pink cat Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος να κλειδώσω ένα έγγραφο word ή pdf, ώστε να χρειάζεται κωδικό για να μπορεί να το ανοίξει ο άλλος? Να μην μπορει δηλαδη να το ανοιξει, αν δεν βάλει κωδικο.
Chrisad Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Φυσικά γίνεται, ποια έκδοση office έχεις? Πάντων να γνωρίζεις ότι η ασφάλεια είναι υποτυπώδη. Ο κωδικός "σπάει" έυκολα. επισυνάπτω 2 images για τη διαδικασία σε office 2003
flik Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Σε pdf γίνεται με το Acrobat Professional ή με άλλο πρόγραμμα επι πληρωμή συνήθως, όπως το foxit phantom. Για free μόνο το pdf-xchange viewer έχει αυτή τη δυνατότητα μάλλον. Εκεί ο κωδικός για άνοιγμα, και όχι για τροποποίηση, νομίζω, χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρος δε σπάει. Στα pdf, επειδή δεν έχω ασχοληθεί πολύ, θυμάμαι πως ο restriction password σπάει, αρκεί να ξέρεις αυτόν για το άνοιγμα.
flik Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Ναι, όταν λέω σπάει, εννοώ να σπάει με άμεση μέθοδο, όχι με brute force και dictionary. Δεν το έχω ψάξει, δεν μου χρειάστηκε ποτέ. Θα το δω τώρα όμως λίγο απο περιέργεια.
anrim27 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Ενας αλλος τροπος ειναι να το συμπιεσεις με το Winrar και να βαλεις password. Καθε φορα που θα πας να ανοιξεις το συμπιεσμενο αρχειο(pdf,word,....οτιδηποτε) με το winrar,θα σου ζητειται να δωσεις το password.
Etherovamon Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Και μια απορία από μένα, παιδιά...Μπορεί να απαγορευτεί απλώς και μόνο η επεξεργασία ενός εγγράφου του office;Δηλαδή κάποιος να μπορεί απλώς και μόνο να το δει
isay Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Και μια απορία από μένα, παιδιά...Μπορεί να απαγορευτεί απλώς και μόνο η επεξεργασία ενός εγγράφου του office;Δηλαδή κάποιος να μπορεί απλώς και μόνο να το δει Ο πιο εύκολος τρόπος ειναι να το στείλεις ως pdf
elven Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Και μια απορία από μένα, παιδιά...Μπορεί να απαγορευτεί απλώς και μόνο η επεξεργασία ενός εγγράφου του office;Δηλαδή κάποιος να μπορεί απλώς και μόνο να το δει Save As,δίπλα απο τα κουμπάκια του Αποθήκευση-Άκυρο έχει ένα drop down menu με όνομα Εργαλεία. Το πατάς και επιλέγεις Γενικές Επιλογές,εκεί βάζεις κωδικό μόνο για τροποποίηση αν θες και όχι για άνοιγμα,δλδ το διαβάζει αλλά δεν μπορεί να τ αλλάξει
geoeg Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Τα PDF όταν βάλεις κωδικό στο άνοιγμα και στην τροποποίηση τότε μόνο με brute force, αν είναι μόνο για τροποποίηση δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο Το Word έχει μηδενική προστασία ακόμα και password να του βάλεις Όλα αυτά βέβαια για normal χρήση, πάντα ισχύει το ότι κλειδώνει… ξεκλειδώνει Αυτό που αλλάζει είναι οι γνώσεις, η επιμονή και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει αυτός που θα το ξεκλειδώσει Οπως είπε και και ο φίλος anrim προτιμώ να βάλω pass στο rar Και στο Winrar γίνεται brute force αλλά στις τελευταίες εκδόσεις είναι αρκετά δυσκολότερο. Αμα δε το περιεχόμενο είναι κωδικοί εκτόξευσης πυρηνικών κεφαλών τότε κάνεις 5-10 φορές re-rar τα αρχεία και μέχρι το brute force να τελειώσει θα μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι διαστημικοί σταθμοί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.