Προς το περιεχόμενο

AMD X3 445 to X4 B45 issue

klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επισης, δοκιμασε με καθε μνημη ξεχωριστα!

επισης βαλε τα V των μνημων χειροκινητα -οχι στο auto- εκει που θελουν οι kingston. 1,6-1,65-1,7 ? οσο λεει η εταιρια.

εννοειται ολα default. οχι ξεκλειδωμενους πυρηνες, ουτε overclock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ είχα το εξής πρόβλημα....χ2 όλα καλά...χ4 όμως δεν έκανε spin up ο σκληρός!έμπαινα από live cd κ όλα καλά έβλεπα 4 cores....το πρόβλημα τελικά ήταν μία ασυμβατότητα του σκληρού μου με το southbridge που περιέργως εμφανιζόταν όταν ξεκλείδωνα τα cores! λύθηκε με firmware update του σκληρού!ήταν ο spinpoint F3 κ SB850 ....δες μήπως παίζει τπτ αντίστοιχο!

εγώ είχα το εξής πρόβλημα....χ2 όλα καλά...χ4 όμως δεν έκανε spin up ο σκληρός!έμπαινα από live cd κ όλα καλά έβλεπα 4 cores....το πρόβλημα τελικά ήταν μία ασυμβατότητα του σκληρού μου με το southbridge που περιέργως εμφανιζόταν όταν ξεκλείδωνα τα cores! λύθηκε με firmware update του σκληρού!ήταν ο spinpoint F3 κ SB850 ....δες μήπως παίζει τπτ αντίστοιχο!

Δοκίμασα με την κάθε μνήμη ξεχωριστά αλλα και πάλι... Και με χειροκίνητα settings και χωρίς OC/extra core.

Τώρα έκανα εγκατάσταση τα χ86 στον καινούριο σκληρό απο περιέργεια και όλα τρέχουν απροβλημάτιστα με X4 3,5 αλλα φυσικά το OS είναι 32bit και επίσης χάνω και 0,5gb μνήμης.

Memtest ακολουθεί.

Το μόνο που παρατήρησα τώρα που ξαναματαέκανα εγκατάσταση είναι οτι ίσως στην εγκατάσταση χ64 πρίν (δοκίμασα με πολλά διαφορετικά dvd και πολλές διαφορετικές εκδόσεις) όταν έβαζα τους drivers της mb έβαζα το All in 1 το οποίο ΙΣΩΣ δεν είχε μέσα στα all τον sata 2 driver. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο απλα το επισημαίνω.

Τώρα θα στήσω μια καλή εγκατάσταση στον καινούριο σκληρό και θα πειραματιστώ πάνω στον παλιό με τα x64.

Άντε να δούμε.

---------- Προσθήκη στις 13:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:32 ----------

Με πιάνεις εντελώς αδιάβαστο και μακάρι να είναι αυτό.

Θα το δώ άμεσα.

Δοκίμασα με την κάθε μνήμη ξεχωριστά αλλα και πάλι... Και με χειροκίνητα settings και χωρίς OC/extra core.

Τώρα έκανα εγκατάσταση τα χ86 στον καινούριο σκληρό απο περιέργεια και όλα τρέχουν απροβλημάτιστα με X4 3,5 αλλα φυσικά το OS είναι 32bit και επίσης χάνω και 0,5gb μνήμης.

Memtest ακολουθεί.

Το μόνο που παρατήρησα τώρα που ξαναματαέκανα εγκατάσταση είναι οτι ίσως στην εγκατάσταση χ64 πρίν (δοκίμασα με πολλά διαφορετικά dvd και πολλές διαφορετικές εκδόσεις) όταν έβαζα τους drivers της mb έβαζα το All in 1 το οποίο ΙΣΩΣ δεν είχε μέσα στα all τον sata 2 driver. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο απλα το επισημαίνω.

Τώρα θα στήσω μια καλή εγκατάσταση στον καινούριο σκληρό και θα πειραματιστώ πάνω στον παλιό με τα x64.

Άντε να δούμε.

---------- Προσθήκη στις 13:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:32 ----------

Με πιάνεις εντελώς αδιάβαστο και μακάρι να είναι αυτό.

Θα το δώ άμεσα.

Δεν βρίσκω κάποιο firmware update για τον

WDC WD5000AAKS δυστυχώς :\

Ξάναξάναματαέκανα εγκατάσταση τα χ64 στον νέο σκληρό και έβαλα ότι πιό τελευταίο υπάρχει για drivers για την mb/sata2/vga σίγουρα κατεβασμένο απο το site της asrock για 64bit.. αλλα μπάλες...

Όλα καλά όσο είναι X3. Αν τολμήσω να κάνω unlock παίρνω μπλέ οθόνη αμέσως μόλις πάει να ξεκινήσει να φορτώνει τα windows, παίζοντας φυσικά και με συνδυασμούς/μονές στις ram.

Desperate.

To memtest δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.

Γενικά δεν βλέπω φώς στο τούνελ.

Τελευταία μου ελπίδα, είτε να υπάρχει κάποιο fw update για τον σκληρό που είμαι τυφλός και δεν βρήκα, είτε να δοκιμάσω να κάνω την χ64 εγκατάσταση στον άλλο σκληρό ΜΗΠΩΣ και.

Και φυσικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. 6 installs απο χθές το βράδυ και συνεχίζουμε :P

---------- Προσθήκη στις 14:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:38 ----------

Αρχίζω να πιστεύω οτι ο 4ος πυρήνα απλά παραήταν faulty και αυτό δεν φαινόταν στα x86 μιας και δεν αξιοποιούνταν φαντάζομαι.

Τώρα που στα χ64 ήρθε η ώρα να πιάσει δουλειά μάλλον δεν μας τα λέει καλά. Θα δώ πάντως τι άλλο μπορώ να κάνω.

Οπότε ένα "διλληματάκι"

win7 x86 phenom II X4 B45 3,5gb DDR3

ή win7 x64 athlon II X3 445 4gb DDR3?

Μια διευκρίνιση.

Τα 32bit αξιοποιούν τους 2 παραπάνω πυρήνες ή απλά τους "βλέπουν";

If so φαντάζομαι είναι πιο λογική επιλογή να πάω στα χ64 που βλέπουν και όλη την μνήμη και αξιοποιούν και τον τρίτο πυρήνα.

Όχι;

64bit software δεν έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω προς το παρόν.

Μαλλον αυτο που λεει και ο caution ειναι,αν και δεν καταλαβαινω πως δουλευει κανονικα χ3 στα 64αρια.Με τα 64bita,αν δεν τρεχεις εφαρμογες καθαρα 64 bit,μην νομιζεις οτι θα δεις διαφορες.Αν εχεις κουραγιο ψαχτο λιγο ακομα,κανε δλδ οπως ειπες install τα 64αρια στον παλιο σου σκληρο,και αν δεν βρεις ακρη η καλυτερη επιλογη ειναι 32αρια με χ4 στα 3,5.

Για να πω την αληθεια η μητρικη σου δεν μου γεμιζει το ματι.Μπορεις να τον δοκιμασεις σε κανενα αλλο pc φιλου σου με 64αρια?Με διαφορετικο setup για να εισαι σιγουρος.

Ναί όλα τα παραπάνω αγοράστηκαν για budget pc οπότε και δεν πήγα σε κάτι καλύτερο σε όλους τους τομείς.

Σήμερα μετά τη δουλειά θα παίξω λίγο με τον άλλο σκληρό, αν και απο ότι διαβάζω και σε φόρουμ έξω, είναι σύνηθες να τρώει κοκομπλόκο ο πυρήνας που ξεκλειδώνει μιας και είναι απο τη φύση του faulty. Ο δικός μου μάλλον όπως είπε και ο caution έχει 64bit issues και γι αυτό και κλειδώθηκε. Θα δώ όμως και με άλλο σκληρό ΜΗΠΩΣ και...

Όρεξη να υπάρχει...

Κυρίως για το 0,5gb ram που χάνω και για πιθανή επέκταση στο μέλλον. Οι 64bit εφαρμογές δεν μου έχουν χρειαστεί προς το παρόν μιας και πολύ λίγα προγράμματα που χρησιμοποιώ μου δίνουν αυτή την επιλογή.

Προς το παρόν μένει win7x86 phenom ii X4 B45 oc'd στα 3,5 και απλά με μισό gig ram λιγότερο...

Ναί όλα τα παραπάνω αγοράστηκαν για budget pc οπότε και δεν πήγα σε κάτι καλύτερο σε όλους τους τομείς.

Σήμερα μετά τη δουλειά θα παίξω λίγο με τον άλλο σκληρό, αν και απο ότι διαβάζω και σε φόρουμ έξω, είναι σύνηθες να τρώει κοκομπλόκο ο πυρήνας που ξεκλειδώνει μιας και είναι απο τη φύση του faulty. Ο δικός μου μάλλον όπως είπε και ο caution έχει 64bit issues και γι αυτό και κλειδώθηκε. Θα δώ όμως και με άλλο σκληρό ΜΗΠΩΣ και...

Όρεξη να υπάρχει...

Κυρίως για το 0,5gb ram που χάνω και για πιθανή επέκταση στο μέλλον. Οι 64bit εφαρμογές δεν μου έχουν χρειαστεί προς το παρόν μιας και πολύ λίγα προγράμματα που χρησιμοποιώ μου δίνουν αυτή την επιλογή.

Προς το παρόν μένει win7x86 phenom ii X4 B45 oc'd στα 3,5 και απλά με μισό gig ram λιγότερο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...