Προς το περιεχόμενο

Το colpo grosso της Google

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ούτε εγώ καταλαβαίνω γιατί είναι είδηση;

αφού το σύστημα αυτό λειτουργεί πολλά πολλά χρόνια έτσι...

όπως και το άλλο με αγορά σε ένα νόμισμα και πούλημα σε άλλο νόμισμα...

όλα αυτά είναι νομιμότατα...αφού έτσι λειτουργεί το σύστημα παγκοσμίως...οι προυποθέσεις αλλάζουν...

δεν είναι δύσκολο να διαβάσετε τι έκαναν τα προηγούμενα αφεντικά της Liverpool και όχι μόνο. Αλλά προφανώς για τους μη γνωρίζοντες κάποιων πραγμάτων το θεωρούν κομπίνα και φοροδιαφυγή...

κάτι που δεν είναι...αλλά είναι απλά μία πανέξυπνη κίνηση και προφανώς η Google έχει πολύ καλούς λογιστές και άριστους οικονομικούς συμβούλους.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ούτε εγώ καταλαβαίνω γιατί είναι είδηση;

αφού το σύστημα αυτό λειτουργεί πολλά πολλά χρόνια έτσι...

όπως και το άλλο με αγορά σε ένα νόμισμα και πούλημα σε άλλο νόμισμα...

όλα αυτά είναι νομιμότατα...αφού έτσι λειτουργεί το σύστημα παγκοσμίως...οι προυποθέσεις αλλάζουν...

δεν είναι δύσκολο να διαβάσετε τι έκαναν τα προηγούμενα αφεντικά της Liverpool και όχι μόνο. Αλλά προφανώς για τους μη γνωρίζοντες κάποιων πραγμάτων το θεωρούν κομπίνα και φοροδιαφυγή...

κάτι που δεν είναι...αλλά είναι απλά μία πανέξυπνη κίνηση και προφανώς η Google έχει πολύ καλούς λογιστές και άριστους οικονομικούς συμβούλους.

Δημοσ.
Τα χρήματα της φοροαπαλλαγής δεν τα κλέβουν από τον Obama, τα στερούν από τη χρηματοδότηση των νυν και επόμενων πολέμων που θα διεξάγουν.

fixed.

φγσδφσδσσδσδσδ

Δημοσ.

Και εγώ συμφωνώ με την άποψη αυτών που λένε ότι η Google δεν κάνει κομπίνα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αλλά θα πω ότι δεν κάνει και καμία εξυπνάδα, ούτε "μαγκιά", ούτε έχει λογιστές "σαίνια" όπως λένε μερικοί. Δεν χρειάζονται τίποτα από όλα αυτά...

Γιατί, ό,τι κάνει η Google και όλες οι πολύ μεγάλες εταιρίες είναι νόμιμο φυσικά. Κλέβουν νόμιμα δηλαδή, γιατί αλοίμονο, όταν οι μικρότερες εταιρίες ή οι μισθωτοί-μικρομεσαίοι πληρώνουν 35% φόρο και εσύ που είσαι ΚΟΛΟΣΣΟΣ πληρώνεις 2,4 % ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΨΙΑ. Απλώς είναι νόμιμη κλεψια.(το νόμιμο = ηθικό που λένε κάποιοι φίλοι πιο πάνω...)

Η εξήγηση είναι πολύ απλή: τους νόμους τους "φτιάχνουν" αυτές οι πολύ μεγάλες εταιρίες, οι "μεγάλοι παίχτες"...you know how... ;) εξαγοράζοντας αυτούς που "ψηφίζουν" τους νόμους στα κοινοβούλια(βουλευτές), ή δημιουργώντας πολιτικούς καριέρας από το μηδέν τους οποίους στη συνέχεια τοποθετούν (=φυτεύουν) στο κοινοβούλιο και σε θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, με την αμέριστη φυσικά αρωγή των ΜΜΕ (τα οποία btw ελέγχουν οι ίδιοι...) (και εγώ ο ανόητος νομίζω πως τους ψηφίζω εγώ για να εκλεγούν...)

Αν είμαι μαγελοεπιχειρηματίας, ανήκω στα "big money" και μπορώ να φτιάξω νομοσχέδιο στα μέτρα μου και να το περάσω ώστε να γίνει νόμος του κράτους για να πληρώνω ελάχιστους φόρους ή να μην πληρώνω καθόλου, αυτό δεν θα κάνω;

Άρα δεν χρειάζεται κάθόλου η κομπίνα, η φοροδιαφυγή, η απάτη , τίποτα. Την κλεψιά την βαφτίζω νόμιμη και...καθάρισα :-D . Ας μην έχουμε αυταπάτες, έτσι λειτουργεί και έτσι λειτουργούσε το σύστημα πάντα, ακόμη και στις χώρες που θεωρούμε ότι έχουν λίγη διαφθορά. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αυτό που υπάρχει είναι η νομιμοποίηση των πρακτικών αυτών και δεν θεωρουνται πια διαφθορά. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα χρήματα που στερούν οι μεγαλοεταιρίες από το κράτος μέσω των φοροαπαλλαγών, "κινήτρων" κλπ (=νόμιμα) είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ αυτών που υφαρπάζουν με κομπίνες (=διαφθορά).

Και αν καμιά φορά πέφτει και καμια μπαλωθιά για ξεκάρφωμα, μην ανησυχείτε...δεν τρέχει μία. (αν θέλανε να μαδήσουν κυριολεκτικά αυτούς τους τύπους, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να απαγορέψουν συναλλαγές με εταιρίες που έχουν έδρα αυτές τις πολύ συγκεκριμένες χώρες με το ειδικό φορολογικό καθεστώς ή που παρουσιάζουν "ασαφή μετοχική σύνθεση". Αλλά δεν θέλουν φυσικά: αυτοί τις έφτιαξαν για να μην πληρώνουν οι μεγάλοι τους φόρους που πληρώνουμε οι υπόλοιποι)

Δημοσ.

Βασικά από ότι κατάλαβα αυτό είναι νόμιμο άρα ΔΕΝ είναι απάτη.

Τώρα το κατά πόσο είναι ηθικό είναι άλλο θέμα και μάλιστα είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα και πριν αρχίσουμε να λέμε για ότι κλέβει άστεγους Αμερικάνους καλύτερα θα ήταν να αναρωτηθούμε αν μια τόσο μεγάλη και παγκόσμια εταιρία όπως η google θα έπρεπε να πληρώνει φόρους μόνο στην Αμερική.

πχ Σίγουρα έχει έσοδα και από Ελλάδα, πόσο και πώς φορολογείται για αυτά;

Δημοσ.
Βασικά από ότι κατάλαβα αυτό είναι νόμιμο άρα ΔΕΝ είναι απάτη.

Φυσικά και ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ.

Εγώ π.χ. ονομάζομαι Δημήτρης Μητρόπουλος. Είμαι αρκετά ισχυρός ώστε να επιβάλλω με "γράσσο" και με κόλπα να ψηφιστεί ένας νόμος που λέει: "ο συλληφθείς να κινείται με το όχημά του με 200 χ.α.ω. σε δρόμο που το όριο είναι 100 χ.α.ω. πληρώνει πρόστιμο κλπ. Εξαίρεση: αν το όνομα του συλληφθέντα αρχίζει από "Δημήτρης" και τελειώνει σε "Μητρόπουλος", αυτός απαλλάσσεται του προστίμου" :lol::lol:

Πλέον εγω μπορώ να τρέχω με 200 χ.α.ω. σε δρόμο που το όριο είναι 100 χ.α.ω. (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) και άρα είμαι ΝΟΜΙΜΟΣ. Αφού με καλύπτει ο νόμος είμαι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟΣ από αυτή την άποψη. Αυτό που έχω κάνει όμως για να "γίνω νόμιμος" ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ. Είναι κατανοητή η διαφορά;

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ κάνουν όλες οι εταιρίες-μαμμούθ: εξαιρούν τους εαυτούς τους από την πληρωμή φόρων μέσα από "παραθυράκια" (π.χ. offshore κλπ) παρακάμπτοντας έτσι το σύνταγμα κάθε χώρας που λέει ότι "είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και μπλα...μπλα...μπλα..." Φυσικά και όταν για την κάθε κλοπή που κάνεις περνάς και έναν νόμο που την καθιστά νόμιμη, είσαι ΝΟΜΙΜΟΣ, δεν παύει όμως να είναι ΚΛΟΠΗ (τον νόμο τον έφτιαξες στα μέτρα σου ;) ).

Είναι ο τρόπος που βρίσκει η άρχουσα τάξη, ή η ελίτ ή η νομενκλατούρα, πείτε το όπως θέλετε, για να μην δεσμεύεται από τους νόμους που δεσμεύουν τους πληβείους. Δηλαδή ο τρόπος που έχουν για να είναι "πιο ίσοι" από τους υπόλοιπους.

Δημοσ.

Βασικά μπορούν εύκολα να βρουν άκρη σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τι κάνεις κυρία google, πούλησες τις πατέντες σου σε εξωχώριες εταιρίες για να δηλώνουν έσοδα στο εξωτερικό;

Ή τις γυρνάς σε εταιρία με έδρα τις ΗΠΑ ή δεν ισχύουν εκεί.

Αν υπάρχει συννενόηση όλα γίνονται.

Ή το πιο απλό το οποίο ισχύει στις περισσότερες χώρες. Δεν επιτρέπεται να αγοράσεις υπηρεσίες από εξωχώριες εταιρίες. Αν θέλουν να σου παράσχουν υπηρεσία , να Φτιάξουν εταιρία στην χώρα σου.

Ή αυτό που εφαρμόσανε τελευταία πολλές ευρωπαΪκές χώρες (και η Ελλάδα).

Για κάθε τριγωνική εισαγωγή (τιμολόγηση σε offshore με παράδοση στην Ελλάδα , και τιμολόγηση της offshore στην Ελλάδα)

από εταιρία που έχει έδρα σε μία από τις blacklisted χώρες (υπάρχει σχετική λίστα που ανανεώνεται εξαμηνιαία με χώρες φορολογικούς παραδείσους),

αγνοείται το κόστος των τιμολογίων που σου έκοψε η offshore και λαμβάνεται υπόψη το αρχικό κόστος αγοράς του προμηθευτή προς την offshore, ή η τιμή πώλησης των προΪόντων σε άλλες χώρες .

Στην πράξη έσφιξαν οι κ:X:Xοι πολλών εξυπνάκηδων με αυτή τη διάταξη.

Αυτό που μένει είναι να πιάσουν και τις πολυεθνικές που δεν κάνουν ακριβώς αυτό.

Και αυτό είναι δυνατό, ζητώντας τελικές τιμές για όλες τις θυγατρικές και συγκρίνοντας με τις τιμές που πουλάνε στην Ελλάδα σε κάθε εισαγωγή.

Αλλιώς να πάνε στο διάολο και να μην ξανάρθουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...