kanesaxo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Ρε παιδια πλάκα κανουμε τωρα? Διαπληκτιζομαστε για τις μπαταριες και τις καρτες? Δηλαδή εγω που σε ενα ραλλύ δεν μου φτάνει μια 4αρα τι θα πρεπε να κανω? Να βγαλω πιο λιγες φωτογραφιες? Να βγαλω πιο σωστες για να μην γεμιζω την 4αρα? Ας σοβαρευτουμε λιγο. Οσο για τη μπαταρια.Αν βγαζεις φωτο σε κλειστο χώρο,ελεω φλας της μηχανης η κανονικη μπαταρια ειναι πολυ λιγη. Δηλαδή οι επαγγελματιες του ΄χωρου σ'ενα γαμο που βγαζουν πχ 500 φωτο και κρατανε μπακαπ σένα δισκο,απο κεινο το δισκο σε μια αλλη καρτα τι ειναι? Ο καθένας οπως βολευεται και για οτι χρηση τα χρειαζεται. Σιγουρα ομως συμφωνω με τον χρηστη που ειπε δεν ειναι το πρωτο μελημα/αναγκη με την αγορα μιας μηχανης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis_81 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Απο οτι ειδα στο internet οι φακοι της Sony δεν εχουν μεγαλη διαφορα στις τιμες απο τους φακους των αλλων εταιριων. Στις τιμες ισως να μην εχουν , αλλα δεν παυει να μην καλυπτει σαν σειρα φακων αν θελησεις να επενδυσεις στην Sony Nikon ή Canon εχεις σαν επιλογη μονο . Να μπορεις ανα πασα στιγμη να εχεις επιλογες ---------- Προσθήκη στις 00:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:09 ---------- Για αρχη το μονο που θα χρειαστει ειναι η μηχανη , ενας φακος ,μια καρτα μνημης μεχρι 4GB για να μην ξεφυγεις απο το budget και μια τσαντα για να τα προστατευεις - μεταφερεις . Τα υπολοιπα σιγα σιγα και κρινοντας απο τις αναγκες σου . Και μιας και η κοπελλα ουσιαστικα ρωτησε ποια μηχανη να παρει και οχι τι εξοπλισμο δεν νομιζω οτι την βοηθαμε και πολυ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinq1 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Στις dslr το σημαντικό δεν είναι το σώμα, αλλά οι φακοί. Σώμα θα αλλάξεις πολλές φορές, τους φακούς θα τους "παντρευτείς". Γι' αυτό πρώτα κοίταξε τους φακούς που θές να έχεις (και στην αρχή και για μελλοντικές αγορές) και αγόρασε τη μηχανή που ταιριάζει καλύτερα με τους φακούς που θές να πάρεις. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, τη μεγαλύτερη ποικιλία φακών την έχουν οι canon και nikon, --προσοχή δεν κάνουν όλοι οι φακοί nikon με όλες τις μηχανές nikon, αντίστοιχα δεν κάνουν όλοι οι φακοί canon με όλες τις μηχανές canon. Να προτιμήσεις να δώσεις χρήματα για καλό φακο και φτηνό σώμα, παρά για το αντίθετο. Η τεχνολογία στους φακούς προχωράει με αργούς ρυθμούς κι ένας καλός φακός είναι μια αγορά που θα σου μείνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Παιδιά μπορεί να έχετε δίκιο για το γεγονός ότι κατά βάση οι φακοί είναι σημαντικότεροι από τα σώματα, αλλά εδώ η κοπέλα δεν ξέρει ακόμη καλά καλά τι θα πάρει, δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να διαλέξει φακό, δηλαδή να σκέφτεται συνδυασμούς εστιακών αποστάσεων με μέγιστα διαφράγματα, ποιότητες κρυστάλλων, κλπ κλπ κλπ. Αυτό κι αν εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός! Και δεν είναι πολύ σοφό να υποτιμούμε έτσι τους φακούς των κιτ, εννοείται πάντα σε συνδυασμό με την τιμή τους. Δηλαδή, αν πάρει πχ την Canon 450D, ο φακός του κιτ βγαίνει ουσιαστικά (πλέον) λιγότερο από 40-50 ευρώ! Δηλαδή με ένα αστείο ποσό παίρνεις έναν αξιοπρεπέστατο επώνυμο ελαφρύ 18-55 με σταθεροποίηση και καθόλου κακό οπτικά. Στο παράδειγμα που ανέφερα, δεν υπάρχει καλύτερο value for money από τον φακό του κιτ, ούτε κατά διάνοια. Στην τελική τον κρατάς για καβάτζα! Από την άλλη, εφόσον όπως (καλώς) λέτε τον φακό θα τον παντρευτεί, μιλάμε για κατά πολύ ακριβότερες λύσεις, τη στιγμή που όπως είπε διαθέτει περίπου 400 ευρώ. Δηλαδή ο (ομολογουμένως) αρκετά καλύτερος 17-85 κάνει μόνος του πάνω από 350 ευρώ! Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει καλύτερη λύση από κιτ, και οι ακριβοί φακοί είναι μια επένδυση για κάποιον που έχει στο μεταξύ μάθει και τί να τους κάνει. Εγώ είμαι με τον φακό του κιτ και έναν απλό Canon 55-250 IS, και δεν χρειάζομαι κάτι άλλο, θα αγόραζα μόνο αν μου περίσσευαν πολλά. offtopic 1: έχω κι έναν σταθερό 50άρη για ειδικές περιπτώσεις offtopic 2: εκείνος ο 70-300 L είναι σκέτος πειρασμός εδώ που τα λέμε, αλλά με τόσα που ζητάνε οι γιαπωνέζοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisk Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Όσο πιο γρήγορα ξεφορτωθεί κανείς τον φακό του κιτ τόσο καλύτερα γι' αυτόν! Καλός-χρυσός σαν λύση ανάγκης στην αρχή, αλλά δυστυχώς δείχνει γρήγορα τις αδυναμίες του (ανάλογα και τη χρήση βέβαια). Ίσως η κορυφαία εναλλακτική για αντικατάσταση του 18-55 είναι ο 17-50 2.8 της Τamron που κάνει 350 καινούριος. Επίσης δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τους prime φακούς (με σταθερή εστιακή απόσταση δηλαδή). Αν και δεν έχουν την ευελιξία των zoom, κατά κοινή ομολογία μας κάνουν να βγάζουμε καλύτερες φωτογραφίες γιατί μας "αναγκάζουν" να καδράρουμε πιο προσεκτικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Παντως για 1ος φακος και για να μαθεις 5 πραγματα,δεν ειναι απαραιτητο να παρεις κατευθειαν αλλον. Εγω για παράδειγμα σχεδον για 6-8 μηνες ειχα μονο αυτον. Μια που μιλάμε περι φακων/σωματων γνωριζει κανεις καποιο σαιτ απο αμερικη με φθηνες τιμές? Δεν μπορω δυστυχως να βρω ενα φιλο που παρηγγειλε απ'εξω να μου πει το καταστημα κι βαριεμαι να ψαχνω στο νετ. @kate, εχω βρει απο αγγελια μια 400Δ χωρις φακο 200ε.Παιρνεις κι εναν φακο μτχ κι εισαι μια χαρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manosmod Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 κατι που ανα φερθηκε επιγραμματικα αρκετα πιο πριν ειναι το θεμα auto focus που πασχουν οι dslr σε λιγο φωτισμο. το καταλαβα αργα οταν ηδη ειχα αγορασει μια olympus dslr και απογοητευτηκα παρα πολυ. ρωτωντασ και ψαχνοντας εμαθα οτι ολες το παρουσιαζουν λιγο πολυ,ομως αν το ηξερα δεν θα αγοραζα dslr. θα αγοραζα μια olympus h fujifilm ultra zoom και θα ημουν πολυ πιο ευχαριστημενοσ μιας και ειχα μια αντιστιχη και την εχω ευχαριστηθει τρομερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisk Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 kane δύο κλασικά είναι τα bhphotovideo και henrys. Νομίζω πάντως ότι στο ebay μπορείς να βρεις και πιο φτηνά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalakis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 κατι που ανα φερθηκε επιγραμματικα αρκετα πιο πριν ειναι το θεμα auto focus που πασχουν οι dslr σε λιγο φωτισμο.το καταλαβα αργα οταν ηδη ειχα αγορασει μια olympus dslr και απογοητευτηκα παρα πολυ. ρωτωντασ και ψαχνοντας εμαθα οτι ολες το παρουσιαζουν λιγο πολυ,ομως αν το ηξερα δεν θα αγοραζα dslr. θα αγοραζα μια olympus h fujifilm ultra zoom και θα ημουν πολυ πιο ευχαριστημενοσ μιας και ειχα μια αντιστιχη και την εχω ευχαριστηθει τρομερα ολες οι dslr μου φαινεται εχουν τετοιο προβλημα σε περιπτωσεις με λιγο φωτισμο σε σημειο που compact στο 1/3 της τιμης σε ξεφτιλίζουν ουτε εγω το ηξερα και το καταλαβα στην πορεία, αλλα μεχρι εκει. Αφου περασεις σε dslr δεν επιστρεφεις σε κομπακτ. Ειδικα αν δεις ποιοτητα φωτογραφιας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kate23 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 @kate, εχω βρει απο αγγελια μια 400Δ χωρις φακο 200ε.Παιρνεις κι εναν φακο μτχ κι εισαι μια χαρα. 400D χωρις φακο μονο 200? Πως και ετσι? Δεν ξερω τι 8α κανω ακομα... ψαχνομαι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Ε τοσο την δινει ο ανθρωπος...ευκαιριες παντα υπαρχουν.Αρκει να εχεις υπομονη και ρευστο! Εχει και μια 5D mark I 500ε αν δεν απατωμαι...για οσους ενδιαφερονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manosmod Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 ολες οι dslr μου φαινεται εχουν τετοιο προβλημα σε περιπτωσεις με λιγο φωτισμο σε σημειο που compact στο 1/3 της τιμης σε ξεφτιλίζουν ουτε εγω το ηξερα και το καταλαβα στην πορεία, αλλα μεχρι εκει. Αφου περασεις σε dslr δεν επιστρεφεις σε κομπακτ. Ειδικα αν δεις ποιοτητα φωτογραφιας μιας και μιλαμε για το θεμα για να μαθαινουν και οι υπολοιποι εδω, το παραπανω προβλημα διορθωνεται με χρηση εξωτερικου φλας? (αυτο που πεταει μια δεσμη κοκκινου φωτος) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis_81 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 μιας και μιλαμε για το θεμα για να μαθαινουν και οι υπολοιποι εδω,το παραπανω προβλημα διορθωνεται με χρηση εξωτερικου φλας? (αυτο που πεταει μια δεσμη κοκκινου φωτος) Αυτο θα βοηθησει μονο αν θελεις να χρησιμοποιησεις και το φλας , κατι το οποιο δεν ειναι παντα απαραιτητο . Γενικα υπαρχουν και SLR που εχουν την AF δεσμη ενεργοποιημενη για την εστιαση ( ακριβως οπως εχουν και οι compact ) To καλο με τις SLR ειναι οτι μπορεις να ελεγχεις ανα πασα στιγμη το ακριβες σημειο εστιασης και οχι ενα πιο γενικο σημειο που αποφασιζει η compact . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manosmod Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 κατα 99% οταν ειναι μισοσκοταδο το θελεις το φλας. παντως και οι compact εχουν επιλογη spot focus... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis_81 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 κατα 99% οταν ειναι μισοσκοταδο το θελεις το φλας.παντως και οι compact εχουν επιλογη spot focus... Εξαρταται για το ποια μηχανη μιλας και με τι φακο Για νορμαλ χρηση και για ταχυτητες τετοιες που ενας απλος χρηστης δεν θα βγαλει κουνημενη εικονα ισως το φλας να ειναι η μονη λυση . Αλλα με καλο σωμα και εναν καλο φακο ( και με λιγη εκπαιδευση για σταθεροτητα ) μπορεις και χωρις φλας να βγαλεις εικονα σε μισοσκοταδο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.