξηγήσω στον φίλο μας insomnian. To έκανα edit για να μην τον μπερδέψω περισσότερο !
phanispal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Επίσης, από τη φυσική γνωρίζουμε πώς προστίθενται τα dB, αλλά αυτό δε σημαίνει πως το fanless psu κάνει τη διαφορά αν τα υπόλοιπα υποσυστήματα είναι από κάπως έως αρκετά θορυβώδη. Τι να το κάνω το fanless psu όταν έχω μια 8800GT με τη single slot reference ψύκτρα καλοκαιριάτικα π.χ.; Αφού τα αυτιά θα μου τα παίρνει ούτως ή άλλως.
insomnian Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Καταρχήν cool down. Συζητάμε. Κατά δεύτερον έχω διαβάσει το thread απ την αρχή. Τρίτον κανένας δεν αμφιβάλλει για το αν το fanless τροφοδοτικό του φίλου σου είναι καλό. Όντως είναι καλό. Στα θέματά μας τώρα. Ένα fanless τροφοδοτικό χρειάζεται απαγωγή θερμότητας από τους πυκνωτές του και από τα πηνία του και το κύκλωμά του. Τα fanless λοιπόν psu λειτουργούν με fanless design, όχι χωρίς ψύκτρα. Μάλιστα κατά κανόνα έχουν μεγαλύτερη ψύχτρα για καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Η απαγωγή θερμότητας - δηλαδή η μεταφορά θερμότητας από το κύκλωμα του psu στην ψύκτρα έχει ως αποτέλεσμα να ζεσταίνεται η ψύκτρα και η αυξημένη θερμότητα της ψύκτρας προκαλεί αύξηση των μορίων του αέρα μέσα στο psu (όπως και μέσα στο κουτί γενικά) και αυτός ο πιο ζεστός αέρας διαφεύγει από τα ανοίγματα/γρίλιες του τροφοδοτικού. Όπως ξέρουν όλοι όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη από φυσική ο ζεστός αέρας ως ελαφρύτερος του ψυχρού ανεβαίνει προς τα κάτω. Έτσι και ο ζεστός αέρας από το τροφοδοτικό σου ανεβαίνει προς τα μέσα στο κουτί και προς τα έξω. Το ίδιο συμβαίνει και όταν έχεις μια fanless κάρτα γραφικών, όπου μπορεί να μην έχουμε ροή αέρα και άρα θόρυβο, έχουμε όμως αύξηση της θερμοκρασίας του κουτιού ως αποτέλεσμα της απαγωγής θερμότητας. Χωρίς fan δεν έχουμε ΡΟΗ ΑΕΡΑ. Αυτό που έγραψα στο πρώτο μου ποστ. Άλλο ροή αέρα και άλλο ζεστός αέρας. Όταν λέμε αέρα δεν εννοούμε ροή αέρα προς μία κατεύθυνση. Εννοούμε you know μόρια αέρα και όταν αυξηθεί η θερμοκρασία των μορίων αυτών, έχουμε πιο θερμό αέρα από τον αέρα του περιβάλλοντος. Φιλε μου, εφοσον εχεις διαβασει το thread απ την αρχη οπως λες τοτε θα ξερεις οτι το θεμα μας ειναι ποια καρτα μπαινει εως 450W, oxι το passive psu. Nα σoυ ξαναπω λοιπον oτι δεν υπαρχει καμια ροη αερα, ουτε προς τα εξω ουτε προς τα μεσα. Δεν κανω υποθεσεις, το εχω μπροστα μου το μηχανημα! "Ποιο θερμο αερα απ αυτο του περιβαλοντος" σαφως και εχουμε εντος του case, γιαυτο και ειναι κανονικα απαραιτητο να υπαρχουν case fans σε τετοια διαταξη που να δημιουργειται ρευμα αερα. Να εισαι σιγουρος οτι ολες οι θερμοκρασιας ειναι υπο ελεγχο ανα πασα στιγμη. Εσυ αρχικα εγραψες"Ζεστό αέρα βγάζει και το fanless psu. Απλά η ροη του αέρα δεν θα είναι συνεχης και προς μία κατευθυνση" μετα το ανασκευσες "Χωρίς fan δεν έχουμε ΡΟΗ ΑΕΡΑ. Αυτό που έγραψα στο πρώτο μου ποστ. Άλλο ροή αέρα και άλλο ζεστός αέρας"... εχεις μπερδευτει αρκετα. Δεν ειναι ομως εξυπνο να προσπαθεις να διαψευσεις καποιον που το εχει και το δουλευει εδω και ενα χρονο. Επίσης, από τη φυσική γνωρίζουμε πώς προστίθενται τα dB, αλλά αυτό δε σημαίνει πως το fanless psu κάνει τη διαφορά αν τα υπόλοιπα υποσυστήματα είναι από κάπως έως αρκετά θορυβώδη.Τι να το κάνω το fanless psu όταν έχω μια 8800GT με τη single slot reference ψύκτρα καλοκαιριάτικα π.χ.; Αφού τα αυτιά θα μου τα παίρνει ούτως ή άλλως. Αν και offtopic, η απαντηση εχει δοθει στο port#31 για το πως να χτισεις ενα αθορυβο συστημα. Στη συγκεκριμενη περιπτωση θυμιζω οτι ο θορυβος δεν ηταν το παν αλλα η εξαλειψη του ζεστου αερα που πεφτει πανω στο φιλο και τη τηλεοραση του
Ntinaras Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 αφου πιστευεις οτι δεν υπαρχει ροη αερα,φραξε με μονωτικη ταινια τις οπες του fanless psu και δουλεψε το για 3 ωρες.
insomnian Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Mα δεν ειναι τι πιστευω, αφου σου λεω βαζω το χερι μου γυρω-γυρω και δεν βγαινει τιποτα!... γιατι δυσκολευεσαι να το καταλαβεις? Οι οπες ειναι για τον εξαερισμο της συσκευης και φυσικα δεν τις φραζουμε σε καμμια περιπτωση
skatopaido Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 παιδια σορυ που χαλαω την ωραια και εποικοδομητική σας συζήτηση αλλα αυτο το τροφοδοτικό http://www.pcpower.com/products/description/Silencer_420_ATX/index.html θα σηκώσει μια gtx460 768mb?εχει cpu Athlon II X3 435 και 1 δισκο.το psu εχει μονο ενα 6pin pci-e.το δευτερο θα το παρω με τον μετατροπέα που θα εχει στο κοτι η καρτα? θα υπαρχει κανενα προβλημα? offtopic το ξερω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.