poulinos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Παιδιά,με αφορμή την συζήτηση θα σας πω την δική μου ιστορία : Μένω Ζωγράφου Αττικής,καμμιά 400αριά μέτρα από τον οτε,belkin το router,τεχνολογίας ADSL2+ και ΄΄κλειδώνω΄΄ στα 13-15 Mbps.Σε όλα τα speedtest που κυκλοφορούν δεν έχω δει πάνω από 8,5.Και όμως κατεβάζω με rapid από 1,2-1,9 ,ανάλογα τις ώρες.Έχω κατεβάσει όμως και με 2,48 Mbps στιγμιαία με τον μέσο όρο του download εκείνο το βράδυ στα 2,35.τα συμπεράσματα δικά σας....Απο κει και πέρα πιστεύω πως είναι ουτοπική η συζήτηση από την στιγμή που τα καλώδια είναι από χαλκό,ένα μέταλλο το οποίο επηρρεάζεται από την φύση (ξηρασία,βροχή,υγρασία κτλ.) οτι εισαι στα 300 μετρα μπορει να εχειςκαι θεμα το καλωδιο να κανει τον γυρω και να ειναι 1000 μετρα μπορει η καλωδιωση σου χιλια δυο μπορει.μπορει στο καφαο κατι να ειναι οξειδωμενο κτλ
kanesaxo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Εγω παλι με το που ηρθε η φορθνετ στο χωριό οπου διαμενω (10.000 κατοικοι) κλειδωνε το ρουτερ στα 19.000. Τωρα που προφανως καποιοι εχουν βαλει ηδη φορθνετ, κλειδωνει στα 18.000-18.500. Ποτέ ομως δεν εχω δει την θεωρητική ταχυτητα κατεβασματος. Μαξ εχω δει 1.5-1.6μβ/'', κι αυτο μονο απο κανα bitgamer/scenehd. Δεν γνωριζω αν παιζει ρολο το καλωδιομανι που χω σπιτι.Επειδη το σπιτι ιεναι παλιο ειχε μονο μια μπριζα τηλεφωνου.Εκει συνεδεσα ενα διακλαδωτη,στη μια πορτα μπαινει το φιλτρο με το τηλεφωνο, στην αλλη ενα καλωδιο 10+ μετρα που ερχεται στο δωματιο μου. Εκει εχω αλλο ενα διακλαδωτή οπου εχω το πολυμηχανημα(φαξ) και στην αλλη το ρουτερ.(το κλασσικο τομσον 585κατι). Το περιεργο είναι,πως απεχω μολις 505 μετρα,απ'οσο μετρησα, απο το κτιριο του οτε...Θα πρεπε θαρρω να κλειδωνω πολυ παραπανω απο 18.500...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 για δοκίμασε με μόνο το router στις μπρίζες και χωρίς 10+ μέτρα καλώδιο, ούτε καν splitter να δεις πόσο συγχρονίζει και πόσο κατεβάζεις...
kanesaxo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 για δοκίμασε με μόνο το router στις μπρίζες και χωρίς 10+ μέτρα καλώδιο, ούτε καν splitter να δεις πόσο συγχρονίζει και πόσο κατεβάζεις... δεν γινεται αυτο. Πως θα συνδεσω το ρουτερ στο πισι αν βαλω κατευθειαν το ρουτερ στην αρχικη μπριζα. Δεν εχω λαπτοπ... (το ρουτερ ειναι 10 μετρα καλωδιο για να ερθει στο δωματιο μου,διπλα στο πισι). Υ.Γ. θα μπορουσα να εχω το ρουτερ βεβαια εκει,και να συνδεομαι ασυρματα στο πισι,αλλα δεν ηθελα να το χω συνεχεια ανοικτο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 σύνδεσε το router με το PC με μακρύ ethernet, όχι την μπρίζα με το router με μακρύ τηλεφωνικό καλώδιο, γιατί το τηλεφωνικό δεν είναι καν twisted...
FotiGy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Εμενα κλειδωνει γυρω στις 23000kbps με ΟΝ.Ειμαι στα ~300 μετρα απο το κεντρο Ροσταν στην Θεσσαλονικη. Και με ΟΤΕ καπου εκει κλειδωνα ενω με HOL η κατασταση ηταν απελπιστικη..
Vatos_locos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 το μέγιστο είναι εκεί που κλειδώνει ο Vatos_Locos, 24576kbps αν δεν κάνω λάθος στο Ολυμπιακό Χωριό μένει, απλά έχουν αρκετά mini-dslams μέσα οπότε η αποστάσεις είναι πολύ μικρές... πληρώνει για ΕΩΣ 24mbit όχι για 24mbit, υπομονή για το VDSL που η συντρηπτική πλειοψηφία θα κλειδώνει 30 & 50mbit downstream.. 24 mini για την ακρίβεια
kanesaxo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 σύνδεσε το router με το PC με μακρύ ethernet, όχι την μπρίζα με το router με μακρύ τηλεφωνικό καλώδιο, γιατί το τηλεφωνικό δεν είναι καν twisted... Θεωρεις δηλαδή πως το μακρύ ethernet εχει λιγότερες απώλειες απο το του τηλεφωνου? δεν εχω τοσο μακρύ,πρεπει να αγοράσω απο βδομαδα για να κάνω την δοκιμη.
Vatos_locos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Θεωρεις δηλαδή πως το μακρύ ethernet εχει λιγότερες απώλειες απο το του τηλεφωνου? δεν εχω τοσο μακρύ,πρεπει να αγοράσω απο βδομαδα για να κάνω την δοκιμη. στην θεωρία σωστά στα λέει... η πράξη πάντα απέχει όμως
barman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δεν παιζει ρολο το μακρος του καλωδιου και ο τυπος.Δοκιμασμενο σε εμενα τουλαχιστον. 14,000 μου δινει κατω στο καφαο και 13,800 απανω στο σπιτι με καλωδιο τηλεφωνου 10 μετρα. Πηγα το ρουτερ στην τηλεφωνικη μπριζα και παλι τα ιδια εδωσε.
Vatos_locos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δεν παιζει ρολο το μακρος του καλωδιου και ο τυπος.Δοκιμασμενο σε εμενα τουλαχιστον.14,000 μου δινει κατω στο καφαο και 13,800 απανω στο σπιτι με καλωδιο τηλεφωνου 10 μετρα. Πηγα το ρουτερ στην τηλεφωνικη μπριζα και παλι τα ιδια εδωσε. αρχές απλών ηλεκτρονικών μήκος και πάχος παίζουν τεράστιο ρόλο στην ωμική αντίσταση ενός καλωδίου
barman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Εγω απωλειες δεν ειδα . Αν εσυ ειδες..τι να κανουμε !
Vatos_locos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Εγω απωλειες δεν ειδα . Αν εσυ ειδες..τι να κανουμε ! κάτι τέτοιο κουκουνάρια διαβάζω και μου ανάβουν τα λαμπάκια ψάξου πρώτα ρώτα μάθε και μετά γράψε πάλι... το οτι δεν είδες διαφορά εσύ δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει κιόλας έγραψα και πριν θεωρία με πράξη απέχει και διαφορά δεν είναι μόνο το νούμερο που κλειδώνει ο ρούτερ σου....
barman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 κουνουναρια γραφεις εσυ. Σε εμενα διαφορα ΔΕΝ υπαρχει λεμε-δοκιμασμενα τα παντα. Ελα να μετρησεις. Τωρα ΓΕΝΙΚΩΣ μπορει να υπαρχει καποια διαφορα αλλα ΟΧΙ τοσο τρελη !!!!!! Στο δευτερολεπτο κανεις δεν κολλησε !
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 barman το ότι δεν είδες στην περίπτωση σου δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει σε άλλους...FACT κάποιοι έχουν δει σοβαρή διαφορά και το θέμα είναι να ελαχιστοποιήσουμε την χασούρα ή να μην έχουμε πρόβλημα, όχι να το αφήνουμε όπως είναι και να λέμε κλάιν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.