Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
OMG Deja vu!!

Βρισκομαι πισω στο 95' και αντι για τα Windows , τωρα το linux θα ξεπερασει ΤΟ MACOS!!!

ok πάω πάσο , εξάλου κοίτα και εγώ μακας είμαι οπότε ολα κουλ.

αλλά η διόραση μου , με προειδοποιεί να ποντάρω στο LINUX και ειδικότερα στο UBUNTU για το άμεσο μέλλον, μπορεί να αποδεχτώ λάθος έχει καλώς , σαφώς όμως μιλάω για την επόμενη δεκαετία , δηλάδη μέσα σε μια 5 ετια πιστεύω ότι θα έχει γκαζώσει τελείως.

Έχω τωρα το UBUNTU netbook remix στον ACER ASPIRE ONE , το οποίο παίρνει τα πάντα, του έβαλα Windows XP σερνόταν επειδή ο σκληρός είναι SSD και κάνει χελώνα να μοιάζει με φεράρι , φυσικά για hackintosh ούτε λόγος , το μακος δεν το σηκώνει. Με το UBUNTU netbook βρήκα την σωτηρία μου , βέβαια που και πού βγαίνει για να οργώσει αλλά ευτυχώς πολυ λιγότερo απο τα Windows και είναι σταθερό σαν βράχος. Και του έχω βάλει της παναγιάς τα μάτια, α και ο σκληρός είναι μονο 8 GB με 1 GB ελεύθερο.

Εκεί που έπαθα πλάκα είναι με το puppy linux σε usb stick, μιλάμε για 130 συμπιεσμένα mb λειτουργικό. Και μην σε ξεγελάει το όνομα τα τρέχει όλα ακόμα και παμπάλαιους επεξεργαστές. Βέβαια αυτό είναι πιο ασταθές, αλλά για usb stick λειτουργικό καθόλου άσχημο.

http://puppylinux.org/main/Overview%20and%20Getting%20Started.htm

για τους καμένου ς μακακηδες υπάρχει και το mac puppy

l_bd3f7b2111801dfca03c4f244de4fed9.png

δεν ειναι γλύκα ?

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

euklidi δεν αντιλέγω ότι γίνεται μεγάλη διαφήμιση τόσο σε ταινίες όσο και σε σειρές και μάλιστα prime time αλλά εγώ δεν αναφέρθηκα στις διαφημίσεις αλλά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο στους οποίους αρθρογραφούν δημοσιογράφοι με τεχνική κατάρτιση και που οφείλουν να κρίνουν αντικειμενικά τα όποια προϊόντα και υπηρεσίες.

Έχουμε φτάσει λοιπόν να έχουμε θιασώτες της μίας ή άλλης πλευράς με τους μεν να εκθειάζουν και τους δε να θάβουν. Σπάνια βρίσκουμε αντικειμενικά άρθρα που αναφέρουν τόσο τις θετικές πλευρές όσο και τις αρνητικές και δεν αναφέρομαι μόνο σε προϊόντα και υπηρεσίες της Apple αλλά το ίδιο ισχύει σχεδόν για όλες τις εταιρίες, είτε αυτή λέγεται Google είτε Microsoft.

Για αυτό μίλησα για fans γιατί το θέμα της αντικειμενικότητας έχει περάσει σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα με αποτέλεσμα η όποια αντικειμενική δημοσιογραφία υπήρχε να έχει αντικατασταθεί από επαγγελματίες fanboys διαφημιστές.

Προς αποφυγή παρεξήγησης να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι στα άρθρα του forum που μας φιλοξενεί.

Δημήτρη, αν και ξεφεύγουμε σε off-topic συζήτηση δεν διαφωνώ με τα όσα λες (ή μάλλον γράφεις). Προφανώς και όταν βλέπουν την Apple να μεγαλώνει και να έχει επεκτατικές τάσεις θα χρησιμοποιήσουν και λάσπη για να μπορέσουν να την συγκρατήσουν και να μην χάσουν μέρος της αγοράς.

Το δε λειτουργικό της ήταν ανέκαθεν κλάσεις ανώτερο από τα windows και μόνο τώρα με τα seven η Microsoft μπορεί να πει πως έχει ένα λειτουργικό που μπορεί να σταθεί απέναντι στα άλλα αλλά και πάλι υπολείπεται πολύ παρά ταύτα γνωρίζει απίστευτη εμπορική επιτυχία και αυτό γιατί όσοι θέλουν να πάρουν μία συσκευή για τον υπολογιστή τους ή τον θέλουν για να τρέχουν τα περισσότερα γνωστά προγράμματα ή παιχνίδια ξέρουν ότι μόνο μέσω windows μπορούν να το κάνουν.

Φυσικά επί πάρα πολλά χρόνια οι επαγγελματίες που ασχολούνταν με την φωτογραφία, την τυπογραφία και τις συναφείς τέχνες αγόραζαν mac γιατί ήθελαν ένα επαγγελματικό εργαλείο για την δουλειά τους και δεν τους ένοιαζε αν ήταν 10-20% ακριβότερο ή το ότι δεν θα έβρισκαν όσα προγράμματα υπήρχαν για windows ή δεν θα έπαιζαν παιχνίδια ακριβώς επειδή δεν προοριζόταν για αυτή την χρήση και από την άλλη η αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου υπερκάλυπτε αυτό το 10-20%.

Όλα αυτά βέβαια είναι γνωστά, ο λόγος που τα αναφέρω είναι γιατί αυτό που δίνει ουσιαστικά αξία στα μηχανήματα της Apple είναι το λειτουργικό τους και το design τους, αφού στηρίζεται σε τρίτους κατασκευαστές για το hardware της.

Αν αύριο βγει και πει ότι κάνει το mac os open source ή έστω σε πρώτη φάση να επιτρέψει να εγκαθίσταται σε pc επίσημα και με υποστήριξη περισσότερου hardware και όχι με μεσοβέζικες λύσεις τύπου OSx86 πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό θα το δοκιμάσει στα pc του και η ζημιά που θα γίνει στα windows θα είναι ανεπανόρθωτη.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η μέχρι τώρα επιτυχία της οφείλεται στο ότι τα μηχανήματα είναι αξιόπιστα επειδή το λειτουργικό κάθεται σε συγκεκριμένο hardware και δεν διαφωνώ καθόλου εξάλλου όλες αυτές οι μπλε οθόνες στα windows επί τόσα χρόνια οφειλόντουσαν ακριβώς σε αυτό αλλά και σε μεγάλο βαθμό όμως στον κακό σχεδιασμό του λειτουργικού.

Στο ίδιο λοιπόν hardware που κάποτε έτρεχε xp και που ανά κάποιους μήνες ήθελε format και επανεγκατάσταση το λειτουργικό, σήμερα τρέχει linux και τα πάντα δουλεύουν όπως πρέπει και το σύστημα είναι rock solid.

Είναι δυνατόν να μην μπορεί το ίδιο να γίνει και με το mac os; Αν γίνει ιδιαίτερα γνωστό και αποκτήσει μεγάλο ποσοστό της αγοράς, η υποστήριξή του τόσο σε hardware όσο και σε software θα πολλαπλασιαστεί και αυτή η υποστήριξη με την σειρά της θα φέρει περισσότερο κόσμο στο mac os και πάει λέγοντας.

Αλλά αυτά για να γίνουν θα πρέπει το ίδιο το λειτουργικό να δεχτεί ένα δυνατό σπρώξιμο προς τα μπροστά γιατί με την αρνητική διαφήμιση που πέφτει τελευταία (δες flash, java, κεραία iphone, αρνητική κρητική στο Jobs και τις επιλογές του σε ότι αφορά τα stores και πάει λέγοντας) αυτή η δυναμικότητα (hype) που έχει θα χαθεί ή έστω θα περιοριστεί στα σημερινά δεδομένα κρατώντας το μερίδιο της αγοράς στο επίπεδο που σήμερα κατέχει.

Τώρα το αν το macos είναι καλύτερο από το linux είναι μεγάλη κουβέντα. Το mac os είναι με μεγάλη διαφορά πιο φιλικό προς τον χρήστη, ενώ και τα δύο είναι εξίσου αξιόπιστα και ανεπτυγμένα λειτουργικά και επίσης και τα δυο υποφέρουν από την ελλιπή υποστήριξη σε software και hardware με το mac os να είναι σε καλύτερη μοίρα.

Από την πλευρά όμως των προγραμματιστών ή έστω των power users που θέλουν να γνωρίσουν το λειτουργικό και να μπορούν να παίξουν με αυτό και γενικότερα να το μάθουν και να το αξιοποιούν στο έπακρο, φυσικά μόνο σε open source μπορούν να στραφούν και αυτοί οι power users είναι που δημιουργούν το hype και όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στο linux καθημερινά ακόμα και αν η όποια επαφή τους με τους υπολογιστές μέχρι σήμερα είχε να κάνει με windows και εφαρμογές γραφείου.

Είναι όλο αυτό το κλίμα του open source και της ανιδιοτελούς προσφοράς που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να συνεισφέρουν, ο καθένας όπως μπορεί, οπότε και βλέπουμε την κοινότητα να βοηθάει νέους χρήστες linux που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολίες.

Το hype είναι ένα παιχνίδι γύρω από το image και την ψυχολογία και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Apple και ναι μεν τα ντιζαϊνάτα μηχανήματα πουλάνε και χρήματα έχει η εταιρία για να κάνει την διαφήμισή της αλλά και το λειτουργικό της είναι ιδιαίτερα αξιόλογο, παρά ταύτα μπροστά στην ψυχολογία του open source όπου ο άλλος μπαίνει σε ένα χώρο και αντιλαμβάνεται την ανιδιοτελή προσφορά τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουμε σε όλους αυτούς που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ το linux και που θα το πάνε πολύ παραπέρα, σε αυτή λοιπόν την ψυχολογία η Apple δεν έχει κάτι να αντιπροτείνει, μπορεί όμως να την ασπαστεί και όλα αυτά που σήμερα βρίσκονται απέναντί της να βρεθούν στο πλάι της.

Σίγουρα πολλοί δεν θα συμφωνούν με τις απόψεις μου, ενδεχομένως να δέχομαι και προσωπικές επιθέσεις με χαρακτηρισμούς, το θέμα όμως είναι να γίνεται μία πολιτισμένη συζήτηση στην οποία και φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό οι συμβαλλόμενοι να συμφωνούν, σωστά; :-)

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. :-)

Δημοσ.

σε πολλά έργα έχω δει να χρησιμοποιούν Alienware,το μένος για την Apple το καταλαβαίνω,οι περισσότεροι βρίζουν κάτι που δεν έχουν,συνεχίστε offtopic

Δημοσ.
σε πολλά έργα έχω δει να χρησιμοποιούν Alienware,το μένος για την Apple το καταλαβαίνω,οι περισσότεροι βρίζουν κάτι που δεν έχουν,συνεχίστε offtopic

Κλασσική ατάκα. Σου πέρασε πότε από το μυαλό ότι η μη απόκτηση ήταν καθαρά προσωπική επιλογή κάτι όχι με βάση το αν υπάρχει η δυνατότητα; το ίδιο ναι με τα κινητά. Πήρα συσκευή 630 ευρώ αλλά οι fanboys λένε ότι την πήρα γιατί δεν μπορούσα να πάρω iPhone. Είναι τραγικό.

@Digkekas. Συμφωνώ με αυτα που λες γενικά. Αν η Apple βγει και δώσει το osx σαν λειτουργικό ναι όχι σαν platform θα κανει πάταγο... αλλά δεν θα το κάνει, όχι όσο είναι ο jobs καπετάνιος στο μηλοπλοιο.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.
Κλασσική ατάκα. Σου πέρασε πότε από το μυαλό ότι η μη απόκτηση ήταν καθαρά προσωπική επιλογή κάτι όχι με βάση το αν υπάρχει η δυνατότητα; το ίδιο ναι με τα κινητά. Πήρα συσκευή 630 ευρώ αλλά οι fanboys λένε ότι την πήρα γιατί δεν μπορούσα να πάρω iPhone. Είναι τραγικό.

Δεν είπα πουθενά ότι δεν μπορείς,οι χαρακτηρισμοί να λείπουν boy

Δημοσ.

Κοίτα συμφωνώ , το Linux μπορεί να σου ζαλίσει τα ούμπαλα έτσι και σου βγάλει προβλήματα. Του έχω ρίξει εγώ βρισίδια ... ουουουου... :-D

Αλλά πιστεύω ότι αν ακουληθήσεις συνταγή Apple δηλαδή βρείς hardware που γενικά το υπστηρίζει καλά το Linux , θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με MACOS. Δηλαδή ένα λειτουργικό που είναι πανεύκολο στο χειρισμό , τρομερά σταθέρα και τρομερά γρήγορο. Με την μεγάλη διαφορά ότι μπορεί να του κάνεις τρέλο customisation.

Eκεί που χάνει για μένα το linux είναι φυσικά στις διαθέσιμες εφαρμογές. Βέβαια έχει το πλεονέκτημα ότι οι εφαρμογές του , σχεδόν όλες , είναι ανοιχτού κώδικα και εντελώς δωρεάν.

Προσωπικά σε μεγάλο βαθμό με καλύπτει πχ.

1) Για γραφικά χρησιμοποίω GIMP που είναι ανάλογο του Photoshop

2) Για 3d graphics χρησιμοποιώ Blender που είναι ανάλογο του 3d studio MAX , Maya

3) Για προγραμματισμό χρησιμοποιώ python με eclipse ή gvim.

όλα τα παραπάνω τρέχουν ρολόι τόσο στα windows όσο και στον mac μου.

Στην μουσική μου τα χαλάει όμως , δεν έχω βρεί κάτι ανάλογο με Ableton Live , Garaband,κτλ. Σε εκείνο τον τομέα θέλει δουλίτσα ακόμα

Μέσω WINE παίζω GUILD WARS , το οποίο το παίζει και άριστα και απο ότι έχω ακούσε πολλές εφαρμογές windows παίζουν ρολόι μέσα απο το LINUX , κάποιες άλλες όμως με προβλήματα και κάποιες καθόλου. Πάντως είναι μεγάλη μαγκιά ότι μπορείς να τρέχει προγράμματα και παιχνίδια Windows. Eνώ άν θες να σκάσεις φράγκα υπάρχει το πιο αξιόπιστο και υποστηρίζει και περισσότερε εφαρμογές , Crossover και για παιχνίδια Crossover games, το οποίο έχω και στο macos μου για να τρέχω GUILD WARS.

Tουλάχιστον το QUAKE LIVE τρέχει natively στο UBUNTU. Όποτε μπορώ να πώ ότι με έχει καλύψει σε ένα μεγάλο ποσοστό , πλην μουσικής. Αλλά φυσικά για αυτό μίλησα για 5 ετία τόσο για το λειτουργικό όσο και για τις διαθέσιμες εφαρμογές. Αλλά αφού μπορείς να κάνεις dual boot , το θέμα λειτουργικό έχει πλέον ληθεί πιστεύω.

Περιμένω να βγεί to Lion , και μαζί του θα χώσω και ένα UBUNTU για dual boot στον iMAC μου.

Το Lion φένεται πάρα πολυ καλό. Έχω μεγάλη απορία τι θα χώσει μέσα η Apple. Το full screen mode είναι λουκούμι πάντως μόνο για αυτό αξίζει το upgrade.

• Super Moderators
Δημοσ.

Η είδηση σχολιάστηκε εξαντλητικά και είμαστε ήδη αρκετά εκτός θέματος

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας. :-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...