Προς το περιεχόμενο

Insomnia Top 20 Series of All Time: The Countdown!

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΘΕΣΗ: 17

(ΘΕΣΗ 20: MACGYVER)

(ΘΕΣΗ 19: ARRESTED DEVELOPMENT & SEINFELD)

(ΘΕΣΗ 18: FRINGE & TWIN PEAKS)

Λόγω κατάληψης της κωλοσχολής ελευθερώθηκα απο τις υποχρεώσεις και είμαι έτοιμος να ποστάρω την 17η. Η 17η θέση λοιπον έχει μόνο μια σειρά, σε αντίθεση με την 16η θέση που είχε τις προτελευταίες 2 που ήρθαν σε ισοψηφία. Η σειρά έχει μόλις 4 βαθμούς διαφορά απο τις προηγούμενες 2. Η αλήθεια είναι ότι οι διαφορές στην βαθμολογία είναι πολύ μικρές μέχρι και την δεκάδα, απο εκεί και πέρα όμως αρχίζουν οι διαφορές και γίνονται εμφανής. Οι δύο πρώτες σειρές είναι και οι μοναδικές που έφτασαν μέχρι και τους 300 βαθμούς, δεν λέω όμως τίποτα παραπάνω. Επιστρέφω. Η σειρά λοιπόν που βρίσκεται στην 17η θέση συγκέντρωσε 63 βαθμούς απο 10 μέλη και πήρε ένα μοναδικό δεκάρι απο το μέλος gsarig. Χωρίς πολλά πολλά, η σειρά που βρίσκεται στην 17η θέση είναι η αστυνομική σειρά

THE WIRE

Λίγα Λόγια: Η σειρά the wire ξεκίνησε το 2002 και με κάποιες διακοπές μετά απο 5 σεζόν και 60 επεισόδια τελείωσε το 2008.

Επειδή ο gsarig στο ανάλογο θέμα εδώ στο ινσόμνια έχει γράψει μια πολύ ωραία κριτική - περίληψη της σειράς, την αντιγράφω εδώ και όποιος θέλει την διαβάζει. (gsarig δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα, ε? :P)

Κριτική/Σχόλια Του Gsarig:

Γενικά θα έλεγα ότι το The Wire δεν μοιάζει με καμιά άλλη σειρά από όσες έχω δει, αφού δίνει μεγάλη έμφαση στην ρεαλιστική απεικόνιση του κόσμου που παρουσιάζει. Για παράδειγμα, πέρα από το πολύ ωραίο τραγούδι της έναρξης (του Tom Waitts) δεν υπάρχει μουσική στη σειρά (με ελάχιστες εξαιρέσεις), εκτός μόνο αν κάποιος από τους ήρωες ανοίξει π.χ. το ραδιόφωνο. Επίσης, η δράση είναι πολύ μετρημένη και συγκρατημένη, αφού υπάρχουν επεισόδια που δεν ανοίγει μύτη και δεν πέφτει ούτε ένας πυροβολισμός, πράγμα ασυνήθιστο για αστυνομική σειρά. Επίσης, στις 5 σαιζόν οι πρωταγωνιστές είναι πάντα ίδιοι, αλλά με διαφορετική κάθε φορά συμμετοχή, ανάλογα με τα πόστα που κάθε φορά κατέχουν και την επαγγελματική τους εξέλιξη [π.χ.

ο έμπορος ναρκωτικών που στην πρώτη σαιζόν είναι ο βασικός κακός, στη δεύτερη εμφανίζεται πολύ λιγότερο, αφού είναι στη φυλακή, στην τρίτη επανέρχεται και στις επόμενες 2 εμφανίζεται ελάχιστα, αφού έχει φυλακιστεί ξανά

]. Καμιά φορά σου δίνει την εντύπωση πως παρακολουθείς ντοκιμαντέρ με θέμα το εμπόριο ναρκωτικών στις γειτονιές της Βαλτιμόρης, είναι ωστόσο τόσο καλογυρισμένο που όχι μόνο δεν το βαριέσαι, αλλά το βρίσκεις ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η γραμμή ανάμεσα στους καλούς και τους κακούς είναι πολύ θολή, η δράση ρεαλιστική και χωρίς υπερβολές, οι ερμηνείες άψογες [για τους φίλους του Lost, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και ο "Αββαδών" (ο μυστηριώδης, υποβλητικός μαύρος που εμφανίστηκε κάποια στιγμή στον Χέρλι)] και το σενάριο υποδειγματικό, αφού προχωράει όπως ακριβώς θέλουν οι δημιουργοί του, χωρίς ανούσια cliffhangers και αδικαιολόγητες ψευτοανατροπές. Δεν υπάρχουν οι στιλιζαρισμένες κορυφώσεις και οι άτρωτοι πρωταγωνιστές που δεν τους πιάνουν οι σφαίρες, ενώ και το τέλος για κάποιους από τους ήρωες έρχεται συχνά με άδοξο, σκληρό και μάλλον πεζό τρόπο, πράγμα όμως που τελικά εντείνει την τραγικότητά του.

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά δεν ακούγονται και πολύ ενθαρρυντικά, αλλά ούτε κι εγώ κατάλαβα και πολύ καλά πώς ακριβώς κόλλησα τόσο πολύ με αυτή τη σειρά. Το πρώτο επεισόδιο δεν με ενθουσίασε, αν και τελειώνοντας μου άφησε την περιέργεια για να δω τι θα γίνει στη συνέχεια - μέχρι και το 5ο - 6ο έλεγα "εντάξει, καλό είναι αλλά έχω δει και καλύτερα", ώσπου, τελειώνοντας την 1η σαιζόν, κατάλαβα πως είχα εθιστεί. Γενικά, θα έλεγα πως το The Wire, εκτός από ενδιαφέρον είναι και διδακτικό, με την καλή έννοια, αφού μπορείς να κατανοήσεις κάπως π.χ. τον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονται όλοι (αστυνομία, πολιτικοί, δημοσιογράφοι) στο εμπόριο των ναρκωτικών, ή τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι εγκληματίες και προσαρμόζονται κάθε φορά στις εξελίξεις, τεχνολογικές και μη.

Όπως και στις άλλες δημιουργίες του ΗΒΟ που έχω δει, κάθε επεισόδιο διαρκεί μια γεμάτη ώρα, δεν υπάρχει λογοκρισία στη γλώσσα και στις σκηνές βίας / σεξ, κάθε σαιζόν ολοκληρώνεται χωρίς cliffhanger και γενικά υπάρχουν όλα τα πλεονεκτήματα που έχουμε συνηθίσει σε σειρές της καλωδιακής τηλεόρασης (π.χ. Dexter, Six Feet Under, Carnivale, Band of Brothers κλπ).

Να διευκρινίσω πως όσοι περιμένουν κάτι σαν το Prison Break ή το 24 από άποψη δράσης, μάλλον θα απογοητευτούν. Αν όμως ψάχνει κανείς για κάτι τελείως διαφορετικό, με υψηλά ποιοτικά standards, αξίζει σίγουρα να δώσει στο The Wire μια ευκαιρία - μετά το τέλος και της 5ης σαιζόν πιστεύω πως θα το έχει λατρέψει.

Τέλος, έτσι για την ιστορία, να αναφέρω πως οι αγαπημένες μου σαιζόν είναι η 3η και η 1η, αλλά και ότι στην 2η σαιζόν υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, με τη λέξη "μαλάκα" να ακούγεται πολλές φορές, ενώ υπάρχει και αρκετός ...Καζαντζίδης. Α, επίσης, κάπου διάβασα ότι είναι και η αγαπημένη σειρά του Ομπάμα.

Ξέρω ότι έγραψα πολλά, αλλά πιστεύω πως αξίζει να την ανακαλύψετε, μιας και πρόκειται για ό,τι καλύτερο έχω δει σε τηλεοπτική σειρά τον τελευταίο καιρό (για την ακρίβεια, η τελευταία πολύ καλή σειρά που είδα ήταν το Six Feet Under, αλλά νομίζω πως το The Wire είναι ανώτερο).

Την σειρά The Wire ψήφισαν τα εξής μέλη:

gsarig - 10

kingnick 999 - 9

tonypapadovic - 9

blu-ray - 9

free@last - 8

konnak - 7

tzinos - 5

xavier - 4

BaLsAmoMenos - 1

Sellers - 1

δίνοντας της 63 βαθμούς.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

πάντως θαυμάζω την υπομονή όσων βλέπουν σειρές. μετά τα 20-κάτι μου δεν καθηλώθηκα να δω τίποτα εκτός από το House MD (και αυτό περισσότερο από επαγγελματική διαστροφή). αυτό μέχρι φέτος που κόλλησα με τις criminal -investigative (πάλι περισσότερο για το επιστημονικό τους κομμάτι) αλλά και πάλι χωρίς να έχω καμιά απολύτως περιέργεια για το τι, πώς, ποιος με ποιον και πότε έκανε τι :-D είναι αυτοτελή επεισόδια και αυτό με ξεκουράζει απίστευτα! απορώ ποιος έχει τόσες ώρες και τόση ψυχική ηρεμία ώστε να μπορεί να κατεβάζει και να βλέπει σειρές πραγματικά, και μάλιστα για χρόνια!

Δημοσ.

Σέλερς, ρε φιλε το Generation Kill και το Oz να τα περιμένω στο τοπ 20 ή ηταν απο τις κομμένες σειρές? Μονο αυτο πες μου και τελος... :P:-D

Δημοσ.
Σέλερς, ρε φιλε το Generation Kill και το Oz να τα περιμένω στο τοπ 20 ή ηταν απο τις κομμένες σειρές? Μονο αυτο πες μου και τελος... :P:-D

Φίλε δεν λέω, γιατί θα χαλάσει η αγωνία. Αλλά... θα σου αφιερώσω το παρακάτω τραγουδάκι με όλη μου την αγάπη. (Δες και το βιντεοκλιπ είναι και γαμώ)

Δημοσ.

Μεχρι τωρα μονο το Seinfeld απο δικα μου, και αυτο εντος 20αδας.

Δεν περιμενα να δω Fringe. Γαματη σειρα ναι, αλλα μιας και παιζει ακομα και δεν ξερουμε που παει και πως τελειωνει δεν το ριξα ψηφο. (Οχι οτι εγω δεν ψηφισα τρεχον σειρες, αλλα να χουμε να λεμε :P)

Δημοσ.

ΘΕΣΗ: 16

(ΘΕΣΗ 20: MACGYVER)

(ΘΕΣΗ 19: ARRESTED DEVELOPMENT & SEINFELD)

(ΘΕΣΗ 18: FRINGE & TWIN PEAKS)

(ΘΕΣΗ 17: THE WIRE

Τελευταία ισοψηφία του τοπ-20, 2 σειρές με τον σημαδιακό αριθμό των 69 βαθμών.

Πρώτη κατ'αλφαβητική σειρά, είναι μια σειρά η οποία κατέχει μια πρωτιά (μέχρι στιγμής), διότι είναι η μόνη που δεν είναι Αμερικάνικη. Συγκεντρώνοντας 69 βαθμούς απο 14 μέλη, και χωρίς να είναι η πιο αγαπημένη κανενός, μια Αγγλική κωμωδία η οποία ξεκίνησε το 2006 και συνεχίζει μέχρι σήμερα και δεν είναι άλλη απο το

THE IT CROWD

( IMDB LINK:

http://www.imdb.com/title/tt0487831/ - 8.9)

the-it-crowd-s2e1-20081218145048-1_625x352.jpg

IMDB TRAILER: http://-

Λίγα Λόγια: Η σειρά The It-Crowd ξεκίνησε το 2006 και ακολουθώντας το σταθερό και σπαστικό μοτίβο των Αγγλικών σειρών παίζει μόλις 6 επεισόδια ανα σεζόν, οπότε μέχρι και φέτος όπου έτρεξε η 4η σεζόν έχει μόλις 24 επεισόδια. Η σειρά μας δείχνει την ζωή 2 nerd τύπων (Μος & Ρου) που δουλεύουν στο τμήμα I.T μιας εταιρίας, καθώς και της διευθύντριας τους (Τζεν). (Το τμήμα Ι.Τ είναι υπεύθυνο για οτιδήποτε έχει να κάνει με την πληροφορική και με χαλασμένους υπολογιστές).

Την σειρά The It-Crowd ψήφισαν τα εξής μέλη:

*georgia* - 9

klainmaingr - 8

alex_000 - 6

DhZou - 6

koumos - 5

BaLsAmoMenos - 5

ANHLIKOS - 5

Sellers - 5

elbarto - 5

orotoi - 4

grigas - 4

tr3quart1sta - 3

deanstreet - 2

tsifotis - 2

δίνοντας της 69 βαθμούς.

Δεύτερη σειρά που συγκέντρωσε 69 βαθμούς, αυτήν την φορά απο 10 μέλη, στην 17η θέση η αγαπημένη σειρά των free@last και cassidy, μια αμερικάνικη σειρά η οποία ακούει στο όνομα:

THE SHIELD

Λίγα Λόγια: H σειρά The Shield ξεκίνησε το 2002 και μετά απο 7 σεζόν και 89 επεισόδια τελείωσε το 2008. Δυστυχώς δεν έχω ιδεά για την σειρά οπότε αντιγράφω απο το imdb: ''The story of an inner-city Los Angeles police precinct where some of the cops aren't above breaking the rules or working against their associates to both keep the streets safe and their self-interests intact.''

Την σειρά The Shield ψήφισαν τα εξής μέλη:

free@last - 10

cassidy - 10

tonypapadovic - 8

tzinos - 8

therock - 7

roulaana - 7

kingnick 999 - 6

GIOVINCO - 6

Pitzimpitzidis - 4

bluesattack - 3

δίνοντας της 69 βαθμούς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...