zazik Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Ένεκα της γιορτης της 28ης Οκτωβρίου , δεν θέλω να το παίξω πατριδοκαυλος. Βρήκα όμως μια ταινία στο YouTube , η οποία πραγματικά με συγκίνησε ,και κάποια στιγμες με έκανε να γελάσω κιόλας. Τόση μαγκιά απο πιτσιρικάδες σε καιρούς δύσκολους , στην Κατοχή , ορφανά, ζούσανε σε σπηλιές , και επιβιώνανε απο την κλεψιά , βοηθωντας και άλλους..... Δείτε όλα τα κομμάτια....για να παίρνουμε κουράγιο..... Golden Medal Award, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Εδιμβούργου 1955. Υπόθεση Το Ξυπόλητο τάγμα είναι η αληθινή ιστορία 160 παιδιών, που η δράση τους πήρε διαστάσεις μύθου όταν διώχτηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές στα χρόνια της κατοχής του Bʼ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα παιδιά μεταβάλλονται σʼ ένα είδος καλόκαρδης ηρωικής συμμορίας, που κλέβει από τους Γερμανούς και του μαυραγορίτες για να συντηρεί τα μέλη της κι όσους μπορεί από τον κόσμο γύρω της. Eπίσης, πέρα από την αρωγή που παρείχαν στο κόσμο, κατάφερναν με την εξυπνάδα και το κουράγιο τους να βοηθούν την Αντίσταση, βρίσκοντας τρόπους να φυγαδεύουν στη Μέση Ανατολή Έλληνες, Αμερικάνους και Εγγλέζους αξιωματικούς, με σκοπό να ενωθούν με τους εκεί συμμαχικούς στρατούς. Περισσότερα για την ταινία Η ταινία σταθμός του ελληνικού κινηματογράφου προβάλλεται μετά από 54 χρόνια(!) σε επανέκδοση, με καινούργια κόπια. Το αρνητικό της ταινίας είχε χαθεί και χάρη στις προσπάθειες του διευθυντή της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, Θόδωρου Αδαμόπουλου που εντόπισε δύο κόπιες προβολής σε καλή κατάσταση, δημιουργήθηκε, μετά από χρονοβόρες και πολυδάπανες διαδικασίες, ένα καινούργιο αρνητικό της ταινίας.
kallair Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Πραγματικές ιστορίες όντως όλα αυτά. Ο νονός μου την περιοδο της κατοχής ήταν 10 χρονών περίπου και μου έλεγε αναλογες ιστορίες.. συγκεκριμένα θυμάμαι να μου λέει για τα τραίνα. στην περιοχή του πειραιά στην Λεύκα στις δυο γραμμές που περνάνε, έτρεχαν ενώ περνουσε το τρένο και ανεβαιναν πάνω. πέταγαν το κάρβουνο (ή ότι άλλο κουβαλούσε) και μετά το πούλαγαν στα μαγαζια της περιοχής για να βοηθήσουν την οικογένεια τους. Τα πιτσιρίκια που πηδούσαν πάνω στα τραίνα τα φώναζαν "σαλταδόρους". μια φορά σε μια αποθήκη των γερμανων τους πήρε χαμπάρι ο Ιταλός που την φυλούσε (του είχαν βγάλει και το παρατσούκλι "Πόντικας" επειδή ήταν ποντικομούρης ) και έβγαλε το μαχαίρι του και το πέταξε κ καρφώθηκε στον μηρό του διπλανού του ενώ έτρεχαν να ξεφύγουν. αν πετυχαινε τον νονο μου επειδή ήταν πολύ μικρότερος, θα τον πετύχαινε στα πλευρά.. Μια άλλη φορά τον έπιασαν οι γερμανοι ενώ έκλεβε και τον τσιτσιδωσαν χειμώνα καιρό και τον έβαλαν κάτω απο μια ντουζιέρα και τον έλουζαν. συνταρακτικές ιστορίες.. έπρεπε να γίνουν άντρες απο την τρυφερή ηλικία των 9-10-11...
Chrisxxx Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Φαινεται καλή ταινια.. Την βλέπω τώρα. Θενκς
katerina_a_86 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 φαινεται γαμάτο. θενκς ----------------------------- την ειδα, φοβερή.
chiderboy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Άριστο εύρημα! Δεν ήξερα πως υπήρχε τέτοια ταινία
arxaggelos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Πω πω είχα περίπου 20 χρόνια να τη δω αυτήν την ταινία, από κάποια ξεχασμένη προβολή της ερτ!! Πολύ καλό νέο που σώθηκε. Να μπορούσα να τη ζητήσω και από κανένα θείο να μου τη στείλει θα ήταν φανταστικά
washcloud Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δε χρειάζεται θείος - όσο επιτρεπτό είναι το YT, είναι και το Vimeo, όπου υπάρχει ανεβασμένη απ' τον...PareDose. Kάτω δεξιά, υπάρχει κουμπάκι για κατέβασμα σε mp4... ~~~~~~~ ...Tυπική της εποχής της κινηματογράφιση και κινηματογραφική σκηνοθεσία ("τζαβελίζει" ολίγον), με εμφανώς "ερασιτεχνικές" ερμηνείες, ΑΛΛΑ δυνατούς διαλόγους (σενάριο εννοώ - "script" στα Ελληνικά). Γλώσσα πολύ ζουμερή και πιατσάδικη, που μου 'κανε εντύπωση, μ' ένα πολύ πειστικό timing...Aν μπορούσε να ήταν πιο "επαγγελματική" η ερμηνευτική προσέγγιση, οι χαρακτήρες που ενέχει το σενάριο, θα αποδίδονταν μούρλια και θα απογειωνόντουσαν...
panosno1com Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Πραγματικές ιστορίες όντως όλα αυτά. Ο νονός μου την περιοδο της κατοχής ήταν 10 χρονών περίπου και μου έλεγε αναλογες ιστορίες.. συγκεκριμένα θυμάμαι να μου λέει για τα τραίνα. στην περιοχή του πειραιά στην Λεύκα στις δυο γραμμές που περνάνε, έτρεχαν ενώ περνουσε το τρένο και ανεβαιναν πάνω. πέταγαν το κάρβουνο (ή ότι άλλο κουβαλούσε) και μετά το πούλαγαν στα μαγαζια της περιοχής για να βοηθήσουν την οικογένεια τους. Τα πιτσιρίκια που πηδούσαν πάνω στα τραίνα τα φώναζαν "σαλταδόρους". μια φορά σε μια αποθήκη των γερμανων τους πήρε χαμπάρι ο Ιταλός που την φυλούσε (του είχαν βγάλει και το παρατσούκλι "Πόντικας" επειδή ήταν ποντικομούρης ) και έβγαλε το μαχαίρι του και το πέταξε κ καρφώθηκε στον μηρό του διπλανού του ενώ έτρεχαν να ξεφύγουν. αν πετυχαινε τον νονο μου επειδή ήταν πολύ μικρότερος, θα τον πετύχαινε στα πλευρά.. Μια άλλη φορά τον έπιασαν οι γερμανοι ενώ έκλεβε και τον τσιτσιδωσαν χειμώνα καιρό και τον έβαλαν κάτω απο μια ντουζιέρα και τον έλουζαν. συνταρακτικές ιστορίες.. έπρεπε να γίνουν άντρες απο την τρυφερή ηλικία των 9-10-11... την εχω ακουσει κ γω απ τη γιαγια μου αυτη την ιστορια ,μου την ελεγε οταν ημουν μικρος ,για τους σαλταδορους αναφερομαι. Τωρα οσο για τα τραινα ο παππους μου μού χε πει,οτι ο πατερας του [δλδ προπαππους μου] οποτε μπορουσε τους εδινε στα κρυφα λιγο απ το εμπορευμα .. παντως την κατεβαζω κ γω γιατι ειχα δει πιο παλια σκηνες απ την ταινια ....thanks paredwse ΥΓ: κατεβαινει και μεσω IDM γιατι δεξια ελεγε please join or log-in to download...οποτε ο idm με εσωσε
kage Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=115566&ct=114&dt=24/10/1999 Η πεινα ή οι κακοποιησεις ηταν αραγε το προβλημα τοτε? προσωπικα νομιζω οτι το θεμα τοτε ηταν κυριως η πεινα για την αθηνα..στα χωρια ειχαν φαγητο(κηπο,ζωα,καλλιεργειες) ---------- υγ αν και η 28οκτωμβριου αναφερετε για την αρχη του πολεμου του 40...
barbamar Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δε χρειάζεται θείος - όσο επιτρεπτό είναι το YT, είναι και το Vimeo, όπου υπάρχει ανεβασμένη απ' τον...PareDose. Kάτω δεξιά, υπάρχει κουμπάκι για κατέβασμα σε mp4... ~~~~~~~ ...Tυπική της εποχής της κινηματογράφιση και κινηματογραφική σκηνοθεσία ("τζαβελίζει" ολίγον), με εμφανώς "ερασιτεχνικές" ερμηνείες, ΑΛΛΑ δυνατούς διαλόγους (σενάριο εννοώ - "script" στα Ελληνικά). Γλώσσα πολύ ζουμερή και πιατσάδικη, που μου 'κανε εντύπωση, μ' ένα πολύ πειστικό timing...Aν μπορούσε να ήταν πιο "επαγγελματική" η ερμηνευτική προσέγγιση, οι χαρακτήρες που ενέχει το σενάριο, θα αποδίδονταν μούρλια και θα απογειωνόντουσαν... Αστείρευτος είσαι ρε μπαγάσα,κρίμα που είσαι μακρυά,θα καλοσκέρναγες...
washcloud Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 θα καλοσκέρναγες... ...παρακαλώ....; (btw, επειδή το τσέκαρα με τη μία και ήταν άδειο, δε τη ρίχνεις στο ρεξερβουάρ...; )
barbamar Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Ναι,καλά,σιγά μην ανεβάζω όλο το DVD,4.37gb...
washcloud Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Α ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ...κάνε ρε ένα ριπάκι...(όχι για 'μένα...για τους φουκαράδες τους άλλουνους) το σλανγκ δε μου το εξήγησες...
barbamar Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 τα ρίπια τ' αφήνω για σας τους νέοι,για μένα ουκέτι καιρός (...Ουκέτι Φοίβος έχει καλύβην,ου μάντιδα Δάφνην,ου παγάν λαλέουσαν,απέσβετο και λάλον ύδωρ...). Σλανγκ;Ποιό σλάνγκ;Έτσι δεν το λένε στο χωριό σου;http://www.google.gr/search?q=%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%89&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a Και μιας και το ρημάξαμε και θα μας τη πέσουνε και η φάση είναι ότι θάχουν και δίκιο αποπάνω,άμα έρθεις ποτε Αθήνα...
washcloud Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 oυστ ρε άκαιρε Φοίβο ...'ντωμεταξύ, ποιό χωριό μου βρε νεραντζοκώλι; Απ' την άλλη μεριά είμαστ' εμείς, ξέχασες; Με νέαπιορσούν, με νέζαμαν και με σιχτίρ ορντάν... [...κι εντάξει, το ξαναλέω, δεν ψήνομαι για το ταινιόνι, εμένα μου αρκεί ονλάιν...Επειδή περίμενα να το βρω με γεμάτο το ρεζερβουάρ - για τους άλλους το 'πα...Μιας και είδα να παίζει σε (πασί)γνωστο Ιχνηλάτη... Κι άμα κατέβω, καφέ στην τσανάκα να έχεις εσύ, και τ' άλλα είναι τρίβια ] οφτόπικ τέλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.