Προς το περιεχόμενο

9600 GT vs EAH5450s

klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ATI Avivo HD Video & Display technology7

UVD 2 dedicated video playback accelerator

Advanced post-processing and scaling8

Dynamic contrast enhancement and color correction9

Brighter whites processing (blue stretch)10

Independent video gamma control10

Dynamic video range control

Support for H.264, VC-1, MPEG-2, and Adobe Flash11

Dual-stream (HD+SD) playback support12,13

DXVA 1.0 & 2.0 support

Integrated dual-link DVI output with HDCP14

Max resolution: 2560x160015

Integrated DisplayPort output

Max resolution: 2560x160015

Integrated HDMI 1.3 output with Deep Color, xvYCC wide gamut support, and high bit-rate audio

Max resolution: 1920x120015

Integrated VGA output

Max resolution: 2048x153615

3D stereoscopic display/glasses support16

Integrated HD audio controller

Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI with no additional cables required

Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats

Οπότε παράγεται στην κάρτα γραφικών δεν το παίρνει έτοιμο από άλλη συσκευή ήχου κ τον περνάει από το HDMI!Στις συσκευές ήχου έχεις διαλέξει την ΑΤΙ...το τι παράγει έιναι θέμα software (winamp.VLC,media player classic,windows media player etc.) αν δηλαδή τον επεξεργάζεται ή τον στέλνει ατόφιο για επεξεργασία στον εξωτερικό ενισχυτή του Home cinema της TV or what so ever!

Αυτο ηξερα κι εγω, οτι εχει δικο της ενσωματωμενο κυκλωμα ηχου.

Αλλα ο φιλος GeorgeMan μου ειπε οτι δεν εχουν(Ουσιαστικά κανουν bypass ψηφιακα τον ηχο απο το συστημα στην HDMI θυρα τους, δεν κανουν καποια επεξεργασια ούτε εχουν καποια καρτα ηχου πανω)...

Απο κει και περα προκυπτει το ερωτημα, ΤΙ ποιοτητας ηχο παραγουν οι Ati? Ειναι εφαμιλλος μια pci soundcard?

Oλες οι Ati καρτες ανεξαρτητως τιμης εχουν την ιδια ενσωματωμενη καρτα ηχου?

Πως διατανο γινεται η 9600 να πιανει 6,8

και η 5770 μου να πιανει 7,4 (7 ultimate 64)..?περιμενα πιο μεγαλη διαφορα.

Kαι η 9800 6,8 πιανει... 7,4 ειναι μεγαλο σκορ, δεδομενου οτι 7,9 ειναι το maximum;)

Δημοσ.

Απο κει και περα προκυπτει το ερωτημα, ΤΙ ποιοτητας ηχο παραγουν οι Ati? Ειναι εφαμιλλος μια pci soundcard?

Oλες οι Ati καρτες ανεξαρτητως τιμης εχουν την ιδια ενσωματωμενη καρτα ηχου?

Αν χρησιμοποιείς τα ηχεία της οθόνης η ποιότητα πρέπει να σε απασχολεί μόνο εγκυκλοπαιδικά....δεν θα καταλάβεις διαφορές με τίίίίποτα!

Αν κάνεις bypass τον ήχο η κάρτα ήχου δεν παίζει κανένα ρόλο...οκ αυτό είναι προφανές!

Αν παίζεις παιχνίδια κ έχεις κ suround ηχεία τότε η creative me to EAX κάνει διαφορά από την Onboard ή της VGA!

Σε ταινίες με τα κλασσικά ηχεία για υπολογιστή που κυκλοφορούν στην αγορά πάλι δεν θα ακουστούν οι διαφορές!

τωρα αυτό για τα κυκλώματα ήχου της ΑΤΙ ανάλογα με την τιμή δεν το ξέρω...αλλά μάλλον όλα ίδια είναι κ δεν εξαρτάται από την τιμή...ίσως από σειρά σε σειρά να υπάρχουν διαφορές κ παλι μικρές!

Δημοσ.
Αν χρησιμοποιείς τα ηχεία της οθόνης η ποιότητα πρέπει να σε απασχολεί μόνο εγκυκλοπαιδικά....δεν θα καταλάβεις διαφορές με τίίίίποτα!

Αν κάνεις bypass τον ήχο η κάρτα ήχου δεν παίζει κανένα ρόλο...οκ αυτό είναι προφανές!

Αν παίζεις παιχνίδια κ έχεις κ suround ηχεία τότε η creative me to EAX κάνει διαφορά από την Onboard ή της VGA!

Σε ταινίες με τα κλασσικά ηχεία για υπολογιστή που κυκλοφορούν στην αγορά πάλι δεν θα ακουστούν οι διαφορές!

τωρα αυτό για τα κυκλώματα ήχου της ΑΤΙ ανάλογα με την τιμή δεν το ξέρω...αλλά μάλλον όλα ίδια είναι κ δεν εξαρτάται από την τιμή...ίσως από σειρά σε σειρά να υπάρχουν διαφορές κ παλι μικρές!

Ας μεινουμε στο θεμα please, δεν χρειαζεται να μου λες πότε θα καταλαβαινω διαφορά και πότε οχι. Το τι ισχυει ειναι που θελω να μαθω. Ξαναρωταω λοιπον:

Τι ποιοτητας ηχος ειναι αυτος που εχουν οι Αti? Kαλυτερος απο των onboard? Καλυτερoς απο μιας καρτας ηχου pci ή pci_xpress_x1 πχ. των 50€?

Iδιο ενσωματωμενο ηχο εχει μια καρτα Ati των 40€ και μια των 540€?

Με τις NVidia καρτες τι παιζει?

Δημοσ.

chill out man...τα είπα έτσι για να μην πεταξεις τα λεφτα σου σε κάρτα ήχου δεν σε ειρωνεύτικα!αν κ νομίζω απάντησα σε όλα,παμε πάλι

για ταινίες pci=onboard=ati των 40=ati των 1000=ακριβή pci

για μουσική (onboard=pci των 50€)<pci ακριβές<επαγγελματικές ήχου!

για παιχνίδια onboard=ati no matter price =pci (εκτος creative ) κ above all creative λογο EAX δηλαδή καλύτερη απεικόνιση σε πολλά ηχεία κ όχι τόσο από άποψη ποιότητας!

σε ηχεία οθόνης όλα θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα!

για Nvidia δεν γνωρίζω!!

Δημοσ.
Ας μεινουμε στο θεμα please, δεν χρειαζεται να μου λες πότε θα καταλαβαινω διαφορά και πότε οχι. Το τι ισχυει ειναι που θελω να μαθω. Ξαναρωταω λοιπον:

Τι ποιοτητας ηχος ειναι αυτος που εχουν οι Αti? Kαλυτερος απο των onboard? Καλυτερoς απο μιας καρτας ηχου pci ή pci_xpress_x1 πχ. των 50€?

Iδιο ενσωματωμενο ηχο εχει μια καρτα Ati των 40€ και μια των 540€?

Με τις NVidia καρτες τι παιζει?

ο ηχος που βγαζει η ατι στο hdmi ειναι ισαξιος με οποιασδηποτε καρτας ηχου που βγαζει στη ψηφιακη εξοδο.

Δημοσ.
chill out man...τα είπα έτσι για να μην πεταξεις τα λεφτα σου σε κάρτα ήχου δεν σε ειρωνεύτικα!αν κ νομίζω απάντησα σε όλα,παμε πάλι

για ταινίες pci=onboard=ati των 40=ati των 1000=ακριβή pci

για μουσική (onboard=pci των 50€)<pci ακριβές<επαγγελματικές ήχου!

για παιχνίδια onboard=ati no matter price =pci (εκτος creative ) κ above all creative λογο EAX δηλαδή καλύτερη απεικόνιση σε πολλά ηχεία κ όχι τόσο από άποψη ποιότητας!

σε ηχεία οθόνης όλα θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα!

για Nvidia δεν γνωρίζω!!

Μην ανησυχεις για μενα, δεν προτιθεμαι να κανω αγορες, εχω απ ολα:-)

Μη κολλας στα ηχεια οθονης, τα ηχεια μπορει να ειναι οποιαδηποτε. Ολοι ξερουμε πως μόνο με καλα-ποιοτικα ηχεια μπορεις να εκμεταλλευτεις μια καλη καρτα ηχου.

Λοιπον απ οτι καταλαβα, η διπλη λειτουργια του HDMI προσφερεται μόνο για συστηματα HTPC, ενω για gaming τοτε θα παρεις μια καλη καρτα ηχου(με ΕΑΧ και λοιπα χαρακτηριστικα) οποτε κανεις διπλη συνδεση, dvi για εικονα και αναλογο καλωδιο για ηχο. Αρα οσοι δεν ασχολουνται με HTPC δεν τους αφορα το HDMI. Τα λεω καλα?..

ο ηχος που βγαζει η ατι στο hdmi ειναι ισαξιος με οποιασδηποτε καρτας ηχου που βγαζει στη ψηφιακη εξοδο.

Αρα οποιος αγοραζει ATI καρτα δεν χρειαζεται soundcard, κι αν εχει ηδη soundcard γινεται περιττη?

Oποιασδητε καρτας ηχου, εννοεις και της πιο ακριβης, πχ. μιας 300€?

Δημοσ.
[...]

Αρα οποιος αγοραζει ATI καρτα δεν χρειαζεται soundcard, κι αν εχει ηδη soundcard γινεται περιττη? [...]

Και πώς θα συνδέσει τα ηχεία και την οθόνη μέσω της HDMI;

Δημοσ.
Μην ανησυχεις για μενα, δεν προτιθεμαι να κανω αγορες, εχω απ ολα:-)

Μη κολλας στα ηχεια οθονης, τα ηχεια μπορει να ειναι οποιαδηποτε. Ολοι ξερουμε πως μόνο με καλα-ποιοτικα ηχεια μπορεις να εκμεταλλευτεις μια καλη καρτα ηχου.

Λοιπον απ οτι καταλαβα, η διπλη λειτουργια του HDMI προσφερεται μόνο για συστηματα HTPC, ενω για gaming τοτε θα παρεις μια καλη καρτα ηχου(με ΕΑΧ και λοιπα χαρακτηριστικα) οποτε κανεις διπλη συνδεση, dvi για εικονα και αναλογο καλωδιο για ηχο. Αρα οσοι δεν ασχολουνται με HTPC δεν τους αφορα το HDMI. Τα λεω καλα?..

καλά τα λες

Αρα οποιος αγοραζει ATI καρτα δεν χρειαζεται soundcard, κι αν εχει ηδη soundcard γινεται περιττη?

Oποιασδητε καρτας ηχου, εννοεις και της πιο ακριβης, πχ. μιας 300€?

αν ο σκοπός του είναι να περάσει ατόφιο ανεπεξέργαστο το σήμα σε εξωτερικό decoder ναι γίνεται περιττή οποιαδήποτε άλλη κάρτα!εκτός αν πχ ο εξωτερικός decoder δεν εχει hdmi in κ έχει μόνο οπτική ή coaxial ή δεν έχεις 2 hdmi καλώδια κ έχεις μία οπτική κ 1 hdmi οπότε γλυτώνεις την αγορά 2ου!

Δημοσ.
Και πώς θα συνδέσει τα ηχεία και την οθόνη μέσω της HDMI;

Και γιατι το ρωτας αυτο εμενα, φιλε μου? Εγω ερωτηση εκανα και στο quote ερωτησης γραφεις απαντηση, οχι παλι ερωτηση;)

υπαρχουν και οι 480 κ 5970 μετα απο αυτη.

Καλα, η 5970 δεν ειναι καρτα, ειναι θηριο:lol: Ελαχιστοι θα την εχουν και αναρωτιεμαι τι σκορ θα της δινουν τα 7. Η 480 δεν ειναι καλυτερη απ την 5870, απλα υπερεκτιμημενη.

αν ο σκοπός του είναι να περάσει ατόφιο ανεπεξέργαστο το σήμα σε εξωτερικό decoder ναι γίνεται περιττή οποιαδήποτε άλλη κάρτα!εκτός αν πχ ο εξωτερικός decoder δεν εχει hdmi in κ έχει μόνο οπτική ή coaxial ή δεν έχεις 2 hdmi καλώδια κ έχεις μία οπτική κ 1 hdmi οπότε γλυτώνεις την αγορά 2ου!

Καλυτερα φιλε μου να απαντησει ο ιδιος, γιατι οταν το εγραφε ειχε αλλα πραγματα στο νου:-)

Δημοσ.
Και γιατι το ρωτας αυτο εμενα, φιλε μου? Εγω ερωτηση εκανα και στο quote ερωτησης γραφεις απαντηση, οχι παλι ερωτηση;)

[...]

Η (αυτονόητη) απάντηση στην ερώτησή σου είναι: όχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...