alexzzz Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Η μαμά Apple μεγαλώνει χρόνια γερά παιδιά! Ακόμη έχει σήμα το δικό σου; έχει- έχει... αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα το έχω αφού android 2.3/3.0 και windows mobile παραμονεύουν... On topic είναι φανερό εδώ και καιρό που το πάει η apple... να γίνει πιο κλειστή και από την άμυνα της εθνικής Ιταλίας στο κατενάτσιο. Πρώτα το flash, τώρα αρχίζει δειλά δειλά με την java, ξεκινάει app store στο os x που σίγουρα θα έχει επιτυχία και θα με τον χρόνο θα γίνει ο μοναδικός τρόπος για να περάσεις κάποιο πρόγραμμα, ακόμα ακόμα και στο hardware που (ακόμα και για αγνούς λόγους) δεν θα μπορείς να βάλεις χέρια (δείτε τι έγινε με τους imac και τους ssd, τις μπαταρίες στους φορητούς της και από προχτές μνήμη/σκληρός στο air) Δεν ξέρω αν λέω κάτι λάθος ή αν βλέπω κάτι λάθος και επίσης πλέον δεν με χαλάει και πολύ, υπό την σκοπιά ότι δουλεύει στα μέτρα μου και κάνει αυτό που λέει ότι κάνει. Εγώ πάντα 2 προβλήματα είχα με τα apple προϊόντα... την τιμή και τον @!%# τον finder
MitsakosGR Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Όπως είπε και ο alexzzz τα πάντα για το κέρδος. Αφού λανσάρει το AppleStore δεν την συμφέρει να έχει και άλλες εταιρίες να φτιάχνουν προγράμματα για τα apple... @sam sam Δεν την αποκλείει, απλά σταμάτησε να αναπτύσει το δικό της engine για JAVA. Όποιος θέλει να την χρησιμοποιήσει σε MAC δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον πυρήνα της APPLE αλλά θα πρέπει να έχει αυτόν της Oracle ή όποιας άλλης εταιρίας παράγει αντίστοιχα προϊόντα. +1. Επιτέλους, ας διαβάσουμε προσεχτικά τί λέει το release note και ας βγάλουμε τα (σωστά) συμπεράσματα. +1 Αν κάποιος πρέπει να τουφεκιστεί, αυτός είναι η sun για την κατάντια της που άφησε ένα τέτοιο προιον να φτάσει εδώ που έφτασε (στο desktop). Όσο η Java ήταν στα χέρια της SUN ήμουν ενάντια στη γλώσσα αυτή για διάφορους λόγους (κυρίως λόγω ταχύτητας αφού δεν με ενδιέφερε να τρέχει σε διάφορα λειτουργικά). Πλέον που πέρασε στα χέρια της Oracle, ελπίζω να πάει σε πολύ διαφορετικά επίπεδα και να της δώσει όχι απλά την ώθηση που έλειπε από την sun αλλά και πολύ παραπάνω (τα περισσότερα προγράμματα της oracle είναι σε java οπότε την συμφέρει απίστευτα να την κάνει όσο καλύτερη γίνεται, έτσι πιστεύω τουλάχιστον).
mojiro Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 έτσι και σε κανά update δω java/flash/acrobat/silverlight να μην τρέχουν έφαγε ο macης format στο άψε σβήσε...
light360 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μου φένεται οτι σε κανα-δυο χρόνια θα τρέχουμε να κανουμε jailbreak τα Macbook.
sam sam Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 @sam sam Δεν την αποκλείει, απλά σταμάτησε να αναπτύσει το δικό της engine για JAVA. Όποιος θέλει να την χρησιμοποιήσει σε MAC δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον πυρήνα της APPLE αλλά θα πρέπει να έχει αυτόν της Oracle ή όποιας άλλης εταιρίας παράγει αντίστοιχα προϊόντα. Μάλλον κατάλαβα λάθος ευχαριστώ για τη πληροφορία
Haldol Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Σε τόσα posts ειπώθηκε ότι αυτό που τερματίζεται είναι η ειδική μεταχείριση της Apple για την JRE και ακόμα δεν λέτε να το καταλάβετε. Πλέον στο MacOS θα έχουμε JRE όπως πάντα, με τη διαφορά ότι τώρα θα την βάζουμε μόνοι μας. Όπως γίνεται στα Windows! Απλά δεν θα έρχεται «πακέτο» με το λειτουργικό όπως γινόταν έως τώρα.
elven Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 παιδιά μάλλον κάπου χάνουμε το θέμα λίγο ε,το δικό της port τερματίζει και όχι την java(το ανέφερα στην 2η σελίδα και είμαστε στην 4η και ακόμα συνεχίζεται η παραφιλολογία),δεν γίνεται πιο κλειστή ή τουλάχιστον πιο κλειστή απο την Microsoft,για την MS τόοοοοοσα χρόνια που δεν εχετε ms java όλα ΟΚ,με το που κάνει ακριβώς το ίδιο και η Apple έγινε φασιστική εταιρία. Για το app store δεν σχολιάζω,θα της γυρίσει μπούμερανγκ και θα το ευχαριστηθώ,αν και το απεύχομαι Όλα αυτά τα περιορίζει τον χρήστη είναι μπούρδες με το συμπάθειο ε,έτσι όπως πάει φαίνεται ότι ΘΑ περιορίζει τον χρήστη στο app store, ΘΑ=μέλλοντας,τον διδάσκουν στο δημοτικό,ευκολάκι φαίνεται ότι=υποθετικό σενάριο
kostastnt Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Χάρηκαν όλοι οι Haters και φωνάζουν χωρίς λόγο πάλι... Μακάρι να κοπεί οτιδήποτε είναι άχρηστο και κάνει το mac να δυσλειτουργεί... Δεν γίνεται το flash να φτάνει το macbook να χτυπάει 60-70 βαθμούς στο καταχείμωνο... Όσο για την java δεν νομίζω ο kernel του linux να την έχει ενσωματωμένη αλλά ούτε και στα win υπάρχει προεγκατεστημένη... H Apple χάρη έκανε τόσο καιρό που την είχε...
alexzzz Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 παιδιά μάλλον κάπου χάνουμε το θέμα λίγο ε,το δικό της port τερματίζει και όχι την java(το ανέφερα στην 2η σελίδα και είμαστε στην 4η και ακόμα συνεχίζεται η παραφιλολογία),δεν γίνεται πιο κλειστή ή τουλάχιστον πιο κλειστή απο την Microsoft,για την MS τόοοοοοσα χρόνια που δεν εχετε ms java όλα ΟΚ,με το που κάνει ακριβώς το ίδιο και η Apple έγινε φασιστική εταιρία. Για το app store δεν σχολιάζω,θα της γυρίσει μπούμερανγκ και θα το ευχαριστηθώ,αν και το απεύχομαι Όλα αυτά τα περιορίζει τον χρήστη είναι μπούρδες με το συμπάθειο ε,έτσι όπως πάει φαίνεται ότι ΘΑ περιορίζει τον χρήστη στο app store, ΘΑ=μέλλοντας,τον διδάσκουν στο δημοτικό,ευκολάκι φαίνεται ότι=υποθετικό σενάριο Φυσικά και είναι υποθετικά σενάρια βρε παιδί... απλά εικασίες μπορούμε να κάνουμε άλλωστε. Απλά αυτό που εννοώ εγώ όταν λέω "κλειστή" δεν είναι ότι θα γίνουν δυσλειτουργικά, απλά θα υπόκεινται στον έλεγχο της apple, όπως γίνεται τώρα στο app store για το ios... Λαμπρό παράδειγμα αυτού είναι ποστ που βλέπω εδώ... μέχρι να βγει ο τζομπς να κράξει το flash ελάχιστοι διαμαρτύρονταν... από εκείνο το σημείο και μετά έγιναν ειδικοί στο θέμα... όλα τα ήξεραν. Έτσι και τώρα με την java... σήμερα θυμηθήκαμε ότι μας χαλάει, έστω και λίγο. Είπαμε... η apple ξέρει τι είναι καλύτερο για μας...
elven Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 ναι αλλά το τσουβάλιασμα είναι κάπως έτσι; Τες πα δεν αναφερόμουν συγκεκριμένα σε σένα (αν και δεν θα πρεπε να σου μιλάω γιατί δεν αγόρασες το mpb μου) το flash για το OSX είναι πανάθλιο αλλά φυσικά το να το μπανάρεις δεν είναι λύση εδώ δεν φώναξε κανείς για το flash,στην java θα κολλήσουμε;
alexzzz Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 (αν και δεν θα πρεπε να σου μιλάω γιατί δεν αγόρασες το mpb μου) Επικράτησε η λογική και η κοπέλα σώθηκε
digekas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Η Apple διέθεσε ένα νέο update για το λειτουργικό σύστημα Mac OS X 10.6 (Snow Leopard), στο οποίο υπάρχει μια μάλλον απροσδόκητη αναφορά σχετικά με το μέλλον της Java στο χώρο των Mac. Η εταιρεία αναφέρει επί λέξει στις σημειώσεις του update ότι "το runtime της Apple δε θα συντηρείται όπως πριν και μπορεί να αφαιρεθεί τελείως από τις επόμενες εκδόσεις του Mac OS X". Έτσι, μετά το Flash της Adobe, η Apple φαίνεται να βρήκε ένα νέο μισητό προϊόν στο πρόσωπο της Java. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο ότι στις σημειώσεις για τους developers που υπάρχουν στο επερχόμενο Mac App Store υπογραμμίζεται ότι "εφαρμογές που χρησιμοποιούν απαξιωμένες ή προαιρετικές τεχνολογίες (π.χ. Java, Rosetta) θα απορρίπτονται". Η συγκεκριμένη επιλογή της Apple δεν είναι βέβαια τυχαία. Είναι γνωστό ότι ο Steve Jobs προτιμά τις native εφαρμογές για τις συσκευές τις εταιρείας του. Η Java, όπως και το Flash, είναι cross-platform και συνεπώς η ποιότητα των εφαρμογών είναι απαράδεκτη, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ποιοτικά πρότυπα που θέτει η Apple. Είναι προφανές ότι η Apple επιμένει στην τακτική του απομονωτισμού και μένει να δούμε αν αυτό θα της βγει σε καλό. Site: e-pcmag.gr Site: CNET Είναι λογικό σε φορητές συσκευές που δεν έχουν ισχυρούς επεξεργαστές, μνήμη, ή τροφοδοτούνται από μπαταρία οι εφαρμογές που θα τρέχουν να είναι όσο το περισσότερο δυνατόν αποδοτικές, δλδ να μην κατασπαταλούν τους πόρους της συσκευής. Τόσο το flash όσο και η java (άλλο πράγμα η javascript) απαιτούσαν πόρους που έκαναν τόσο αυτές τις συσκευές όσο και τα pc να σέρνονται αφού χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα και σε τομείς για τους οποίους δεν προορίζονταν. Το λάθος κατά την γνώμη μου έχει να κάνει με τον περιορισμό των developers στο App Store και δεν διαφέρει μονοπωλιακά πολύ από την επί χρόνια υποστήριξη του ΙΕ από την Microsoft. Αν πραγματικά δεν ήθελε να περιορίσει τους developers θα έπρεπε να τους δώσει εργαλεία που να επιτρέπουν την μετατροπή της flash/java εφαρμογής σε native κώδικα οπότε οι χρήστες θα κατέβαζαν τον εκτελέσιμο κώδικα στην συσκευή τους και θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι, πάντα με την λογική ότι ο Jobs δεν θέλει εφαρμογές που να τρέχουν μόνο στην δική του πλατφόρμα, διαφορετικά θα μιλάγαμε ξεκάθαρα για μονοπωλιακή τακτική. Όταν όμως έχεις φάει τα μουστάκια σου με την Adobe/Sun (Oracle) πως περιμένεις να βγει κάτι καλό από μια ενδεχόμενη συνεργασία; Ή μήπως αυτό είναι το άλλοθι;;; Αντί λοιπόν να τρώνε τα μουστάκια τους γιατί δεν συνεργάζονται και δεν υποστηρίζουν frameworks σαν το Qt ώστε να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα; Γιατί το θέμα για αυτούς δεν είναι να λυθεί το πρόβλημα αλλά να διατηρήσουν και γιατί όχι να επεκτείνουν το κομμάτι της αγοράς που σήμερα ελέγχουν με οδοφράγματα και συρματοπλέγματα το copyright (όπως σήμερα εννοείται και χρησιμοποιείται). Από την άλλη εδώ και δέκα χρόνια υπάρχει το Khronos Group που σκοπό έχει την δημιουργία ανοικτών και δωρεάν προτύπων. Εκεί θα έπρεπε να είχε πέσει το βάρος της ανάπτυξης και να είχαν δοθεί λύσεις στους χρήστες/developers πριν αρχίσουν να τους περιορίζουν τις επιλογές. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2010 από digekas
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μήπως γίνεται με κάποιον τρόπο να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς που κάθε φορά που βλέπουν οποιοδήποτε θέμα της Apple, σπεύδουν να "στολίσουν" τους Apple users; Αμάν πια τόσο κόμπλεξ. Μπαίνω εγώ στα θέματα Windows να σας υπενθυμίζω συνέχεια τα προβλήματά σας και να γράφω τη γνώμη μου για το άτομο σας και τις επιλογές σας; Νισάφι πια!
status Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Αλλο ενα θεμα που ελαβε μεγαλυτερες διαστασεις απ'οτι του αξιζε. Αν το να μην υποστηριζει η apple εγγενως τη java σημαινει θανατος της java στο mac τοτε στα windows που ποτε δεν ειχε η java αυτην την ειδικη μεταχειριση ειναι σαν να λεμε οτι εκει δεν υπηρξε ποτε. Μμμ ναι αλλά τώρα μπορείς να το εγκαταστήσεις, όταν ο mac installer μπει στο χρονοντούλαπο, τι γίνεται τότε(ς); από την στιγμή που υπάρχουν κάποιοι που βολεύονται με αυτή την τεχνολογία δεν βλέπω γιατί θες να την αποκλίσεις; ακόμα κι ας είναι η χειρότερη... Δηλαδή αν είχε την δύναμη της microsoft τι θα έκανε ; τι θα επέβαλε ; Ίσως να μην θες να γνωρίζεις. Αλλά ως προείπαν δεν είναι και φιλανθρωπικό ίδρυμα έτσι.
Nightstrike Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Σε τόσα posts ειπώθηκε ότι αυτό που τερματίζεται είναι η ειδική μεταχείριση της Apple για την JRE και ακόμα δεν λέτε να το καταλάβετε. Πλέον στο MacOS θα έχουμε JRE όπως πάντα, με τη διαφορά ότι τώρα θα την βάζουμε μόνοι μας. Όπως γίνεται στα Windows! Απλά δεν θα έρχεται «πακέτο» με το λειτουργικό όπως γινόταν έως τώρα. Η πρόθεση της apple είναι ξεκάθαρη, σήμερα κατάργηση της ιδιαίτερης μεταχείρισης, αύριο bannarisma τελείως. Απλά το φέρνει λάου λάου για να μην το καταλαβαίνεται και να κάθεστε να την υπερασπίζεστε. Άλλωστε δεν έχει ακόμα έτοιμο και δυνατό το "mac store" ώστε να πατήσει εκεί, σε κάνα χρόνο βλέπουμε ξανά. Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο η apple. flash anyone? Εντάξει θα είμαι δίκαιος, έπρεπε να πει για να φωνάζεται: "κατασκευάζω ένα store όπου θα ελέγχω τι μπαίνει και τι βγαίνει παίρνω το 30% των εσόδων, ενώ παράλληλα θέλω να έχω το μονοπώλιο."
Προτεινόμενες αναρτήσεις