Προς το περιεχόμενο

2 Απορίες περί ISO και Deep Freeze

Stelis90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Drive Vaccine ... Ειναι στυλ Deep Freeze με ενα ποιο σημαντικό προσον..καλυτερη συμβατοτητα λιγοτερες μπλε οθονες δηλαδη και την επιλογη να κανεις Update την βαση χωρις restart κτλ...Επεισης μπορεις να βαλεις το restore απο εικονιδιο στο tray να κανει οποτε θες εσυ ρεστορε..δηλαδη αμεσως , μετα απο 1 επαννεκινηση , on demand ktlp..Εγω παντως με αυτο εχω βρει την υγεια μου...

Επεισης μπορεις να κανεις το εξης... Upgrade το συστημα π.χ τα αντιβιρους κτλ η προσθηκη προγραμματος και μετα ανανεωση το baseline = αναβαθμισμενο κλειδωμενο συστημα...

Ψαχτο..

Drive Vaccine 9.0 ++

Drive_Vaccine_Plus4.jpg

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καταρχήν υπάρχουν free προγράμματα για τη δουλειά που θες, το Returnil 2008 και το TimeFreeze που κάνουν ακριβώς αυτό που λες, μετά από reboot όλες οι αλλαγές μπορούν να σβηστούν, υπάρχει το Returnil 2011 που έχει και antivirus ενσωματωμένο, ενώ υπάρχει και το Windows SteadyState (για xp και vista), που σου δίνει τη δυνατότητα να σώσεις τις αλλαγές που θα κάνεις για όσο διάστημα θες εσύ (για μέρες ας πούμε).

Επίσης υπάρχει το Comodo TimeMachine που είναι rollback πρόγραμμα και δουλεύει όπως τα snapshots στο VirtualBox, και έχω την αίσθηση ότι μάλλον θα σε βολεύει περισσότερο.

Εγώ χρησιμοποιώ το TimeFreeze Pro που το κέρδισα στο giveawayoftheday πριν καναδυό μήνες, αλλά δεν το χρησιμοποιώ για ασφάλεια, το έχω για να δοκιμάζω προγράμματα. Κι επειδή έχω κι εγώ δυο partitions, όσες αλλαγές θέλω να σώσω, τις σώζω κατευθείαν στη δεύτερη που δεν έχω τα windows.

Δημοσ.

Καταρχίν, σας ευχαριστώ πάλι για το χρόνο σας.

@mrpink αυτό που κάνεις είναι πολύ έξυπνο!!!! Που test-άρεις προγράμματα με το πρόγραμμα αυτό να στα σβήνει όλα μετά από reboot.

@lovis με τόσα προγράμματα που μου έδωσες έχασα τον μπούσουλα. Πιο απ'όλα να επιλέξω;;; Είχα όντως μια απορία με το antivirus κυρίως, και τις ενημερώσεις του, τις οποίες λογικά θα τις σβήνει μετά από κάθε reboot και σκέφτηκα εναλακτικά να το περνάω στο δεύτερο partition του δίσκου και όλα κομπλέ... :P

Τώρα εάν υπάρχει πρόγραμμα που να μου δίνει τη δυνατότητα να μπορώ να επιλέξω ποια προγράμματα να επιτρέπεται να κάνουν ενημερώσεις και να μη τις σβήνει, τότε θεωρώ ότι αυτό θα είναι το τέλειο πρόγραμμα γενικα.

Διορθώστε με εαν είναι λάθος το σκεπτικό μου.

Δημοσ.

Το deep freeze είναι αρκετά καλό και το έχω δει να δουλεύει σε net cafe.

Άντε όμως να εξηγήσεις στο χρήστη ότι αυτό που κατέβασε και τα λινκ που αποθήκευσε χάθηκαν μετά την επανεκκίνηση.

Μάλλον θα σε βαρέσει στο τέλος, άσε που θα σε φωνάζει κάθε τρεις και λίγο γιατί θα θέλει π.χ. να βάλει το πρόγραμμα για το κινητό ή κάποιο άλλο Player ή θα του ζητάει flash player update για να δει βίντεο στο You tube.

Αν δεν σε βαρέσει αυτός θα τον βαρέσεις εσύ.

Εγώ σου προτείνω να μην το μπλέξεις τόσο πολύ το θέμα με χίλια μύρια προγράμματα και απλά να του κάνεις έναν λογαριασμό user όπου θα μπορεί να σερφάρει άνετα και να κατεβάζει-αποθηκεύει ότι θέλει και να είναι καλά προστατευμένος από ενοχλητικά προγράμματα.

Σε συνδυασμό με ένα καλό antivirus (για δωρεάν προτίνω avira free ή avast free) θα είναι άνετος.

Βάλε έναν κωδικό στον administrator και πες του ότι αν θελήσει ποτέ να κάνει κάποιο πρόγραμμα εγκατάσταση και δεν τον αφήνει γιατί δεν θα έχει δικαιώματα, θα μπορεί με δεξί κλικ-εκτέλεση ως... και να επιλέγει τον administrator (και με τον κωδικό) να κάνει με ευθύνη του κάποια εγκατάσταση.

Δημοσ.

Τώρα εάν υπάρχει πρόγραμμα που να μου δίνει τη δυνατότητα να μπορώ να επιλέξω ποια προγράμματα να επιτρέπεται να κάνουν ενημερώσεις και να μη τις σβήνει, τότε θεωρώ ότι αυτό θα είναι το τέλειο πρόγραμμα γενικα.

Το TimeFreeze που έχω εγώ και το Returnil free δε σου δίνουν αυτήν τη δυνατότητα, το Returnil Pro και το ShadowDefender (μάλλον θεωρείται το κορυφαίο πρόγραμμα του είδους) στη δίνουν. Μπορείς να προσθέσεις στη λίστα εξαιρέσεων τον updater (ή ολόκληρο το φάκελο, δεν είμαι σίγουρος) του antivirus και να σώζωνται οι ενημερώσεις. Πάντως έχω διαβάσει ότι πέρα απ' το antivirus καλύτερα να μην προσθέτεις τίποτα άλλο στις εξαιρέσεις γιατί κάνεις εκπτώσεις στην ασφάλεια.

Δοκίμασέ το το ShadowDefender δε χάνεις τίποτα, είναι πολύ ελαφρύ και εύκολο στη χρήση, και μόνο 2-3 MB μέγεθος. Είναι όμως trial.

Δημοσ.

Τα περισσότερα είναι trial...θα ψάξω να δω μήπως το deep freeze έχει αυτή τη δυνατότητα που ψάχνω...

Ευχαριστώ Για το χρόνο σας άλλη μια φορά!

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά...Εκανα μερικά tests και έχω να καταθέσω τα εξής...

Shadow Defender:

Κάνει τη δουλειά του. Οτι αλλάγή και αν γίνει στο σύστημα, μετά από reboot όλα μέλι γάλα....Φόντο επιφάνειας εργασίας, ανάλυση οθόνης, χρώματα, οριστική διαγραφή αρχείων...ΟΛΑ ότι και να αλλάξω μετά από reboot επιστρέφουν τα πάντα όπως πριν...

Είδα όμως μια ατέλεια....Εαν βάλω στην exclusive list τους φάκελους που θέλω να μην σβήνονται οι αλλαγές-π.χ. ενημερώσεις του antivirus, mozilla, adobe, κλπ-τότε το σύστημα ΕΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ κάνω οποιαδήποτε αλλαγή στο reboot κολάει στην είσοδο στο χρήση μου και σκαλώνει εκεί...από 'κει και πέρα, για να ξαναμπώ στο χρήστη μου χρειάζεται και δεύτερο reset....Απ'ότι κατάλαβα πρέπει να γυρίζει τα πάντα πίσω στο φυσιολογικό τους στο πρώτο reset και στο δεύτερο να με βάζει(δε ξέρω γιατί, αλλά κάτι τέτοιο παρατήρησα)...

Επίσης, λογικά σε όλα αυτά τα προγραμματάκια πρέπει να συμβαίνει το ίδιο. Ποιο;

Αν π.χ. έχεις κάποια torret π.χ. στο utorrent και τα αφαιρέσεις, τότε στο reboot θα υπάρχουν και πάλι στη θέση που ήταν....το ίδιο συμβαίνει και με την ώρα(καλή ώρα άλλαξε η ώρα και το διαπίστωσα στο reset ότι παρόλο που είχε γίνει αυτόματη ενημέρωση μετά το reset ήταν και πάλι μια ώρα μπροστά), την ημερομηνία και τα πάντα...

Συμπέρασμα....Αυτά τα προγραμματάκια δεν είναι βολικά όπως μου λέγατε για καθημερινή χρήση...Είναι μόνο για να test-άρουμε προγράμματα και να προστατευτούμε από άσχετους users που φιλοξενούμε σπίτι...:-D

Τέλος, έχω και μια απορία...

Χρησιμοποίησα το Acronis True Image Home και έκανα ένα system backup(περίπου 25gb) και μετά ένα bootable media το οποίο το αποθήκευσα στον δεύτερο σκληρό μου(υποθέτω πως αξία θα έχει μόνο εάν το γράψω σε cd/dvd/ehdd..

Η απορία μου έχει να κάνει με το δεύτερο...πως είναι δυνατόν να είναι μόνο 70mb το bootable media; Και πως ακριβώς θα δουλέψει; Εαν δε μπορώ να μπω με την καμία στα windows ούτε από ασφαλή λειτουργία ούτε τπτπτπτπ, τότε θα το τρέξω και αυτό θα εντοπίσει το image που έκανα στο δεύτερο σκληρό μου και θα το τρέξει;;;;;;

Sorry, που έγραψα πολλά!

Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Δημοσ.
[...]

Η απορία μου έχει να κάνει με το δεύτερο...πως είναι δυνατόν να είναι μόνο 70mb το bootable media; Και πως ακριβώς θα δουλέψει; Εαν δε μπορώ να μπω με την καμία στα windows ούτε από ασφαλή λειτουργία ούτε τπτπτπτπ, τότε θα το τρέξω και αυτό θα εντοπίσει το image που έκανα στο δεύτερο σκληρό μου και θα το τρέξει;;;;;;

[...]

Όπως τα πες. Γράφεις το rescue disk σε δισκάκι και, όταν χρειαστεί, κάνεις boot μ αυτό κι επιλέγεις το image που θες να κάνεις restore απ τον δίσκο.

Δημοσ.

Όλα αυτού του είδους τα προγράμματα είναι κάπως άβολα στην αρχή μέχρι να τα συνηθίσεις. Χρειάζονται λίγο χρόνο. Εγώ ας πούμε μέχρι να συνηθίσω το Sandboxie, που δε χρειάζεται και reboot, το' βαλα και το βγαλα 5-6 φορές. Αν θες τέτοιο πρόγραμμα για καθημερινή χρήση πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις, όπως και να'χει. Πάντως για το utorrent μπορείς να κατεβάσεις την portable έκδοση (ή να την επιλέξεις κατά την εγκατάσταση, δε θυμάμαι ακριβώς) και να το βάλεις στη δεύτερη partition για να μην το προστατεύει το ShadowDefender. Τώρα για τον firefox και τον flash player μπορείς να τα ενημερώνεις μόνος σου πριν ενεργοποιήσεις το shadow mode. Δεν ξέρω αν ο ff έχει κάποιον αυτόματο updater ή σε ειδοποιεί όταν υπάρχει ενημέρωση διαθέσιμη, μπορείς όμως να παρακολουθείς καθημερινά ένα site σαν αυτό για να ενημερώνεις όλα σου τα προγράμματα μόνος σου. Εγώ δεν αφήνω κανέναν updater να τρέχει στη μνήμη, ούτε του Chrome, ούτε του Flash Player, ούτε της Java

Πάντως γι' αυτό σου' χα γράψει ότι μπορεί να σε βολεύει περισσότερο το Comodo TimeMachine, γιατί δε σε δεσμεύει, το χρησιμοποιείς μόνο όταν γίνει η στραβή

Δημοσ.
+1

και επιπλέον το acronis έχει τη δυνατότητα να έχεις και κρυφό partition με το image. Για δικούς μου λόγους είμαι χρήστης του clonezilla

Το deep freeze βολεύει σε περιπτώσεις net cafe, αλλά αν ο κάτοχος του υπολογιστή θέλει να σώζει κάποια αρχεία (πχ κάτι που γράφει στο word), τότε το deep freeze δεν του κάνει (εκτός να τον μπλέξεις με usb stick και τέτοια). Σε τέτοιες λοιπόν περιπτώσεις αρμόζει η δημιουργία λογαριασμού χρήστη με περιορισμένα δικαιώματα.

Ερώτηση:

Πως μπορώ να κάνω κρυφό το partition με το image με το acronis;;;

Τελος, όταν λες ότι για δικους σου λόγους είσαι χρήστης του clonezilla, σε αυτούς τους λόγους είναι και μια απογοήτευση που σου προσέφερε το acronis; Γίνομαι αδιάκριτος αλλά ρωτάω μόνο και μόνο επειδή θέλω να χρησιμοποιώ τα καλύτερα προγράμματα-εφόσον είναι εφικτό από όλες τις απόψεις-

Ευχαριστώ Προκαταβολικά

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι παίζει με το Recovery του Acronis????

Εκανα system backup και validate στο καπάκι και στο recovery μου βγάζει μάυρη οθόνη ότι λείπει αρχείο....συνεχίζει να ψάχνει όλους τους δίσκους και ανοίγει το wizard επιλέγω το image μου, κάνει το recover και όταν κάνει επανεκίνηση δεν ανοίγει το σύστημα...

Τη μια έβγαλε σφάλμα και την άλλη έλειπε κάποιο αρχείο....

Δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ.

Ευχαριστώ Προκαταβολικα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξέρει κανείς ποιό πρόγραμμα αυτού του είδους εμφανίζει εναν διακόπτη ON/OFF για να το ενεργοποιούμε και να το απενεργοποιούμε;

Έκανα φορματ και ξέχασα το όνομά του.

Edit: Θυμήθηκα! Το Time freeze της wondershare.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κι εγώ χρησιμοποιώ το DeepFreeze εδώ και χρόνια. Το θεωρώ ΠΟΛΥ αξιόπιστο -σύμφωνοι, υπάρχουν σποραδικά μπλε οθόνες... τπτ που δεν λύνεται μετά από ένα reboot όμως :rolleyes: . Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι για να κάνεις ενημερώσεις προγραμμάτων (ή και εγκατάσταση νέου που αποφάσισες να κρατήσεις τελικά...) πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση του Η/Υ σε 'ξεπαγωμένη' κατάσταση, να κάνεις τις όποιες αλλαγές και μετά να το ξαναπαγώσεις. Χρειάζονται δλδ δύο επανεκκινήσεις.

Είναι λίγο ταλαιπωρία... αλλά πόσο συχνά συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Εγώ προσωπικά το κάνω μία φορά το μήνα -και ΑΝ.

Όσον αφορά τα έγγραφα κλπ αρχεία που δημιουργούμε, η λύση για να μην χάνονται είναι πραγματικά απλή:

δεξί κλικ στα Έγγραφά μου (επιφ. εργασίας) > Ιδιότητες > Μετακίνηση...

και επιλέγουμε έναν φάκελο στον δίσκο (partition) που ΔΕΝ προστατεύεται από το DF ! B)

Υ.Γ. Η περίπτωση του PC Vaccine πάντως φαίνεται ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσα και θα το κοιτάξω...

Δημοσ.

+1 για το deepfreeze. Αν μάλιστα αγοράσεις το DeepFreeze Enterprise έχεις τη δυνατότητα παραμετροποίησης του προγράμματος εγκατάστασης, ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου και τις ανάγκες σου. Μπορείς πχ. να του ορίσεις να κρατά ξεπάγωτο ένα τμήμα του παγωμένου δίσκου ή κατάτμησης με μέγεθος που επιλέγεις εσύ.

Επίσης το πρόβλημα των δυο επανεκκινήσεων ναι μεν δε γίνεται να παρακαμφθεί αλλά ένας χρήστης που δεν εγκαθιστά σε καθημερινή βάση νέα προγράμματα στον υπολογιστή του δε νομίζω ότι θα κουραστεί μια φορά το μήνα να εγκαθιστά τις ενημερώσεις του λειτουργικού με ένα ξεπάγωμα και στη συνέχεια ξαναπάγωμα.

Οι κίνδυνοι που επισημαίνει ο parsifal είναι πραγματικοί, αλλά σε μένα προσωπικά που χρησιμοποιώ το deepfreeze εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια χωρίς antivirus και συναφή προγράμματα προστασίας δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι δυσάρεστο, ούτε μια φορά δε BSOD. Όσο για τα έγγραφα την απάντηση την έδωσε ο the_valliant. Συμπληρωματικά υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της θέσης πολλών από τους φακέλους του χρήστη πχ. Αγαπημένα, Επιφάνεια εργασίας, Cookies, Temporary Internet files κλπ σε ξεπάγωτο μέρος ώστε να μη διαγράφονται τα περιεχόμενά τους κατά τις επανεκκινήσεις.

Βασικό πλεονέκτημα του προγράμματος είναι και το ότι δεν καθυστερεί τη λειτουργία του υπολογιστή με ανάγκη χρήσης προγραμμάτων προστασίας.

Η δημιουργία αντιγράφου του δίσκου με το λειτουργικό μπορεί να γίνει με το Norton Ghost είτε με CD Bootable φτιαγμένο με το Nero είτε σε περιβάλλον Windows με το ghost32 από λειτουργικό εγκατεστημένο σε άλλο όμως δίσκο και δεν επηρεάζεται από την κατάσταση παγώματος του δίσκου ή της κατάτμησης.

Φυσικά θα πειραματιστώ και με το PC Vaccine όταν εγκαταστήσω λειτουργικό στον υπολογιστή κανενός φίλου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...