Προς το περιεχόμενο

ασκηση στα μαθηματικά

nik324

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν για τους z ισχύει |z-1|=2, να βρείτε που ανήκουν οι εικόνες των μιγαδικών w με

w=3z-2

Κανείς να με βοηθήσει να λύσω αυτήν την ασκηση;

Δημοσ.

Εχω κολλήσει...Δεν είναι ότι είμαι ασχετος...

---------- Προσθήκη στις 11:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:02 ----------

Απλά τώρα δεν λειτουργώ και βιάζομαι να τις κάνω....

Δημοσ.

όχι, δεν πρέπει να "σπάσουν" τα z, πρέπει να προσθέσεις έναν αριθμό και στα δύο μέλη και να βγάλεις κοινό όρο...

Αν μπερδεύεσαι, νομίζω στα φροντιστήρια προτείνουν να θέσεις τον όρο z-1 που υπάρχει μέσα στο μέτρο ίσο με μια μεταβλητή (έστω u), λύνεις ως προς z και αντικαθιστάς στη δεύτερη παράσταση, για την οποία ξέρεις το |u|. Αν και για τόσο απλές περιπτώσεις είναι υπερβολικό...

Δημοσ.

σωστο και αυτο...εγω θα ελυνα την δευτερη σχεση ως προς z και μετα θα το αντικαθιστουσα στην πρωτη.ολες αυτες ετσι τις κανω βγαινουν αμεσως...γραφω κιολας και δεν εχω διαβασει τιποτα...

Δημοσ.

θέλω αν είναι εύκολο βοήθεια σε 2 ασκησεις

1) Εστω μιγαδικός z

α)να δείξετε ότι |z(1+i)-2=ρίζα2|z-1+i| (ευκολο)

β)να βρείτε το γεωμετρικό τόπο των εικόνων για τους οποίους ισχύει: |z(1+i)-2|=ρίζα3|iz| {1} (ευκολο)

γ)να βρείτε την ελάχιστη και τη μέγιστη τιμή του |z| που επαλυθεύει την (1)(ευκολο)

δ)αν z1,z2 επαλυθεύουν την (1) να βρείτε τη μέγιστη τιμή του μέτρου |z1-z2| (δεν μπορω να το λύσω)

2) Εστω μιγαδικός Z=2συνθ/ 1+συν2θ+iημ2θ

Α)να βρείτε για ποιες τιμές ορίζεται ο z (μου βγαίνει με το μυαλό αμέσως η απάντηση και δεν ξέρω πως να την δικαιολογογήσω)

Β)να δείξεται ότι z=συνθ-iημθ

Γ)αν το θ μεταβάλεται να βρείται που κινείται η εικόνα του w=3+2i-z

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια σας!

Δημοσ.
θέλω αν είναι εύκολο βοήθεια σε 2 ασκησεις

2) Εστω μιγαδικός Z=2συνθ/ 1+συν2θ=iημ2θ

Α)να βρείτε για ποιες τιμές ορίζεται ο z (μου βγαίνει με το μυαλό αμέσως η απάντηση και δεν ξέρω πως να την δικαιολογογήσω)

Β)να δείξεται ότι z=συνθ-iημθ

Γ)αν το θ μεταβάλεται να βρείται που κινείται η εικόνα του w=3+2i-z

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια σας!

στο πρωτο δεν καταλαβενω καν τι γραφεις, για το δευτερο στο Α θετεις το μετρο του παρανομαστη διαφορο του μηδενος αν και παλι δεν ειμαι σιγουρη τι γραφεις, ελπιζω αυτο το =ιημθ να ειναι + ιημθ, κανεις τις τριγωνομετρικες πραξεις και βγηκε. για το Β πολ/ζεις με τον συζηγη μιγαδικο του παρανομαστη και για το Γ ε αφου το Ζ ειναι κυκλος ακντινας 1 και κεντρου 0,0 ε τι να ειναι το w; μετατοπισμενος κυκλος με κεντρο 3,2 και αντινα 1

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...