digekas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 digekas σύμφωνοι απλά να ξεκαθαρίσω ότι σε ένα topic ενός forum στο section με τις ειδήσεις η κουβέντα που κάνεις είναι πάντα αμπελοφιλοσοφική... δηλαδή δεν θα λύσουμε το χειροπιαστό πρόβλημα κάποιου που δεν του ανάβει το μηχάνημα αλλά θα συζητήσουμε και σε θεωρητικό επίπεδο τα καλά και τα κακά του "κοψίματος" του port, του mac os app store κλτ... Φίλε μου αν παρακολουθείς γενικά αυτά που γράφω θα έχεις διαπιστώσει ότι πάντα έχω μία γενική τοποθέτηση (το δάσος) που αφορά το ευρύτερο θέμα και στην συνέχεια αν χρειάζεται επικεντρώνομαι στην εκάστοτε περίπτωση (το δέντρο). Η αμπελοφιλοσοφία παραπέμπει αλλού, όπου μετά την κατανάλωση αρκετού αλκοόλ ο λόγος δεν έχει δομή και η λογική συνειρμό, η δε κουβέντα που θα γίνει θα είναι περί ανέμων και υδάτων. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει εδώ και ελπίζω να μην παρεξηγήσεις τα όσα γράφω και αντί να βρεθεί κάποιος διαχειριστής να διαγράψει πχ αυτό το ποστ μου, βρεθούμε με άλλο ένα κλειδωμένο thread που όλως τυχαίως σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega φιλοξενήθηκε ο ιδρυτής της blindtype και που διευκρίνισε αρκετά πράγματα το παλικάρι αλλά το θέμα παραμένει κλειδωμένο και δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την αρνητική εικόνα που εσφαλμένα είχε δημιουργηθεί. Καλή συνέχεια, με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.
digekas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 digekas σύμφωνοι απλά να ξεκαθαρίσω ότι σε ένα topic ενός forum στο section με τις ειδήσεις η κουβέντα που κάνεις είναι πάντα αμπελοφιλοσοφική... δηλαδή δεν θα λύσουμε το χειροπιαστό πρόβλημα κάποιου που δεν του ανάβει το μηχάνημα αλλά θα συζητήσουμε και σε θεωρητικό επίπεδο τα καλά και τα κακά του "κοψίματος" του port, του mac os app store κλτ... Φίλε μου αν παρακολουθείς γενικά αυτά που γράφω θα έχεις διαπιστώσει ότι πάντα έχω μία γενική τοποθέτηση (το δάσος) που αφορά το ευρύτερο θέμα και στην συνέχεια αν χρειάζεται επικεντρώνομαι στην εκάστοτε περίπτωση (το δέντρο). Η αμπελοφιλοσοφία παραπέμπει αλλού, όπου μετά την κατανάλωση αρκετού αλκοόλ ο λόγος δεν έχει δομή και η λογική συνειρμό, η δε κουβέντα που θα γίνει θα είναι περί ανέμων και υδάτων. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει εδώ και ελπίζω να μην παρεξηγήσεις τα όσα γράφω και αντί να βρεθεί κάποιος διαχειριστής να διαγράψει πχ αυτό το ποστ μου, βρεθούμε με άλλο ένα κλειδωμένο thread που όλως τυχαίως σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega φιλοξενήθηκε ο ιδρυτής της blindtype και που διευκρίνισε αρκετά πράγματα το παλικάρι αλλά το θέμα παραμένει κλειδωμένο και δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την αρνητική εικόνα που εσφαλμένα είχε δημιουργηθεί. Καλή συνέχεια, με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.
kilon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Πολυ καλά έκανε ο Jobs , έτσι και αλλιώς η Sun πάντα αδιαφορούσε τόσο για την υποστήριξη για ΜΑΚ όσο και για linux. Δεν είναι δουλεία της Apple, να κανει την δουλειά άλλων. Τώρα έχουν βαρέσει όλοι οι Java developers πανικό γιατί απλά δεν υπαρχεί Java για macos με native look, εκτος αυτής που βγάζει η apple. Κανείς δεν αναρωτιέται γιατι. Ακόμα και στο linux η java απλά δεν έχει πείσει. Απο την άλλη η γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιώ εγώ ο python έχει τεράστια επιτυχία στο linux και τώρα τελευταία και στο macos. Γιατί ? Επειδή ό κόσμος που υποστηρίζει τον python και γράφει τον κώδικα του έχει κάνει τα πάντα για να μπορεί απλά η γλώσσα να φυσάει και να πετάει στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Τι θα γίνει άν αύριο μεθαύριο η apple αποφασίσει να μην προσφέρει τον python μαζί με το λειτουργικό της ? No problemo έτσι και αλλίως η έκδοση που προσφέρεται απο το website του python για mac είναι σαφώς καλύτερη απο αυτή που προσφέρεται στάνταρτ με το λειτουργικό. Και συν ότι όλες οι βιβλιοθήκες για μακ είναι εξτρα οπότε έτσι και αλλιώς θα τις αναζητήσεις αλλού και όχι μέσα στο λειτουργικό. Όσον αφορά για το εξαναγκασμό για χρήση Objective C, βλέπω αδιέξοδο για Apple. Για όλες τις μοντερνες γλώσες προγραμματισμού JAVA , .NET , python , ruby etc. cross platform δηλαδή η δυνατότητα να τρέχει ο κώδικας σου στις 3 μεγάλες πλατφορμες Windows , MACOS ,Linux χωρις να αλλάζεις γραμμής κώδικα , δεν χωράει κάν κουβέντα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Δεν έχει λοιπόν καμία ελπίδα η OBJECTIVE C ενάντια σε αυτές τις γλώσσες για όχι μόνο γιατί δεν είναι cross platform αλλά έχει και την ατυχία να είναι C με manual memory managment που σημαίνει ότι θέλει δεκαπλάσιο κώδικα απο python για να κάνει και τα πιο απλά πραγματάκια. Η δικαιολογία της ταχύτητας είναι περσινά ξινά σταφύλια γιατι ός γνωστόν όλες οι πιο πάνω γλώσσες επικοινωνούν με C και μπορούν να εκμεταλευτούν την ταχύτητα τhς είται ενσωματόνωντας κώδικα σε C είται χώρις να σε υποχρεώνουν να γράψει ούτε μια γραμμή σε C ή objective c ( για python δες ctypes, cython , pyobjc). Αρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την δικτατορία της Objective C στο iOS. Για παράδειγμα , δεν επιτρέπει ο JOBs τον python αλλά επιτρέπει την javascript , πού είναι πιο αργή , πιο άχαρη και πολύ πιο περιορισμένη. Δεν έχει και επιλογή όμως, χωρις javascript bye bye internet. Παρόλα αυτά μπορώ να χρησιμοποιήσω το pyjamas που μετατρεπει κώδικα python σε javascript. Αλλά όλο αυτό είναι μια τεράστια ηλιθιότητα της Apple. Βεβαίως αν τολμίσει να κάνει τις ίδιες ηλιθιότητες με τον iMAC μου , τό βλέπω να φεύγει απο το μπαλκόνι. Απλά δεν συμβιβάζομαι , αλλά ούτε νομίζω έχει τα κότσια η Apple να κάνει κάτι τέτοιο. Αν το κάνει , το UBUNTU με περιμένει με ανοιχτες τις αγκάλες του, δεν έχω κανένα πρόβλημα να σουταρο το MACOS και να βάλω UBUNTU στον iMAC μου. Αυτά τα λίγα είχα να πώ.
digekas Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Από την στάση που κρατάει καιρό τώρα η Apple (ο Jobs καλύτερα) αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλει να στηρίζεται σε interpreters που για πολλούς και διάφορους λόγους έχουν διαφορετική συμπεριφορά στις διάφορες πλατφόρμες αλλά σε native κώδικα. Από εκεί και πέρα μπορεί να προτείνουν την γλώσσα που ίσως δίνει γρηγορότερο και μικρότερο σε μέγεθος εκτελέσιμο κώδικα αλλά δεν είναι δυνατόν να επιβάλεις σε κάποιον μία μόνο επιλογή και την ανάπτυξη εφαρμογών σε μία μόνο πλατφόρμα. Δεν στέκει λογικά γι' αυτό από ένα σημείο και μετά οι κατηγορίες δεν πολυστέκουν. Ναι για δεκαετίες χάιδευαν τα αυτιά της Apple (κυρίως τoυ Jobs από το 96 και μετά όπου φοβήθηκαν την γιγάντωση και το μονοπώλιο της M$) και τώρα που βλέπουν τα αποτελέσματα έχουν βάλει τον δίσκο να παίξει ανάποδα. Λάθος η μία τακτική, λάθος και η άλλη. Η Apple έκανε επιτυχίες με την αξία της αλλά δεν παύει να συμπεριφέρεται ως spoiled brat νομίζοντας ότι μία ζωή θα της κάνουν τεμενάδες. Ξαναλέω για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις ότι οι αποφάσεις τις είναι σωστές, από εκεί και πέρα το παιχνίδι χάνεται στο επικοινωνιακό κομμάτι όπου οι ειδήσεις που βγαίνουν προς τα έξω διαστρεβλώνονται αφού σχεδόν όλοι την κοιτούν με μισό μάτι πλέον. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2010 από digekas τυπογραφικό λάθος στην ημερομηνία
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 [...]Ναι για δεκαετίες χάιδευαν τα αυτιά της Apple (κυρίως τoυ Jobs από το 85 και μετά [...] Έχεις δίκιο, από το '85 και μετά xαϊδεύαν τα αυτιά του Jobs: "In 1985, a power struggle developed between Jobs and CEO John Sculley, who had been hired two years prior [...] Jobs resigned from Apple and founded NeXT Inc. the same year." Πηγή: wikipedia Είπαμε να γράφουμε την όποια άποψή μας, αλλά ας μην γράφουμε ό,τι να'ναι. Δεν πειράζει, keep walking.
digekas Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Έχεις δίκιο, από το '85 και μετά xαϊδεύαν τα αυτιά του Jobs: "In 1985, a power struggle developed between Jobs and CEO John Sculley, who had been hired two years prior [...] Jobs resigned from Apple and founded NeXT Inc. the same year." Πηγή: wikipedia Είπαμε να γράφουμε την όποια άποψή μας, αλλά ας μην γράφουμε ό,τι να'ναι. Δεν πειράζει, keep walking. Όντως λάθος χρονολογία, εννοούσα προφανώς από την επιστροφή του και μετά δλδ από το 96 και μετά. Όπως και να έχει αυτή είναι η άποψή μου και όχι μόνο δική μου βέβαια και το θέμα δεν είναι αν ήταν 16 ή 26 χρόνια η ένθερμη υποστήριξη προς την Apple αλλά το γεγονός ότι υπήρχε. Δεν κρίνω απαραίτητο να παραθέσω links ατόμων του χώρου που βίωσαν την πορεία της εταιρίας από την αρχή της μέχρι σήμερα αφού με το να με τιμάς διαβάζοντας τα ποστ μου φίλε μου θα τα έχεις διαβάσει αρκετές φορές. Καλή συνέχεια και ευχαριστώ για την διόρθωση, με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.
kilon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Όπως και να έχει αυτή είναι η άποψή μου και όχι μόνο δική μου βέβαια και το θέμα δεν είναι αν ήταν 16 ή 26 χρόνια η ένθερμη υποστήριξη προς την Apple αλλά το γεγονός ότι υπήρχε. Μήτσο , Μήτσος εδώ. Σορρυ δεν σε πιάνω , ποιός υποστηρίζει την Apple?
digekas Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Πλέον όχι τόσο πολλοί και το βάρος έχει πέσει στους fan της κυρίως. Παλαιότερα τόσο ο έντυπος όσο και ο ηλεκτρονικός τύπος δεν μεγαλοποιούσε τα όποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα υπήρχαν στις συσκευές της ή τις τακτικές που ακολουθούσε.
kilon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Πλέον όχι τόσο πολλοί και το βάρος έχει πέσει στους fan της κυρίως. Παλαιότερα τόσο ο έντυπος όσο και ο ηλεκτρονικός τύπος δεν μεγαλοποιούσε τα όποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα υπήρχαν στις συσκευές της ή τις τακτικές που ακολουθούσε. εδώ πριν 5 χρόνια είχε το 3% της αγορας και τώρα εχει το 12% μπορεί και παραπάνω,πάντα μιλώντας για desktop. Αρα ότι καλο και κακο κανει ακουγεται περισσοτερο για αυτον τον λόγο. και δεν είναι μόνο το 12% αφου ακόμα και το windows 7 δεν έχει καταφέρει να συγκρατίσει τις σαρωτικές πωλήσεις mac. Και αν το Lion OS, πάει τόσο καλά όσο φένεται οτι θα πάει , βλέπω να βάζει ταφόπλακα για Windows και το χάσμα μεταξυ των δυο λειτουργικών να γίνεται αγεφύρωτο και να μιλάμε πλεον για ασταμάτητη καθοδική πορεία της Microsoft. To μείζον ζήτημα είναι οτι πλεο η Apple δεν φοβάται τα windows, αρχίζει να φοβάται όμως πολύ το open source. Νόμιζε οτι μπορούσε να το ελένξει αλλά δεν υπολόγιζε πόσο δυνατα θα έμπαινε η Google με το Android. Σαφώς το open source δεν συμφαίρει καθόλο την Αpple. Και ειδικά το linux έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια και όσο πάει κάνει και μεγαλύτερα , δεν είναι μακρία η εποχή που θα ξεπεράσει το MACOS σε ευχρηστια, ομορφιά και ευλιξία. Άσε που είναι εκ μακράν το αγαπημένο λειτουργικό για developers. Ισως αυτό δικαιολογεί την στροφή της Apple προς το iOS ,ο JOBs ξέρει ότι το open source είναι το μέλον και ότι ο μόνος τρόπος να το ανταγωνιστεί είναι να κλείσει την πλατφορμα όπως κάνουν το playstation, xbox κτλ.
euklidis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Πλέον όχι τόσο πολλοί και το βάρος έχει πέσει στους fan της κυρίως. Παλαιότερα τόσο ο έντυπος όσο και ο ηλεκτρονικός τύπος δεν μεγαλοποιούσε τα όποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα υπήρχαν στις συσκευές της ή τις τακτικές που ακολουθούσε. Πλεον οχι τοσο πολοι; Εχεις δει πολλες ταινιες τελαυταια που να μην παιζει κανενα mac; Εχεις δει πολλα φορουμ που να μην εχουν καθημερινα στις ειδησεις για apple; Τρωει τρελη διαφημιση απο παντου, ολα τα προιοντα της.
Radiatedsoul Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Και ειδικά το linux έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια και όσο πάει κάνει και μεγαλύτερα , δεν είναι μακρία η εποχή που θα ξεπεράσει το MACOS σε ευχρηστια, ομορφιά και ευλιξία. Άσε που είναι εκ μακράν το αγαπημένο λειτουργικό για developers OMG Deja vu!! Βρισκομαι πισω στο 95' και αντι για τα Windows , τωρα το linux θα ξεπερασει ΤΟ MACOS!!!
firewalker Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά το GNU/Linux είναι καλύτερο από το MacOs εδώ και καμιά 10αρια χρόνια. Ε, alexzzz;
alexzzz Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά το GNU/Linux είναι καλύτερο από το MacOs εδώ και καμιά 10αρια χρόνια. Ε, alexzzz; Μη με προκαλείς... θα μας κλείσουν το τόπικ...
euklidis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Μη με προκαλείς... θα μας κλείσουν το τόπικ... [OFFTOPIC]Μπορεις να ανοιξεις ενα θεματακι στο offtopic για να μας πεις τη γνωμη σου [/OFFTOPIC]
Προτεινόμενες αναρτήσεις