koulouri Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Οταν παιζω F1 2010 ή λιγο darksiders, ακομα και στο involvedmission ( καπως ετσι ) κολλαει η οθονη, βγαζει κατι αποχρωσεις του γκρι με καθετες γραμμες και κανει εναν ενοχλητικο συνεχομενο ηχο! Δεν ανταποκρινεται σε τιποτα, πρεπει να τον κλεισω απο το κουμπι, οι θερμοκρασιες ειναι max 60 C και εχω κανει OC απο το ΑΑΑ σε 900/1300 μηπως τα παιζει σιγα σιγα;;
Beastakos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Οταν παιζω F1 2010ή λιγο darksiders, ακομα και στο involvedmission ( καπως ετσι ) κολλαει η οθονη, βγαζει κατι αποχρωσεις του γκρι με καθετες γραμμες και κανει εναν ενοχλητικο συνεχομενο ηχο! Δεν ανταποκρινεται σε τιποτα, πρεπει να τον κλεισω απο το κουμπι, οι θερμοκρασιες ειναι max 60 C και εχω κανει OC απο το ΑΑΑ σε 900/1300 μηπως τα παιζει σιγα σιγα;; Για αρχη γυρνα σε στοκ clocks. Με 60C max δε θα επρεπε να εχεις προβλημα. Απτην αλλη 60C max σε overclocked 5870 δεν παιζει να ειναι αληθινο νουμερο εκτος αν εχεις καμια extreme υδροψυξη ξερω γω. Aν ομως δεν εχεις, τοτε ο αισθητηρας θερμοκρασιας λεει τα δικα του και σιγουρα πιανεις μεγαλυτερες θερμοκρασιες. Αυτο σημαινει οτι μπορει να εχεις κανει υπερβολικο o/c νομιζοντας οτι δε σηκωνει θερμοκρασιες και να την κατεστρεψες. Γυρνα σε στοκ παρακολουθα την και αν συνεχισει το προβλημα και οι παραλογα χαμηλες θερμοκρασιες επεστρεψε την με αιτιολογικο τον χαλασμενο αισθητηρα θερμοκρασιας.
koulouri Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μενω προσωρινα σε μια μικρη πολη του νομου Αρκαδιας..Ο ορισμος του κρυου!!Οταν ειναι ανοιχτο το pc χωρις να τρεχει καποιο game γραφει 32 C Οποτε πρεπει να ειναι σωστο το 60 Περασα και τους καινουριους drivers αλλα παλι το κανει συχνα πυκνα!! Χθες κατα τις 22:30 στο ρολοι εξω απο το σπιτι ελεγε 10 C
liopyr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Τρέξε ένα furmark stability test με stock clocks και δες συμπεριφορά.
Beastakos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μενω προσωρινα σε μια μικρη πολη του νομου Αρκαδιας..Ο ορισμος του κρυου!!Οταν ειναι ανοιχτο το pc χωρις να τρεχει καποιο game γραφει 32 CΟποτε πρεπει να ειναι σωστο το 60 Περασα και τους καινουριους drivers αλλα παλι το κανει συχνα πυκνα!! Χθες κατα τις 22:30 στο ρολοι εξω απο το σπιτι ελεγε 10 C Το 32C ειναι φυσιολογικο σε idle. Εγω στον ι5 760 εχω 29C σε idle. Αλλα σε load πιανω το 60ρακι στον επεξεργαστη και το 80ρακι στην καρτα γραφικων. FYI οι φυσιολογικες θερμοκρασιες μιας 5870 με αρκετα χαμηλοτερο overclock απτο δικο σου http://www.hardwareheaven.com/reviews/842/pg20/ati-radeon-hd-5870-graphics-card-temperatures--overclocking.html Γενικα και το overclock που της εχεις κανει ειναι ψιλοextreme, ποσο καιρο την εχεις με αυτα τα clocks ?
koulouri Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Thanks dude.. Οποτε θα κατεβασω λιγο τα ρολογια..Απλα φανταστκα οτι αφου υπαρχει στο ΑΑΑ θα ειναι ασφαλεις OC αντε να εχω κανα 24ωρο gaming με τετοια ρολογια
LouCi4er Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Το 32C ειναι φυσιολογικο σε idle. Εγω στον ι5 760 εχω 29C σε idle. Αλλα σε load πιανω το 60ρακι στον επεξεργαστη και το 80ρακι στην καρτα γραφικων. FYI οι φυσιολογικες θερμοκρασιες μιας 5870 με αρκετα χαμηλοτερο overclock απτο δικο σου http://www.hardwareheaven.com/reviews/842/pg20/ati-radeon-hd-5870-graphics-card-temperatures--overclocking.html Γενικα και το overclock που της εχεις κανει ειναι ψιλοextreme, ποσο καιρο την εχεις με αυτα τα clocks ? Κατσε ρε συ,οχι και extreme απο 850 σε 900 για την 5870.Εγω την 5850 απο Απριλιο την τρεχω 900/1200 και δεν την εχω δει ποτε να ξεπερναει τους 65 βαθμους.Ολο 60-62-64 παιζει.80αρες χτυπανε σε furmark,σε παιχνιδια το πολυ να χτυπησεις καμια 70αρα.Εννοειτε με καλο airflow και afterburner για τον ανεμιστηρα. Καλοκαιρι με 30 βαθμους κανα διωρο που επαιζα με τον ανεμιστηρα να μην ξεπερναει το 50% στο 65αρι,ποτε δεν πηγε παραπανω.Η καρτα του παιδιου μπορει να εχει και προβλημα,μπορει να ειναι και θεμα drivers ή παιχνιδιου.
Beastakos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Κατσε ρε συ,οχι και extreme απο 850 σε 900 για την 5870.Εγω την 5850 απο Απριλιο την τρεχω 900/1200 και δεν την εχω δει ποτε να ξεπερναει τους 65 βαθμους.Ολο 60-62-64 παιζει.80αρες χτυπανε σε furmark,σε παιχνιδια το πολυ να χτυπησεις καμια 70αρα.Εννοειτε με καλο airflow και afterburner για τον ανεμιστηρα. Με λιγο googling ειδα πως θεωρουνται extreme oc τα clocks αυτα για την 5870, απο κει και περα μπορει και τα 2 site που επεσαν πρωτα στην αναζητηση μου να ηταν αναπηρα dunno. Πχ αυτο εδω λεει "We ran the Auto-tune feature which found our maximum speed to be 890/1290, the maximum available in the software. Unfortunately when actually gaming at these speeds we had frequent crashes to desktop and display driver issues. In the end we had to switch down to 880/1270 to achieve full stability." http://www.hardwareheaven.com/reviews/842/pg20/ati-radeon-hd-5870-graphics-card-temperatures--overclocking.html To ιδιο και εδω http://www.legitreviews.com/article/1080/14/. Μαλιστα εδω λεει κιολας "To test out the overclock we fired up 3DMark Vantage and manually set the fans at 100% just to be sure heat wasn't an issue when benchmarking at this overclock. " Και σκεψου οτι ο φιλος λειτουργει την 5870 με μεγαλυτερες συχνοτητες και απο τα 2 προαναφερθεντα link με εναν αισθητηρα να του δειχνει 60C και λογικα εναν ανεμιστηρα να δουλευει μονιμως σε low στροφες...
koulouri Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Οχι και low.. Λοιπον το ανεμιστηρακι γυρναει σχεδον παντα στο 60% οταν παιζω και πιστευω οτι για το κρυο που εχει μεσα στο σπιτι& το pc να ειναι κολλημενο στο τοιχο ( για να σας προλαβω ο τοιχος δεν εχει υγρασια.. ) οι 60C ειναι καλα! θα το δοκιμασω το ΣΚ που θα ειναι κενο σε πιο χαμηλες στροφεσ&θα επανελθω..
Beastakos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Οχι και low..Λοιπον το ανεμιστηρακι γυρναει σχεδον παντα στο 60% οταν παιζω και πιστευω οτι για το κρυο που εχει μεσα στο σπιτι& το pc να ειναι κολλημενο στο τοιχο ( για να σας προλαβω ο τοιχος δεν εχει υγρασια.. ) οι 60C ειναι καλα! θα το δοκιμασω το ΣΚ που θα ειναι κενο σε πιο χαμηλες στροφεσ&θα επανελθω.. Oι 60C δεν παιζει να ειναι normal θερμοκρασιες με αυτα τα clocks σου επαναλαμβανω. Ουτε υδροψυξη δεν πιανει τετοιες θερμοκρασιες Αν η vga σου σε load πιανει 60C με αυτα τα clocks και με αεροψυξη, εχεις χαλασμενο αισθητηρα θερμοκρασιας.- Επισης συμφωνα με τα ανωτερω links εχεις κανει πολυ overclock, so οπως σου προτειναμε γυρνα σε stock ρολογια και ξαναδοκιμασε αν εμφανιζεται το προβλημα.
koulouri Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 οκ dude (: Θα ακολουθησω την συμβουλη σου τωρα το ΣΚ και θα δοκιμασω καποιες ωρες gaming.. Θα ξανακοιταξω και τις θερμοκρασιες να δω μηπως κανω λαθος! Απλα μου κανει εντυπωση πως μπορεις να κανεις μεσα απο το προγραμμα της ATI να κανεις "επικινδυνο" OC και ακομα πως εχω διαβασει οτι σηκωνει ΤΡΕΛΟ OC και φθανει με το τρελο OC σε τρελες επιδοσεις... ε πως τοτε καποιοι κανουν τρελο OC;;; Ευχαριστω για τις συμβουλες!
LouCi4er Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 οκ dude (:Θα ακολουθησω την συμβουλη σου τωρα το ΣΚ και θα δοκιμασω καποιες ωρες gaming.. Θα ξανακοιταξω και τις θερμοκρασιες να δω μηπως κανω λαθος! Απλα μου κανει εντυπωση πως μπορεις να κανεις μεσα απο το προγραμμα της ATI να κανεις "επικινδυνο" OC και ακομα πως εχω διαβασει οτι σηκωνει ΤΡΕΛΟ OC και φθανει με το τρελο OC σε τρελες επιδοσεις... ε πως τοτε καποιοι κανουν τρελο OC;;; Ευχαριστω για τις συμβουλες! Μην το πεις και πουθενα αλλου τρελο oc τo 900αρι πυρηνα στην 5870.Να σου πω την αληθεια με 5870 δεν εχω ασχοληθει αλλα σου λεω η 5850 που εχω παει απο 725 στα 900 χωρις ρευμα.Και απο τη στιγμη που δεν δινεις ρευμα η διαφορα σε load θερμοκρασιες ειναι ελαχιστη εως μηδαμινη.Μπορει η 5870 να θελει να τσιμπησεις ενα ελαχιστο το ρευμα.Το καλυτερο ειναι να τρεξεις ενα furmark και μετα βλεπουμε. ---------- Προσθήκη στις 18:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:51 ---------- Με λιγο googling ειδα πως θεωρουνται extreme oc τα clocks αυτα για την 5870, απο κει και περα μπορει και τα 2 site που επεσαν πρωτα στην αναζητηση μου να ηταν αναπηρα dunno. Πχ αυτο εδω λεει "We ran the Auto-tune feature which found our maximum speed to be 890/1290, the maximum available in the software. Unfortunately when actually gaming at these speeds we had frequent crashes to desktop and display driver issues. In the end we had to switch down to 880/1270 to achieve full stability." http://www.hardwareheaven.com/reviews/842/pg20/ati-radeon-hd-5870-graphics-card-temperatures--overclocking.html To ιδιο και εδω http://www.legitreviews.com/article/1080/14/. Μαλιστα εδω λεει κιολας "To test out the overclock we fired up 3DMark Vantage and manually set the fans at 100% just to be sure heat wasn't an issue when benchmarking at this overclock. " Και σκεψου οτι ο φιλος λειτουργει την 5870 με μεγαλυτερες συχνοτητες και απο τα 2 προαναφερθεντα link με εναν αισθητηρα να του δειχνει 60C και λογικα εναν ανεμιστηρα να δουλευει μονιμως σε low στροφες... Καλα μιλαμε οι τυποι ειναι τραγικοι.Δεν απευθυνομαι σε σενα σε καμια περιπτωση.Ανθρωπος που κατεχει πεντε πραγματα περι oc και θα διαβασει αυτα που λενε αυτοι στην καλυτερη θα βαλει τα κλαματα(απευθυνομαι σε αυτους,μην αρχισουμε παλι τπτ προηγουμενα γι'αυτο το λεω).Λοιπον επειδη δεν εχεις καρτα 58χχ σειρας λογικο ειναι να μην εχεις γνωσεις συγκεκριμενες γι' αυτες. Ο πρωτος λεει οτι ειχαν ενα σωρο issues στα 890/1290 και στα 880/1270 απολαυσαν full σταθεροτητα.Αν ειναι δυνατον.Να μην εισαι σταθερος και να κατεβαζεις 10 Mhz.Οταν δεν εισαι σταθερος πας τουλαχιστον 40 Mhz για να εισαι σιγουρος.Η δικια μου ετρεχε σταθερα τις μνηνες στα 1240 και κρασαριζε στα 1260.Την εβαλα 1220 που και ετρεχε μισαωρο furmark, σε παιχνιδι ομως δεν ηταν σταθερη μεχρι που την εβαλα 1200 και ολα οκ.Αρα θελω να πω οτι το να κατεβασεις 10 Mhz δεν αρκουν για να εισαι σταθερος,μλκιες λενε. Καλα στο δευτερο λινκ βαλανε στο 100% τον ανεμιστηρα για να τρεξουν το benchmark σε 890/1290.Τι να πουνε και αυτοι που τις τρεχουν μονιμα 1000-1050/1300.Και πρωτη φορα ειδα να βρισκεις μεγιστες oc συχνοτητες με το Automated lock Configuration.Αυτα ειναι μπουρδες.Μονο δοκιμαζοντας θα τις βρεις. Επισεις σου ξαναλεω οτι επειδη εχω την 5850 και την τρεχω μονιμα στα 900/1200( που σημαινει +175Mhz στον πυρηνα και +200 στην μνημη) οτι κατι αλλο παιζει με του φιλου την καρτα.Το +40 Mhz στον πυρηνα δεν σου δινει σχεδον τπτ.Αντε κανα 2 frames.Ειναι μονο για την εμπειρια.
nemesiskp Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Και οι θερμοκρασιες μου φενονται μεγαλες.Εγω αυτην την στιγμη συμφωνα με το AAA ειμαι με 30% στον ανεμιστηρα σε 24 C!!!!!Και σε game με 40 αντε 50% πανω απο 45-50 δεν εχω δει.Μιλαμε για τωρα χειμωνα γιατι καλοκαιρι ειναι σαφως ποιο ανεβασμενες.
LouCi4er Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Και οι θερμοκρασιες μου φενονται μεγαλες.Εγω αυτην την στιγμη συμφωνα με το AAA ειμαι με 30% στον ανεμιστηρα σε 24 C!!!!!Και σε game με 40 αντε 50% πανω απο 45-50 δεν εχω δει.Μιλαμε για τωρα χειμωνα γιατι καλοκαιρι ειναι σαφως ποιο ανεβασμενες. Με ποια καρτα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.