Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με σκληρο δισκο "Uncorrectable sector count"

ATiTool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάνε στην σελίδα της Western Digital και κατέβασε το εργαλείο ελέγχου για τον σκληρό σου δίσκο,για να κάνεις ένα πλήρες έλεγχό του.

Δημοσ.

το software της WD μου τα δειχνει ολα ενταξη,εκανα και ενα "quick test" και το περασε.

τωρα το εχω βαλει και κανει και το extended test και βλεπουμε...θα του παρει αρκετη ωρα μεχρι να το τελειωσει...

Δημοσ.

Ε όλα εντάξει θα στα βγάλει πάλι.

Το πρόγραμμα που χρησιμοποίησες αρχικά, δεν κάνει κάτι διαφορετικό - ΚΑΙ τα 2, το SMART του δίσκου διαβάζουνε.

Απλά το αρχικό σ' ενημερώνει "να έχεις τον νου σου" (υπό την ένδειξη "caution"="προσοχή"), πράγμα που θα έκανε ούτως ή άλλως, με την παραμικρή (άρα "υπερβολικώς") έκπτωση απ' την "τελειότητα" της υγείας του δίσκου...

Τεσπα η σούμα είναι "ο δίσκος ειν' οκ, απλά έχε τον νου σου", κι όταν μια μέρα (κάνε περιοδικού ελέγχους με το μανίσιο διαγνωστικό, την πρώτη βδομάδα καθημερινά ας πούμε - και μετά μια φορά τη βδομάδα πχ) σου πετάξει ειδοποίηση για αντικατάσταση (αφού θα έχει ξεπεράσει τα όρια των στάνταρντ του), φροντίζεις αναλόγως.

Μπορεί δε να πάρει και χρόνια μέχρι να έρθει σ' αυτή την κατάσταση (ΑΝ έρθει).

Δημοσ.

παιδια το extended test μου εβγαλε οτι εχει bad sectors ο δισκος και οτι θελουν repair,και οταν πηγα να το κανω το repair μου εβγαλε μυνημα οτι εαν το κανω ολα τα δεδομενα του δισκου που ειχαν αποθηκευθει στα bad sectors του δισκου θα χαθουν.

τι κανουμε ειναι για φουντο?

Δημοσ.

Ε,σιγά σιγά.

Αν έχεις σημαντικά αρχεία στον σκληρό αντέγραψε τα αλλού κάνε το repair που λέει και βλέπουμε αναλόγως τα αποτελέσματα.

Δημοσ.

...αν το extended δε σταμάτησε και δε σου "είπε" πως ο δίσκος έχει "error" και δε σου παρέθεσε το error code με προτροπή να τον γυρίσεις να στον αντικαταστήσουν, τότε :

(κάνε περιοδικού ελέγχους με το μανίσιο διαγνωστικό, την πρώτη βδομάδα καθημερινά ας πούμε - και μετά μια φορά τη βδομάδα πχ)

Κατά τ' άλλα, αν μπορείς (αν έχεις δλδ ελεύθερο χώρο αλλού), αντίγραψε τ' αρχεία που θες σε άλλο δίσκο και μετά καν' του ένα "write zeros" μέσω του εργαλείου της WD (=θα γραφτούν εκτεταμένως μηδενικα στον δίσκο, πράγμα που είναι σα να σβύνεις μια κασσέτα με το erase χωρίς να γράψεις κάτι, πράγμα που είναι κάτι σαν "γενική καθαριότητα"). Στη συνέχεια, του κάνεις initialization από το Disk Management των Windows, και format=δημιουργία συστήματος αρχείων (διότι το γέμισμα με μηδενικά θα σβύσει τα πάντα, ακόμα και το file system).

H διαδικασία αυτή, χρειάζεται ενίοτε, για να ξεσκαρταριστούν οι bad sectors (ν' αντικατασταθούν όσοι είναι ν' αντικατασταθούν από την καβάτζα που έχει ο δίσκος).

Αν πάλι δεν έχεις χώρο, απλά τον "προσέχεις" όπως είπαμε.

Δημοσ.

οραια...μολισ βρω χρονο θα το κανω αυτο το repair και βλεπουμε...υπαρχει θεμα να μου τρωνε κολληματα εφαρμογες που θα εχω εγκατεστημενες σε αυτον τον δισκο?

γιατι απο αυτον τρεχω ολα τα παιχνιδια...

Δημοσ.

Χλωμό - αν και γιου νέβερ νόου (βασικά ΑΝ τυχόν τραβιέται κα'να ζόρι, όχι κόλλημα, απλώς, στις "εφαρμογές" - αλλά μέχρι και BSOD να περιμένεις...)

Δημοσ.

προς το παρον δεν εχει δειξει κανενα εμφανες προβλημα...θα το αφησω ετσι μαλλον και μολις κανει την μαλακια του θα φαει και σουτ:P

ειναι η καλυτερη λυση μαλλον πιστευω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...