nikos21aek Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δεν είναι σε περίοδο.Τα συνολικά στατιστικά είναι.Από όλες τις περιόδους μαζί.Ρε εντάξει δεν ήταν Γκάλης.Απλά όταν προσπαθείς να φτιάξεις λίστες με παιχταράδες κτλ σιγά που πάει το μυαλό σου σε αυτόν και ο τύπος είναι πρώτος στις μισές στατιστικές.just info.Δεν προσπαθώ να πω κάτι.Εννοείται Γκάλης ψήφισα και εγώ.
ioannnis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δεν είναι σε περίοδο.Τα συνολικά στατιστικά είναι.Από όλες τις περιόδους μαζί Καμμια σχεση... Απο που τα πηρες? Γνωριζεις ποσα χρονια επαιξε ο ενας και ποσα ο αλλος?
nikos21aek Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/A1Basket/article298334.ece
ioannnis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Ελλιπεστατος καταλογος και οπωσδηποτε λανθασμενος.
antonisid Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δε θα πω ποιός είναι ο μεγαλύτερος...αλλά για το ποιός είναι ο αγαπημένος μου παίχτης και δεν είναι άλλος απ τον Τζινόμπιλι. Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τόσο "θρασύ" μπασκετπολίστα , ο τύπος είναι πραγματικός φονιάς. http://www.youtube.com/watch?v=lt_Cf6-6TmE http://www.youtube.com/watch?v=t3fNauvrAZQ
nikos21aek Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Όντως τρελό παιχτρόνι ο τύπος.Και εμένα μου αρέσει τρελά.Κάπου είχα ακούσει ότι στην Αργεντινή καλή ώρα πως συζητάμε τώρα εμείς σε συζητήσεις για τον καλύτερο όλων των εποχών σε όλα τα αθλήματα έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα και τον Μαραντόνα.Αμφιβάλω βέβαια αλλά το άκουσα.Τι δεν έχει κάνει άλλωστε ο τύπος που το έχει κάνει ο Μαραντόνα;
Tilemaxx Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μιας και το πήγαμε στο "προσωπικό", ο δικός μου αγαπημένος είναι ο Πίρς. Μπασκετικό IQ, τσαμπουκά, και τεράστια καρύδια μέσα στο παρκέ. Κατοπίνει γατάκια τύπου Λεμπρόν στο χαλαρό:
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Στατιστικά Α1. Πρώτοι σε πόντους 1.Κορωνιός 7.080 2.Γκάλης 6.549 Πρώτοι σε βολές 1.Κορωνιός 2.020 2.Γκάλης 1.629 Πρώτοι σε ασίστ 1.Κορωνιός 1.264 . . 9.Γκάλης 775 Πρώτοι σε κλεψίματα 1.Κορωνιός 583 . . <10.Γκάλης <319 Πρώτοι σε δίποντα 1.Γκάλης 2.310 . . 6.Κορωνιός 1288 Πρώτοι σε τρίποντα 1.Κορωνιός 828 . . <10.Γκάλης <438 Δεν λέω ότι ο Κορωνιός είναι καλύτερος παίχτης lol απλά κοιτούσα τα στατιστικά για πλάκα και ο τύπος είναι στα μισά πρώτος και εκτός από τα ριμπάουντ σε όλα μέσα.Και ούτε για πλάκα να αναφερθεί.Παίζει να ήταν ο πιο αθόρυβος παίχτης του κόσμου έτσι; btw 929 τάπες και 3097 ριμπάουντ ο Φασούλας!WOW! Στο μεταξυ παντα απορουσα με αυτον τον παιχτη 1ον γιατι στην Εθνικη ειχε λιγες συμμετοχες, αλλα τελικα ειδα οτι εχει 107 συμμετοχες και σκεφτηκα οτι εγραψες, οτι ηταν παντα αθορυβος και 2ον (ασχετο αυτο) πως την παλευε σε τετοιους ρυθμους χωρις να τρωει ποτε του κρεας? Ετσι ειχε ακουστει εκεινα τα χρονια, δεν ξερω αν ισχυει. Καλα διατροφολογος δεν ειμαι, μπορει να βγαινει η διατροφη ενος αθλητη και χωρις καθολου κρεας, αλλα εμενα του ανιδεου μου κανει εντυπωση σε καθε περιπτωση!
ioannnis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Αναρωτιεμαι που βρεθηκε αυτος ο καταλογος... ειναι εντελως ανακριβης. Όντως τρελό παιχτρόνι ο τύπος.Και εμένα μου αρέσει τρελά.Κάπου είχα ακούσει ότι στην Αργεντινή καλή ώρα πως συζητάμε τώρα εμείς σε συζητήσεις για τον καλύτερο όλων των εποχών σε όλα τα αθλήματα έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα και τον Μαραντόνα.Αμφιβάλω βέβαια αλλά το άκουσα.Τι δεν έχει κάνει άλλωστε ο τύπος που το έχει κάνει ο Μαραντόνα; Πολυ απλα, το ποδοσφαιρο ειναι απειρως δημοφιλεστερο του μπασκετ Οσο για τον καταλογο ξεχασα να σου πω χτες οτι μπορεις να συγκρινεις δυο παιχτες εφοσον εχουν παιξει τις ιδιες περιοδους, αλλιως παμε σε μεσο ορο. Αν ενας εχει παιξει 20 χρονια(πχ. Γιαννακης) και αλλος 12, πως θα τους συγκρινεις με συνολικα/αθροιστικα στοιχεια?
insomniaK Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Για το αρχικό ερώτημα δεν τίθεται θέμα, Michael Jordan. Για τον Κορωνιό: Δεν ήταν αθόρυβος, ήταν η ομάδα του Περιστερίου για περίπου 20 χρόνια. Απλά όταν παίζεις στο περιστέρι και είσαι συ και 2 αμερικάνοι είναι δύσκολο να πάρεις πρωτάθλημα ή να κάνεις της υπέρβαση. Για την εθνική, ο ίδιος δε νομίζω να έχει παραπονεθεί ποτέ, αλλά αν σκεφτούμε ποιος "εθνικός" 'ηρωας έπαιζε στην ίδια θέση και ο δεύτερος ήταν ο παταβούκας (αν έχουν τον θεό τους) τότε καταλαβαίνουμε τους λόγους που δεν τον καλούσαν και είναι από τις μεγαλύτερες αδικίες που έχουν συμβεί σε έλληνα παίχτη του μπάσκετ. Απ'ότι φαίνεται ο Γαλάνης έβαλε χέρι στην ομοσπονδία που έδινε τα στατιστικά φόρα παρτίδα (πια προσφέρει και υπηρεσίες scouting) και δεν υπάρχουν πια online. Ωστόσο η γενική μου εντύπωση που επιβεβαιώνεται και από τη wikipedia, είναι ότι η λίστα που έδωσε ο Νίκος είναι πραγματική. Ο μεγαλύτερος έλληνας παίχτης (και αθλητής, μεγάλη αδικία που δεν ήταν ο τελευταίος λαμπαδιοδρόμος το 2004) και για εμένα είναι ο Γκάλης. Είναι η βάση και μάλιστα στερεοτατή αυτού που ονομάζεται ελληνικό μπάσκετ σήμερα και μαγκιά του που δε θέλησε να εξαργυρώνει για πάντα το τι υπήρξε ως παίχτης. Για τους centers, και αν εξαιρέσουμε τα 2 υβρίδια Magic και Bird, στη λίστα μου αμερικάνους είναι Τζαπάρ, Ολάζοουν (δεν ήταν αμερικάνος), Μαλόουν, (ίσως Γιούινκ) και από ευρωπαίους Νοβιτσκι, Σαμπόνις, Ντιβατς (υπάρχει και η σχολή του Πουέρτο Ρίκο, αλλά δεν τη βάζω στη συζήτηση). Ο Σαμπόνις είναι ιδιοφυΐα, είναι ταλέντο, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλείας αν δεν είχε τους τραυματισμούς θα είχε ξεπεράσει τον οποιοδήποτε. Eίχε αίσθηση του παιχνιδιού εφάμιλλη ενός καλού προπονητή, έβλεπε γήπεδο και πάσαρε καλύτερα από άσσο, σούταρε καλύτερα από διεισδυτικό pg και έπαιζε center. Έκανε στις αρχές του 80, αυτά που σήμερα θεωρούνται highlights. Από την άλλη ο Ντιρκ είναι ο καλύτερος ευρωπαίος παίκτης, θα έλεγα γενικά, αλλά για να κρατήσω κάποια πισινή, λέω ο καλύτερος ευρωπαίος παίκτης στο 4-5. Είναι ο μόνος ευρωπαίος παίκτης που έχει πάει μία μεσαία ομάδα του NBA σε τελικούς και σχεδόν θα τους έπαιρνε και μόνος του, είναι το αρχέτυπο μπασκετμπολίστα (να μου επιτραπεί εδώ, μαζί με τον ΔΔ, ο οποίος όμως δεν έχει δοκιμαστεί σε συνθήκες 100 αγώνων με τόσο γυμνασμένους αντιπάλους) για την επόμενη 20ετία*. Δε λέω τίποτα για τις μπασκετικές του ικανότητες, διότι τον θεωρώ κομμάτι του σύγχρονου μπάσκετ, το πάει μπροστά. Α ναι, ο Φασούλας ανήκει σε δεύτερη κατηγορία. * Έβαλα τον αστερίσκο, διότι πιστεύω ότι πια πηγαίνουμε σε ένα μπάσκετ με 5 τιραμόλες και ότι το είσαι απλά ψηλός ή αλτικός παίζεις θα καταργηθεί τουλάχιστον από τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, και οι οποίοι θα είναι πιστά πιόνια στον προπονητή τους. Εκεί χάνει πια το NBA, αν σκεφτούμε ότι το νεξτ μπιγκ θινγκ του είναι μία ντουλάπα με μούσκουλα που πηδάει κάτι δεν πάει καλά (ελπίζω να κάνω λάθος και οι Ροουζ, Ρόντο και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις να με διαψεύσουν). EDIT: Για την ιστορία, έχω μεγαλώσει 5 λεπτά από το κλειστό της Αρτάκη και 2 (όταν χτίστηκε) από το κλειστό της Δάφνης τις δεκαετίες του '80-'90, έβλεπα ζωντανά, αλλά χωρίς να καταλαβαίνω τι έβλεπα τότε περίπου όλους τους αγώνες του πανιωνίου και της δάφνης, αλλά νομίζω ότι κάτι μου έχει μείνει. Και κάτι που ξέχασα και πάντα με ενθουσιάζει... O Σαμπόνις προπονείται: http://www.youtube.com/watch?v=fdlB8tX75Mc
ioannnis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Για το αρχικό ερώτημα δεν τίθεται θέμα, Michael Jordan. Για τον Κορωνιό: Δεν ήταν αθόρυβος, ήταν η ομάδα του Περιστερίου για περίπου 20 χρόνια. Απλά όταν παίζεις στο περιστέρι και είσαι συ και 2 αμερικάνοι είναι δύσκολο να πάρεις πρωτάθλημα ή να κάνεις της υπέρβαση. Για την εθνική, ο ίδιος δε νομίζω να έχει παραπονεθεί ποτέ, αλλά αν σκεφτούμε ποιος "εθνικός" 'ηρωας έπαιζε στην ίδια θέση και ο δεύτερος ήταν ο παταβούκας (αν έχουν τον θεό τους) τότε καταλαβαίνουμε τους λόγους που δεν τον καλούσαν και είναι από τις μεγαλύτερες αδικίες που έχουν συμβεί σε έλληνα παίχτη του μπάσκετ. Απ'ότι φαίνεται ο Γαλάνης έβαλε χέρι στην ομοσπονδία που έδινε τα στατιστικά φόρα παρτίδα (πια προσφέρει και υπηρεσίες scouting) και δεν υπάρχουν πια online. Ωστόσο η γενική μου εντύπωση που επιβεβαιώνεται και από τη wikipedia, είναι ότι η λίστα που έδωσε ο Νίκος είναι πραγματική. Συμφωνω για Μ.Τζορταν, αν και αμφοτεροι δε λαμβανουμε υποψη τους παλιοτερους, διοτι απλα δεν τους προλαβαμε Aπό πότε η wiki θεωρειται αυθεντια? Ειναι γεματη ανακριβειες γενικως, λογικο αν σκεφτεις οτι τη γραφουν απλοι χρηστες. Το site ή η wiki αντεγραψε ο ενας απ τον αλλο αυτα τα στατιστικα. Ο Παταβουκας ηταν πολυ καλος στη θεση του, επαιξε και στο εξωτερικο, αλλα δεν ηταν ακριβως συγχρονος του Κορωνιου. Αμερικανους ειχαν ολες οι ομαδες. "Εθνικο" ηρωα εννοεις τη γρια?
washcloud Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Ξεκολήστε με Κορωνιό/Γκάλη. Τα στατιστικά αφορούν Α1. Η οποία υφίσταται ως θεσμός από το '86. Ο Γκάλης ασελγούσε - σκοράριζε ήθελα να πω, στα ελληνικά στεφάνια από το '79 (ο δε Κορωνιός μάλιστα έπαιξε συνολικά κι ένα χρόνο παραπάνω, "στην Α' Εθνική" - μη πω και για το σπασμένο χέρι του Νικ το '85, που τον "χτύπησε πίσω", για πόσο και 'γω δεν ξέρω καιρό. Για τον Κορωνιό δε θυμάμαι να είχε ποτέ παρόμοιο σοβαρό τραυματισμό). Οι πόντοι του Γκάλη στην "Α' Εθνική κατηγορία", ως σύνολο, είναι σχεδόν οι διπλάσιοι. Μηχέσω. Καλός ήταν ο Άγγελος, δε λέω, αλλά. *(...α και μη συκοφαντούμε την Wiki πάντως. Σε ποσοστό τύπου 80φεύγα με 90έλα, είναι μια χαρά ακριβής και αξιόπιστη. Πλέον. Αναφορικά με το "όποιος θέλει γράφει")
ioannnis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Ε βεβαια, ειπα κι εγω το σοι στατιστικα ειναι αυτα... Ο Γκαλης πηγε στον Αρη το 1979 και το 84 ο Γιαννακης. Αντε, να μαθαινουν οι νεωτεροι (Μα γιαυτο το 10-15% μιλαμε)
AnOldFriend Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Αναρωτιεμαι που βρεθηκε αυτος ο καταλογος... ειναι εντελως ανακριβης. Τι εντελως ανακριβης ρε φιλε την παλευεις? Ο συνολικος αριθμος ποντων ειναι. Και οπως βλεπεις και προφανως δεν ηξερες παροτι ηταν γνωστοτατο, ο Κορωνιος τον ειχε ξεπερασει τον Γκαλη σε συνολικο αριθμο ποντων. Ελλιπεστατος καταλογος και οπωσδηποτε λανθασμενος. Γιατι? Επειδη σου γκρεμιζει την εικονα που ειχες? Γνωστα πραγματα ειναι αυτα. Ο Κορωνιος ειχε ξεπερασει σε καποιο σημειο τον Γκαλη σε ποντους. Ουδεποτε ο Κορωνιος ξεπερασε τον Γκαλη σε ποντους. Οπως φαινεται δεν ξερεις και τοσα πολλα για μπασκετ οσα νομιζες οτι ξερεις. Υποψην οτι ο Κορωνιος δεν ειχε διαρκεια, εκπληκτικη αποδοση ειχε μονο για 2-3 χρονια. Θυμαμαι πως οταν τον εβλεπα στα ντουζενια του σκεφτομουν οτι θυμιζει mini Γκαλη! Υποψην αλλά ενα απο τα ατου του Κορωνιου ηταν οτι ειχε μεγαλη διαρκεια και σταθεροτητα. Παντα επαιζε σε υψηλο επιπεδο για πολλα πολλα χρονια. Ενω στα καλυτερα του ουτε καν πλησιαζε φυσικα τις ικανοτητες στο σκοραρισμα του Γκαλη. Δε χρειαζεται να δικαιολογηθει. Ειναι φανερο οτι το προβλημα σου ειναι η ομαδα, γιαυτο και αποφευγεις να την πεις. Παντα Μπουλς ημουν. Δεν καταλαβαινω τι δεν καταλαβαινεις....
ioannnis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Φιλε AnOldFriend πιστευω πλεον οτι με τα μυνηματα που μεσολαβησαν οι αποριες σου λυθηκαν και το καταλαβες οτι δεν υπαρχει θεμα συγκρισης Γκαλη-Κορωνιου. Και μιας και ο λογος για την wiki, οριστε τι αναφερει στη σελιδα του Γκαλη: - Έπαιξε σε 854 επίσημα παιγνίδια και σημείωσε 25.995 πόντους, 30.4 κατά μέσο όρο. - Σε 384 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ σημείωσε 12.849 πόντους (33,4 κατά μέσο όρο) και είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. - Αγωνίσθηκε 168 φορές με την Εθνική Ελλάδας, με μέσο όρο πόντων 30,46. - Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1986 και στα Ευρωπαϊκά του 1983, 1987, 1989 και 1991(δηλ. σε ολες τις διοργανωσεις οπου συμμετειχε). Αν μπορεις φιλε να μου βρεις αλλον τετοιο μπασκετμπολιστα στο πλανητη παω πασο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.