Προς το περιεχόμενο

Αγορα φωτογραφικης μηχανης DSLR

kate23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

προς topic starter, προς topic starter (Ground control to Major Tom)

1. Όποια entry level dslr από Nikon/Canon και να πάρεις η ποιότητα εικόνας είναι εφάμιλλη.

1. Μην πάρεις Canon με τον απλό 18-55 γιατί είναι κακός φακός, πάρε Canon ΜΟΝΟ με τον 18-55 IS ο οποίος έχει σημαντικές βελτιώσεις πέραν του IS.

2. Αν πάρεις Nikon και ο απλός 18-55 και ο 18-55 VR είναι καλά φακουδάκια.

3. Το πόσα σημεία εστίασης έχει η μηχανή μικρό ρόλο παίζουν, θα σε συμβούλευα αν θέλεις να "πας μπροστά" με την DSLR να χρησιμοποιείς μόνο ΈΝΑ.

4. Δεύτερη μπαταρία ΔΕΝ σου χρειάζεται όλες οι DSLR έχουν πανίσχυρες μπαταρίες.

5. Δεύτερη κάρτα μνήμης ΔΕΝ σου χρειάζεται, μια 4GB και είσαι καλυμμένος ποτέ δεν θα την γεμίσεις ακόμα και αν τραβάς RAW με 12 megapixel μηχανή.

6. Τρίποδας ΔΕΝ σου χρειάζεται, δεν υπάρχει "φτηνός και καλός τρίποδας", άστο να πάει στο διάολο, ανέβαζε λίγο ISO και είσαι ΟΚ.

7. Πήγαινε σε κάποιο μαγαζί να πιάσεις τις μηχανές στο χέρι όπως δίπατε, μην παραγγείλεις μηχανή Online χωρίς να την έχεις πιάσει στα χέρια σου να την νιώσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

@ ωπ ναι,δεν το προσεξα!

Ο 24-105 πραγματικα ειναι φακος για καθε μερα κατ'εμε.Σιγουρα ομως εχει κι ενα συμπαθητικο κοστος...

Παντως εγω το βλεπω κι απο τον εαυτο μου και το παραδεχομαι φυσικα πως μια φωτογραφικη μηχανη τετοιου επιπεδου για να μαθεις να την χρησιμοποιεις πληρως πρεπει να ασχοληθεις ΠΟΛΥ, ή να διδαχθεις και καποια πράγματα.

Ειναι σαν τα σπορ αυτοκινητα...

Μπορεις να τα οδηγησεις πολυ γρηγορα επειδη ειναι φτιαγμένα για αυτο,αλλα δεν μπορουν ολοι να τα πανε στα ορια τους.

Ετσι με ενα σωμα πανακριβο κι ενα τρομερο φακο με τα βασικα βγαζεις μια πολυ καλή φωτο.

Για να πας παρακάρω ομως θελει..."χερια".

@ ωπ ναι,δεν το προσεξα!

Ο 24-105 πραγματικα ειναι φακος για καθε μερα κατ'εμε.Σιγουρα ομως εχει κι ενα συμπαθητικο κοστος...

Παντως εγω το βλεπω κι απο τον εαυτο μου και το παραδεχομαι φυσικα πως μια φωτογραφικη μηχανη τετοιου επιπεδου για να μαθεις να την χρησιμοποιεις πληρως πρεπει να ασχοληθεις ΠΟΛΥ, ή να διδαχθεις και καποια πράγματα.

Ειναι σαν τα σπορ αυτοκινητα...

Μπορεις να τα οδηγησεις πολυ γρηγορα επειδη ειναι φτιαγμένα για αυτο,αλλα δεν μπορουν ολοι να τα πανε στα ορια τους.

Ετσι με ενα σωμα πανακριβο κι ενα τρομερο φακο με τα βασικα βγαζεις μια πολυ καλή φωτο.

Για να πας παρακάρω ομως θελει..."χερια".

3. Το πόσα σημεία εστίασης έχει η μηχανή μικρό ρόλο παίζουν, θα σε συμβούλευα αν θέλεις να "πας μπροστά" με την DSLR να χρησιμοποιείς μόνο ΈΝΑ.

Θέλεις να μου το αναλύσεις λίγο αυτό σε παρακαλώ γιατί με ενδιαφέρει; Εδώ ή με πμ.

Θέλεις να μου το αναλύσεις λίγο αυτό σε παρακαλώ γιατί με ενδιαφέρει; Εδώ ή με πμ.

Επιλογής πρώτη: θέλω να φωτογραφίσω κάτι ακίνητο, αφήνω την μηχανή να κάνει κουμάντο και επιλέγει αυτήν το που θέλει να εστιάσει, όσο περισσότερα σημεία εστίασης τόσο ποιο πιθανό να εστιάσει κάπου αλλού εκτός από εκεί που θέλω εγώ. Προτιμότερο είναι να επιλέξω ένα σημείο εστίασης, να εστιάσω στο θέμα μου, να κλειδώσω την εστίαση και να επανασυνθέσω το κάδρο όπως γουστάρω.

Επιλογή δεύτερη: θέλω να φωτογραφίσω κάτι που κινείται γρήγορα, επιλέγω Continuous-servo AF (AF-C) σε ένα από τα σημεία εστίασης της μηχανής και παρακολουθώ το θέμα μου καθώς κινείται, πάλι αν αφήσω την μηχανή να αποφασίσει μπορεί να εστιάσει αλλού και να χάσω την φωτογραφία.

Το σύστημα εστίασης που χρησιμοποιούν οι SLR έχει τρομερές διαφορές από τις compat, η SLR θα εστιάσει ακριβό σε ένα από τα σημεία εστίασης και μπορεί όλο το υπόλοιπο κάδρο να είναι φλου αναλόγως τον φακό και τις ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει την κάθε στιγμή

Επιλογής πρώτη: θέλω να φωτογραφίσω κάτι ακίνητο, αφήνω την μηχανή να κάνει κουμάντο και επιλέγει αυτήν το που θέλει να εστιάσει, όσο περισσότερα σημεία εστίασης τόσο ποιο πιθανό να εστιάσει κάπου αλλού εκτός από εκεί που θέλω εγώ. Προτιμότερο είναι να επιλέξω ένα σημείο εστίασης, να εστιάσω στο θέμα μου, να κλειδώσω την εστίαση και να επανασυνθέσω το κάδρο όπως γουστάρω.

Επιλογή δεύτερη: θέλω να φωτογραφίσω κάτι που κινείται γρήγορα, επιλέγω Continuous-servo AF (AF-C) σε ένα από τα σημεία εστίασης της μηχανής και παρακολουθώ το θέμα μου καθώς κινείται, πάλι αν αφήσω την μηχανή να αποφασίσει μπορεί να εστιάσει αλλού και να χάσω την φωτογραφία.

Το σύστημα εστίασης που χρησιμοποιούν οι SLR έχει τρομερές διαφορές από τις compat, η SLR θα εστιάσει ακριβό σε ένα από τα σημεία εστίασης και μπορεί όλο το υπόλοιπο κάδρο να είναι φλου αναλόγως τον φακό και τις ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει την κάθε στιγμή

4. Δεύτερη μπαταρία ΔΕΝ σου χρειάζεται όλες οι DSLR έχουν πανίσχυρες μπαταρίες.

5. Δεύτερη κάρτα μνήμης ΔΕΝ σου χρειάζεται, μια 4GB και είσαι καλυμμένος ποτέ δεν θα την γεμίσεις ακόμα και αν τραβάς RAW με 12 megapixel μηχανή.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ, αλλά σε αυτά τα δύο κάνεις λάθος φίλε μου. Και το μέγεθος της κάρτας, και η δεύτερη μπαταρία εξαρτώνται από το πόσο θέλει να τραβήξει ο καθένας, και αυτό δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις και να γενικεύεις. Εμένα πχ πράγματι ακόμη δεν μου χρειάζεται δεύτερη μπαταρία, αλλά χαίρομαι που την έχω καβάτζα και μάλιστα καινούρια γιατί δεν ξέρω πότε θα με προδώσει η μαμίσια. Όσο για την κάρτα, με μια 4άρα και RAW προσωπικά είμαι εντελώς οριακά, και προσανατολίζοναι σε άλλη μία για να βγάλω στη σύνταξη τις πιό μικρές που έχω. Όπως και νά'χει, κάτω από 4 δεν θα πάρει γιατί είναι πλέον πολύ λίγο, απλά πρότεινα όποιο μέγεθος και να πάρει να το "σπάσει" στα δύο για να μην είναι όλες οι φωτό μαζεμένες στην ίδια κάρτα.

Aγόρι μου καλό πιές σε παρακαλώ ένα καφεδάκι, διαβασε τα πόστ μου και πες μου και εμένα τον καημένο σε ποιο site αναφέρθηκα??????

Και επείσης ποιος στην ευχή είσαι που θα κρίνεις την προηγούμενη εμπειρία μου? Σε παρακαλώ σοβαρέψου και μην πετάς ότι σου έρχεται για λόγους εντυπωσιασμού. Αι και........ καλημέρα....

Για να μην μείνουν οι εντυπώσεις...

Εσύ ανέφερες στο αρχικό σου post ότι είναι το πρώτο σού σώμα dslsr που αγόρασες. Είσαι πολύ "μικρός"αν νομίζεις ότι έκανες edit στο post και έσβησες αυτή τη πρόταση, το ξεχάσα.

Καφεδάκι κανείς άλλος?

Παιδια για την Sony A330 τι λετε? Μαλλον 8α καταληξω εκει.

Αν θελεις να ασχοληθεις με την φωτογραφια προτιμησε εταιριες που θα εχεις μελλοντικη καλυψη απο μεγαλυτερη γκαμα φακων και τιμων ;)

---------- Προσθήκη στις 18:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:32 ----------

Βασικα σε αυτο συμφωνω και εγω , μιας και εχεις καλυτερο ελεγχο χρησιμοποιωντας οσο το δυνατον λιγοτερα σημεια εστιασης . Βεβαια αυτο εξαρταται και απο το τι φωτογραφιζεις και απο το τι σε βολευει πιο πολυ . Ειναι θεμα συνηθειας , αλλα σιγουρα δεν ειναι κριτηριο αγορας μιας DSLR

Αν θελεις να ασχοληθεις με την φωτογραφια προτιμησε εταιριες που θα εχεις μελλοντικη καλυψη απο μεγαλυτερη γκαμα φακων και τιμων

Απο οτι ειδα στο internet οι φακοι της Sony δεν εχουν μεγαλη διαφορα στις τιμες απο τους φακους των αλλων εταιριων.

Για να μην μείνουν οι εντυπώσεις...

Εσύ ανέφερες στο αρχικό σου post ότι είναι το πρώτο σού σώμα dslsr που αγόρασες. Είσαι πολύ "μικρός"αν νομίζεις ότι έκανες edit στο post και έσβησες αυτή τη πρόταση, το ξεχάσα.

Καφεδάκι κανείς άλλος?

Καλά ρούφα τον εσύ καλά και όταν θυμιθείς σε ποιο site αναφέρθηκα ξύπνα μας....

....... δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις και να γενικεύεις.

..... Εμένα πχ πράγματι ακόμη δεν μου χρειάζεται δεύτερη μπαταρία............

.................... Όσο για την κάρτα, με μια 4άρα και RAW προσωπικά είμαι εντελώς οριακά............

Γνωρίζω τέσσερα άτομα που είχαν αγοράσει δεύτερη μπαταρία ή grip με την μηχανή εσύ είσαι ο πέμπτος που παραδέχεται ότι την έχει ακόμα στην ζελατίνα, άρα κάτι ξέρω ;).

Όσο για την κάρτα τόσο καιρό μια χαρά δεν τα πήγες και με την μία και μοναδική που είχες, άρα δεν χρειάζεται από πρώτη μέρα και δεύτερη, αργότερα βλέπει ο καθένας τι χρειάζεται.

Γνωρίζω τέσσερα άτομα που είχαν αγοράσει δεύτερη μπαταρία ή grip με την μηχανή εσύ είσαι ο πέμπτος που παραδέχεται ότι την έχει ακόμα στην ζελατίνα, άρα κάτι ξέρω ;).

Όσο για την κάρτα τόσο καιρό μια χαρά δεν τα πήγες και με την μία και μοναδική που είχες, άρα δεν χρειάζεται από πρώτη μέρα και δεύτερη, αργότερα βλέπει ο καθένας τι χρειάζεται.

Όπως είπα και δεν μου αρέσει αν επαναλαμβάνομαι, οι μπαταρίες αυτές δεν είναι κάτι που το βρίσκεις στο περίπτερο της γειτονιάς, οπότε, επειδή αργά η γρήγορα θα χρειαστεί, κάποια στιγμή θα την πάρει. Δεν χρειάζεται φυσικά να την πάρει τώρα. Αλλά ούτε εσύ ούτε οι φίλοι σου αποτελείτε το απόλυτα αντοπροσωπευτικό δείγμα, γιατί σχεδόν όλοι οι δικοί μου που ασχολούνται, έχουν δεύτερη, απαραίτητα μαζί τους σε κάθε εξόρμηση. Τι να κάνουμε τώρα, να τους βγάλουμε να τους μετρήσουμε; Είναι καθαρά θέμα χρήσης.

Το ίδιο και η κάρτα. Αν διαβάσεις λίιιιιιγο πιό προσεκτικά θα δεις ότι, όχι, δεν τα πήγα και τόσο μια χαρά, έχω 3-4 μικρές κάρτες και με βάση το πόσο τραβάω εγώ, ΔΕΝ μου φτάνουν. Συχνά πυκνά χρειάζεται να είμαι κοντά σε υπολογιστή για να "αδειάζω". Αν της φίλης της φτάνουν 1 και 2γ, με γειά της με χαρά της, αλλά σε θέμα storage, και με τις τιμές που παίζουν πλέον, είναι η πρώτη φορά που ακούω "πάρε λιγότερο"!!! Η πρώτη μου κάρτα ήταν 1g και έκανε με φιλική τιμή 30ε οπότε το σκεφτόσουν για παραπάνω, αλλά τώρα, με τις τιμές για καλές 8g κάτω από 20ε, είναι γελοίο να της λές "κόψε 3 ευρώ από εκεί" (που λέει ο λόγος) και πάρε μισή κάρτα. Κι εγώ θα σου πώ, φίλε αφού έτσι κι αλλιώς μόνο Word και Mp3 θα έχεις στο καινούριο pc μην παίρνεις 500g σκληρό με 60ε, πάρε τον 250 με 45ε, σου φτάνει μια χαρά. Δεν είναι λογική αυτή όμως.

Κι εγώ κάτι ξέρω, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.....;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...