Προς το περιεχόμενο

συνθεση pc ακουω γνωμες!

JOHNNYHOMEBOY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

s1366 ανεβαινουμε πολυ μετα στα λεφτα παιδια και δεν λεει!1156 με i5 760 και ddr3 4gb με 64bito λειρουργικο ειναι κομπλε! πιστευω η σχεση τιμης-αποδοσης ειναι εκπληκτικη!!!!

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
"Χτυπα" s1366 Γιατι θα το μετανιωσεις !!

Moλις διαβασα αυτο το ποστ, ημουν σιγουρος οτι στη signarue σου θα εβλεπα καπου i7...

Για πες, τι θα μετανιωσει?

Δημοσ.
"Χτυπα" s1366 Γιατι θα το μετανιωσεις !!

Moλις διαβασα αυτο το ποστ, ημουν σιγουρος οτι στη signarue σου θα εβλεπα καπου i7...

Για πες, τι θα μετανιωσει?

Δημοσ.

φιλε μου σκεψου καλα, πριν αγορασεις!! μην παρασυρεσαι.....! με το P55 θα εχεις περιορισμενη επιλογη επεξεργαστων! ενω με ΑΜ3 μπορεις να βαλεις οποιοδηποτε επεξεργαστη σου καπνισει...!! απο τον μονοπυρηνο sempron μεχρι και τους τελευταιους 6πυρηνους! προσοχη! δεν λεω οτι ειναι καλυτερος ο ενας ή ο αλλος. μιλαω για αναβαθμισιμοτητα!

ας πουμε οτι παιρνεις Ρ55, μαζι με εναν Ι5-760. σε επιπεδα επιδοσεων εισαι περιπου ιδια με AM3+ 965..! αντε να πω οτι σε μερικα μετροπρογραμματα ειναι λιιιγο μπροστα ο 760- για να μην φωναζουν ορισμενοι!

κι εγω σου βαζω το εξης ερωτημα, αν σε 1-1.5- 2 χρονια, δεις οτι δεν σε καλυπτει πλεον ο 760, τι θα κανεις? θα αλλαξεις ολη την πλατφορμα παλι? (που σημαινει καποιο σημαντικο κοστος.) ή, αν ειχες ΑΜ3, θα κοτσαρεις εναν Phenom X6 1090T και θα ανανεωθεις για αρκετο καιρο ακομα?

θα σου πω ενα προσωπικο παραδειγμα. πριν 2 περιπου χρονια, εφτιαξα 2 συστηματα. ενα το δικο μου το MAIN PC που βλεπεις στην υπογραφη μου, και ενα ενος φιλου με E8400- mobo me P43- 2χ1GB DDR2 800- 4850. τοτε και τα 2 πισι ηταν ιδιου επιπεδου επιδοσεων, με λιγο καλυτερο το δικο μου λογω 3 -τοτε- πυρηνων σε multitasking.

πες μου με τα χαρακτηριστικα που βλεπεις ποιος ειναι σε καλυτερη μοιρα σημερα?

αυτος εχει ακομα το ιδιο πισι και το μονο που μπορει να κανει ειναι να βαλει εναν Q9*** και 2 gb ram ακομα.

εγω εχω ηδη απο τοτε 4πυρηνο και μπορω σημερα να βαλω και τον 1090Τ, χωρις να αλλαξω τιποτα! και με SOCKET AM2+ ...!!!!

Δημοσ.
φιλε μου σκεψου καλα, πριν αγορασεις!! μην παρασυρεσαι.....! με το P55 θα εχεις περιορισμενη επιλογη επεξεργαστων! ενω με ΑΜ3 μπορεις να βαλεις οποιοδηποτε επεξεργαστη σου καπνισει...!! απο τον μονοπυρηνο sempron μεχρι και τους τελευταιους 6πυρηνους! προσοχη! δεν λεω οτι ειναι καλυτερος ο ενας ή ο αλλος. μιλαω για αναβαθμισιμοτητα!

ας πουμε οτι παιρνεις Ρ55, μαζι με εναν Ι5-760. σε επιπεδα επιδοσεων εισαι περιπου ιδια με AM3+ 965..! αντε να πω οτι σε μερικα μετροπρογραμματα ειναι λιιιγο μπροστα ο 760- για να μην φωναζουν ορισμενοι!

κι εγω σου βαζω το εξης ερωτημα, αν σε 1-1.5- 2 χρονια, δεις οτι δεν σε καλυπτει πλεον ο 760, τι θα κανεις? θα αλλαξεις ολη την πλατφορμα παλι? (που σημαινει καποιο σημαντικο κοστος.) ή, αν ειχες ΑΜ3, θα κοτσαρεις εναν Phenom X6 1090T και θα ανανεωθεις για αρκετο καιρο ακομα? Για την ακριβεια, οπως φαινεται, ο 1090T θα ειναι ο τελευταιος επεξεργαστης που θα παιρνει το σημερινο ΑΜ3 και imho ενας που θα παρει 965, ειναι τουλαχιστον fail να τον αλλαξει με 1090 εκτος αν βρει τον 1090 σε τιμη οχι σκοτωματος αλλα δολοφονιας.

θα σου πω ενα προσωπικο παραδειγμα. πριν 2 περιπου χρονια, εφτιαξα 2 συστηματα. ενα το δικο μου το MAIN PC που βλεπεις στην υπογραφη μου, και ενα ενος φιλου με E8400- mobo me P43- 2χ1GB DDR2 800- 4850. τοτε και τα 2 πισι ηταν ιδιου επιπεδου επιδοσεων, με λιγο καλυτερο το δικο μου λογω 3 -τοτε- πυρηνων σε multitasking.

πες μου με τα χαρακτηριστικα που βλεπεις ποιος ειναι σε καλυτερη μοιρα σημερα?

αυτος εχει ακομα το ιδιο πισι και το μονο που μπορει να κανει ειναι να βαλει εναν Q9*** και 2 gb ram ακομα.

εγω εχω ηδη απο τοτε 4πυρηνο και μπορω σημερα να βαλω και τον 1090Τ, χωρις να αλλαξω τιποτα! και με SOCKET AM2+ ...!!!!

Και για πες. Η ενοια αναβαθμιση για εσενα ειναι να αλλαξει εναν Phenom X4 965 με 1090Τ κι αυτο σε 2-3 χρονια που ο 1090 θα ειναι ξεπερασμενος αν δεν ειναι τελειως EOL? Μονο αν κανει rendering θα κερδισει μερικα ανουσια δευτερολεπτα με τον 1090 και αν ειναι benchmark freak θα δει τους ποντους του/gflops να ανεβαινουν λιγακι, κι ολα αυτα οταν στην αγορα θα ειναι ωριμοι οι bulldozer και ισως υπο αποσυρση oι sandy bridge, για να μην πω οτι θα εχουμε ηδη την επομενη γενια επεξεργαστων απο αυτους. To οτι χρονικα σου εκατσε καλα η επιλογη AMD για μελλοντικη αναβαθμιση, δε σημαινει οτι το AM3 θα ειναι για παντα το πιο αναβαθμισιμο socket.

Kαι κατι ακομα. Στο παραδειγμα που ανεφερες με τον q9**** του φιλου σου σε σχεση με τον 1090T, ναι ο 1090 ειναι καλυτερος, αλλα ο q9*** δεν εχει να ζηλεψει κατι ως αναβαθμιση http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=49. Ανυπαρκτες στην καθημερινη χρηση και στο gaming. Μεγαλες διαφορες στο multitasking προφανως, αλλα ποσους τους ενδιαφερει το σκληροπυρηνικο καθημερινο video rendering?

@topic starter: Προχωρα στον ι5-750 αφοβα, ειναι ισως το καλυτερο value for money επεξεργαστη αυτη τη στιγμη σε αυτην την κατηγορια, θα χτυπησεις και τα 3.6ghz-4ghz overclocked οποτε χρειαστεις, σαν επιλογη ειναι εξαιρετικη. Αυτα περι socket κλπ θα πρεπει να σε αφησουν αδιαφορο εκτος αν θεωρεις οτι μεσα στους επομενους 12 μηνες δεν θα σε ικανοποιει/καλυπτει ο i5 750 :lol:

Δημοσ.
To οτι χρονικα σου εκατσε καλα η επιλογη AMD για μελλοντικη αναβαθμιση, δε σημαινει οτι το AM3 θα ειναι για παντα το πιο αναβαθμισιμο socket.

Kαι κατι ακομα. Στο παραδειγμα που ανεφερες με τον q9**** του φιλου σου σε σχεση με τον 1090T, ναι ο 1090 ειναι καλυτερος, αλλα ο q9*** δεν εχει να ζηλεψει κατι ως αναβαθμιση http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=49. Ανυπαρκτες στην καθημερινη χρηση και στο gaming. Μεγαλες διαφορες στο multitasking προφανως, αλλα ποσους τους ενδιαφερει το σκληροπυρηνικο καθημερινο video rendering?

1. δεν μιλησα για 2-3 χρονια, διοτι σε 2-3 χρονια θα αναβαθμιστουν ακομα και οι sandy bridge- bulldozer..!!! επισης, δεν ειπα οτι θα ειναι παντα το πιο αναβαθμισιμο Socket. ειπα οτι ΤΩΡΑ ειναι το πιο αναβαθμισιμο socket, διοτι καποιος που εχει ΑΜ3 σοκετ μπορει να βαλει οποιονδηποτε επεξεργαστη AMD τον βολευει, ειτε ειναι μονοπυρηνος, ειτε ειναι ο τελευταιος 6πυρηνος. μπορεις να το κανεις αυτο στο Ρ55? ΟΧΙ!!!

2. επειδη ακομα δεν ξερουμε τι εστι bulldozer-sandy bridge, εγω κραταω μικρο καλαθι και περιμενω να βγουν πρωτα στη αγορα και να δοκιμαστουν σε πραγματικες συνθηκες και μετα να αποφασισω αν αξιζει η αμεση μεταβαση στις νεες πλατφορμες!! γι αυτο, θα χρειαστει περιπου ενας χρονος-ισως και λιγο παραπανω- για να υποστηριχτουν ολα σωστα με software(drivers) και να λειτουργουν τελεια! και οπως πολυ σωστα λες, αφου σε καθημερινες εργασιες με καλυπτει ακομα και ο Χ2 athlonακος που εχω εδω και 4+ χρονια, δεν υπαρχει λογος να βιαστει κανενας να παει στις νεες πλατφορμες, εφοσον τους καλυπτει το υπαρχον συστημα! δεν προκειται να τρεξει το ιντερνετ γρηγοροτερα, ουτε θα βλεπω τις ταινιες καλυτερα, ουτε θα ακουω μουσικη καλυτερα, ουτε θα γραφω στο word γρηγοροτερα....!

3 το φιλαρακι μου ειπα οτι εχει Ε8400 και οχι Q9***. απλα ειπα οτι τον μονο quad που μπορει να βαλει για να αναβαθμισει ειναι ενας Q9***....!!! τη στιγμη που εγω ξεκινησα απο ATHLON X2 4000+, πηγα σε phenom X3 720BE o οποιος ξεκλειδωσε σε PHENOM X4 B20 (ιδιος με 920), και εχω την δυνατοτητα οποιαδηποτε στιγμη χρειαστει (αμεσα δεν....!!) να βαλω και τον 1090Τ!!! ολοι αυτοι στην ιδια μητρικη! αυτο ειπα οτι ειναι το πλεονεκτημα της AMD!

δεν ειπα σε κανεναν τι θα αγορασει. αναφερω μονο καποια πλεονεκτηματα, που μπορει στο μελλον(αν και οντως το μελλον ειναι μικρο) να τα βρει μπροστα του! δεν ειπα πουθενα οτι ο 760 δεν ειναι καλος, αντιθετα το ανεφερα, αν διαβασες, οτι σε καποια μετροπρογραμματα ειναι μπροστα!! για καποιον επαγγελματια μπορει να μετραει. ομως στην καθημερινοτητα το +2-3-5% αξιζει?

Δημοσ.
1. δεν μιλησα για 2-3 χρονια, διοτι σε 2-3 χρονια θα αναβαθμιστουν ακομα και οι sandy bridge- bulldozer..!!! επισης, δεν ειπα οτι θα ειναι παντα το πιο αναβαθμισιμο Socket. ειπα οτι ΤΩΡΑ ειναι το πιο αναβαθμισιμο socket, διοτι καποιος που εχει ΑΜ3 σοκετ μπορει να βαλει οποιονδηποτε επεξεργαστη AMD τον βολευει, ειτε ειναι μονοπυρηνος, ειτε ειναι ο τελευταιος 6πυρηνος. μπορεις να το κανεις αυτο στο Ρ55? ΟΧΙ!!!

2. επειδη ακομα δεν ξερουμε τι εστι bulldozer-sandy bridge, εγω κραταω μικρο καλαθι και περιμενω να βγουν πρωτα στη αγορα και να δοκιμαστουν σε πραγματικες συνθηκες και μετα να αποφασισω αν αξιζει η αμεση μεταβαση στις νεες πλατφορμες!! γι αυτο, θα χρειαστει περιπου ενας χρονος-ισως και λιγο παραπανω- για να υποστηριχτουν ολα σωστα με software(drivers) και να λειτουργουν τελεια! και οπως πολυ σωστα λες, αφου σε καθημερινες εργασιες με καλυπτει ακομα και ο Χ2 athlonακος που εχω εδω και 4+ χρονια, δεν υπαρχει λογος να βιαστει κανενας να παει στις νεες πλατφορμες, εφοσον τους καλυπτει το υπαρχον συστημα! δεν προκειται να τρεξει το ιντερνετ γρηγοροτερα, ουτε θα βλεπω τις ταινιες καλυτερα, ουτε θα ακουω μουσικη καλυτερα, ουτε θα γραφω στο word γρηγοροτερα....!

3 το φιλαρακι μου ειπα οτι εχει Ε8400 και οχι Q9***. απλα ειπα οτι τον μονο quad που μπορει να βαλει για να αναβαθμισει ειναι ενας Q9***....!!! τη στιγμη που εγω ξεκινησα απο ATHLON X2 4000+, πηγα σε phenom X3 720BE o οποιος ξεκλειδωσε σε PHENOM X4 B20 (ιδιος με 920), και εχω την δυνατοτητα οποιαδηποτε στιγμη χρειαστει (αμεσα δεν....!!) να βαλω και τον 1090Τ!!! ολοι αυτοι στην ιδια μητρικη! αυτο ειπα οτι ειναι το πλεονεκτημα της AMD!

δεν ειπα σε κανεναν τι θα αγορασει. αναφερω μονο καποια πλεονεκτηματα, που μπορει στο μελλον να τα βρει μπροστα του! δεν ειπα πουθενα οτι ο 760 δεν ειναι καλος, αντιθετα το ανεφερα, αν διαβασες, οτι σε καποια μετροπρογραμματα ειναι μπροστα!! για καποιον επαγγελματια μπορει να μετραει. ομως στην καθημερινοτητα το +2-3-5% αξιζει?

1. To οτι ενα socket παιρνει απο μονοπυρηνους εως 6πυρηνους, αφορα τους παλαιους χρηστες, δηλαδη αυτους με τους μονοπυρηνους επεξεργαστες. Φυσικα εδω για να λεμε ολοκληρωμενη την αληθεια, μια μητρικη που φτιαχτηκε για μονοπυρηνο η διπυρηνο επεξεργαστη, μπορει να εχει socket που να δεχετει 6πυρηνο, αλλα συνηθως το chipset της δεν θα υποστηριζει ολους τους πυρηνες, καθως εχει σχεδιαστει αλλα χρονια με αλλα δεδομενα. Αρα ενα και το αυτο, παλι μητρικη θελει να αλλαξει αυτος που εχει AM3 με παλιο chipset. Αυτα περι αναβαθμισημοτητας.

Οσο για το οτι μπορει να βαλει καποιος οτι επεξεργαστη θελει στις σημερινες Am3 μητρικες, δεν αφορα αυτον που θα παει σε 955-965, γιατι η μεγιστη μελλοντικη αναβαθμιση που του προσφερεται ειναι πρακτικα ανουσια, δηλαδη ενας 1090.

Εν ολιγοις δε βλεπω για ποιο λογο πρεπει καποιος "να σκεφτει καλα" πριν παρει socket1156 γιατι ειλικρινα, αυτη τη χρονικη περιοδο δεν εντοπιζω αξιολογες διαφορες ειδικα στο θεμα της μελλοντικης αναβαθμισης αναμεσα σε 1156 και AM3.

2. Συμφωνω απολυτως.

3. Καταλαβα τι ειπες, απλως ειπα οτι οσο super σου φαινεται η αναβαθμισημοτητα του AMD σου, πρακτικα το ιδιο super ειναι και η αναβαθμισημοτητα που εχει ο φιλος σου με την γκαμα των q9***. Αν εσυ πας σε 1090 και αυτος σε εναν 9650 οι πρακτικες διαφορες αναμεσα στα 2 pc θα φαινονται μονο σε video rendering.

Δεν αντιλεγω παρολα αυτα οτι το AM3 ειχε παντα περισσοτερες option αναβαθμισημοτητας απο τα 1156/1366. Αυτην την περιοδο ομως και τα 3 socket ειναι ακριβως στον ιδιο παρανομαστη για εναν που θελει να προχωρησει σε αγορα, αρα δεν χρειαζεται να τον απασχολει το socket!

Δημοσ.
Αυτην την περιοδο ομως και τα 3 socket ειναι ακριβως στον ιδιο παρανομαστη για εναν που θελει να προχωρησει σε αγορα, αρα δεν χρειαζεται να τον απασχολει το socket!

η τελευταια σου φραση, συνοψιζει ακριβως αυτο που θελω να πω! οτι επειδη και τα 3 σοκετ ειναι στο τελος της καριερας τους, το ΑΜ3 του δινει τις περισσοτερες εναλλακτικες προτασεις! τπτ περισοτερο, τιποτα λιγοτερο.

σαφως απο τις 3 πλατφορμες, αυτη που θα χρειαστει να αλλαχτει αργοτερα ειναι το S1366. διοτι παρολο που σταματαει και αυτη, ειναι η πιο δυνατη, αρα θα μπορεις να την κρατησεις περισσοτερο διαστημα!

οσο για το 775 αστο καλυτερα! ας μην συζηταμε για νεκρους..!!

Δημοσ.

Αυτη τη στιγμη το καλυτερο socket ειναι το 1366.

ΕΑΝ δεν εχεις χρημα τοτε ΝΑΙ παρε AM3 !!

Η αποφαση φιλε ειναι Μ Ο Ν Ο δικη σου-Ασε τους αλλους.

Δημοσ.

Aρα εσυ εχεις χρημα και το ''καλυτερο'' socket Μπραβο χαιρομαι για σενα

μη μας γεμιζεις ομως αχρηστες πληροφοριες

Τωρα οσο αφορα το παλικαρι που θελει να αναβαθμιστει:

για το 500αρι tt δεν παιρνω και ορκο αλλα πιστευω θα τα σηκωσει.

Το παλιο μου psu ηταν ιδιο με το δικο σου και σηκωνε ποιο ενεργοβορο συστημα απο αυτο που σκοπευεις να φτιαξεις(δεν σημαινει κατι βεβαια αυτο απλα στο λεω για να εχεις μια ιδεα)

Για τα Win καλυτερα να περασεις σε χ64 οχι μονο για τη ram αλλα και για προγραμματα/cpu κα που τρεχουν καλυτερα σε αυτη τη πλατφορμα

Ετσι οπως κοβω τη χρηση που θα κανεις νομιζω οτι το 1366 σου ειναι περιττο οποτε μην ακους την καθε @#$%@#$@ που λεει ο καθενας γιατι τοτε ειναι που το μετανιωνεις

Και με το ΑΜ3 και με το 1156 οι αναγκες σου θα καλυφθουν ουτος η αλλος

Οποτε ζυγιζεις τα οικονομικα σου και οταν με το καλο πας για αγορα περνεις αυτο που σου ταιριαζει καλυτερα!Αναβαθμισημοτητα κτλ δεν εχει και πολυ νοημα μιας και οπως σου ειπαν και τα παιδια ειναι στο τελος τους και οι 2 πλευρες

Αλλα αυτο δεν σε απασχολει!Στη θεση σου παντως αν και(πολυ ικανοποιημενος) χρηστης 1156 θα πηγαινα σε ΑΜ3 και 1050/1090Τ γιατι ειναι γρηγοροι,κρυοι και τα τοπ απο την πρασινη μερια

Καλες αγορες

btw cadbik εισαι ικανοποιημενος με τον 720?τον ειχα και γω αλλα επεσα σε πατατα και τον εστειλα :/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...