madsc Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Ασυζητητί οικονομίας για κατοικίες, κλιμακοστάσια κοκ. Τις πληρώνεις μια φορά και κάνουν απόσβεση όσο τις χρησιμοποιείς. Πολύ μεγαλύτερες ανοχές σε διακυμάνσεις τάσης και θερμοκρασίες πλέον. Την καλύτερη σχέση σε ένταση φωτισμού-κατανάλωση, lumen-watt/h, και κόστος απόκτησης αυτή τη στιγμή. Ο ηλεκτρολόγος που ανέφερες έχει μείνει λίγο πίσω ή έβγαλε συμπέρασμα από οικονομικές των 5 ευρώ. Αν θα βάλεις οικονομίας πας για Philips Master PL-Electronic 8xx και πάνω (Το 8 η σειρά, το xx υποδηλώνει τα Kelvin θερμοκρασίας λευκού). Οι συγκεκριμένες έχουν unlimited on/off και >15.000h ζωής Led περισσότερο αξιόπιστες, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ακριβές σε κοστολόγιο αγοράς, χαμηλή κατανάλωση αλλά και πολύ χαμηλή ένταση φωτισμού. Αυτές προτείνονται περισσότερο για οριοθέτηση χώρου (π.χ. μονοπάτι σε κήπο) παρά για φωτισμό. Για κλιμακοστάσιο κάτι ιδιαίτερα βολικό και χρηστικό είναι αισθητήρες κίνησης για τα φώτα, αρκεί να φτιάχνεται τώρα αλλιώς θέλει μερεμέτια & φασαρία. /sc
madsc Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Ασυζητητί οικονομίας για κατοικίες, κλιμακοστάσια κοκ. Τις πληρώνεις μια φορά και κάνουν απόσβεση όσο τις χρησιμοποιείς. Πολύ μεγαλύτερες ανοχές σε διακυμάνσεις τάσης και θερμοκρασίες πλέον. Την καλύτερη σχέση σε ένταση φωτισμού-κατανάλωση, lumen-watt/h, και κόστος απόκτησης αυτή τη στιγμή. Ο ηλεκτρολόγος που ανέφερες έχει μείνει λίγο πίσω ή έβγαλε συμπέρασμα από οικονομικές των 5 ευρώ. Αν θα βάλεις οικονομίας πας για Philips Master PL-Electronic 8xx και πάνω (Το 8 η σειρά, το xx υποδηλώνει τα Kelvin θερμοκρασίας λευκού). Οι συγκεκριμένες έχουν unlimited on/off και >15.000h ζωής Led περισσότερο αξιόπιστες, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ακριβές σε κοστολόγιο αγοράς, χαμηλή κατανάλωση αλλά και πολύ χαμηλή ένταση φωτισμού. Αυτές προτείνονται περισσότερο για οριοθέτηση χώρου (π.χ. μονοπάτι σε κήπο) παρά για φωτισμό. Για κλιμακοστάσιο κάτι ιδιαίτερα βολικό και χρηστικό είναι αισθητήρες κίνησης για τα φώτα, αρκεί να φτιάχνεται τώρα αλλιώς θέλει μερεμέτια & φασαρία. /sc
zoranb Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 εξαρταται ...δωσε ινφο για τον χωρο,για την χρηση και το budget θέλω λάμπες για κλιμακοστάσιο και μηχανισμό γκαραζόπορτας (ο οποίος ανάβει για 2λεπτά περίπου και μετά σβήνει)
zoranb Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 εξαρταται ...δωσε ινφο για τον χωρο,για την χρηση και το budget θέλω λάμπες για κλιμακοστάσιο και μηχανισμό γκαραζόπορτας (ο οποίος ανάβει για 2λεπτά περίπου και μετά σβήνει)
vkak Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Επίσης, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, το φως των λαμπτήρων LED επηρεάζει τους επιληπτικούς και όσους έχουν δυσχρωματοψία.
zoranb Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 ποσες λαμπες και τι φωτεινοτητας περιπου? 9λάμπες των 40w, αλλά γιατί ρωτάς;
tomasss Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Εγω αλλαξα ολες τις λαμπες μου με τις νεες χαμηλης καταναλωσης περιπου το 2001 κι ακομα περιμενω να δω καποια καμμενη! 8 λαμπες κι ουτε μια καμμενη απο τοτε!!!!!! Τί επωνυμίας είναι ? 9 χρόνια λάμπα οικονομίας δεν αντέχει πάντως , εκτός αν την προηγούμενη φορά που την άναψες ήταν το 2001:lol:
Luxx Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Γνωριζετε καποια λαμπα εξοικονομησης ενεργειας που να εχει αρκετο φωτισμο;
LiquidOS Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Από τις γνωστές εταιρίες (philips / osram / sylvania ), σε Ε27 υπάρχουν ως 30 - 33 W, απ' όσο ξέρω... Γιά σύγκριση, μιά τυπική λάμπα 18 - 20 W (υποτίθεται ότι) αποδίδει όσο μιά πυρακτώσεως 100 W. Από άλλες εταιρίες, έχω δει ως και 85 W. Όμως αν θες να τις βάλεις σε φωτιστικά, υπάρχει ένα θεματάκι με το μέγεθος (85 W = πάνω από 30 cm σε μήκος, + καμιά 10αριά σε διάμετρο )
Ntinaras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 9λάμπες των 40w, αλλά γιατί ρωτάς; οσο μικροτερες σε w οι πυρακτωσεως τοσο χειροτερη αποδοση εχουν... βαλε οικονομιας καλυτερα
PCharon Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 ένα θεματάκι με το μέγεθος (85 W = πάνω από 30 cm σε μήκος, + καμιά 10αριά σε διάμετρο ) Με τί μεζούρα τις μέτρησες;
zoranb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Με τί μεζούρα τις μέτρησες; χαχ και εγώ το ίδιο σκέφτηκα!
zoranb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Με τί μεζούρα τις μέτρησες; χαχ και εγώ το ίδιο σκέφτηκα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.