avgou Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Για τα κλιμακοστάσια δεν αξίζουν οι ηλεκτρονικές γιατί εκτός οτι δεν αντέχουν θέλουν και κάποιον χρόνο μέχρι να πιάσουν την μέγιστη φωτεινότητα, με συνέπεια να μην φωτίζουν αρκετά τον χώρο. Για όσους θέλουν τέτοιες λάμπες όμως υπάρχουν μοντέλα που αντέχουν σε πολύ περισσότερα αναβοσβήματα αλλά είναι πιο ακριβές. Ερώτηση. Έχω σε μεγάλη υπόληψη τις megaman αν και πολύ ακριβές. Εσείς τι πιστεύετε; Αξίζουν τα λεφτά τους;
john2gr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δεν ξέρω για τα κλιμακοστάσια, πάντως σπίτι οι κανονικές λάμπες μου καιγόντουσαν συχνά (μιλάμε ότι υπήρχαν και φορές που σε ένα δίμηνο άλλαζα τρεις λάμπες). Εδώ και 5-6 χρόνια όμως είμαι με μια οικονομική λάμπα και δεν μου έχει καεί. Αυτό τα λέει όλα για μένα
De@th L0rd Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά τις μέgaman που τις βρίσκετε ακριβές; Εγώ τις αγόρασα 5-6 ευρώ θεσσαλονίκη κ Αθήνα στο Λετζο.
PCharon Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Καλά, είναι και θέμα Watts μάλλον. Εγώ έχω δύο από πράκτικερ, η μία είναι 25άρα (σα 100άρα) με εγγενή δυνατότητα dimming (κατεβαίνει σκάλες και δουλεύει και σε λιγότερα Watt) κι έκανε γύρω στα 19 νομίζω. Επίσης έχω μία αντίστοιχη 60άρας (15W νομίζω) που έκανε 8-9 νομίζω (δε θυμάμαι καλά). Είναι θερμού φάσματος και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από αυτό, αντικατέστησα πυρακτώσεως και το φως που βγάζουν είναι όντως αντίστοιχο σε χρώμα και ξεκούραστο. Όσο για τα Watts, εννοείται πως σε όλες τις οικονομίας που έχω δει η αντιστοιχία με τις πυρακτώσεως ΔΕΝ είναι πραγματική, είναι χοντρική. Υπολογίζω πάντα πως αν η οικονομίας γράφει πάνω 100W αντίστοιχη, τότε είναι γύρω στα 90W, η αντίστοιχη 60W είναι γύρω στα 50... εγώ από αυτό που βλέπω έτσι τις κόβω, δε μου φαίνονται όντως αντίστοιχες των πυρακτώσεως. Για το αν αντέχουν οι megaman, αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Το καλό που έχω να πως για τις megaman που έχω είναι πως είναι πάρα πολύ μαζεμένες σε μέγεθος, κάποιος μίλησε νωρίτερα για λάμπες αντίστοιχες των 100W με μήκος 30εκ. και η megaman που έχω εγώ είναι γύρω στα 13 νομίζω μαζί με το ντουί της. Όμοια και η αντίστοιχη 60W έχει πολύ μαζεμένη εμφάνιση, πιο μικρή σε όγκο από μια πυρακτώσεως, δεν είναι γομάρια.
madsc Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Να θέσω απλά μια βάση στη συζήτηση. Όταν θέλετε να συγκρίνετε ένταση φωτισμού μεταξύ διαφορετικών λαμπτήρων, θα συγκρίνετε Lumen. (Και αυτό πάλι είναι κάπως σχετικό) Το μια λάμπα τάδε 27W ισούται σε ένταση φωτισμό με μια λάμπα δείνα 100W είναι μαρκετικός όρος, όχι τεχνικός. /sc
PCharon Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Μερικά posts παραπάνω με lumens μιλούσαμε, μια χαρά βάση υπάρχει. Ναι, γι αυτό το έγραψα, δυστυχώς είναι μαρκετίστικος και είτε προσέξεις τα νούμερα που δίνουν σε lumens για τον κάθε λαμπτήρα, είτε εμπειρικά, είναι προφανές πως δεν είναι αληθής η αντιστοιχία. Δε ξέρω βέβαια αν υπάρχει θέμα με τις μάρκες, δηλαδή μήπως κάποιοι κατασκευαστές έχουν καλύτερους λαμπτήρες από κάποιους άλλους. Πάντως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες εκτός από τα lumens και είναι το φάσμα που αποδίδει η κάθε πηγή φωτισμού (παράσταση έντασης/μήκους κύματος που κυρίως εμπειρικά την καταλαβαίνουμε αφού δε μας τη δίνουν) και τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά της πηγής, που εξαιτίας τους μπορεί μεν να βγάζει τα lumens που υπόσχεται αλλά να μη φτάνουν εκεί που έφταναν με έναν άλλο λαμπτήρα λόγω διαφορετικής συγκέντρωσης της δέσμης.
De@th L0rd Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Καλά, είναι και θέμα Watts μάλλον. Εγώ έχω δύο από πράκτικερ, η μία είναι 25άρα (σα 100άρα) με εγγενή δυνατότητα dimming (κατεβαίνει σκάλες και δουλεύει και σε λιγότερα Watt) κι έκανε γύρω στα 19 νομίζω. Επίσης έχω μία αντίστοιχη 60άρας (15W νομίζω) που έκανε 8-9 νομίζω (δε θυμάμαι καλά).Είναι θερμού φάσματος και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από αυτό, αντικατέστησα πυρακτώσεως και το φως που βγάζουν είναι όντως αντίστοιχο σε χρώμα και ξεκούραστο. Όσο για τα Watts, εννοείται πως σε όλες τις οικονομίας που έχω δει η αντιστοιχία με τις πυρακτώσεως ΔΕΝ είναι πραγματική, είναι χοντρική. Υπολογίζω πάντα πως αν η οικονομίας γράφει πάνω 100W αντίστοιχη, τότε είναι γύρω στα 90W, η αντίστοιχη 60W είναι γύρω στα 50... εγώ από αυτό που βλέπω έτσι τις κόβω, δε μου φαίνονται όντως αντίστοιχες των πυρακτώσεως. Για το αν αντέχουν οι megaman, αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Το καλό που έχω να πως για τις megaman που έχω είναι πως είναι πάρα πολύ μαζεμένες σε μέγεθος, κάποιος μίλησε νωρίτερα για λάμπες αντίστοιχες των 100W με μήκος 30εκ. και η megaman που έχω εγώ είναι γύρω στα 13 νομίζω μαζί με το ντουί της. Όμοια και η αντίστοιχη 60W έχει πολύ μαζεμένη εμφάνιση, πιο μικρή σε όγκο από μια πυρακτώσεως, δεν είναι γομάρια. Charon μίλησαν για οικονομίας 100w που είναι όντως γκουμούτσες. Βγάζει και η megaman τις clusterlite αν τις δείς θα πάθεις shock. Αυτές πχ είναι 72w και βγάζουν όσο 300w στροντίου και κάνουν 50 ευρώ η μία, και εκτός αυτού καίγονται σταδιακά κ όχι με τη μία. Υπάρχουν και 100w ενιαίες που αντιστοιχούν σε 300ρες και βάλε αλλά δεν είναι καθόλου πρακτικές.
PCharon Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Μπα, δε μου φάνηκε να αναφερόταν σε τέτοιου τύπου (το post ήταν αυτό), μάλιστα έψαξα λίγο (πριν κάνω το ελαφρώς ειρωνικό σχόλιο από κάτω) και όντως βρήκα κάποιες αντιστοιχία 100άρας, όχι 100 να καίει, που ήταν γύρω στα 27εκατοστά μήκος η μεγαλύτερη (είχε ψιλοδίκιο δηλαδή, αλλά υπάρχουν και πολύ μικρότερες, άρα είχε άδικο ως προς το αν είναι πρόβλημα για τοποθέτηση σε στενά φωτιστιικά κτλ). [edit] τώρα που το ξαναέψαξα, μάλλον κι εγώ μπερδεύτηκα ψάχνοντας. Γιατί αυτή τη στιγμή στα γρήγορα οι κουμούτσες που βρίσκω είναι όντως άνω των 25W (πάντως όντως υπάρχουν κάποιοι που είναι λίγο κουμούτσες και οι megaman που έχω είναι αρκετά μαζεμένοι). [edit2] Τελικά σωστά το είχα γράψει ο συμφορουμίτης, οι διαστάσεις αναφέρονται στο τελευταίο που ανέφερε για τις μεγάλες του στυλ 85W, οπότε το σχόλιο το δικό μου ήταν άκυρο και λάθος κορόιδεψα. Τώρα το βλέπω ακριβώς, δικό μου λάθος...
avgou Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά τις μέgaman που τις βρίσκετε ακριβές; Εγώ τις αγόρασα 5-6 ευρώ θεσσαλονίκη κ Αθήνα στο Λετζο. Φίλε De@th L0rd έχω αγοράσει αρκετές φορές ηλεκτρονικές από το praktiker και οι megaman είναι οι πιο ακριβές που έχει. Είχα αγοράσει μια φορά megaman και ομολογώ οτι λειτουργεί ακόμη μετά από αρκετά χρόνια. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση με την εταιρία αυτή είναι οτι σε μια έκθεση είχα δει προβολείς 400W με λαμπτήρες ηλεκτρονικούς megaman, που τους ακούμπαγες εν λειτουργία και ήταν κρύοι. Επειδή έχει τύχει να δω τέτοιους προβολείς με λάμπα ΗQI, μπορείς πάνω στην επιφάνεια τους να μαγειρέψεις ότι φαγητό θέλεις λόγω της υπερβολικής θερμοκρασίας που αναπτύσεται στο εσωτερικό του. Πιστεύω οτι η εταιρία είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τους άλλους.
Ntinaras Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μπα..... Αν βάλεις πάνω από 32 απλά(τα superbright εννοώ όχι τα θολά με διάθλαση) LED, λόγω θερμότητας ξεφεύγει και θέλει ειδική σχεδίαση για την απαγωγή. Κάνε ένα πείραμα όμως και άστο αναμμένο για όχι πολύ 5 λεπτά. Αν τα οδηγείς τα led με τυπικό ρεύμα, ακόμη κ τότε η θερμοκρασία ανεβαίνει. Μη νομίζεις ότι το led δε παράγει θερμότητα επειδή το ένα έχει ανεπαίσθητη θερμοκρασία. Χώρια τον κόπο που θα κάνεις ,εκτός κι αν είσαι ηλεκτρονικός κ θες να πειραματιστείς, θα δείς ότι δε γλιτώνεις κ τίποτα σε κόστος, άσε που η κατασκευή μπορεί να είναι κ επικίνδυνη στα 220v αν δε ξέρεις από σχεδίαση PCB. Οι λάμπες LED δεν είναι πανάκριβες λόγω κόστους κατασκευής αλλά λόγω καινούριας τεχνολογίας που προσπαθεί να βγάλει τα σπασμένα προκαταβολικά.Όπως πχ κονσόλες όταν πρωτοκυκλοφορούν. χαχα δεν ειχα σκοπο να τα συνδεσω σε σειρα και τα 100:lol: θα βαλω μετασχηματιστη 48V ,ανορθωτη γεφυρας και πυκνωτη για σταθεροποιηση και θα τα συνδεσω ανα ομαδες στη σειρα φυσικα με τις καταλληλες αντιστασεις αυτο που σκεφτομαι ειναι να τα φτιαξω και με χρονοκαθυστερηση,ωστε να δημιουργουν κανα περιεργο εφε αλλα σιχαινομαι τον προγραμματισμο στους μικροελενγκτες. ηδη αγορασα 20 led παμφτηνα και αυτος που τα πουλαγε στο ebay κανει discount σε μεγαλες ποσοτητες 8 ευρω τα 200 μαζι με μεταφορικα. δε θα κατσω να σκασω αν δε βγαζει το φως που βγαζουν οι πυρακτωσεως,αρχικα θα φτιαξω μικροτερα για κρυφο φωτισμο πισω απο καναπεδες,κουρτινοξυλα και διαφορα επιπλα μετα εχω σκοπο να το βαλω στο κλιμακοστασιο Led ανα σκαλι που να αναβουν με χρονοκαθυστερηση,αλλα αυτο προυποθετει σκαψιμο στο τοιχο και το σκεφτομαι θα κανω γενια πολλες ταρζανιες με τα led τα γουσταρω πολυ. αυτο που θα φανει χρησιμο ειναι να βαλω led στη ραμπα του γκαραζ για να μη φαει το αμαξι καμια ωρα η μανα μου δες εδω εχει πραμα απο ιδεες
De@th L0rd Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Είπαμε για βοηθητικό ή ατμοσφαιρικό φωτισμό τα led είναι έκτακτα. Κι εγώ για αυτό τα χρησιμοποιώ. Για πρακτικό φωτισμό είναι ανεπαρκή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.