Προς το περιεχόμενο

[Solved](Debian) startx: command not found - Γιατί;

macabre_sunsets

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kernel: 2.6.32-5-amd64

Πακέτα: xserver-xorg-core, blackbox

Έχω χρησιμοποιήσει τον πρώτο τρόπο που περιγράφεται εδώ ώστε να κάνει autologin ένας χρήστης. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Όταν πάει να εκτελέσει το "startx" όμως μου λέει ότι δεν βρέθηκε η εντολή.

Γιατί αυτό; Λείπει κάποιο πακέτο; Χρειάζεται (G/K/X)DM μήπως (δεν έχω βάλει κάποιο από αυτά);

Θα έβαζα (G/K)DM αλλά θέλουν του κόσμου τα πακέτα ενώ το XDM δεν υποστηρίζει autologin.

Μιας και άνοιξα το thread, υπάρχει κάποιος (άλλος) τρόπος για autologin και αυτόματη εκκίνηση του X;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το startx περιλαμβανεται στο πακετο xinit.

Ενας καλος τροπος για autologin χωρις τετοιες hackerιες ειναι να βαλεις τον nodm.

Τον εχω σε ενα συστημα με lxde που ο κατοχος του δεν καταλαβαινει απο ονοματα χρηστων, κωδικους κλπ.

Δεν έχω βάλει ποτέ fluxbox να πω την αλήθεια. Επίσης το blackbox νομίζω είναι πιο ελαφρύ (και πιάνει λιγότερο χώρο).

Για ποιο λόγο προτείνεις fluxbox εσύ; Τι παραπάνω προσφέρει κατά την γνώμη σου;

Δεν έχω βάλει ποτέ fluxbox να πω την αλήθεια. Επίσης το blackbox νομίζω είναι πιο ελαφρύ (και πιάνει λιγότερο χώρο).

Για ποιο λόγο προτείνεις fluxbox εσύ; Τι παραπάνω προσφέρει κατά την γνώμη σου;

Επίσης το blackbox νομίζω είναι πιο ελαφρύ (και πιάνει λιγότερο χώρο)

έχεις δίκιο.

Πρότεινα το flux επειδή βασίζεται στο blackbox και η ανάπτυξη του είναι πιο ενεργή + έχει περισσότερα features.

Επίσης το blackbox νομίζω είναι πιο ελαφρύ (και πιάνει λιγότερο χώρο)

έχεις δίκιο.

Πρότεινα το flux επειδή βασίζεται στο blackbox και η ανάπτυξη του είναι πιο ενεργή + έχει περισσότερα features.

Να σου πω την αλήθεια δεν με νοιάζουν ιδιαίτερα τα features. Το μόνο που θέλω είναι ένα (όσο το δυνατόν πιο απλό) γραφικό περιβάλλον για να «σηκώσω» κάποια προγράμματα (ο υπολογιστής προορίζεται για «κατεβαστήρι»).

Μέχρι τώρα είχα είτε XFCE4 είτε LXDE(-core) μόνο και μόνο επειδή μπορούσα να κάνω autorun κάποια applications, αλλά αφού βρήκα πώς εκκινούν αυτόματα στο blackbox είπα να το δοκιμάσω.

Να σου πω την αλήθεια δεν με νοιάζουν ιδιαίτερα τα features. Το μόνο που θέλω είναι ένα (όσο το δυνατόν πιο απλό) γραφικό περιβάλλον για να «σηκώσω» κάποια προγράμματα (ο υπολογιστής προορίζεται για «κατεβαστήρι»).

Μέχρι τώρα είχα είτε XFCE4 είτε LXDE(-core) μόνο και μόνο επειδή μπορούσα να κάνω autorun κάποια applications, αλλά αφού βρήκα πώς εκκινούν αυτόματα στο blackbox είπα να το δοκιμάσω.

Δεν γνωρίζω να σου πω. Μιας και προορίζεται για «κατεβαστήρι» αυτές οι δύο εντολές (reboot, halt) δεν μου χρειάστηκαν σχεδόν ποτέ. Στις λίγες περιπτώσεις πάντως που ήθελα να τερματίσω τον υπολογιστή το έκανα μέσω ssh ως root (halt).

Εδώ περιγράφει έναν τρόπο για reboot/halt μέσω του menu αλλά χρησιμοποιεί το sudo.

Δεν γνωρίζω να σου πω. Μιας και προορίζεται για «κατεβαστήρι» αυτές οι δύο εντολές (reboot, halt) δεν μου χρειάστηκαν σχεδόν ποτέ. Στις λίγες περιπτώσεις πάντως που ήθελα να τερματίσω τον υπολογιστή το έκανα μέσω ssh ως root (halt).

Εδώ περιγράφει έναν τρόπο για reboot/halt μέσω του menu αλλά χρησιμοποιεί το sudo.

sudo chmod a+s /sbin/shutdown

Mια φορα το κανεις και τελος.

Και μετα φυσικα απο οποιοδηποτε χρηστη

/sbin/shutdown -h now για halt και

/sbin/shutdown -r now για reboot.

Τα εχω συντομευση στο fbpanel.

Αλλα φυσικα λυση που δουλευει ανεξαρτητως de,wm διαννομης κλπ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...