Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Σχετικα με το θεμα επιδοσεων της HD3200: Εχω προσωπικα δοκιμασει την onboard μου με 64bit 128ΜΒ ddr3 800Mhz και με share απο την κεντρικη μνημη του συστηματος (128bit 256MB ddr2 800Mhz) και οι διαφορές ειναι πρακτικα μεγαλες. Μεγαλες δεν εννοω οτι πριν δεν επαιζε παιχνιδια και τωρα παιζει, αλλα οτι πριν δεν μπορουσε να αποκωδικοποιησει μεσω DXVA καμια full hd ταινια χωρις να χασει καποια frames, αλλα και στο aero σε 1920x1200 η αποδοση δεν ηταν τελειως ομαλη, ενω μετα εγινε.
insomnian Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Η (αυτονόητη) απάντηση στην ερώτησή σου είναι: όχι. Αρα εσυ λες στον φιλο οτι εχει λαθος.
antonl Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 [...] Αρα οποιος αγοραζει ATI καρτα δεν χρειαζεται soundcard, κι αν εχει ηδη soundcard γινεται περιττη? [...] Και πώς θα συνδέσει τα ηχεία και την οθόνη μέσω της HDMI; Και γιατι το ρωτας αυτο εμενα, φιλε μου? Εγω ερωτηση εκανα και στο quote ερωτησης γραφεις απαντηση, οχι παλι ερωτηση[...] Η (αυτονόητη) απάντηση στην ερώτησή σου είναι: όχι. Αρα εσυ λες στον φιλο οτι εχει λαθος. Δεν απάντησα σε κάποιον άλλον, παρά μόνο στη δική σου ερώτηση. Τέλος πάντων, το θέμα του thread έχει κλείσει προ πολλού, οπότε καλή συνέχεια από μένα.
profi Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Καλυτερα φιλε μου να απαντησει ο ιδιος, γιατι οταν το εγραφε ειχε αλλα πραγματα στο νου να απαντήσει ποιός που έγραφε τι?εσύ άρχισες να ρωτάς διάφορα εγκυκλοπαιδικά για τον ήχο! λέγοντας εγώ "αν θελει να περάσει ήχο μπλα μπλα μπλα...." εννοούσα κάποιος γενικά αφού γενικά ρωτούσες!
insomnian Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 να απαντήσει ποιός που έγραφε τι?εσύ άρχισες να ρωτάς διάφορα εγκυκλοπαιδικά για τον ήχο!λέγοντας εγώ "αν θελει να περάσει ήχο μπλα μπλα μπλα...." εννοούσα κάποιος γενικά αφού γενικά ρωτούσες! Φιλε μου, εκανα quote στον φιλο Ntinara, οποτε περιμενω απ αυτον απαντηση. Δε χρειαζεται να απαντησεις στη θεση του Ntinara. Δεν απάντησα σε κάποιον άλλον, παρά μόνο στη δική σου ερώτηση. Eχεις κι εσυ μπερδευτει γιατι δεν παρακολουθησες το thread. Εγω εκανα ερωτηση σε αλλον φιλο, κι εσυ quotάτησες σε μενα κανοντας δικη σου ερωτηση
profi Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 α sorry επειδή ρώτησες κ εμένα κάτι πιό πρίν...δεν κατάλαβα οτι δεν μπορώ να απαντήσω μετέπειτα...me out to!
insomnian Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Φυσικα και μπορεις να απαντησεις αλλα καλο ειναι να μην επεμβαινεις οταν απευθυνομαι σε αλλον, γιατι αυτος ο αλλος μπορει να εχει στο μυαλο του διαφορετικα πραγματα απ αυτα που εχεις εσυ στο δικο σου
Ntinaras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μην ανησυχεις για μενα, δεν προτιθεμαι να κανω αγορες, εχω απ ολαΜη κολλας στα ηχεια οθονης, τα ηχεια μπορει να ειναι οποιαδηποτε. Ολοι ξερουμε πως μόνο με καλα-ποιοτικα ηχεια μπορεις να εκμεταλλευτεις μια καλη καρτα ηχου. Λοιπον απ οτι καταλαβα, η διπλη λειτουργια του HDMI προσφερεται μόνο για συστηματα HTPC, ενω για gaming τοτε θα παρεις μια καλη καρτα ηχου(με ΕΑΧ και λοιπα χαρακτηριστικα) οποτε κανεις διπλη συνδεση, dvi για εικονα και αναλογο καλωδιο για ηχο. Αρα οσοι δεν ασχολουνται με HTPC δεν τους αφορα το HDMI. Τα λεω καλα?.. Αρα οποιος αγοραζει ATI καρτα δεν χρειαζεται soundcard, κι αν εχει ηδη soundcard γινεται περιττη? Oποιασδητε καρτας ηχου, εννοεις και της πιο ακριβης, πχ. μιας 300€? εχεις μπλεχτει οι καρτες γραφικων βγαζουν τον ηχο ψηφιακα και μπορει να αναπαραχθει απο καποια πηγη που δεχεται ψηφιακο σημα και το μετατρεπει σε αναλογικο για να το ακουσεις τετοιες πηγες ειναι οι τηλεορασεις με hdmi και ψηφιακοι αποκωδικοποιητες/ενισχυτες με hdmi in οι καρτες ηχου στα Pc περα απο το ψηφιακο σημα που βγαζουν οι περισσοτερες βγαζουν και αναλογικο,που παει απευθειας στα ηχεια η ποιοτητα της καρτας ηχου θα εχει διαφορα στο αναλογικο σημα οχι στο ψηφιακο το οποιο ειναι παντα το ιδιο σε γενικες γραμμες το ψηφιακο συμφερει για ταινιες οταν εχεις καποιο καλο ενισχυτη DTS,Dolby True HD και το αναλογικο οταν παιζεις παιχνιδια και θες multipositioning audio που το κανουν οι καρτες ηχου αναλογικα μεσω drivers και software
insomnian Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 εχεις μπλεχτειοι καρτες γραφικων βγαζουν τον ηχο ψηφιακα και μπορει να αναπαραχθει απο καποια πηγη που δεχεται ψηφιακο σημα και το μετατρεπει σε αναλογικο για να το ακουσεις τετοιες πηγες ειναι οι τηλεορασεις με hdmi και ψηφιακοι αποκωδικοποιητες/ενισχυτες με hdmi in οι καρτες ηχου στα Pc περα απο το ψηφιακο σημα που βγαζουν οι περισσοτερες βγαζουν και αναλογικο,που παει απευθειας στα ηχεια η ποιοτητα της καρτας ηχου θα εχει διαφορα στο αναλογικο σημα οχι στο ψηφιακο το οποιο ειναι παντα το ιδιο σε γενικες γραμμες το ψηφιακο συμφερει για ταινιες οταν εχεις καποιο καλο ενισχυτη DTS,Dolby True HD και το αναλογικο οταν παιζεις παιχνιδια και θες multipositioning audio που το κανουν οι καρτες ηχου αναλογικα μεσω drivers και software Οντως μπορει να εχω μπλεχτει, γιαυτο κανω ερωτησεις, για να ξεμπλεχτω. Εχε ομως υποψη σου πως μιλαω για τον ηχο που παραγεται στο ιδιο το pc (πχ.παιζοντας μια ταινια avi, hd, mpeg κλπ) και απο κει και περα βγαινει εξω σε ηχεια, ειτε της τηλεορασης, ειτε σε σετ ηχειων. Οταν λοιπον προκειται για hd ταινιες, συμφωνεις με τον αλλο φιλο οτι το ενσωματωμενο κυκλωμα ηχου της Ati ειναι αρκετο και δεν χρειαζομαστε ξεχωριστη καρτα ηχου(pci ή pci xpress_x1)?
Ntinaras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 ναι ειναι οχι απλα αρκετο,αλλα αν θες να βγαλεις ηχο απο το Pc Dolby True HD πρεπει υποχρεωτικα να εχεις καρτα γραφικων ati σειρας 5 η 6... ειναι τα μονα που επιτρεπουν κατι τετοιο...
insomnian Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Α, δηλαδη ολες οι Αti δεν εχουν τον ιδιο ηχο, οπως μου ειπε ο φιλος profi νωριτερα... Ωστοσο, ο ηχος των Ati δεν εχει EAH και τα λοιπα χαρακτηριστικα που διαθετουν οι ακριβες καρτες ηχου.
Ntinaras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 διαφορα θα δεις μονο αν εχεις τετοιο πανακριβο ενισχυτη ηχου,που δε νομιζω να εχει κανεις απο εδω μεσα... κανενα ψηφιακο σημα δεν υποστηριζει EAX και τα λοιπα,ειτε αν βγαινει απο ati ειτε απο καρτα ηχου. πρεπει να ειναι αναλογικο
profi Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Ο φίλος profi σου είπε νωρίτερα πως μπορεί να αλλάζει από σειρά σε σειρά,δηλαδή η 5450 των 50€ να υποστηρίζει νεότερα format ήχου που δεν υπήρχαν όταν βγήκε η 4890 που ακόμα κ τώρα είναι ακριβότερη!δεν εχει καλύτερη ποιότητα,απλά υποστηρίζει το true HD...αμα τις βάλεις να παίξουν DTS τα ίδια θα είναι! δεν είναι θέμα τιμής μόνο,είναι κ χρονολογίας κ αν είναι movie oriented,game oriented,ή για επαγγελματικό ήχο!ενδέχεται πανάκριβη κάρτα ήχου για studio να μην υποστηρίζει dolby Πχ! κ απο περιέργια αν έχει η ταινία dolby true HD κ την αναπαράγεις με κάρτα της σειράς 4 πχ ή παλιότερη soundcard τι γίνεται?
insomnian Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 διαφορα θα δεις μονο αν εχεις τετοιο πανακριβο ενισχυτη ηχου,που δε νομιζω να εχει κανεις απο εδω μεσα...κανενα ψηφιακο σημα δεν υποστηριζει EAX και τα λοιπα,ειτε αν βγαινει απο ati ειτε απο καρτα ηχου. πρεπει να ειναι αναλογικο Δεν μιλαμε για πανακριβους ενισχυτες ηχου αλλα για κοινα σετακια ηχειων 7.1 ή 5.1 που εχουμε οι περισσοτεροι. Απ οτι καταλαβα εσυ απαξιωνεις ολες τις καρτες ηχου και θεωρεις οτι κανεις δεν μπορει να εκμεταλλευτει τις δυνατοτητες τους παρα μονο αν εχει πανακριβο ενιχυτη. Ολα τα pc games που στα sound options τους εχουν επιλογη EAH, ψευδονται λες στη πραγματικοτητα? Αφου η Αti εχει τελικα τον καλλιστο ηχο, πως θα γινει η συνδεσμολογια με ενα σετακι ηχειων? Ο φίλος profi σου είπε νωρίτερα πως μπορεί να αλλάζει από σειρά σε σειρά,δηλαδή η 5450 των 50€ να υποστηρίζει νεότερα format ήχου που δεν υπήρχαν όταν βγήκε η 4890 που ακόμα κ τώρα είναι ακριβότερη........ Δεν κολλαμε στις τιμες, η 5450 μπορει να κανει 50€ άλλα εχει hdmi και Dx11 που δεν εχουν αλλα ακριβοτερα μοντελα. Οσο για το τι ειπες, στο post#47 ειπες ίσως από σειρά σε σειρά να υπάρχουν διαφορές κ παλι μικρές αλλα μετα στο post#49 ειπες για ταινίες pci=onboard=ati των 40=ati των 1000=ακριβή pci
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.