aXer Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Γενικά μετά από 19 χρόνια ενασχόλησης με τους υπολογιστές και 9 χρόνια επαγγελματίας προγραμματιστής έμαθα ότι με τους υπολογιστές δεν πρέπει να θεωρείτΑΙ ποτέ τίποτα δεδομένο. Όπως δεν πρέπει να θεωρείτΕ δεδομένες τις γνώσεις ή την έλλειψη γνώσης ενός συνομιλητή σας μόνο και μόνο επειδή έχει 20 Posts σε αυτό το forum και όχι χιλιάδες όπως εσείς. Αυτά λίγο για να ξεκαθαρίσουμε το ειρωνικό των απαντήσεων. Τώρα στο προκείμενο, όταν έχεις μια εξίσωση που αποτελείται από κάποιους παράγοντες π.χ. Υπολογιστή + Λειτουργικό + Πρόγραμμα Download και έχεις ένα αποτέλεσμα του στυλ "hacking κωδικών" (δις) και ο μόνος παράγοντας που βγάζεις από την εξίσωση είναι το "Πρόγραμμα Download" και επί ένα χρόνο δεν σου ξαναπαρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα, επιτρέψτε μου να παίξω όλες τις μάρκες μου στο στοίχημα ότι "Το Cryptload έφταιγε". Μπορεί κάποιοι να πίνουν νερό στο όνομά του, μπορεί κάποιοι να το σιχαίνονται. Σέβομαι όλες τις προτιμήσεις. Εγώ απλά ήθελα να εκθέσω το συμπέρασμά μου, μήπως και υπήρχε κάποιος άλλος με την ίδια παθογένεια. Ευχαριστώ.
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δε νομίζω να πολυασχολήθηκε κανείς με το postcount σου, απ' όσους συγκεκριμένα γράψαμε εδώ (εγώ πχ, το πρόσεξα μόνο τώρα που τ' ανέφερες). Κι ούτε νομίζω πως κάποιος έγραψε "υποτιμητικά" (..."ΜΕ postcount, ή και άνευ"). Εγώ προσωπικά, απλά μια θεωρία ανέφερα (ότι ΠΙΘΑΝΩΣ έχεις μια συγκεκριμένη εντύπωση για την "λειτουργία" των keylogger), κι ο micos απλά ένα emoticon έβαλε (κι ούτε καν έγραψε, ας πούμε "αν διάβαζες..." με "ύφος", αλλά "αν διάβασες". Περί ειρωνείας που λες, μάλλον εμένα εννοείς, που έκανα πλάκα (γνωστός πλακατζής...), στο "νόστιμο" που πρώτος ο ίδιος είπες (το δήλωσα και πριν άλλωστε ότι ήταν καλό) για "τη γυναίκα σου"...; Αν ναι, διευκρινίζω πως καμμία διάθεση ειρωνείας δεν υπήρξε. Πλάκα-στην-πλάκα και μόνο ήταν (αν δεν ήταν καλόγουστη, για 'σένα, πάσο - αλλά ούτε ειρωνεία ήταν). Προσωπικά δε, περί προκειμένου, ήδη είχα γράψει ότι και οι 2 downloaders που μας απασχόλησαν στο thread, είναι για ξύλο, όπως το βλέπω - άρα δεν τους υπερασπίζομαι "φανατικά". Δεν έχω όμως, ούτε ποτέ πετύχει, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ (=εμπεριστατωμένες) κατηγορίες για κανέναν εκ των δύο, ούτως ώστε να προειδοποιώ τους άπαντες ενδιαφερόμενους γι' αυτούς. Το ότι εγώ δεν έχω πετύχει βέβαια, δε σημαίνει κι ότι σώνει καλά δεν υπάρχουν - απλά εξηγώ τον λόγο που μου φαίνεται δύσκολο να "δεχτώ", με την πρώτη κουβέντα, την συμπερασματική "εξίσωση" κάποιου (και, οκ, το ότι θεωρώ ότι έχω μια τάδε εμπειρία σουλατσαρίσματος στο Web κι εγώ, ενισχύει αυτή τη "δυσκολία" μου...). Τέλος, σαφώς και δεν αποκλείεται πχ το αρχείο εγκατάστασης του CL που χρησιμοποίησες να είχε σχετικά μαμούνια. Έτερον όμως αυτό, κι εκάτερον το να την "πληρώσει" "όλο" το CL... [...και χωρίς παρεξήγηση, αλλά τόσα χρόνια επαγγελματίας του χώρου (μιας κι εσύ το τόνισες), και να έχεις σταθεί "απροστάτευτος" από data mining -δις μάλιστα- ε, ακούγεται "κάπως", έστω κι αν δεν ξέρουμε τις συνθήκες...]
aXer Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 [...και χωρίς παρεξήγηση, αλλά τόσα χρόνια επαγγελματίας του χώρου (μιας κι εσύ το τόνισες), και να έχεις σταθεί "απροστάτευτος" από data mining -δις μάλιστα- ε, ακούγεται "κάπως", έστω κι αν δεν ξέρουμε τις συνθήκες...] Εσύ στήνεις ολόκληρο test scenario σε virtual machine κάνοντας χρήση για κανα μήνα, για κάθε εκτελέσιμο που κατεβάζεις από το Internet ώστε να επιβεβαιώσεις ότι είναι 100% safe?
playlandos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Το cryptload είναι πολύ ασφαλές!! Στο συνιστώ γιατί και εγώ αυτό έχω!!
gfilippas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Τότε το θέμα τελείωσε. Cryptload λοιπόν. Το έχει και ο playlandos. ps To cryptload δεν φτιάχτηκε για να κλέβει τους κωδικούς κανενός.
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Εσύ στήνεις ολόκληρο test scenario σε virtual machine κάνοντας χρήση για κανα μήνα, για κάθε εκτελέσιμο που κατεβάζεις από το Internet ώστε να επιβεβαιώσεις ότι είναι 100% safe? Τσσύκου. Παρ' ολ' αυτά, χρησιμοποιώ (χρησιμοποιούσα βασικά, για τα ρημάδια τα CCF - αλλά από τότε που παρατήρησα ότι τα υποστηρίζει κι ο jD, ανοίγω ένα java-based-app-με-σήμα-τον-ελέφαντα λιγότερο) το CL καιρό, και παρ' ολ' αυτά όλοι οι λογαριασμοί μου συνεχίζουν ν' ανοίγονται από εμένα και μόνο (...κι αν ήμουν παντρεμένος, θα την κράταγα για σιγουριά, κλειδωμένη στο υπόγειο, btw...)
micos000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Γενικά μετά από 19 χρόνια ενασχόλησης με τους υπολογιστές και 9 χρόνια επαγγελματίας προγραμματιστής έμαθα ότι με τους υπολογιστές δεν πρέπει να θεωρείτΑΙ ποτέ τίποτα δεδομένο. Όπως δεν πρέπει να θεωρείτΕ δεδομένες τις γνώσεις ή την έλλειψη γνώσης ενός συνομιλητή σας μόνο και μόνο επειδή έχει 20 Posts σε αυτό το forum και όχι χιλιάδες όπως εσείς. Αυτά λίγο για να ξεκαθαρίσουμε το ειρωνικό των απαντήσεων.[...] Νομίζω ότι παρεξήγησες το πνεύμα και σε καμία περίπτωση δεν ειρωνεύομαι κανέναν. Και φυσικά τώρα είδα κι εγώ τα post σου. Σε καμιά περίπτωση δεν κρίνεται κάποιος από τα post ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο ποτέ. Τουλάχιστον όχι από τα ενεργά μέλη του φόρουμ. Όλοι ξεκινήσαμε με 1 ποστ. Σόρυ για την παρεξήγηση. Τώρα για το προκείμενο. από την εξίσωση λείπουν πολλοί παράγοντες και ο βασικότερος είναι ο παράγοντας Internet browsing. Με το που συνδέεται κάποιος και αρχίσει να σερφάρει είναι υποψήφιος στόχος. Για να μην πω για τις σελίδες που δίνουν τα link.
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 ...και τ' ανήψια, τα ξαδέρφια, τους φίλους και τους γνωστούς κτλκτλ οι οποίοι μπορεί "τυχαίως" ν' αποκτήσουν πρόσβαση σε passwords κλπκλπ . (...ΓΕΝΙΚΑ μιλάω, ε. Δεν μπορώ να ξέρω τί έγινε στην εν προκειμένω) Άλλωστε, ο ΠΙΟ εύκολος (και συνηθισμένος μην πω...) τρόπος χάκινγκ, είναι το...πσάρεμινγκ (καμμία σχέση με το phising :
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.