Luciddream Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Kαι η υλοποίηση της gigabyte έχει τα ιδία παρελκόμενα με την sapphire εκτός από το καλώδιο hdmi. Άντε ποτέ θα της φέρουν και τα αλλά καταστήματα βαρέθηκα να περιμένω είμαι με το ένα πόδι να πάρω την sapphire αλλά κρατιέμαι επειδή θέλω να πάρω την asus εγώ πάλι θέλω οτιδήποτε εκτώς απο asus.. :-) την gigabyte την εμπιστεύομαι πιο πολύ σαν εταιρία..
rafail1994 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 εγώ πάλι θέλω οτιδήποτε εκτώς απο asus.. :-) την gigabyte την εμπιστεύομαι πιο πολύ σαν εταιρία.. Γιατί; Από οτι βλέπω φαίνεται να είναι πολύ ποιοτική σαν κατασκευή θα επερνα την sapphire αλλά κάπου ειχα διαβάσει για ασυμβατότητες με μητρικές και προβλήματα και για αυτό την αποφεύγω Μπορεί να μην είναι αλήθεια δεν ξερω
phanispal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Τι είδους ασυμβατότητες; Δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 adaptor από mini displayport σε displayport λογικά θα έχει, αλλά καλώδιο HDMI απλά δεν παίζει...
Luciddream Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Γιατί; Από οτι βλέπω φαίνεται να είναι πολύ ποιοτική σαν κατασκευή θα επερνα την sapphire αλλά κάπου ειχα διαβάσει για ασυμβατότητες με μητρικές και προβλήματα και για αυτό την αποφεύγω Μπορεί να μην είναι αλήθεια δεν ξερω έχω κακή εμπειρία με οτιδήποτε asus... και πολύ καλή με οτιδήποτε gigabyte. μπορεί να είναι όπως τα λές.. αλλα προτιμώ να "ρισκάρω" για κάτι που πιστεύω εγώ παρά για κάτι που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος..
phanispal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 adaptor από mini displayport σε displayport λογικά θα έχει, αλλά καλώδιο HDMI απλά δεν παίζει... Στην υλοποίηση της Sapphire στο εLADA αναφέρεσαι;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 ναι, για κάποιο λόγο δεν ελπίζω για καλώδιο
phanispal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Εγώ δεν ελπίζω για κανένα από τα δύο, αλλά τέλος πάντων :Ρ
Thrylos7 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 μου χαλασε μια gtx460 768mb και ψαχνω να δω τι θα παρω τωρα που θα μου την αλλαξουν. Κλινω προς gtx460 1gb, παρολο που θα μου αρεσε να παρω καποια απο τις νεες AMD (εχω μια συμπαθεια στην AMD απο εποχης Athlon Thunderbird, αλλα δεν αγοραζω με βαση αυτο, πχ εχω i7 για cpu και παρα τη δελεαστικη τιμη του Χ6 ειδα οτι δε συμφερει να αλλαξω και δε το κανω μονο για τη "συμπαθεια" μου). Και να εξηγησω το σκεπτικο μου : Κατ'αρχην ξεχναμε 6870, για 2 λογους, αφενος πολυ ακριβη για το budget μου (200 max), αφετερου αποσο βλεπω στα reviews δεν κανει καθολου καλο OC αφου ειναι ηδη κοντα στα ορια της, και αφου θα κανω OC, τοτε η 6850 εχει πολυ περισσοτερα να προσφερει (καλυτερο value4money) οταν παιρνει τοσο καλο overclock και πλησιαζει και την 6870 παρα τα λιγοτερα shaders. Επισης δε θελω να παω παλι σε gtx460 768mb γιατι τα 768mb με φοβιζουν λιγο μελλοντικα (δεν παιζω σε 2560 αναλυση, αλλα παιζω 1920 ολα max και δε θελει και πολυ...) και εχει και λιγο καλυτερες επιδοσεις η 1gb. Αρα μενουμε με GTX460 1gb vs 6850. Επισης εχουμε σα δεδομενο οτι δεν με νοιαζει η συγκριση τους σε stock, αλλα overclocked αφου θα τις κλοκαρω σιγουρα. Εκει λοιπον βλεπω το εξης απο τα reviews. H 6850 σε γενικες γραμμες ειναι λιγο μπροστα, και παιρνει πολυ καλο overclock. Δηλαδη ολοι την πηγαν 900 πυρηνα ευκολα, λογικα 900-950 τα εχεις εστω με λιγη εξτρα ταση. Η GTX460 απο την αλλη, ειναι φαινομενο του overclock και παιρνει ακομα πιο πολυ απο την 6850 με αποτελεσμα να κλεινει την ψαλιδα και να περναει και μπροστα τελικα (λιγο). Δηλαδη ολες πανε 800 πυρηνα για πλακα, και με λιγη ταση καταληγεις στα ~850-900 συνηθως, και με αυτα τα MHz να εχουν μεγαλυτερη επιδραση στην αποδοση αποτι στην 6850 (που ομως ειναι βελτιωμενη σε αυτο το θεμα απο την 5770). Τελικα με την GTX 460 1gb, μετα το overclock καταληγεις λιγο μπροστα σε επιδοσεις, αλλα μικροδιαφορες, ας πουμε οτι ειναι περιπου τα ιδια, παντως σιγουρα δε χανεις οπως σε stock καταστασεις. Αρα κοιταμε τα υπολοιπα features : Τα + της 6850 ειναι : 1)το hdmi 1.4 (=3D) αλλα στο home cinema το σημα περναει και απο ενισχυτη που ειναι 1.3 αρα δεν εχει νοημα για μενα αυτο. 2)νεοτερη καρτα με δυναμικη για βελτιωση επιδοσεων απο drivers Τα + της GTX460 1gb ειναι : 1)Πολυ καλη θερμικη συμπεριφορα ακομα και με stock ψυκτρα (=και λιγοτερος θορυβος), δηλαδη εισαι ~10-15 βαθμους κατω απο την 6850 ισως και περισσοτερους μετα το OC 2)παλιοτερη καρτα, οποτε συντομοτερα θα βρεις καμια μεταχειρησμενη σε καλη τιμη να κανεις SLI Η μαχη ειναι σκληρη, αλλα κλινω προς την GTX460 γιατι και τα 2 + της μου ειναι χρησιμα. Αφενος με αεροψυξη και ειδικα στην περιπτωση που βαλεις δευτερη καρτα, η μια απο τις 2 επιβαρυνεται κατα ~10 βαθμους (λογω χειροτερης ροης αερα) και καλο ειναι να εχεις αυτην την ανεση που σου δινουν οι αρχικα χαμηλες θερμοκρασιες, αφετερου χηνομαι και πολυ σε κανα εξαμηνο-χρονο να βαλω μια δευτερη πανω οταν μπορω να βρω με κατω απο 100 ευρω. Τελικα μενει το θεμα της τιμης. Εκει η 6850 ειναι περιπου 20 ευρω φτηνοτερη αυτη τη στιγμη (στο πλαισιο απο το οποιο ειμαι αναγκασμενος να παρω, αλλιως ειναι στα ιδια) αλλα απλα ακομα δεν εχει "ερθει" στην Ελλαδα η μειωση τιμης της nvidia....οποτε πιστευω σε 1-2 εβδομαδες θα ειναι στα ιδια λεφτα.
liakjim Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μαλλον , εγραψες αυτα που εγραψες , ποιο πολυ για να πεισεις τον εαυτο σου , οτι παιρνεις την σωστη αποφαση. Και μαλλον αυτο κανεις τελικα. Οποια κ απο τις 2 να παρεις θα μεινεις νομιζω ικανοποιημενος. Χτυπα την Nvidia λοιπον (αν και εγω ειμαι προς AMD μερια).
Thrylos7 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μαλλον , εγραψες αυτα που εγραψες , ποιο πολυ για να πεισεις τον εαυτο σου , οτι παιρνεις την σωστη αποφαση. Και μαλλον αυτο κανεις τελικα. Οποια κ απο τις 2 να παρεις θα μεινεις νομιζω ικανοποιημενος. Χτυπα την Nvidia λοιπον (αν και εγω ειμαι προς AMD μερια). τον εαυτο μου τον εχω ηδη "πεισει" με το παραπανω σκεπτικο. Περισσοτερο το εγραψα για να δειτε και μια πιο γενικη οπτικη γωνια, οχι μονο τα πινακακια στα reviews, αλλα και μηπως διαφωνειτε καπου πχ κατι που δεν εχω παρει χαμπαρι στα νεα specs των 6850 κλπ. Παντως δεν ειναι θεμα "πειθους" , αν συμφερει για λογους που δενμ σκεφτηκα ως τωρα η 6850, πιο πολυ θα χαρω να την παρω
liakjim Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Σε ολα τα reviews που εχω δει , οι 2 καρτες ειναι σχεδον ιδιες. Αναλογα με την μηχανη του εκαστοτε παιχνιδιου , κερδιζει λιγο η μια κ ποτε η αλλη. To μονο σημαντικο πλεονεκτημα της 6850 , ειναι η σημαντικα χαμηλοτερη καταναλωση, ενω της Nvidia το Physx.
karetsos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 οι κάρτες είναι πρακτικά κατά μέσο όρο ισοδύναμες. εγώ τελικά αποφάσισα να πάρω την 460gtx 1 gb γιατί: στην υλοποίηση της gigabyte έχει καλό σύστημα ψύξης, άρα χαμηλότερος θόρυβος στο παιχνίδι που κυρίως παίζω βλεπώ ΄τοι συμπεριφέρεται καλύτερα μέχρι τώρα είχα πάντα nvidia κάρτες και είμαι εξοικιωμένος με τα προγράμματα που χρησιμοποιούν για monitoring/overclocking κτλ
Strategos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 παντως η 460gtx καει περισσοτερο ρευμα και ζεστενεται και πολυ οποτε το συστημα ψυξης δεν οφελει και τοσο. edit: στην ερωτηση αν η sapphire 6850 τι εχει μεσα, απο οτι θυμαμαι εχει 1 adapter dvi σε vga, 1 μεγαλο crossfire bridge και 1 καλωδιο 6pin σε molex, οτι εχουν κλασικα μεσα οι καρτες. Τα αλλα δεν τα ειδα, αλλα οταν γυρισω σπιτι θα τσεκαρω να δω για σιγουρα.
STORM1978 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 τον εαυτο μου τον εχω ηδη "πεισει" με το παραπανω σκεπτικο. Περισσοτερο το εγραψα για να δειτε και μια πιο γενικη οπτικη γωνια, οχι μονο τα πινακακια στα reviews, αλλα και μηπως διαφωνειτε καπου πχ κατι που δεν εχω παρει χαμπαρι στα νεα specs των 6850 κλπ. Παντως δεν ειναι θεμα "πειθους" , αν συμφερει για λογους που δενμ σκεφτηκα ως τωρα η 6850, πιο πολυ θα χαρω να την παρω το θεμα ειναι με το τι εσυ χρησιμοποιεις και ποια απο τις 2 καρτες σου παρεχει τα περισσοτερα για την δολεια σου, κοινως τι συμφερει εσενα και τις τσεπες σου. εγω παλιοτερα οταν πρωτοξεκινουσα το 1994 με εναν κορυφαιο τοτε commodore 64 ελεγα αυτο ειναι το καλυτερο!!! μετα ηρθε η Ιντελ με τον 8086- 286- 386dx -486dx2 και μετα πηγα σε AMD απο THUNDERBIRD 900μηζ, το ιδιο και απο geforce 2mx se gforce 4ti 4600 και μετα 3870- 4870Χ2 και τωρα 5870. κοινως το ιδιο ισχυει σε ολα οτι σε συμφερει και στην τσεπη σου. γαι μενα παντως 6850 θα ελεγα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.