JohnVani18 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα παιδια. Εδω και αρκετο καιρο, εχω ενα προβλημα με τα ανεμηστηρια το οποιο με εχει φτασει στο αμην! Κατα το καλοκαιρι αρχησαν τα πρωτα συμπτωματα. Αρχικα βουιζε το 40mm fan της northbridge και του τροφοδοτικου (οταν δουλευε σε πολλες στροφες). Το πηγα σε εναν φιλο μου, τα ανοιξε, εβαλε ενα υγρο και για κανενα μηνα ηταν ολα οκ. Το θεμα ειναι πως δεν τελιωσε εδω η ιστορια.. Σχετικα προσφατα, αρχησε παλι να βουιζει το ανεμηστηρακι της NB και (τωρα), βουιζει το ενα απο τα 50mm fans (add-ons) της ψυκτρας του επεξεργαστη και (μερικες φορες) κανει θορυβο και το ανεμηστηρι της ψυκτρας (90mm). Η ψυκτρα ειναι η Thermaltake MiniTyphoon (με τα δυο 50mm fans). Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.
JohnVani18 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα παιδια. Εδω και αρκετο καιρο, εχω ενα προβλημα με τα ανεμηστηρια το οποιο με εχει φτασει στο αμην! Κατα το καλοκαιρι αρχησαν τα πρωτα συμπτωματα. Αρχικα βουιζε το 40mm fan της northbridge και του τροφοδοτικου (οταν δουλευε σε πολλες στροφες). Το πηγα σε εναν φιλο μου, τα ανοιξε, εβαλε ενα υγρο και για κανενα μηνα ηταν ολα οκ. Το θεμα ειναι πως δεν τελιωσε εδω η ιστορια.. Σχετικα προσφατα, αρχησε παλι να βουιζει το ανεμηστηρακι της NB και (τωρα), βουιζει το ενα απο τα 50mm fans (add-ons) της ψυκτρας του επεξεργαστη και (μερικες φορες) κανει θορυβο και το ανεμηστηρι της ψυκτρας (90mm). Η ψυκτρα ειναι η Thermaltake MiniTyphoon (με τα δυο 50mm fans). Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.
phanispal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Αν έχουν μαζέψει σκόνη η οποία έχει στερεοποιηθεί, αναγκάζονται να περιστραφούν με μεγαλύτερη ταχύτητα, προκαλώντας έτσι περισσότερο θόρυβο. Επίσης, είναι τόσο μικρά που ούτως ή άλλως παίζουν ψηλά σε σχέση με άλλα μεγαλύτερα.
phanispal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Αν έχουν μαζέψει σκόνη η οποία έχει στερεοποιηθεί, αναγκάζονται να περιστραφούν με μεγαλύτερη ταχύτητα, προκαλώντας έτσι περισσότερο θόρυβο. Επίσης, είναι τόσο μικρά που ούτως ή άλλως παίζουν ψηλά σε σχέση με άλλα μεγαλύτερα.
JohnVani18 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δεν εκαναν θορυβο επι δυο χρονια, γι' αυτο και κολλησα.. Τα καθαριζω τακτικα και τα κανω καλο καθαρισμα, παλι τα ιδια κανουν. Το ξερω οτι οσο πιο μικρο, τοσο πιο πολλες στροφες. Απλα δεν ειναι θορυβος απο ροη αερα, κανουν ενα θορυβο σαν μουγκρητο, ακρως ενοχλητικο. Μετα απο καποιο χρονικο διαστημα σταματανε.
JohnVani18 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δεν εκαναν θορυβο επι δυο χρονια, γι' αυτο και κολλησα.. Τα καθαριζω τακτικα και τα κανω καλο καθαρισμα, παλι τα ιδια κανουν. Το ξερω οτι οσο πιο μικρο, τοσο πιο πολλες στροφες. Απλα δεν ειναι θορυβος απο ροη αερα, κανουν ενα θορυβο σαν μουγκρητο, ακρως ενοχλητικο. Μετα απο καποιο χρονικο διαστημα σταματανε.
JohnVani18 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Το περιμενα.. Το 40mm της northbridge γινεται, τα αλλα (50m) ειναι ενα μικρο θεμα να αλλαχτουν..
JohnVani18 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Το περιμενα.. Το 40mm της northbridge γινεται, τα αλλα (50m) ειναι ενα μικρο θεμα να αλλαχτουν..
probe Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Θέμα από ποιά άποψη, δεν μπορείς να πάρεις 2 case 50mm ανεμιστήρια και να τα βιδώσεις- και στο κάτω κάτω τι ψύχουν αυτά και είναι τόσο απαραίτητα- add ons είπες ότι είναι μήπως να τά βγαζες και τελείως. Αν τους ρίξεις κάποιο λιπαντικό το πιθανότερο είναι ότι σε λίγο καιρό θα κάνουν τα ίδια. Για αυτό σου έγραψα αλλαγή.
probe Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Θέμα από ποιά άποψη, δεν μπορείς να πάρεις 2 case 50mm ανεμιστήρια και να τα βιδώσεις- και στο κάτω κάτω τι ψύχουν αυτά και είναι τόσο απαραίτητα- add ons είπες ότι είναι μήπως να τά βγαζες και τελείως. Αν τους ρίξεις κάποιο λιπαντικό το πιθανότερο είναι ότι σε λίγο καιρό θα κάνουν τα ίδια. Για αυτό σου έγραψα αλλαγή.
JohnVani18 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Οχι, απλα τα καλωδια ειναι ολα συμαζεμενα και πρεπει να "λυσω" αρκετα αλλα για να αφαιρεσω τα 50mm. Στις RAM τα εχω να φυσανε (add-ons με την εννοια οτι κουμπωνουν πανω στην ψυκτρα).
JohnVani18 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Οχι, απλα τα καλωδια ειναι ολα συμαζεμενα και πρεπει να "λυσω" αρκετα αλλα για να αφαιρεσω τα 50mm. Στις RAM τα εχω να φυσανε (add-ons με την εννοια οτι κουμπωνουν πανω στην ψυκτρα).
probe Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Εντάξει θα ζήσει και χωρίς ανεμιστήρα η Ram, κοίτα να έχεις καλό airflow στο κουτί και αυτά δεν είναι απαραίτητα. Περισσότερο μάρκετινγκ για να ξεχωρίζουν από τις άλλες ψύκτρες είναι παρά ουσία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.