kurkosdr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μπορείς να βρεις Windows builds για την 2.5.3 εδώ: http://avidemux.razorbyte.com.au/ Παντως βρε parsifal, απορια το εχω γιατι δινεις links προς κατι αγνωστα sites, και οχι προς τα επισημα sourceforge και berlios. Οπως και να χει, αλλιως ειναι να σου λεει καποιος να κατεβασεις απο το sourceforge και αλλιως απο ενα site που δεν το εχεις ξανακουσει. Εντελως φιλικα το λεω, εννοειται. Ξαναποσταρω τα links για download: Avidemux 2.5.3 !! Installer (11MB) Zip αρχειο (17ΜΒ) VirtualDubΕλληνικά. Χωρις παρεξηγηση, αλλα το virtualdub εχει πλεον θεση στο μουσειο πληροφορικης και οχι στον σκληρο μας, αφου ειναι unmaintained (δηλαδη δεν εξελισεται πλεον) εδω και χρονια. Αφηστε λοιπον αυτο το φτωχο πλην τιμιο προγραμματακι να πεθανει με την ησυχια του, και πατε στο avidemux.
kurkosdr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μπορείς να βρεις Windows builds για την 2.5.3 εδώ: http://avidemux.razorbyte.com.au/ Παντως βρε parsifal, απορια το εχω γιατι δινεις links προς κατι αγνωστα sites, και οχι προς τα επισημα sourceforge και berlios. Οπως και να χει, αλλιως ειναι να σου λεει καποιος να κατεβασεις απο το sourceforge και αλλιως απο ενα site που δεν το εχεις ξανακουσει. Εντελως φιλικα το λεω, εννοειται. Ξαναποσταρω τα links για download: Avidemux 2.5.3 !! Installer (11MB) Zip αρχειο (17ΜΒ) VirtualDubΕλληνικά. Χωρις παρεξηγηση, αλλα το virtualdub εχει πλεον θεση στο μουσειο πληροφορικης και οχι στον σκληρο μας, αφου ειναι unmaintained (δηλαδη δεν εξελισεται πλεον) εδω και χρονια. Αφηστε λοιπον αυτο το φτωχο πλην τιμιο προγραμματακι να πεθανει με την ησυχια του, και πατε στο avidemux.
parsifal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Παντως βρε parsifal, απορια το εχω γιατι δινεις links προς κατι αγνωστα sites, και οχι προς τα επισημα sourceforge και berlios. Οπως και να χει, αλλιως ειναι να σου λεει καποιος να κατεβασεις απο το sourceforge και αλλιως απο ενα site που δεν το εχεις ξανακουσει. Εντελως φιλικα το λεω, εννοειται. Το συγκεκριμένο site είναι (ή θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι) πολύ γνωστό στους χρήστες Avidemux, γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό αναφερόταν και στην ίδια τη download page του επίσημου Avidemux site. Επίσης, στο σχετικό άρθρο στο Wiki αναφέρω πρώτα-πρώτα το επίσημο site και μετά και το σκεπτικό υπό το οποίο θα ενδιέφερε κάποιον να εγκαταστήσει ένα «ανεπίσημο» SVN build από το περί ου ο λόγος site έναντι των Milestone builds που δίνονται στο SourceForge. Είναι η ίδια ακριβώς περίπτωση με τα MPC-HC builds στο xvidvideo.ru, για τα οποία είχες εκφράσει την ίδια απορία παλαιότερα (και είχα εξηγήσει πάλι το σκεπτικό). Χωρις παρεξηγηση, αλλα το virtualdub εχει πλεον θεση στο μουσειο πληροφορικης και οχι στον σκληρο μας, αφου ειναι unmaintained (δηλαδη δεν εξελισεται πλεον) εδω και χρονια. Αφηστε λοιπον αυτο το φτωχο πλην τιμιο προγραμματακι να πεθανει με την ησυχια του, και πατε στο avidemux. Σίγουρα το μπερδεύεις με το VirtualDubMod. Το VirtualDub συνεχίζει να αναπτύσσεται κανονικότατα: http://sourceforge.net/projects/virtualdub/files/
kurkosdr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Το συγκεκριμένο site είναι (ή θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι) πολύ γνωστό στους χρήστες Avidemux, γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό αναφερόταν και στην ίδια τη download page του επίσημου Avidemux site. Επίσης, στο σχετικό άρθρο στο Wiki αναφέρω πρώτα-πρώτα το επίσημο site και μετά και το σκεπτικό υπό το οποίο θα ενδιέφερε κάποιον να εγκαταστήσει ένα «ανεπίσημο» SVN build από το περί ου ο λόγος site έναντι των Milestone builds που δίνονται στο SourceForge. Είναι η ίδια ακριβώς περίπτωση με τα MPC-HC builds στο xvidvideo.ru, για τα οποία είχες εκφράσει την ίδια απορία παλαιότερα (και είχα εξηγήσει πάλι το σκεπτικό). Οκ τώρα κατάλαβα. Απλά δεν είχα προσέξει ότι υπήρχε τέτοιο site για το avidemux, και υπεθεσα ότι θα είναι κανα site με downloads τυπου brothersoft (δεν άνοιγε το λινκ την ώρα που έκανα το πρώτο ποστ, οπότε δεν μπορούσα να δω τι ειδους site ήταν). I stand corrected. Σίγουρα το μπερδεύεις με το VirtualDubMod. Το VirtualDub συνεχίζει να αναπτύσσεται κανονικότατα: http://sourceforge.net/projects/virtualdub/files/ Το VirtualDub (όχι το mod) δεν είναι αυτό που από μόνο του δεν ανοίγει τίποτα και θέλει codecs περασμένους στο σύστημα; Επίσης πολύ μουσειακό φαίνεται πλέον, καλύτερα το avidemux
parsifal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Το VirtualDub (όχι το mod) δεν είναι αυτό που από μόνο του δεν ανοίγει τίποτα και θέλει codecs περασμένους στο σύστημα; Ναι, χρησιμοποιεί τους VfW codecs που υπάρχουν στο σύστημα για να ανοίξει videos. Άλλη λογική σε σχέση με τα all-inclusive προγράμματα τύπου Avidemux, VLC κλπ. Επίσης πολύ μουσειακό φαίνεται πλέον, καλύτερα το avidemux Για κόψιμο-ράψιμο μόνο που αποτελεί το θέμα του παρόντος thread, θα συμφωνήσω. Για φιλτράρισμα και encoding όμως, δεν παύει να είναι πολύ αξιόλογο πρόγραμμα: Πάρα πολλές ρυθμίσεις και tweaking Πολλά διαθέσιμα built-in και 3rd party φίλτρα, τα περισσότερα από τα οποία αν δεν κάνω λάθος είναι και πιο γρήγορα από τα αντίστοιχα του Avidemux Μπορεί να ανοίξει άμεσα Avisynth scripts. Και στο Avidemux γίνεται, αλλά όχι τόσο straighforward Κάνει και video capture (άλλος πακτωλός ρυθμίσεων και customization εκεί) Δε θα πεθάνει τόσο εύκολα το VirtualDub. Αλλά για αρχάριους χρήστες, επαναλαμβάνω, συμφωνώ ότι το Avidemux είναι ο,τι πρέπει: Δεν χρειάζεται να ψάχνονται με codecs, ανοίγει και σώζει σε ένα σωρό containers πλην AVI (και το VirtualDub μπορεί μεν, μέσω input plugins, αλλά μη απωλεστικό κόψιμο-ράψιμο μόνο σε AVI input/output υποστηρίζεται). Αυτοί είναι και οι λόγοι που επέλεξα το Avidemux για τον σχετικό HOWTO και παραπέμπω σε αυτό όταν γίνονται παρόμοιες ερωτήσεις.
barbamar Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Χωρις παρεξηγηση, αλλα το virtualdub εχει πλεον θεση στο μουσειο πληροφορικης και οχι στον σκληρο μας, αφου ειναι unmaintained (δηλαδη δεν εξελισεται πλεον) εδω και χρονια. Αφηστε λοιπον αυτο το φτωχο πλην τιμιο προγραμματακι να πεθανει με την ησυχια του, και πατε στο avidemux. You can't teach an old dog new tricks...Ελληνικά.-------------
insomnian Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Το κατεβασα το avidemux. Μου φορτωσε τη mpg ταινια αλλα δε μπορω να μετακινησω τον κερσορα οπου θελω, μονο απ την αρχη παιζει... η δε φωνη δεν συμβαδιζει με την εικονα. Πως κοβω?
parsifal Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Το κατεβασα το avidemux. Μου φορτωσε τη mpg ταινια αλλα δε μπορω να μετακινησω τον κερσορα οπου θελω, μονο απ την αρχη παιζει... Αν εισάγεις απευθείας τιμές (frame ή χρόνου) στα δύο κουτάκια στο κάτω αριστέρο μέρος του παραθύρου; η δε φωνη δεν συμβαδιζει με την εικονα. Μη σε απασχολεί αυτό, συμβαίνει μερικές φορές, ιδίως σε αρχεία πολύ υψηλής ανάλυσης που είναι απαιτητικά από τον επεξεργαστή. Δε σημαίνει ότι όταν ολοκληρώσεις το κόψιμο, το φαινόμενο αυτό θα μεταφερθεί στο τελικό σου αποτέλεσμα. Πως κοβω? Το διάβασες το άρθρο που σε παρέπεμψα; Νομίζω πως τα περιγράφω αρκετά απλά, έχω βάλει και screenshots κλπ. Σε ποιο σημείο κόλλησες;
insomnian Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Ξαναδιαβασα το thread και δεν ειδα καπου να με παραμπεμπεις σε αρθρο. Οπως και ναχει εγω θελω μόνο να αφαιρεσω μια σκηνη απο ενα mpg αρχειο, δεν θελω να κανω επεξεργασιες. Υπαρχει καποιο απλο προγραμματακι να κανω αυτη δουλεια και να ξεμπερδευω χωρις να χρειαζεται να διαβαζω αρθρα και περιπλοκες οδηγιες?
parsifal Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Στο σχετικό άρθρο για κόψιμο-ράψιμο αρχείων που υπάρχει στο Insomnia Wiki: Κόψιμο-ράψιμο αρχείων video με δωρεάν λογισμικό Επίσης: γιατί τόσο συγκεκαλυμμένη επιθετικότητα στις απαντήσεις σου; Κι εδώ και σε άλλα θέματα που συμμετέχεις το έχω παρατηρήσει. Π.χ., ο συγκαταβατικός τόνος «χωρίς να χρειάζεται να διαβάζω άρθρα και περίπλοκες οδηγίες». Αφού δεν το διάβασες το άρθρο, πώς γνωρίζεις ότι έχει περίπλοκες οδηγίες; Τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ δεν είμαστε εχθροί σου, μην είσαι τόσο ακατάδεκτος.
insomnian Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δεν υπαρχει καμμια... "συγκεκαλυμμένη επιθετικότητα". Μην μιλας εκ μερους "υπολοιπων μελων του φορουμ", δε νομιζω να εισαι αντιπροσωπος τους. Οταν λεω οτι θελω ενα απλο προγραμμα να κανω τη δουλεια μου χωρις οδηγιες ειμαι πολυ σαφης, δε χρειαζεται να ενοχλεισαι.
TheELF Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δεν υπαρχει καμμια... "συγκεκαλυμμένη επιθετικότητα". Μην μιλας εκ μερους "υπολοιπων μελων του φορουμ", δε νομιζω να εισαι αντιπροσωπος τους.Οταν λεω οτι θελω ενα απλο προγραμμα να κανω τη δουλεια μου χωρις οδηγιες ειμαι πολυ σαφης, δε χρειαζεται να ενοχλεισαι. Το ξέρεις όμος ότι ο όρος "Super moderator" δεν είναι κάτι αυθαίρετο,αλλά ότι όντος τα παιδιά είναι οι mod του insomnia έτσι;οπότε μια χαρά αντιπρόσωπος είναι. Το να αφαιρέσεις μια σκηνή,θες δεν θες,είναι επεξεργασία και ο τρόπος που σου υπόδειξε ο parsifal είναι ο ποιο απλός (βασικά αυτός είναι παντού,αλλά το πρόγραμμα είναι απλό και εύκολο)και γενικά ο parsifal είναι κορυφή σε αυτά τα ζητήματα. Οταν λεω οτι θελω ενα απλο προγραμμα να κανω τη δουλεια μου χωρις οδηγιες ειμαι πολυ σαφης, δε χρειαζεται να ενοχλεισαι Ε,περίμενε 5-10 χρόνια ακόμα να έχουν βγεί οι υπολογιστές με αναγνώριση φωνής να γίνονται όλα εύκολα.
insomnian Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Το διαβασα το λινκ με τις οδηγιες, πραγματικα πολυ πολυπλοκο, εγω βασικα θελω απλα να κοψω μια σκηνη. Θα την ειχα κανει ευκολα με τη δουλεια με το WMM που χρησιμοποιω για επεξεγασια video, αλλα ειναι πολυ μεγαλο το αρχειο κα δεν μπορει να το ανεβασει. Ξερεις καποιο αλλο προγραμμα? Για τον parsifal, δεν καταλαβα οτι ειναι super mod, παντως δεν υπαρχει τιποτα συγκεκαλυμενο απ τη πλευρα μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.