Προς το περιεχόμενο

ασκηση στα μαθηματικά

nik324

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια και σε μενα μια βοηθεια.:cry::cry::cry::cry: γραψαμε διαγωνισμα χθες μαθηματικα(3 λυκιου παω) κατευθυνσης και μας εβαλε 2 ασκησεις που κανεις δεν τις εκανε αλλα τις λυσεις δεν μας τι δινει για να τις βρουμε μονοι μας αλλα πως να τις βρουμε αφου ειναι πανδυσκολες!!!! τον βλακα!

1)να βρεθουν ολοι οι μιγαδικοι ζ για τους οποιους ισχυει |ζ-|ζ+1||=|ζ+|ζ-1||

2)αν ζ1,ζ2 ειναι 2 τυχαιες ριζες της εξισωσης ζ^1997=1 με ζ,ζ1,ζ22 μιγαδικοι αριθμοι τοτε ποια η πιθανοτητα να ισχυει η σχεση |ζ1+ζ2|>= τετρ.ριζα(2+τετρ.ριζα(3))?

μιλαμε ειναι παρανοικος μας εμαθε να λυνουμε δυσκολες ασκησεις αλλα οχι τοσο δυσκολες και ειδοικα για διαγωνισμα!!!

Δημοσ.
στο πρωτο δεν καταλαβενω καν τι γραφεις, για το δευτερο στο Α θετεις το μετρο του παρανομαστη διαφορο του μηδενος αν και παλι δεν ειμαι σιγουρη τι γραφεις, ελπιζω αυτο το =ιημθ να ειναι + ιημθ, κανεις τις τριγωνομετρικες πραξεις και βγηκε. για το Β πολ/ζεις με τον συζηγη μιγαδικο του παρανομαστη και για το Γ ε αφου το Ζ ειναι κυκλος ακντινας 1 και κεντρου 0,0 ε τι να ειναι το w; μετατοπισμενος κυκλος με κεντρο 3,2 και αντινα 1

αυτές τις τριγωνομετρικές πράξεις είναι που δεν μπορώ να κάνω...Εχω ξέχάσει τελείως...

Δημοσ.
παιδια και σε μενα μια βοηθεια. γραψαμε διαγωνισμα χθες μαθηματικα(3 λυκιου παω) κατευθυνσης και μας εβαλε 2 ασκησεις που κανεις δεν τις εκανε αλλα τις λυσεις δεν μας τι δινει για να τις βρουμε μονοι μας αλλα πως να τις βρουμε αφου ειναι πανδυσκολες!!!! τον βλακα!

2)αν ζ1,ζ2 ειναι 2 τυχαιες ριζες της εξισωσης ζ^1997=1 με ζ,ζ1,ζ22 μιγαδικοι αριθμοι τοτε ποια η πιθανοτητα να ισχυει η σχεση |ζ1+ζ2|>= τετρ.ριζα(2+τετρ.ριζα(3))?

μιλαμε ειναι παρανοικος μας εμαθε να λυνουμε δυσκολες ασκησεις αλλα οχι τοσο δυσκολες και ειδοικα για διαγωνισμα!!!

1)για το πρωτο μπορεις να δοκιμασεις να τη μετατρέψεις σε μορφή |z-z1|=|z-z2|(γεωμετρικος τοπος μεσοκαθετου)

Δημοσ.
1)για το πρωτο μπορεις να δοκιμασεις να τη μετατρέψεις σε μορφή |z-z1|=|z-z2|(γεωμετρικος τοπος μεσοκαθετου)

δεν σε πιανω τι ακριβως εννοεις.:shifty:

μια βοηθεια αναλυτικη ρε παιδεια κανενας που ξερει να τις λυσει? και btw πηρα 12 στο διαγωνισμα αυτο. με τετοιες ασκησεις τι να επαιρνα!!:mad::mad:

Δημοσ.

Οι ασκησεις ειναι ευκολες για 3η λυκειου αλλά επειδη στο λυκειο εχετε μαθει να σκεφτεστε σαν παπαγαλοι λογικο να τις βρισκεις δυσκολες.

Αν θες την λυση τους, στειλε μου το email σου να στις δωσω.

θέλω αν είναι εύκολο βοήθεια σε 2 ασκησεις

1) Εστω μιγαδικός z

α)να δείξετε ότι |z(1+i)-2=ρίζα2|z-1+i| (ευκολο)

β)να βρείτε το γεωμετρικό τόπο των εικόνων για τους οποίους ισχύει: |z(1+i)-2|=ρίζα3|iz| {1} (ευκολο)

γ)να βρείτε την ελάχιστη και τη μέγιστη τιμή του |z| που επαλυθεύει την (1)(ευκολο)

δ)αν z1,z2 επαλυθεύουν την (1) να βρείτε τη μέγιστη τιμή του μέτρου |z1-z2| (δεν μπορω να το λύσω)

2) Εστω μιγαδικός Z=2συνθ/ 1+συν2θ+iημ2θ

Α)να βρείτε για ποιες τιμές ορίζεται ο z (μου βγαίνει με το μυαλό αμέσως η απάντηση και δεν ξέρω πως να την δικαιολογογήσω)

Β)να δείξεται ότι z=συνθ-iημθ

Γ)αν το θ μεταβάλεται να βρείται που κινείται η εικόνα του w=3+2i-z

Οι ασκησεις αυτες ειναι γελοιες, παροτι η 1η ασκηση οπως την γραφεις ειναι ασαφης τελειως και πρεπει να την ξαναγραψεις σωστα για να την απαντησω.

Και εσυ αν θες την λυση της 2ης (αν θες και την 1η ξαναγραψτην σωστα) δωσε μου το εμαιλ σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...