Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με οδηγούς κάρτας ήχου σε 7

digimyth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται,

Πήρα μια νέα κάρτα ήχου 5.1 (αυτή) και θέλω να συνδέσω στέρεο ηχεία ενώ δε μπορώ να την εγκαταστήσω στα windows 7.

Ξεκινώντας από την αρχή να πω ότι είχα μια παλιά κάρτα (9 χρονών περίπου) στον υπολογιστή η οποία δεν έπαιζε λόγω έλλειψης οδηγών για 7 και έτσι πήρα αυτή. Είχα βέβαια προσπαθήσει να βρω οδηγούς για την παλιά και είχα εγκαταστήσει διάφορα προγράμματα τα οποία στη συνέχεια αφαίρεσα αφού δε λειτουργούσαν.

Τώρα εγκατέστησα στη μητρική την κάρτα και εγκατέστησα και το πρόγραμμα με τους οδηγούς και μου ζητήθηκε επανεκκίνηση.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα εμφανιζόταν κάτω στη "Γραμμή εργασιών" το οποίο το άνοιξα δεν πείραξα κάτι σπουδαίο, είδα ότι δε δουλεύει πάλι ο ήχος και έκανα επανεκκίνηση. Όταν πάλι άνοιξε ο υπολογιστής το πρόγραμμα δεν εμφανιζόταν στη γραμμή εργασιών αλλά φαινόταν εγκατεστημένο και πάλι δε λειτουργούσε ο ήχος.

Στη συνέχεια σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίει κάποια σύγκρουση από υπολοίματα των παλιών προγραμμάτων-οδηγών και έτσι πήγα στο "Device Manager" και έκανα κατάργηση οδηγών στο "Ελεγκτές ήχου, βίντεο και παιχνιδιών" και αφαίρεσα και το πρόγραμμα του CD.

Μετά την επανεκκίνηση πάλι, δε μπορούσα πλέον να εγκαταστήσω καθόλου τους οδηγούς από το CD αφού μου έλεγε "Συνδέστε τη συσκευή Trust 5.1 Soundcard 14319!" ενώ η κάρτα είναι ήδη επάνω στη μητρική και μάλιστα την έβγαλα και την ξανάβαλα στη διπλανή PCI θύρα.

Κάτι τελευταίο. Στη "Διαχείριση Συσκευών" (Device Manager) μου εμφανίζει με θαυμαστικό το "Ελεγκτής βίντεο πολυμέσων" το οποίο δε ξέρω τι είναι (πριν δε το είχα αυτό).

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια.

Δημοσ.
Χαίρεται,

Κάτι τελευταίο. Στη "Διαχείριση Συσκευών" (Device Manager) μου εμφανίζει με θαυμαστικό το "Ελεγκτής βίντεο πολυμέσων" το οποίο δε ξέρω τι είναι (πριν δε το είχα αυτό).

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια.

Προφανώς κάτι δεν έχει γίνει καλά κατά την εγκατάσταση των drivers. ρίξε μια ματιά εδώ και αν δεν κάνεις δουλειά περίμενε κανένα ειδικό από τα παιδιά για extra help

Δημοσ.

Λοιπόν, καταρχήν ξεκινάς με μία επαναφορά συστήματος, πριν το βάλε-βγάλε των drivers.Μετά με το driver sweeper

http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Driver-Sweeper-(Setup)_d1655.html

καταργείς ότι driver σχετικό με την κάρτα ήχου υπάρχει και ξαναπερνάς τους driver της καινούριας κάρτας.

Για να είσαι σίγουρος οτι η κάρτα δουλεύει κανονικά, κατέβασε μια έκδοση linux καψ την σε ένα cd και ξεκίνα το pc σου, να δούμε αν θα έχεις ήχο εκεί...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...