ixthy Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Καλά ασχολίαστο το πρώτο...έχεις δίκιο δεν το έχει κάνει άπειρες φορές η apple αυτό. Νομίζεις ότι θα μπει το adobe photoshopt/autocad/sketchup/cinema4d στο macstore ? Νομίζεις ότι εάν μπουν θα σε αφήνουν να τα κάνεις Isntall σε 1000 pc? Οι εφαρμογές με τα 1-5 ευρώ μπαίνουν πάντα όπου γουστάρεις και δεν έχουν restrictions(μιλάω για τα windows τουλάχιστον). Ακόμα και τα παιχνίδια που κάνουν πολύ περισσότερο δεν σου απαγορεύει κανείς να τα βάλεις και σε 20 υπολογιστές εάν θες ακόμα και εάν αυτοί οι υπολογιστές δεν σου ανήκουν. Αυτό θα μπορείς να το κάνεις με το mac store? όχι βέβαια...γιατί θα είναι συνδεδεμένα με το account σου.Αλλά φυσικά όταν λέει κάτι ο jobs θα είναι καινοτομία έχεις δίκιο... Ότι να 'ναι. Θα πρέπει να μάθεις να ακούς μόνο και όχι να ερμηνεύεις χωρίς στοιχεία και με παντελή άγνοια των νόμων, αλλά και της πραγματικότητας γενικώς. Πέρα από τα games, όλες οι εμπορικές εφαρμογές έχουν license για 1 pc και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναγνωρίζουν την αλλαγή motherboard και δεν τρέχουν. Νομίζω ανάλογο κλείδωμα είχαν και παιχνίδια. Ο Jobs λέει απλά ότι οι εφαρμογές του AppStore θα τρέχουν σε όλα τα Mac που έχεις νόμιμα. Αν θες να βάλεις σπασμένα που είναι και παράνομο, το AppStore δε θα σε εμποδίσει. Δεν έχει τον τρόπο και απαγορεύεται κιόλας. Ό,τι στοιχεία έχουν τα έχουν με δική σου συναίνεση. Η M$ που το έκανε παρανόμως είχε προβλήματα... Εγώ αναφέρω τι λέει ο Jobs και δεν το χαρακτήρισα καινοτομία. Τώρα αν λέει ψέματα, το μέλλον θα δείξει και τότε θα κράξουμε όλοι μαζί και φυσικά δε θα βάλουμε το νέο OS. Εγώ δλδ αυτό θα κάνω...
Nightstrike Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Το ότι κάποιοες έχει άποψη για κάτι που έχει δει μόνο στο YouTube έχει φυσικά σχέση για το πόσο μετράει η αποψή του,δεν χρειάζεται να τον κάνουμε ντα,ήρεμος είμαι. Στο τελευταίο που λες εκτός αν είσαι μαζοχιστής πες μου έναν λόγο που σχολιάζεις ένα θέμα που αφορά mac χρήστες ενώ σε χαλάει,να τους κάνουμε ντα αμα θες να ηρεμήσεις Το youtube με την είδηση δεν το έπιασα, αλλά κάποιο λόγω θα έχεις για να το λες. Από την άλλη δεν μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαίνεις το point που θέλω να πω. Διάβασα το άρθρο σου (και τον σχολιασμό σου στο insomnia) για το macosx και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αλλά μάλλον δεν μπορείς να πιστέψεις ότι έχει κάνει τόσες πατάτες μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα η apple...anyway.... Mac χρήστες αφορά μόνο? Νόμιζα ότι το Insomnia έχει θέματα τεχνολογικού ενδιαφέροντος και μπορούν να σχολιάζουν όλοι! Ποιος είπε ότι με χαλάει? Γιατί να κάνεις ντα του mac χρήστες? Καλά παιδιά φαίνονται πάρε παράδειγμα εσένα! Τι πάθατε ορέ την είδηση την "σχολιάζουμε" στα forums δεν την διαβάζουμε μόνο! p.s. υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είμαι μαζοχιστής! p.s.2 Θα συγκρατηθώ να μην κάνω άλλο comment...αφού δεν με θέλετε Μπαζινγκα!
Nightstrike Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Ότι να 'ναι. Θα πρέπει να μάθεις να ακούς μόνο και όχι να ερμηνεύεις χωρίς στοιχεία και με παντελή άγνοια των νόμων, αλλά και της πραγματικότητας γενικώς. Πέρα από τα games, όλες οι εμπορικές εφαρμογές έχουν license για 1 pc και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναγνωρίζουν την αλλαγή motherboard και δεν τρέχουν. Νομίζω ανάλογο κλείδωμα είχαν και παιχνίδια. Ο Jobs λέει απλά ότι οι εφαρμογές του AppStore θα τρέχουν σε όλα τα Mac που έχεις νόμιμα. Αν θες να βάλεις σπασμένα που είναι και παράνομο, το AppStore δε θα σε εμποδίσει. Δεν έχει τον τρόπο και απαγορεύεται κιόλας. Ό,τι στοιχεία έχουν τα έχουν με δική σου συναίνεση. Η M$ που το έκανε παρανόμως είχε προβλήματα... Εγώ αναφέρω τι λέει ο Jobs και δεν το χαρακτήρισα καινοτομία. Τώρα αν λέει ψέματα, το μέλλον θα δείξει και τότε θα κράξουμε όλοι μαζί και φυσικά δε θα βάλουμε το νέο OS. Εγώ δλδ αυτό θα κάνω... ότι να ναι εσύ...Ποίος μίλησε για σπασμένα??????Πες μου πόσες εφαρμογές στα windows κοστίζουν 1-5 euro και έχουν τέτοιο κλείδωμα, σε αυτές αναφερόμουν (διότι το 99% είναι τέτοιες στο ios) μάλιστα σου είπα ότι προφανώς δεν θα ισχύει για τα μεγάλα λογισμικά. και το account το είπα επειδή η apple έχει βρει τρόπο να μην γίνεται η ανταλλαγή μεταξύ φίλων μέσω αυτού, όχι επειδή έχει τα στοιχεία μου, χέστηκα για τα στοιχεία μου...
Bspus Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 δλδ η Microsoft που ποτέ δεν την είχε στα ώπα ώπα με δικό της port την bannαρε; Το ειχα ξεχασει, αλλα τελικα και η MS ειχε καποτε τη δικια της java αν και δεν εζησε πολυ, ουτε ηταν ενσωματωμενη στο βαθμο που την ειχε η apple http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Java_Virtual_Machine Μμμ ναι αλλά τώρα μπορείς να το εγκαταστήσεις, όταν ο mac installer μπει στο χρονοντούλαπο, τι γίνεται τότε(ς); Υποθετω η oracle θα παρεχει το δικο της mac installer. Τωρα αν τους ειναι τοσο αδιαφορο το mac ωστε να μην το κανουν τι να πω? Δεν μπορω να το φανταστω αυτο. Θα ηταν ακραια περιπτωση να το αναλαβει αφιλοκερδως καποιο community η να καταληξουν σε rebranding λυσεις τυπου iced-t που ειναι δημοφιλεις στο linux. Και σιγουρα με κατι τετοιο δεν θα καθοταν να ασχοληθει ο απλος χρηστης που ετσι και αλλιως εχει χασει το ενδιαφερον του για τη java χρονια τωρα.
Bspus Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Όσο η Java ήταν στα χέρια της SUN ήμουν ενάντια στη γλώσσα αυτή για διάφορους λόγους (κυρίως λόγω ταχύτητας αφού δεν με ενδιέφερε να τρέχει σε διάφορα λειτουργικά). Πλέον που πέρασε στα χέρια της Oracle, ελπίζω να πάει σε πολύ διαφορετικά επίπεδα και να της δώσει όχι απλά την ώθηση που έλειπε από την sun αλλά και πολύ παραπάνω (τα περισσότερα προγράμματα της oracle είναι σε java οπότε την συμφέρει απίστευτα να την κάνει όσο καλύτερη γίνεται, έτσι πιστεύω τουλάχιστον). Οταν ξεκινησε η γλωσσα ετρεχε μονο applets. Απο εκει εχει εκτοπιστει πλεον 100% απο το flash. Το jsp επισης που προσθεσανε στην 1.3 (η 1.4 δεν θυμαμαι) δεν βλεπω να εχει και ιδιαιτερο μεριδιο στην αγορα. Οι desktop εφαρμογες με swing ανεκαθεν θεωρουνταν μαλλον ακομψες. Μην περιμενεις να αλλαξουν πολλα για το μεσο χρηστη. Η oracle τη χρησιμοποιει στις εφαρμογες της και για να γραφει installers. Συγκεκριμενα πραγματα δηλαδη. Ποσως την ενδιαφερει να την προωθησει για μαζικη χρηση. Αυτος παντως φαινεται να ειναι ο μονος ρολος που εχει απομεινει για τη java δυστυχως
Evgenios1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μην περιμενεις να αλλαξουν πολλα για το μεσο χρηστη. Η oracle τη χρησιμοποιει στις εφαρμογες της και για να γραφει installers. Συγκεκριμενα πραγματα δηλαδη. Ποσως την ενδιαφερει να την προωθησει για μαζικη χρηση. Αυτος παντως φαινεται να ειναι ο μονος ρολος που εχει απομεινει για τη java δυστυχως Η java θα πεθανει μονο οταν την παρατησουν οι προγραμματιστες.
digekas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 O Hetfield έχει δίκιο paredwse και ο τίτλος: "Η Apple σταματά την ανάπτυξη του δικού της Java port" καλύπτει το ένα μόνο σκέλος της είδησης το οποίο δεν είναι και το πλέον ουσιώδες. Σταματάει τα port η Apple, τα συνεχίζει η Oracle, δεν είναι αυτό το θέμα, η κουβέντα γίνεται για το App Store στο οποίο δεν θα γίνονται δεκτές εφαρμογές γραμμένες σε Java (και όχι μόνο). Εκεί δλδ είναι η είδηση. http://i.engadget.com/2010/10/21/apples-mac-app-store-review-guidelines-posted-will-photoshop/
status Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Αυτό που φαίνεται πάντως είναι ότι η apple θέλει να περιορίσει σιγά, σιγά τους χρήστες της στον μικρόκοσμο της.
atheatos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 To θέμα είναι να τρέχουμε μόνο linux ή windows και να ξεχάσουμε την apple....ετσι δεν είναι?Δηλαδή μου απαγορεύει κανένας τώρα να τρέξω κανένα λειτουργικό σαν το linux στoν iMac?Δηλαδή αμα μου αρέσει το Mac απο design και μόνο δεν πρέπει να το πάρω γιατί η Apple ακολουθει αυτές τις πρακτικές?Αν κάποιος καταφέρνει να χειρίζεται ένα mac με όλες αυτές τις δυσκολίες, θα του είναι δύσκολο να τρέξει linux ή οτιδηποτε άλλο?Η ειδηση αφορά προβλήματα στα windows ή linux για να έρχονται οι γνώστες αυτών των συστημάτων και να κοροϊδεύουν τους Μac Users επειδή πήρανε Apple?Νομίζεται οτι κάποιος που μπορεί και παίρνει Apple προϊόντα είναι " περιορισμένων" δυνατοτήτων?Πώς την έχετε δει?Θέμα για να δείξετε την ανωτερώτητά σας? Αντε Μπράβο σας και πάλι.....
atheatos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Αυτό που φαίνεται πάντως είναι ότι η apple θέλει να περιορίσει σιγά, σιγά τους χρήστες της στον μικρόκοσμο της. Για να πάρει κάποιος Apple ειδικά στην Ελλάδα νομίζεις είναι επειδή γουστάρει να τον περιορίζουνε?Τον υποχρέωσε κανεις σαν την μοναδική επιλογή?Θεωρείς δηλαδή τους χρήστες Mac πρόβατα που τα αναγκασαν να πάρουν Mac?
status Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Για να πάρει κάποιος Apple ειδικά στην Ελλάδα νομίζεις είναι επειδή γουστάρει να τον περιορίζουνε?Τον υποχρέωσε κανεις σαν την μοναδική επιλογή?Θεωρείς δηλαδή τους χρήστες Mac πρόβατα που τα αναγκασαν να πάρουν Mac? Κοίτα, στόχος της είναι ΣΑΦΩΣ το εύκολο user interface κλπ, κάτι παρακάτω λοιπόν από τον μέσο χρήστη (αν μπορούμε να θεωρήσουμε τον μέσο χρήστη φυσικά), οπότε ο Χ χρήστης θα δεχθεί κάποιον περιορισμό πιο εύκολα αν πρόκειται για την ευκολία του. ΑΛΛΑ δεν είπαμε ότι είναι όλοι έτσι. Δεν είπα ότι είναι πρόβατα, προς ---- (your religious drug of choice here) απλά μια παρατήρηση έκανα και το εννοούσα σε παγκόσμιο επίπεδο, ούτε είπα ότι ξέρω τι γίνεται εντός των τειχών της apple ούτε τίποτε άλλο.
ixthy Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 ότι να ναι εσύ...Ποίος μίλησε για σπασμένα??????Πες μου πόσες εφαρμογές στα windows κοστίζουν 1-5 euro και έχουν τέτοιο κλείδωμα, σε αυτές αναφερόμουν (διότι το 99% είναι τέτοιες στο ios) μάλιστα σου είπα ότι προφανώς δεν θα ισχύει για τα μεγάλα λογισμικά. και το account το είπα επειδή η apple έχει βρει τρόπο να μην γίνεται η ανταλλαγή μεταξύ φίλων μέσω αυτού, όχι επειδή έχει τα στοιχεία μου, χέστηκα για τα στοιχεία μου... Τα προφανώς άστα για αλλού! Ο Steve είπε καθαρά για ΟΛΕΣ τις εφαρμογές... Αν δεν αρέσει στην MS ή στην Adobe, απλά δε θα βάλουν τις εφαρμογές στους στο AppStore και θα τις διαθέτουν όπως αλλιώς θέλουν. Από κει και μετά ξέρω τι λέω... Πολλά παιχνιδάκια δεν έμπαιναν παντού, αν δεν ήταν σπασμένα... Το office και άλλα που επίσης μπαίνουν παντού, χωρίς άδεια πάλι παράνομο είναι. Τώρα για τις εφαρμογές των 1-5 ευρώ + τις free που ξέχασες είδες εγώ να διαφωνώ;;; Όχι πες μου διαφωνώ ή θα μας τρελάνεις;;; Το θέμα είναι ότι επιτέλους μια μεγάλη εταιρεία δε διαχωρίζει τις εφαρμογές σε μεγάλες και μικρές, όπως το ίδιο κάνει και με τους developers!!! Και λέει πολύ απλά... ΟΛΕΣ οι εφαρμογές θα τρέχουν σε όλα τα mac με άδεια!!! Τώρα αν δεν ισχύει αυτό είναι ψεύτες!!! Τα προφανή και τις υποθέσεις να μάθετε να μην τις λέτε όταν κάποιος λέει κάτι τόσο καθαρά!!!
elven Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Το youtube με την είδηση δεν το έπιασα, αλλά κάποιο λόγω θα έχεις για να το λες. Από την άλλη δεν μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαίνεις το point που θέλω να πω. Διάβασα το άρθρο σου (και τον σχολιασμό σου στο insomnia) για το macosx και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αλλά μάλλον δεν μπορείς να πιστέψεις ότι έχει κάνει τόσες πατάτες μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα η apple...anyway.... Mac χρήστες αφορά μόνο? Νόμιζα ότι το Insomnia έχει θέματα τεχνολογικού ενδιαφέροντος και μπορούν να σχολιάζουν όλοι! Ποιος είπε ότι με χαλάει? Γιατί να κάνεις ντα του mac χρήστες? Καλά παιδιά φαίνονται πάρε παράδειγμα εσένα! Τι πάθατε ορέ την είδηση την "σχολιάζουμε" στα forums δεν την διαβάζουμε μόνο! p.s. υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είμαι μαζοχιστής! p.s.2 Θα συγκρατηθώ να μην κάνω άλλο comment...αφού δεν με θέλετε Μπαζινγκα! Το YouTube πήγαινε στον σχολιασμό για μπρίκια και κορόιδα-πρόβατα πελάτες και όχι σε σένα συγκεκριμένα,όλοι έχουν άποψη για mac ξέρω γω κι ας το χουν δει μόνο στο YouTube,αυτό είπα. Μια χαρά μπορώ να το πιστέψω ότι έχει κάνει και θα συνεχίζει να κάνει πατάτες,το app store είναι μία απο αυτές,συγκεκριμένα για την είδηση όμως δλδ το ότι παρατάει το port μου είναι αδιάφορο αν είναι πατάτα ή όχι,όπως και για τους περισσότερους χρήστες,οι μισοί δεν έχουν καταλάβει την είδηση και έχουν πετάξει τα άπειρα σχόλια προβλέπωντας και το μέλλον με απίστευτη σιγουριά ε. Είμαι πολύ μακριά απο τον ορισμό fan boy,μπορείς να ψάξεις σχολια μου εδώ και να δεις πόσο κράξιμο ρίχνω στην apple,η διαφορά είναι ότι έχω mac άρα και γνώμη,όταν δεν έχεις πως έχεις άποψη για το λειτουργικό,το μηχανάκι κτλ; (δεν λέω εσένα ) Να ξανασχολιάσεις ,διαφωνώ με τους σχολιασμούς για τους mac χρήστες,όχι για τον σχολιασμό της είδησης,πως δεν σε χαλάει;Εσύ δεν είπες ότι πολύ σημασία δώσαμε στην Apple και είναι λάθος;Συνεχίζεις να δίνεις σχολιάζοντας όμως. αυτά,χωρίς διάθεση να στην πω,φιλικά
ixthy Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 @Nightstrike Και κάτι τελευταίο... Το αν η Apple κάνει ban σε εφαρμογές είναι γνωστό... Και είναι γνωστό από τα νούμερα ότι δεν κάνει σχεδόν κανένα ban, εκτός εάν η εφαρμογή δεν κάνει ό,τι λέει ή έχει bugs. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι κατευθύνει τους προγραμματιστές προς συγκεκριμένες πλατφόρμες. Εύλογο όμως για mobile συσκευές να επιδιώκεται η μέγιστη συμβατότητα, όχι βέβαια ότι είμαι ενεντίον της java. Κάθε άλλο... Έχω χρησιμοποιήσει java και τη θεωρώ σπουδαίο εργαλείο.
moukoublen Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Οταν ξεκινησε η γλωσσα ετρεχε μονο applets. Απο εκει εχει εκτοπιστει πλεον 100% απο το flash. Το jsp επισης που προσθεσανε στην 1.3 (η 1.4 δεν θυμαμαι) δεν βλεπω να εχει και ιδιαιτερο μεριδιο στην αγορα. Οι desktop εφαρμογες με swing ανεκαθεν θεωρουνταν μαλλον ακομψες. Μην περιμενεις να αλλαξουν πολλα για το μεσο χρηστη. Η oracle τη χρησιμοποιει στις εφαρμογες της και για να γραφει installers. Συγκεκριμενα πραγματα δηλαδη. Ποσως την ενδιαφερει να την προωθησει για μαζικη χρηση. Αυτος παντως φαινεται να ειναι ο μονος ρολος που εχει απομεινει για τη java δυστυχως Φίλε Bspus.... ... ... ... Τι-λες;;; ;;; ;;; ;;; ;;; ;;; ;;; ;;; ;;; ;;; ;;; ;;; ;;; ;;; ;;; ;;; Η java έχει χιλιάδες εφαρμογές. Απλά το μεγαλύτερο μερίδιο δεν είναι στα χερια του απλού χρηστη. Δεν είναι προγραμματάκια και χαριτωμενιές που τα βλέπει ο μέσος χρηστης. Υπάρχουν και τέτοια αλλα ο κορμός της είναι σε χιλιάδες πιο βαθιούς τομείς. Χαρακτηριστικά αναφέρω JBoss, Μέρη του MatLab, WebServices !!! κ.α.. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2010 από moukoublen
Προτεινόμενες αναρτήσεις