localy Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 εχω ενα accesspoint linksys μεσα στο σπιτι και θελω να ποιανει και ο γειτονας που ειναι απεναντι ιντερνετ.εβαλα ενα tplink και το ριθμισα σαν repeater του access point.ως εδω καλα δεν ειναι ? απλα θελω να ρωτησω το εξης ,στο tplink δεν εχω βαλει static ip αλλα dhcp.απο που θα παρει ip αραγε?στο linksys εχω ενεργοποιημενο το dhcp kαι δινει ιp.θα παρει το tplink/θα κανει dhcp relay? και τελος στο tp link το ssid και το κλειδι κριπτογραφησης και το channel ειναι ιδια με του accesspoint . ετσι δεν πρεπει κανονικα ? ευχαριστω.
ippeas2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 εχω ενα accesspoint linksys μεσα στο σπιτι και θελω να ποιανει και ο γειτονας που ειναι απεναντι ιντερνετ.εβαλα ενα tplink και το ριθμισα σαν repeater του access point.ως εδω καλα δεν ειναι ? απλα θελω να ρωτησω το εξης ,στο tplink δεν εχω βαλει static ip αλλα dhcp.απο που θα παρει ip αραγε?στο linksys εχω ενεργοποιημενο το dhcp kαι δινει ιp.θα παρει το tplink/θα κανει dhcp relay? και τελος στο tp link το ssid και το κλειδι κριπτογραφησης και το channel ειναι ιδια με του accesspoint . ετσι δεν πρεπει κανονικα ? ευχαριστω. To tp-link αν υποστηρίζει την επιλογή repeater κάπου θα δεις πως υπάρχει επιλογή για να βρεις το ασύρματο δίκτυο. Κάνει σάρωση όλων των δικτύων που βρίσκει.ΕΚΕΙ πρέπει να το επιλέξεις και απο μόνο του θα πάρει το ssid + mac. Το dhcp νομίζω πρέπει να είναι απενεργοποιημένο στο tp-link μια και δεν θες τίποτα άλλο απο την αναμετάδοση του σήματός σου. Σε εμένα έπαιξε όταν το είχα κάνει αλλά θυμάμαι πως στο αλλο μηχάνημα (του γείτοναι στην προκειμένη) είχα βάλει καρφωτή διεύθυνση. Το κλειδί κρυπτογράφησης ΝΑΙ πρέπει να είναι τα ίδια. Δώσε προσοχή στο wep wap κτλ.Νομίζω πως μόνο με μερικά είδη ασφάλειας (πχ wap) το κάνει αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος. Κοίταξέ το. και κάτι σημάντικο: Μην τρέχεις κάθε φορά στον υπολογιστή να δεις αν έχει δίκτυο παρά κοίτα στο status αν κινούνται πακέτα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 απλα θελω να ρωτησω το εξης ,στο tplink δεν εχω βαλει static ip αλλα dhcp.απο που θα παρει ip αραγε?στο linksys εχω ενεργοποιημενο το dhcp kαι δινει ιp Για ποιο λογο δεν εβαλες static στο tplink?
localy Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 δεν εβαλα static ip γιατι θεωρησα οτι θα παρει διευτθυνση απο το root access point ,αλλα δεν ξερω αν γινεται,μαλλον οχι ε? kai ip πρεπει να του βαλω απο το ιδιο το subnet λογικα ε? ναι .
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 δεν εβαλα static ip γιατι θεωρησα οτι θα παρει διευτθυνση απο το root access point ,αλλα δεν ξερω αν γινεται,μαλλον οχι ε? kai ip πρεπει να του βαλω απο το ιδιο το subnet λογικα ε? ναι . Yeap.Static ip του ιδιου subnet.
localy Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 ok και οσο αφορα το channel θα πρεπει να ειναι το ιδιο με το root access point ι δεν παιζει ρολο?
manosmod Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 αν μπορεις πες μας πιο ακριβως tplink εβαλες kai an τελικα σου δουλεψε σταθερα γιατι σε μια δικη μου περιπτωση με αλλο repeater η συνδεση ηταν πολυ ασταθης..
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 ok και οσο αφορα το channel θα πρεπει να ειναι το ιδιο με το root access point ι δεν παιζει ρολο? Ιδιο channel με το access point.
localy Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 θα το κανω σημερα και θα ενημερωσω! ευχαριστω παιδια
localy Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 θα το κανω σημερα και θα ενημερωσω! ευχαριστω παιδια
gastone_gr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 ΦΙλε localy ειναι ετσι οπως στα ειπε ο φιλος ippeas2010 (εχω κι εγω το TL-WA801ND της TP-LINK ως REPEATER) Θα κανεις search για το δικτυο σου θα πατησεις connect και θα σου βαλει αυτοματα την mac. Οσον αφορα το κλειδι εγω εχω WPA/PSK AES στον πομπο (TP-LINK TL-WR1043ND) και παιζει κανονικα χωρις προβλημα. Καναλια και τετοια δεν θα σου ζητησει, παιρνει αυτοματα του πομπου. Το DHCP θα πρεπει να το απενεργοποιησεις στο REPEATER ωστε διευθυνσιοδοτηση να κανει ο πομπος σου (φανταζομαι εκει το εχεις ενεργοποιημενο) αλλα καλα θα ηταν να βαλεις στο REPEATER static ip οχι για κανεναν αλλο λογο αλλα για να ξερεις σε ποια διευθυνση θα πας για να τον ρυθμισεις και να μην ψαχνεις καθε φορα τι ip εχει για να συνδεθεις πανω του.... Φιλε manosmod εμενα μου λειτουργει αψογα χωρις διακοπες σε μια αποσταση 350μ το ενα απο το αλλο εχοντας αντικαταστησει την μια απο τις κεραιες του καθενος με εξωτερικη αλλα και στα πειραματα που εκανα ρυθμιζοντας το στο σπιτι δουλεψε απροσκοπτα.
gastone_gr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 ΦΙλε localy ειναι ετσι οπως στα ειπε ο φιλος ippeas2010 (εχω κι εγω το TL-WA801ND της TP-LINK ως REPEATER) Θα κανεις search για το δικτυο σου θα πατησεις connect και θα σου βαλει αυτοματα την mac. Οσον αφορα το κλειδι εγω εχω WPA/PSK AES στον πομπο (TP-LINK TL-WR1043ND) και παιζει κανονικα χωρις προβλημα. Καναλια και τετοια δεν θα σου ζητησει, παιρνει αυτοματα του πομπου. Το DHCP θα πρεπει να το απενεργοποιησεις στο REPEATER ωστε διευθυνσιοδοτηση να κανει ο πομπος σου (φανταζομαι εκει το εχεις ενεργοποιημενο) αλλα καλα θα ηταν να βαλεις στο REPEATER static ip οχι για κανεναν αλλο λογο αλλα για να ξερεις σε ποια διευθυνση θα πας για να τον ρυθμισεις και να μην ψαχνεις καθε φορα τι ip εχει για να συνδεθεις πανω του.... Φιλε manosmod εμενα μου λειτουργει αψογα χωρις διακοπες σε μια αποσταση 350μ το ενα απο το αλλο εχοντας αντικαταστησει την μια απο τις κεραιες του καθενος με εξωτερικη αλλα και στα πειραματα που εκανα ρυθμιζοντας το στο σπιτι δουλεψε απροσκοπτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.