status Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Η Apple διέθεσε ένα νέο update για το λειτουργικό σύστημα Mac OS X 10.6 (Snow Leopard), στο οποίο υπάρχει μια μάλλον απροσδόκητη αναφορά σχετικά με το μέλλον της Java στο χώρο των Mac. Η εταιρεία αναφέρει επί λέξει στις σημειώσεις του update ότι "το runtime της Apple δε θα συντηρείται όπως πριν και μπορεί να αφαιρεθεί τελείως από τις επόμενες εκδόσεις του Mac OS X". Έτσι, μετά το Flash της Adobe, η Apple φαίνεται να βρήκε ένα νέο μισητό προϊόν στο πρόσωπο της Java. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο ότι στις σημειώσεις για τους developers που υπάρχουν στο επερχόμενο Mac App Store υπογραμμίζεται ότι "εφαρμογές που χρησιμοποιούν απαξιωμένες ή προαιρετικές τεχνολογίες (π.χ. Java, Rosetta) θα απορρίπτονται". Η συγκεκριμένη επιλογή της Apple δεν είναι βέβαια τυχαία. Είναι γνωστό ότι ο Steve Jobs προτιμά τις native εφαρμογές για τις συσκευές τις εταιρείας του. Η Java, όπως και το Flash, είναι cross-platform και συνεπώς η ποιότητα των εφαρμογών είναι απαράδεκτη, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ποιοτικά πρότυπα που θέτει η Apple. Είναι προφανές ότι η Apple επιμένει στην τακτική του απομονωτισμού και μένει να δούμε αν αυτό θα της βγει σε καλό. Site: e-pcmag.gr Site: CNET
elven Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 εδώ δεν φώναξε κανείς για το flash,στην java θα κολλήσουμε;
Hlapatsas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Χμμ, πόλεμος κατά του cross-platform. Μου κάνει κάτι σε <<προσέχουμε για να έχουμε>>..σαν να φοβούνται το το ταπεινό λινουξάκι.
efo355 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Εχμ δηλαδή να μην μπορείς να βάλεις κάτι διαφορετικό μόνο native. Πολύ απλά το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο jdownloader ( ο καλύτερος download manager )
firewalker Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Ε, σιγά. Θα κατεβάζεις το binary jre για MAC OS X από την Oracle.
JimGer Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μπορεί να έχω MacBook και iPhone και Μπορεί να προτιμώ native εφαρμογές αλλά το να κόψουν την java από το λειτουργικό του λάπτοπ είναι Τραγικα Απαραδεκτο.Έλεος δηλαδή...Αν το κάνει ελπίζω να φάει τα μούτρα της και ας είμαι χρήστης mac
StavrosD Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Ειρωνεία! Υπάρχει το silverlight για Mac που είναι προϊόν της microsoft και θα κοπεί η υποστήριξη για Java; Τι είπατε για το flash;
memtsas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 δεν ξερω πολλα απο προγραμματισμο, και αν αυτη η κινηση σημαινει κατι καλο για μενα ως μεσο χρηστη του λειτουργικου, αλλα η apple νομιζω οτι αρχιζει και κανει βλακιες.μην πω την αλλη λεξουλα... ηδη το να θες να κατεβασεις κατι επιπλεον και να το κανεις εγκατασταση στο νεο σου υπολογιστη (οπως νομιζω θα κανουμε απο το Lion και περα για flash) εμενα μου προκαλει δυσφορια. ενταξει και το να ζεσταινεται σα τρελο το mac παιζοντας ενα απλο βιντεο στο youtube ουτε αυτο μου αρεσει, αλλα σημασια εχει να προσαρμοζεσαι και να εισαι συμβατος (σαν χρηστης/λειτουργικο). ειναι χαζο η apple να περιμενει να αλλαξει ο κοσμος ολος αντι να αλλαξει λιγο η ιδια (να κανει εστω μια παραχωρηση). δεν ξερω ΤΙ νουμερα βλεπουν οσοι συμβουλευουν την Apple, αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ πιο επικερδες και εφικτο, να παρεις απο πολλους χρηστες κατι λιγο, παρα απο ενα, εστω και μεγαλο, αριθμο πιστων χρηστων ενα καρο χρηματα. δεν ξερω αλλα γενικα το app store για το mac κτλ κτλ εγω δεν τα βλεπω με πολυ καλο ματι.... πολυ κλειστο περιβαλλον ρε γμτ..... και το ξερω οτι θα πειτε "και ποιος σε αναγκαζει να παρεις mac"? κανενας, επιλογη μου ειναι, αλλα πανω που βρηκαμε ενα καλο πακετο (λειτουργικο-υλικο) να το χαλασουμε??? ειμαι εντελως αντιθετος στην λογικη "προσασμοζουμε τους χρηστες μας στα προιοντα μας, και οχι τα προιοντα μας στις απαιτησεις των χρηστων".iPad......... νομιζω οτι η apple εχει μπει, βασικα εχει βαλει τον εαυτο της, σε ενα τρυπακι που δε θα της βγει σε καλο. σε λιγο καιρο οι υπολογιστες μας θα μετατραπουν σε απλες τερματικες μοναδες και ολα θα τρεχουν σε ενα cloud. αρα το μονο που θα απομενει ειναι να φτιαξει η google μια nice τερματικη μοναδα, και θα κυριαρχησει και σε αυτο τον τομεα, εκμεταλλευομενη της βλακειες των αλλων.
Evgenios1 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Σιγουρα τα native ειναι καλυτερα, αλλα η java στοχευει σε web apps και οχι σε desktop. Ποιο το νοημα αυτης της κινησης; Να μου πεις flash, ok ειναι μια βαρια τεχνολογια, αλλα java; JAVA;
moukoublen Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Είναι σιχαμένοι και υποκριτές! Τους πείραξαν τα software layer κάλυψης ετερογένειας ξαφνικά... Τότε να κάνουν το ίδιο και στα δίκτυα. Να μην μπορούν να μιλήσουν σε κανένα άλλο δίκτυο τα laptops τους εκτος από Apple Talk... Αλλα ναι. Εδώ δε τους παίρνει... Πως θα μπαίνουν facebook τα θύματά τους.
jstark Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Σιγουρα τα native ειναι καλυτερα, αλλα η java στοχευει σε web apps και οχι σε desktop. Ποιο το νοημα αυτης της κινησης; Να μου πεις flash, ok ειναι μια βαρια τεχνολογια, αλλα java; JAVA; Νομίζω πως η Apple απλά θα σταματήσει να προσφέρει τη δική της "εκδοση" (με οποιες αλλαγες έχει) java, καθώς θεωρεί πως αυτην δεν προσφέρει πλέον τίποτα (στο desktop). Η apple έχει κάνει πολλά πράγματα για την Java (στο δικο της λειτουργικο), και η (τότε) sun τίποτα για την Apple. Νομίζω πως ήταν η λογική εξέλιξη των πραγμάτων. Αυτό δέ σημαίνει πως δεν θα υπάρχει java στο macosx. Απλά δεν θα υπάρχει μέσω της Apple.
Hetfield Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Αυτα κι ακομα χειροτερα αξιζουν σε οσους αγοραζουν προιοντα της Apple. Η Apple ανεκαθεν ηταν εταιρια που αρεσκεται στο να περιοριζει τους καταναλωτες της.
status Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Το σίγουρο είναι ότι τελευταία το έχουν παρακάνει, ούτε η αμερικανική νομοθεσία δεν είναι έτσι (λέμε τώρα).
isim Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μαγκες Ο Steve τα θελει ολα δικα του...Μου θυμιζει εποχες AΜIGA που ολα ηταν κλειστα και proprietary γλωσσες προγραμματισμου και πρωτοκολα επικοινωνιας. Πραγματικα ελπιζω να φαει τα μουτρα του και να αναλαβει καποιος πιο ανοιχτομυαλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις