Προς το περιεχόμενο

Intel Core 2 Duo T5250 Underclocked?

Antonis3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά έχω ένα laptop με τον παραπάνω επεξεργαστή και όταν ανοίγω το cpu-z μου βγάζει Core Speed 997.8 MHZ ενώ ο επεξεργαστής μου είναι 1.6 GHZ, αυτό είναι σωστό και φυσιολογικό? Κανονικά δεν θα έπρεπε να ανεβαίνει στα 1.6 που και που?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ακομη και αν το ζορισεις πχ ανοιξεις καμια εφαρμογη δεν ανεβαινει;;

συνηθως ριχνουν τα ρολογια τους για μειωση θερμοκρασιων και μεγαλυτερη αυτονομια!

Όπως στα πε ο stefoss. Λογικά ρίχνει το multiplier για εξοικονόμηση ενέργειας όταν δε χρειάζεσαι πολύ επεξεργαστική ισχύ. Δεν είναι απαραίτητο να πειράξεις κάτι (για την ακρίβεια είναι καλό να το αφήσεις ως έχει :>).

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η αυτονομία καθώς η μπαταρία μου τα έχει παίξει ούτως η άλλως :P Πως το βγάζω από power saving mode? έχω windows xp, θέλω να το σπρώξω στα άκρα(όσο γίνετε αυτό δηλαδή σε ένα laptop)

Τώρα που το πρόσεξα αναιβαίνει καμιά φορά αλλά το ύψιστο είναι 1.496ΜΗΖ και το multiplier ανεβοκατεβαίνει από χ6 μέχρι χ9

Δε θυμάμαι αν κάτι τέτοιο μπορεί να ρυθμιστεί απ το BIOS ή αποκλειστικά απ τα power options των Windows. Πάντως μην περιμένεις να δεις την παραμικρή βελτίωση. Το μόνο που θ ανέβει θα ναι οι θερμοκρασίες.

την μεγιστη αποδοση θα την πιασεις σε συνεχομενη χρηση,συνηθως σε spikes πχ ανοιγμα ενος παραθυρου η κλικ σε ενα φακελο δεν πιανεις τη μεγιστη.

Δε θυμάμαι αν κάτι τέτοιο μπορεί να ρυθμιστεί απ το BIOS ή αποκλειστικά απ τα power options των Windows. Πάντως μην περιμένεις να δεις την παραμικρή βελτίωση. Το μόνο που θ ανέβει θα ναι οι θερμοκρασίες.

Κάτι βρήκα μου φαίνεται, πήγα στο Power Options των windows xp και επέλεξα Always On αντί για Portable/Laptop που είχε και τώρα ο επεξεργαστής δεν πέφτει από το 1.496ΜΗΖ

Όλο και κάτι θα βελτιωθεί, δεν μπορεί :P Επίσης έχω μια απορία, όταν παίζω CS 1.6 εκεί που όλα είναι ωραία και το παιχνίδι τρέχει σε 30-50 fps ξαφνικά κάτι παθαίνει και πέφτουν τα fps σε 3-10! Λέτε να έφτεγε ο επεξεργαστής που χαμήλωνε το Multiplier για να χαμηλώσει θερμοκρασία?

Επίσης έχω μια απορία, όταν παίζω CS 1.6 εκεί που όλα είναι ωραία και το παιχνίδι τρέχει σε 30-50 fps ξαφνικά κάτι παθαίνει και πέφτουν τα fps σε 3-10! Λέτε να έφτεγε ο επεξεργαστής που χαμήλωνε το Multiplier για να χαμηλώσει θερμοκρασία?

Μάλλον η κάρτα γραφικών σου (απ' ότι είδα σε άλλο σου post):-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...