hammerd Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 παιδες καλησπερα.. κοιταξτε πλακα που επαθα σημερα στην "αγαπημενη" μας αλυσιδα με το "κορυφαιο" της service.. τouς παω εναν προ 2 ημερων εναν Seagate 7200.11 ST31500341AS 1.5TB HDD 3.5" (32MB Cache, 7200RPM, Sata 3Gb/s) χαλασμενο και μου λενε οτι αν εχει προβλημα θα τον αντικαταστησουν με ενα καινουργιο η θα τον παρω οπως ειναι (τον καινουργιο) και θα τον παω στο τμημα πωλησεων και θα παρω κατι αλλο στην σημερινη αξια του δισκου.. παω λοιπον σημερα και μου δινουν εναν Seagate 7200.11 ST31500341AS 1.5TB HDD 3.5" Recertified (32MBCache, 7200RPM, Sata 3Gb/s) με αξια 75€..τους λεω το recertified τι ειναι ? μου λενε ειναι επισκευασμενοι !! τους λεω "εγω ρε μεγαλε σου εδωσα recertified ?? τι μου δινεις πισω επισκευασμενο και μαλιστα τους πουλας και στο site σου ?" δηλαδη οποιος δεν μπει στον κοπο να ρωτησει τι ειναι αυτο τον αγοραζει σαν καινουργιο ? και γιατι εχεις το ιδιο μοντελο με 2 κωδικους ? και μου απανταει ναι τον πουλαω κανονικα σαν προϊον !! μου λεει "ωχ καποιο λαθος εγινε" και τον αλλαζει με εναν καινουργιο σαν αυτο που του εδωσα..αλλα αφησε την τιμη του recertified 75€ και οχι 88,20€ ! και μου πιστωνει 75€ ! του λεω κοιτα να δεις ειναι ο τριτος που επιστρεφω και δεν ξαναπαιρνω seagate που να μου τον χαριζεις, θα παρω τον αντιστοιχο σε τιμη και tb απο την WD..μου λεει ο γατουλης, δεν εχετε εγγυηση τιμης ! δεν γινεται θα πρεπει να πληρωσετε 13,20€ παραπανω απο τα 75€ που κανει ο δισκος σας ! τελοσπαντων επειδη θα πηγαινα στην δουλεια πηρα τον Western Digital Caviar Green WD15EARS 1.5TB HDD 3.5" (64MB Cache, IntelliPower, SATA 3Gb/s) γιατι βιαζομουν να παω στη δουλεια και αυτη το παιζαν οτι και καλα εχω αδικο παραθετω και μια εικονα των δισκων απο το site τους και ρωτω.. εχω δικιο εγω οι αυτοι ? κανανε μαιμουδια με την τιμη και πληρωσα τσαμπα ? δεν επρεπε κανονικα οπως εκανα μεχρι τωρα να παρω τον wd15ears και να τους δωσω 0,50€ ? με τους 2 προηγουμενους τους πηγα πισω και κανονικα μου εκοβαν πιστωτικο στο ιδιο προϊον με την τρεχουσα τιμη και συμπληρωνα εγω και επαιρνα οτι ηθελα.. μεχρι σημερα..αλλαξε λεει το συστημα !
washcloud Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Eμένα με μπέρδεψες, αλλά αφού του είπες (όταν σου έδινε καινούριο προς αντικατάσταση του προβληματικού) "μεγάλε εγώ δεν σου επέστρεψα recertified" (και το έκανε - άσχετα αν εσύ είπες "όχι άλλο Karvounogate"), γιατί δεν του ζήτησες να σου πιστώσει και την σημερινή τιμή κανούριου μη-recertified...;
Moderators matrixxx Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 ...μου λεει "ωχ καποιο λαθος εγινε" και τον αλλαζει με εναν καινουργιο σαν αυτο που του εδωσα..αλλα αφησε την τιμη του recertified 75€ και οχι 88,20€ ! και μου πιστωνει 75€ ! ... Πατατα εγινε. Αφου σου τον αλλαξε με "κανονικο" (non recertified), μολις θα πηγαινες στο ταμειο "επιστροφη" τον καινουργιο σου δισκο θα επρεπε να σου "δωσουν πισω" 88.20€ γιατι το συστημα δινει τιμη με βαση τον κωδικο (1539434), αρα να πληρωσεις οπως ειπες 0.50€ Προφανως στο χαρτακι της "αλλαγης" με τον EARS, σου αφησε κατα λαθος τον κωδικο 1178423 για τον seagate τον οποιον ξεχασε (ή "ξεχασε") να διορθωσει οταν σου εδωσε τον "κανονικο". Σιγουρα αν δεις την αποδειξη επιστροφης εχει τον κωδικο του recertified ενω εσυ επεστρεψες non recert. Στην ουσια δηλαδη σου ειπε "οκ εκανα λαθος παρε non recertified" επειδη ηξερε οτι θα τον επιστρεψεις (και 3ΤΒ δλδ να σου εδινε στο χερι αφου θα τον επεστρεφες δεν εχανε κατι), αλλα αφου σου αφησε τον κωδικο recertified ηταν δωρο αδωρο. Ισως δηλαδη ηταν απλα ενα κολπο για να μην κανεις φασαρια που σου εδωσαν επισκευασμενο. (Η απλα εκανε λαθος που ξεχασε να διορθωσει τον κωδικο οπως σου ειπα πριν, και αδικα παει το μυαλο μου σε πλεκτανη )
washcloud Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μπα, από πού κι ως πού ήξερε ότι θα τον γύρναγε. Απλά όταν είναι να επιστρεψούν λεφτό, όλοι θυμούνται ότι κατά βάθος μεγάλωσαν στο Ζεφύρι
hammerd Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Eμένα με μπέρδεψες, αλλά αφού του είπες (όταν σου έδινε καινούριο προς αντικατάσταση του προβληματικού) "μεγάλε εγώ δεν σου επέστρεψα recertified" (και το έκανε - άσχετα αν εσύ είπες "όχι άλλο Karvounogate"), γιατί δεν του ζήτησες να σου πιστώσει και την σημερινή τιμή κανούριου μη-recertified...; φυσικα και του ζητησα να να μ πιστωσει την τιμη new non-recertified..αλλα τπτ.. ---------- Προσθήκη στις 00:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:28 ---------- Πατατα εγινε. Αφου σου τον αλλαξε με "κανονικο" (non recertified), μολις θα πηγαινες στο ταμειο "επιστροφη" τον καινουργιο σου δισκο θα επρεπε να σου "δωσουν πισω" 88.20€ γιατι το συστημα δινει τιμη με βαση τον κωδικο (1539434), αρα να πληρωσεις οπως ειπες 0.50€ Προφανως στο χαρτακι της "αλλαγης" με τον EARS, σου αφησε κατα λαθος τον κωδικο 1178423 για τον seagate τον οποιον ξεχασε (ή "ξεχασε") να διορθωσει οταν σου εδωσε τον "κανονικο". Σιγουρα αν δεις την αποδειξη επιστροφης εχει τον κωδικο του recertified ενω εσυ επεστρεψες non recert. Στην ουσια δηλαδη σου ειπε "οκ εκανα λαθος παρε non recertified" επειδη ηξερε οτι θα τον επιστρεψεις (και 3ΤΒ δλδ να σου εδινε στο χερι αφου θα τον επεστρεφες δεν εχανε κατι), αλλα αφου σου αφησε τον κωδικο recertified ηταν δωρο αδωρο. Ισως δηλαδη ηταν απλα ενα κολπο για να μην κανεις φασαρια που σου εδωσαν επισκευασμενο. (Η απλα εκανε λαθος που ξεχασε να διορθωσει τον κωδικο οπως σου ειπα πριν, και αδικα παει το μυαλο μου σε πλεκτανη ) οχι εμενα μ δωσανε χαρτια για το ταμειο με 75€..και στο χερι εναν non-recertified ! το τι λεει το χαρτι μετραει σαν πιστωτικο και οχι το προϊον..απο οτι φανηκε.. ---------- Προσθήκη στις 00:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:30 ---------- περα απο το τι εγινε επιτρεπεται να πουλαει recertified(repaired) δισκους ??
Moderators matrixxx Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 οχι εμενα μ δωσανε χαρτια για το ταμειο με 75€..και στο χερι εναν non-recertified ! το τι λεει το χαρτι μετραει σαν πιστωτικο και οχι το προϊον..απο οτι φανηκε.. ---------- Προσθήκη στις 00:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:30 ---------- περα απο το τι εγινε επιτρεπεται να πουλαει recertified(repaired) δισκους ?? ΝΑΙ Μα στο χαρτακι για το ταμειο δεν παιζει ρολο η τιμη σου λεω αλλα ο κωδικος. Τα περασα πριν 3-4 μηνες σε αλλαγη απο RMA και επειδη εγινε η αλλαγη της αλλαγης καταλαβα πως δουλευει το συστημα. Για να καταλαβεις ο χαλασμενος χρεωθηκε σαν πιστωτικο ας πουμε 25 ευρω, ο νεος που μου εδωσαν σαν αντικατασταση επισης 25 ευρω, αλλα οταν τον επεστρεψα (επι τοπου ολα) για να παρω εναν αλλο που ηθελα και εγω σαν και σενα, μου επεστρεψαν 59 ευρω οσο ηταν η κανονικη του τιμη εκεινη τη στιγμη και πληρωσα την διαφορα (1 ευρω) για τον αλλον (ασχετη μαρκα και μοντελο) που πηρα. Ο κωδικος παιζει ρολο και οχι η τιμη στην οποια και καλα τον πηρες σαν αντικατασταση. (Ειναι μπερδεμα και εγω ειχα ζοριστει μεχρι να το καταλαβω μεχρι να φυγω απο εκει!)
hammerd Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 εννοω πως τους πουλαει κανονικα σαν καινουργιους και μονο αν τους ρωτησεις σou λενε ειναι επισκευασμενοι και θεωρουν μαλιστα οτι ειναι ΑΛΛΟ μοντελο επειδη απλα τους εχουν βαλει αλλο firmware που κρυβει τους bad sectors.. καλα τωρα αν εχεις παρει κανονικο σου δινουν recertified και ας εχουν απο τον κανονικο stock, απλα για να τους φυγει η σαβουρα που δεν δεχεται πισω η seagate.. ---------- Προσθήκη στις 00:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:46 ---------- Μα στο χαρτακι για το ταμειο δεν παιζει ρολο η τιμη σου λεω αλλα ο κωδικος. Τα περασα πριν 3-4 μηνες σε αλλαγη απο RMA και επειδη εγινε η αλλαγη της αλλαγης καταλαβα πως δουλευει το συστημα. Για να καταλαβεις ο χαλασμενος χρεωθηκε σαν πιστωτικο ας πουμε 25 ευρω, ο νεος που μου εδωσαν σαν αντικατασταση επισης 25 ευρω, αλλα οταν τον επεστρεψα (επι τοπου ολα) για να παρω εναν αλλο που ηθελα και εγω σαν και σενα, μου επεστρεψαν 59 ευρω οσο ηταν η κανονικη του τιμη εκεινη τη στιγμη και πληρωσα την διαφορα (1 ευρω) για τον αλλον (ασχετη μαρκα και μοντελο) που πηρα. Ο κωδικος παιζει ρολο και οχι η τιμη στην οποια και καλα τον πηρες σαν αντικατασταση. (Ειναι μπερδεμα και εγω ειχα ζοριστει μεχρι να το καταλαβω μεχρι να φυγω απο εκει!) μα αν ηταν ετσι οπως το λες, εγω οταν πηγα στο ταμειο με τον κανονικο δισκο και ολη την χαρτουρα και το χαρτακι του πωλητη με οδηγιες, και η κοπελα δεν νομιζω να κοιταξε καν τον κωδικο του δισκου αλλα μονο το χαρτακι..οποτε και με χρεωσε με βαση το χαρτακι και οχι τον κωδικο π εγραφε πανω ο κανονικος δισκος..
v-tidus Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 To να τους εχουν βαλει αλλο firmware που να κρυβει τα bad sectors.... Δεν ειναι θεωρια συνομοσιας? Και θα κατσει το πλαισιο να γραψει firmware για καθε δισκο?
Mountzouris Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Ναι αλλα στο site το λενε. Recertified. Ειναι και λιγο προωπικη ευθυνη απο΄κει και περα.
hammerd Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 και γω το ιδιο εκανα με εσενα μονο που μου επεστρεψαν 75€ λαμβανοντας υποψιν τους τον κωδικο του δικου μου αλλα με την τιμη και το μοντελο του επισκευασμενου ! ---------- Προσθήκη στις 00:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:51 ---------- To να τους εχουν βαλει αλλο firmware που να κρυβει τα bad sectors.... Δεν ειναι θεωρια συνομοσιας? Και θα κατσει το πλαισιο να γραψει firmware για καθε δισκο? η seagate το κανει σε συνενοηση με πλαισιο για να τους διωξει..
Moderators matrixxx Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 εννοω πως τους πουλαει κανονικα σαν καινουργιους και μονο αν τους ρωτησεις σou λενε ειναι επισκευασμενοι και θεωρουν μαλιστα οτι ειναι ΑΛΛΟ μοντελο επειδη απλα τους εχουν βαλει αλλο firmware που κρυβει τους bad sectors.. καλα τωρα αν εχεις παρει κανονικο σου δινουν recertified και ας εχουν απο τον κανονικο stock, απλα για να τους φυγει η σαβουρα που δεν δεχεται πισω η seagate.. ---------- Προσθήκη στις 00:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:46 ---------- μα αν ηταν ετσι οπως το λες, εγω οταν πηγα στο ταμειο με τον κανονικο δισκο και ολη την χαρτουρα και το χαρτακι του πωλητη με οδηγιες, και η κοπελα δεν νομιζω να κοιταξε καν τον κωδικο του δισκου αλλα μονο το χαρτακι..οποτε και με χρεωσε με βαση το χαρτακι και οχι τον κωδικο π εγραφε πανω ο κανονικος δισκος.. Με κωδικους γινονται ολα, επιστροφες και αγορες μονο με κωδικους. Τους κωδικους τους εγραψαν και στην περιπτωση μου οι πωλητες στο χαρτακι! Δεν τους αντιγραφει απο τον δισκο πανω αλλα απο το χαρτακι η ταμιας. Οσο για τους recertified ψαχνουν για θυματα, τους παιρνουν λιγοτερο απο μιση τιμη απο τους κανονικους και τους πουλανε μολις 10-15% φτηνοτερα. Το εχουμε ξανασυζητησει το θεμα και εδω και αλλου... (και στην Αμερικη πωλουνται recertified και παντου αλλα μιση τιμη απο τους καινουργιους, ψαξε στα ξενα φορουμς και θα το δεις) Καληνυχτα
washcloud Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 εννοω πως τους πουλαει κανονικα σαν καινουργιους και μονο αν τους ρωτησεις σou λενε ειναι επισκευασμενοι και θεωρουν μαλιστα οτι ειναι ΑΛΛΟ μοντελο επειδη απλα τους εχουν βαλει αλλο firmware που κρυβει τους bad sectors.. α οκ τότε, γιατί όπως το είχες διατυπώσει αρχικά, "έλεγες" ότι δεν έχει δικαίωμα να πουλάει καν "recertified"
hammerd Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 αφου αμα δεις, τωρα βαριεμαι να σκαναρω και να ανεβαζω, τα παραστατικα, μου εχουν δωσει 1 παραστατικο στην αρχη με κωδικο 1178423 recertified 75€ μετα 1 ακομα με 1539434 κανονικος δισκος ΠΑΛΙ 75€ ! αυτο δεν ειναι πουστι@ απο την μερια τους εφοσον ο κωδικος 1539434 εχει τιμη 88,20 € ??
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 και ο 1.5ΤΒ EARS 88.2 euro όταν με 93 και κάτι παίρνουμε 2ΤΒ EARS θέλει σοβαρό μαύρισμα το πλαίσιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.