Beastakos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Οι ρυθμισεις αυτες γινονται και δεν υπαρχει αλλος δισκος στο συγκεκριμενο συστημαΤα torrents δουλευουν φουλ σε αλλο συστημα, εγω λεω για περιστασιακο κατεβασμα, παντως τα 5-10giga setups θα πρεπει να μεταφερθουν οπωσδηποτε στον ssd για την εγκατασταση. Ε ενταξει θα την παλεψεις σε συστημα με συνολικη χωρητικοτητα αυτη ενος ssd? Τα setups δεν ειναι λογος ανησυχιας. Μια φορα τα κανεις μετα απο format και τελος. Κανενα προβλημα με αυτα. Τα ασκοπα πολλα writes αποφευγεις οχι επειδη ειναι σωνει και καλα επικινδυνα για τη ζωη του δισκου, αλλα κυριως για να μενει ελευθερος χωρος στον ssd, καθως η αποδοση πεφτει αρκετα αν φισκαρει ο δισκος (οπως και στους συμβατικους αλλωστε), thats all.
antonl Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Μα αυτο που λεω ειναι οι οδηγιες του λινκ στα ελληνικα... γραφει λαθος το λινκ? Επειδη το powercfg -h off μπορει να εχει ηδη γινει, μπορεις να μου πεις ΠΩΣ ξερω αυτη τη στιγμη αν ειμαι οντως OFF? (ή ΟΝ?) Το pagefile (4GB, για 4GB φυσικη ram) βλαπτει? Δυστυχώς δεν ξέρω πού φαίνεται αυτό στα Win7. Ένας μπακάλικος τρόπος είναι να επιλέξεις να φαίνονται τα system/hidden files στον explorer και να δεις αν υπάρχει το αρχείο C:\hibernate.sys (μπορεί να το λένε και hiberfil.sys σε θυμάμαι). Αν υπάρχει, είναι ενεργοποιημένο το hibernation. Το pagefile προσωπικά δεν το χω πειράξει. Οι απόψεις διίστανται
nickolas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Γιατί να καταργήσει κανείς το hybernate που πρακτικά σε έναν SSD θα είναι instant on! Κανένας λόγος δεν υπάρχει ακόμη και αν το κάνεις 10 φορές την ημέρα! Μη φοβάστε τη φθορά των SSD, δε θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Το μόνο που δε χρειάζεται και δεν πρέπει να τους κάνουμε είναι defrag. Κατά τα άλλα, ό,τι και να τους κάνετε θα αντέξουν 10+ χρόνια άνετα!
insomnian Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Ε ενταξει θα την παλεψεις σε συστημα με συνολικη χωρητικοτητα αυτη ενος ssd? Τα setups δεν ειναι λογος ανησυχιας. Μια φορα τα κανεις μετα απο format και τελος. Κανενα προβλημα με αυτα. Τα ασκοπα πολλα writes αποφευγεις οχι επειδη ειναι σωνει και καλα επικινδυνα για τη ζωη του δισκου, αλλα κυριως για να μενει ελευθερος χωρος στον ssd, καθως η αποδοση πεφτει αρκετα αν φισκαρει ο δισκος (οπως και στους συμβατικους αλλωστε), thats all. Φυσικα, γιατι οχι? Τη παλευω 1 χρονο τωρα 160GB ειναι υπεραρκετα για το λειτουργικο, τις εφαρμογες σου, τα 2-3 τρεχοντα games, ακομα και για τα εγγραφα σου Τα αρχεια και τη λοιπη σαβουρα μπορεις να τα βαλεις σε αλλους δισκους, σε αλλα συστηματα. Δεν θελω μηχανικο δισκο στο βασικο μου συστημα γιατι με ενοχλει ο θορυβος του. Φυσικα και τα setups ειναι για να τρεξουν μια φορα, εγω μιλησα για την εγγραφη τους μόνο. Δεν υπαρχουν "ασκοπες" εγγραφες, κανεις δεν καθεται να κανει ασκοπα γραψιματα(και σβησιματα βεβαιως... παραλειψαμε να το πουμε αλλα προφανως οσο βλαπτει το γραψιμο βλαπτει και το σβησιμο?) Στη καθημερινη μας ομως χρηση γραφουμε και σβηνουμε συνεχως, φωτογραφιες, folders, κειμενα κλπ. Οσο αφορα για την αποδοση του δισκου σε σχεση με τον κενο χωρο, εγω δεν ειδα διαφορά. Ειτε 20GB αφησω ελευθερα ειτε 70, ιδια scores μου βγαζει το CrystalDiskMark Δυστυχώς δεν ξέρω πού φαίνεται αυτό στα Win7. Ένας μπακάλικος τρόπος είναι να επιλέξεις να φαίνονται τα system/hidden files στον explorer και να δεις αν υπάρχει το αρχείο C:\hibernate.sys (μπορεί να το λένε και hiberfil.sys σε θυμάμαι). Αν υπάρχει, είναι ενεργοποιημένο το hibernation. Α, αν δεν εχεις αρχειο hibernate μεγεθους ισο με τη φυσικη μνημη, εισαι ok? Tα hidden files τα εχω παντα φανερα, επιπλεον χρησιμοποιω το diskSpace Explorer, δεν εχω τετοιο αρχειο. Αν ειναι στανταρ 4GB ειναι ευκολο να εντοπιστει. Και για το index εχω ακουσει οτι πρεπει να ειναι οff...
antonl Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 [...]Α, αν δεν εχεις αρχειο hibernate μεγεθους ισο με τη φυσικη μνημη, εισαι ok? Tα hidden files τα εχω παντα φανερα, επιπλεον χρησιμοποω το diskSpace Explorer, δεν εχω τετοιο αρχειο. Αν ειναι στανταρ 4GB ειναι ευκολο να εντοπιστει. Ναι, από default το αρχείο αυτό έχει μέγεθος ίσο με τη RAM. Για να το δεις πάντως, δεν αρκεί να χεις ορατά τα hidden files αλλά και τα system (protected operating system files - λίγο πιο κάτω από κει που αναφέρονται τα hidden, στην ίδια καρτέλα είναι).
insomnian Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Κι άλλο edit: Σχετικά με το utorrent, η πρώτη επιλογή του sceenshot (Override automatic cache size...), είναι αυτή που λεγα. Από κει ορίζεις (χοντρικά) πόσο συχνά θα κάνει access το πρόγραμμα τον δίσκο. Τι αφορα αυτο το access? αν το ορισω σε ελαχιστη τιμη τι χανω? Γιατί να καταργήσει κανείς το hybernate που πρακτικά σε έναν SSD θα είναι instant on! Κανένας λόγος δεν υπάρχει ακόμη και αν το κάνεις 10 φορές την ημέρα! Μη φοβάστε τη φθορά των SSD, δε θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Το μόνο που δε χρειάζεται και δεν πρέπει να τους κάνουμε είναι defrag. Κατά τα άλλα, ό,τι και να τους κάνετε θα αντέξουν 10+ χρόνια άνετα! Δηλαδη εσυ θα του εγραφες ανετα torrents ολο το 24ωρο? Και γιατι να μην το καταργησω το hybernate οταν δεν το χρειαζομαι? Ναι, από default το αρχείο αυτό έχει μέγεθος ίσο με τη RAM. Για να το δεις πάντως, δεν αρκεί να χεις ορατά τα hidden files αλλά και τα system (protected operating system files - λίγο πιο κάτω από κει που αναφέρονται τα hidden, στην ίδια καρτέλα είναι). Τα system files ειναι επικινδυνο να τα εχεις φανερα, μην ανησυχεις παντως, το diskSpace Explorer τα βλέπει ολα. Ειναι must προγραμμα και το εχω χρονια.
TheELF Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Κατά τα άλλα, ό,τι και να τους κάνετε θα αντέξουν 10+ χρόνια άνετα! http://en.wikipedia.org/wiki/Solid-state_drive#Flash-based_SSDs Μην τρελαίνεστε περίπου 100,000 κύκλους αντέχει ένα κανονικό ssd αναλόγως τον κατασκευαστή μπορεί να αλλάζει. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μεταφράζεται σε "ό,τι και να τους κάνετε" Σαφώς και το hybernate είναι διάβασμα(άσε που δεν είναι instant on! σε καμία περίπτωση) Τι αφορα αυτο το access? αν το ορισω σε ελαχιστη τιμη τι χανω? Θα γράφει ποιο συχνά στον δίσκο οπότε θα τρώει και από τους κύκλους.
insomnian Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Θα γράφει ποιο συχνά στον δίσκο οπότε θα τρώει και από τους κύκλους. Bρε πρακτικα τι σημαινει... θα αργησει να κατεβει το τορρεντ?
Beastakos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Bρε πρακτικα τι σημαινει... θα αργησει να κατεβει το τορρεντ? Πρακτικα σημαινει οτι θα εχει χαμηλοτερες επιδοσεις ο δισκος σου, οχι το internet...
antonl Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Και για το index εχω ακουσει οτι πρεπει να ειναι οff... Ναι' date=' δεν ξέρω πόσο τους «βλάπτει» το indexing αλλά σίγουρα τους SSD δεν τους ωφελεί όσο τους μηχανικούς, λόγω του πολύ μικρότερου access time & random read. Τι αφορα αυτο το access? αν το ορισω σε ελαχιστη τιμη τι χανω?[...] Βασικά εκεί ορίζεις πόσα MB (που αποτελούν δεδομένα των αρχείων που μοιράζεις/κατεβάζεις) επιτρέπεις στον client να κρατήσει στην μνήμη προτού τα γράψει στον δίσκο. Δεν το χω ψάξει/χρησιμοποιήσει οπότε με κάθε επιφύλαξη τα παρακάτω. Έστω ότι του ορίζεις 100MB (τυχαίο μέγεθος). Τότε σε μια στιγμή μπορεί να χει 60MB δεδομένων αρχείων που κάνεις share και 39MB που χεις κατεβάσει. Τη στιγμή που θα κατέβει 1MB ακόμα, θα πάει και θα γράψει μονοκοπανιά τα 40MB στον δίσκο. Όταν συμπληρώσει μια ακόμα 40άδα κατεβασμένων MB, θα τα γράψει κι αυτά. Φυσικά οι αριθμοί 60 & 40 είναι τυχαίοι χάριν παραδείγματος. Το θέμα είναι πως και το utorrent από μόνο του έχει έναν τέτοιον buffer του οποίο το μέγεθος είναι δυναμικό και άγνωστο (σε μένα τουλάχιστον). Οπότε αν εσύ του ορίσεις μέγεθος μικρότερο απ το «μαμήσιο», μάλλον θα χεις το αντίθετο απ το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ίσως είναι λίγο μπερδεμένα αυτά που πα αλλά ελπίζω να πιασες το νόημα μέσες-άκρες.
Beastakos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Ρε σεις γιατι το ζοριζουμε τοσο πολυ με το torrent. Οχι δεν δημιουργει προβλημα το torrent, εξαλλου και μονος του ειπε ο insomnian οτι ελαχιστα θα το χρησιμοποιει. Προσπαθει να αφηνει ελευθερο ενα σεβαστο χωρο στο δισκο του, κανει τα tips που λεει ο liopyr σε αυτο το thread και δεν υπαρχει φοβος για το δισκο του και τις επιδοσεις του.
insomnian Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Πρακτικα σημαινει οτι θα εχει χαμηλοτερες επιδοσεις ο δισκος σου, οχι το internet... Για το utorrent δε μιλαμε?.. το utorrent θα χαμηλωσει τις επιδοσεις του δισκου σου? Βασικά εκεί ορίζεις πόσα MB (που αποτελούν δεδομένα των αρχείων που μοιράζεις/κατεβάζεις) επιτρέπεις στον client να κρατήσει στην μνήμη προτού τα γράψει στον δίσκο. Δεν το χω ψάξει/χρησιμοποιήσει οπότε με κάθε επιφύλαξη τα παρακάτω. Έστω ότι του ορίζεις 100MB (τυχαίο μέγεθος). Τότε σε μια στιγμή μπορεί να χει 60MB δεδομένων αρχείων που κάνεις share και 39MB που χεις κατεβάσει. Τη στιγμή που θα κατέβει 1MB ακόμα, θα πάει και θα γράψει μονοκοπανιά τα 40MB στον δίσκο. Όταν συμπληρώσει μια ακόμα 40άδα κατεβασμένων MB, θα τα γράψει κι αυτά. Φυσικά οι αριθμοί 60 & 40 είναι τυχαίοι χάριν παραδείγματος. Το θέμα είναι πως και το utorrent από μόνο του έχει έναν τέτοιον buffer του οποίο το μέγεθος είναι δυναμικό και άγνωστο (σε μένα τουλάχιστον). Οπότε αν εσύ του ορίσεις μέγεθος μικρότερο απ το «μαμήσιο», μάλλον θα χεις το αντίθετο απ το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ίσως είναι λίγο μπερδεμένα αυτά που πα αλλά ελπίζω να πιασες το νόημα μέσες-άκρες. Τι πρεπει να ορισω τελικα ωστε να δουλεψει κανονικα το utorrent και εγω να εχω τη μικροτερη δυνατη φθορα?
antonl Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Το συμπέρασμα που χω βγάλει είναι πως δεν υπάρχει ανάγκη για υπερπροστασία των SSD, τουλάχιστον σε Win7. Το βασικό που πρέπει να γίνει disable είναι το defragment (γίνεται αυτόματα απ το OS μόλις δει SSD) και να είναι ενεργό το trim. Από κει και πέρα, τα υπόλοιπα είναι minor tweaks για όποιον έχει την όρεξη
TheELF Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Bρε πρακτικα τι σημαινει... θα αργησει να κατεβει το τορρεντ? Πρακτικό είναι αυτό είπα. Για την ταχύτητα δεν αλλάζει τίποτα,απλά θα μαζεύει κομμάτια στην μνήμη πριν να τα γράψει.
Beastakos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι δεν ειναι trolling αυτο που συμβαινει εδω και 2-3 σελιδες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.