Ntinaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 τα κοινα σετακια δεν μπορουν να δεχτουν ψηφιακο σημα. δεν απαξιωνω καμια καρτα ηχου αλλα οι αναλογικες μπορουν να τα κανουν ολα η ατι με το ψηφιακο της σημα μπορει να κανει μονο ενα πραγμα EAH δεν υπαρχει
insomnian Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 τα κοινα σετακια δεν μπορουν να δεχτουν ψηφιακο σημα.δεν απαξιωνω καμια καρτα ηχου αλλα οι αναλογικες μπορουν να τα κανουν ολα η ατι με το ψηφιακο της σημα μπορει να κανει μονο ενα πραγμα EAH δεν υπαρχει Οταν λες οτι καμια καρτα ηχου δεν μπορει να συγκριθει με τον ηχο που βγαζει μια φτηνη Ati στη πραγματικοτητα δεν τις απαξιωνεις? Γιατι να παει ο αλλος να παρει καρτα ηχου οταν θα του τα κανει ολα μια φτηνη Ati? Δηλαδη κανενα κοινο σετακι δεν μπορει να συνδεθει με το hdmi της Ati και να παρει ηχο? Το EAH λες ειναι μια απατη? κ απο περιέργια αν έχει η ταινία dolby true HD κ την αναπαράγεις με κάρτα της σειράς 4 πχ ή παλιότερη soundcard τι γίνεται? Eμενα ρωτας?...
profi Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 στο 49 είχα ξεχάσει το true hd που είναι "καλύτερο" του dts...οκ μικρή ανακρίβεια! να αναδιατυπώσω...για ταινίες με κωδικοποίηση ήχου σε μορφή DTS pci=onboard=ati των 40=ati των 1000=ακριβή pci είχες θέσει κριτήριο αυτό Iδιο ενσωματωμενο ηχο εχει μια καρτα Ati των 40€ και μια των 540€? οπότε εκτός από τιμή κοιτάμε κ σειρά! Ntinaras...για πές ίσως δεν το έιδες...αν έχει η ταινία dolby true HD κ την αναπαράγεις με κάρτα της σειράς 4 πχ ή παλιότερη soundcard τι γίνεται?
Ntinaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Οταν λες οτι καμια καρτα ηχου δεν μπορει να συγκριθει με τον ηχο που βγαζει μια φτηνη Ati στη πραγματικοτητα δεν τις απαξιωνεις? Γιατι να παει ο αλλος να παρει καρτα ηχου οταν θα του τα κανει ολα μια φτηνη Ati? Δηλαδη κανενα κοινο σετακι δεν μπορει να συνδεθει με το hdmi της Ati και να παρει ηχο? Το EAH λες ειναι μια απατη? Eμενα ρωτας?... δεν υπαρχει ΕΑΗ,απο το μυαλο σου το χεις βγαλει δεν υπαρχει τετοιο πραγμα. για δειξε μου που ακριβως ειπα οτι καμια καρτα ηχου δε μπορει να συγκριθει με τον ηχο που βγαζει η ατι. οχι κανενα δε μπορει
insomnian Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 δεν υπαρχει ΕΑΗ,απο το μυαλο σου το χεις βγαλειδεν υπαρχει τετοιο πραγμα. Eλα φιλε μου, ασε τα αστειακια... καταλαβες οτι EAX ηθελα να πω. Καταφευγεις σε τετοια κολπακια για να αποφυγεις την απαντηση? για δειξε μου που ακριβως ειπα οτι καμια καρτα ηχου δε μπορει να συγκριθει με τον ηχο που βγαζει η ατι. οχι κανενα δε μπορει Νυχτωσε και αρχισες να ξεχνας φαινεται... Ρωτησα Οταν λοιπον προκειται για hd ταινιες, το ενσωματωμενο κυκλωμα ηχου της Ati ειναι αρκετο και δεν χρειαζομαστε ξεχωριστη καρτα ηχου(pci ή pci xpress_x1)? και μου απαντησες ναι ειναι οχι απλα αρκετο,αλλα αν θες να βγαλεις ηχο απο το Pc Dolby True HD πρεπει υποχρεωτικα να εχεις καρτα γραφικων ati σειρας 5 η 6 Αρα λοιπον με μια φτηνη ati εισαι καλυμμενος απ τον ηχο, δεν θα χρειαστει να αγορασεις μια ακριβη soundcard... Ωστε κανενα σετακι ηχειων δεν μπορει να συνδεθει στο hdmi μιας καρτας Ati... Mια τηλεοραση μπορει? Παω για υπνο τωρα, συνεχιζουμε αυριο.
Ntinaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 σου γραψα 2 φορες ΕΑΧ αλλα επεμενες εσυ οτι λεγεται ΕΑΗ. αδυνατεις να κατανοησεις καποια απλα πραγματα καταλαβαινεις τι διαφορα εχει το ψηφιακο σημα απο το αναλογικο?
insomnian Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Ελα φιλε μου, το καταλαβες οτι EAX εννοουσα, καλυτερα να μου εξηγησεις πως γινεται να ειναι καλυτερες οι ενσωματωμενες καρτες ηχου των Ati οταν δεν διαθετουν ουτε EAX. Εγω μπορει οντως να "αδυνατω να κατανοησω καποια απλα πραγματα", εσυ που δεν αδυνατεις λοιπον γιατι δεν απαντας στις ερωτησεις αντι να επικεντρωνεσαι στο καλαμπουρι EAH-EAX?...
Ntinaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 τη διαφορα του ψηφιακου με του αναλογικου τη ξερεις?
insomnian Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Οχι, περιμενω απο σενα να μου την εξηγησεις. Τι σε εμποδιζει? Και μαζι, ολα τα ερωτηματα που εχουν διατυπωθει.
Ntinaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/High-Definition_Multimedia_Interface http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_signal
insomnian Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστω πολυ για τα λινκς. Μπορεις τωρα να απαντησεις σε οσα συζητουσαμε χτες ή απλα πηγε χαμενος ο χρονος μας?... Μηπως φοβασαι οτι θα ξαναπεσεις σε αντιφαση?
Ntinaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 το ψηφιακο σημα φαντασου το σαν ενα copy paste οτι παιρνει απο τη πηγη(πχ bluray)το βγαζει στην εξοδο ηχου(hdmi,optical,coaxial)χωρις επεξεργασια χωρις τιποτα το αναλογικο το φτιαχνει η εκαστοτε καρτα ηχου οπως θελει σε συνεργασια με τους drivers και το direcx συνηθως,η ποιοτητα του ηχου και τα εφε(ΕΑΧ πχ) εξαρτωνται απο τη καρτα ηχου και τους drivers της η ΑΤΙ με το hdmi δεν κανει καμια επεξεργασια,δεν ειναι καρτα ηχου απλα εχει εξοδο ηχου και βγαζει οτι δεχεται,δλδ τον ψηφικο ηχο που εχει η ταινια. το προβλημα ειναι οτι κατα 99% θα το συνδεσεις απλα με τη τηλεοραση η οποια εχει 2 ηχεια στερεο και τα 5.1 καναλια που στελνει η ταινια θα πανε χαμενα αν εχεις μια αναλογικη καρτα ηχου ,θα παρει το ψηφιακο σημα απο τη ταινια θα το κανει αναλογικο και θα στο βγαλει στα ηχεια του υπολογιστη και θα εχεις 5.1 ηχο η ποιοτικοτερη λυση για θεμα ταινιες HD ειναι εξοδος απο την ατι σε ενισχυτη dolby true HD αλλα ειναι πολυ ακριβη λυση
insomnian Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Aρα απ οτι καταλαβαινω το HDMI αξιοποιειται μόνο, ειτε στις τηλεορασεις με τετοια υποδοχη ειτε σε ακριβες λυσεις με ενισχυτη dolby true HD. Εφοσον το προς αναπαραγωγη υλικο εχει ΗD ιδιοτητες και ειναι πολυκαναλο, τοτε αξιζει να προτιμησουμε την ακριβη λυση, σωστα? Ισχυει και για τα pc games? Με τις NVidia καρτες που εχουν επισης HDMI υποδοχη, ισχυουν τα ιδια? Εφοσον οι Αti καρτες δεν εχουν δικο τους κυκλωμα ηχου και απλα μεταβιβαζουν τον ηχο που παιρνουν αλλα παρολ αυτα το θεωρεις προτιμοτερο απο μια καλή καρτα ηχου, συνεπαγεται οτι οι καρτες ηχου με την αναλογικη τους επεξεργασια ειναι υποδεεστερες του ψηφιακου σηματος, σωστα? Δηλαδη αν εχω μια πανακριβη καρτα ηχου pci και το ακριβοτερο συστημα ηχειων(Logitech Z-5500) θα ειμαι υποδεεστερος σε σχεση με μια Ati 5450 και ενα συστημα με ενισχυτη dolby true HD? Ακομα δυο ερωτησεις: -Η καρτα μου εχει 2 οπες καλυμενες: optical in & optical out. Σε τι χρησιμευουν? -Mια pci express x1 μπορει να μπει σε απλη pci?
Ntinaras Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 περιπου,μπορεις να συνδεσεις και απλο ενισχυτη dolby digital η dts οι Nvidia απ οτι θυμαμαι βγαζουν μεχρι DTS στην εξοδο τους οχι,το καλο αναλογικο σημα ειναι καλυτερο απο οποιοδηποτε ψηφιακο αλλα για να καταλαβεις διαφορες μεταξυ ολων αυτων πρεπει να εχεις και υπερβολικα καλα και πανακριβα ηχεια,και υπερβολικο αυτι. τα logitech z-5500 δεν ειναι καποιο ιδιαιτερα καλο συστημα ακουστικα για να ακουσεις τον ηχο πρεπει να μετατραπει απο ψηφιακο σε αναλογικο, στη περιπτωση της καρτας ηχου το κανει η καρτα ηχου και οσο καλυτερη ειναι τοσο καλυτερο ηχο θα ακους στη περιπτωση της ατι τη μετατροπη θα τη κανει ο ενισχυτης και οσο καλυτερος ειναι τοσο καλυτερο ηχο θα ακους οποτε δεν ειναι σιγουρο τι θα ειναι καλυτερο... οι διαφορες ομως ειναι μηδαμινες 1.ειναι ψηφιακη εισοδο για εγγραφη,και εξοδος για συνδεση ενισχυτη 2.οχι
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Οσο αφορα την απεικονιση ομως, το ψηφιακο σημα ειναι πολυ πανω απο το αναλογικο. Και αυτο γιατι ψηφιακο παραγεται, ψηφιακο μεταφερεται και ως ψηφιακο προβαλλεται, σε αναλογια 1:1 και χωρις καμια μετατροπη DA/AD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.