Προς το περιεχόμενο

ποιοτική εγκατάσταση ασύρματου εξοπλισμού

ippeas2010

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Για να μπορώ να έχω καλή ποιότητα βιντεο και φωνή θα πρέπει να έχω καλό QOS από ότι διάβασα. Παίζει ρόλο και το μόντεμ;

Το skype τι bandwith τρώει;

Σε τοπικό δίκτυο θα ξέχναγα τελείως το skype. Από την στιγμή που θες να μιλάνε μεταξύ τους, χρησιμοποιείς το Netmeeting (μόνο από υπολογιστή δυστυχώς) ή στήνεις έναν SIP server για VoIP επικοινωνία.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια !!

απορίες...

1)είχα διαβάσει πως όταν δύο υπολογιστές στέλνουν αρχεία μέσω skype και βρίσκονται σε τοπικό δίκτυο καταναλώνουν το bandwith του τοπικού δικτύου. Ισχύει και για την ομιλία;

2) Sip server?? μου ακούγεται πάρα πολύ καλό.

Τι προτείνουμε όμως σε έναν άσχετο από sip server???? ότι πιο εύκολο τόσο το καλύτερο. Οι γνώσεις στο θέμα περιορίζονται στο σετάρισμα μερικών sip adaptor και στο spa941. ( χωρίς αγγλικά )

3)Για client έχω δοκιμάσει το nanostation m2 το οποίο έχει καλή ευαισθησία. Σκεφτόμουν όμως κάτι το οποίο θα είναι ίσως καλύτερο με λίγα ευρώ παραπάνω. Σκεφτόμουν σοβαρά στου συνδεόμενους να πρότεινα το Ubiquity NanoBridge M2 Airmax http://linkshop.gr/shop/index.php?target=products&product_id=632 μια και είναι πιο κατευθυντική κεραία από το nanostation και στοιχίζει λίγα ευρώ παραπάνω. + ότι με ενδιαφέρει ένα συγκεκριμένο σημείο κι όχι οποιοδήποτε διπλανό. Το nanostation σε ping θέλει 2,36 το πρώτο πακέτο και τα υπόλοιπα 0,36. Τι προτείνεται για την κεραία;

4) με τα ρούτερ βλέπεις ποιοι είναι συνδεδεμένοι στο περίπου. Δεν είναι πάντα αληθινά τα στοιχεία και live. Δηλαδή για να δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα.. είχα συνδεθεί με το laptop και αποσυνδέθηκα μετά από λίγη ώρα. Παρ΄όλο που ήμουν σε άλλον υπολογιστή και το λαπτοπ ήταν δίπλα μου κλεισμένο στην βαλίτσα του στο web interface του ρουτερ έδειχνε πως είναι συνδεδεμένο ακόμα. Τι κάνω για να έχω live αποτελέσματα ;; και το καλύτερο από όλα να έχω και bandwith του καθενός.Αυτό θα είναι τρομερό.

Ενημέρωση:

έχω ήδη στήσει το rocket m2 με πολύ καλά αποτελέσματα έως ώρας. Οι μοίρες της κεραίες ίσως είναι και περισσότερες από 120 στην πράξη. Μερικές δοκιμές ακόμα θα μου το επιβεβαιώσουν αλλά γενικά όλα δουλεύουν καλά. Το θέμα που προέκυψε ήταν πως όταν πήγαινα να συνδεθώ μου έβγαζε σφάλμα. Αυτό συνέβαινε διότι είχα ενεργοποιημένο το airmax. Αυτά τα λέω για να έχουν ενημέρωση και μελλοντικοί χρήστες τέτοιων μηχανημάτων. Επίσης για κάποιον που δεν θέλει να κατασκευάσει κάτι πιο οικονομικό καλό θα ήταν να ακολουθήσει την συνδεσμολογία μου με το αρχικό δίκτυο.

Περιμένω τις προτάσεις σας....και κάποια στιγμή που θα είναι συνδεδεμένοι πολλοί θα πάρω και φωτογραφίες της οθόνης μου για να δείτε κι εσείς τι έκανα - κάνατε !

Δημοσ.

1)Δεν το έχω δοκιμάσει, ανταλλαγή μέσω skype μέσα σε τοπικό δίκτυο.

-από τοπικό δίκτυο με explorer η ftp server μια χαρά γίνεται ανεξάρτητος μέσου μετάδοσης(ενσύρματου-ασύρματου-ιντερνέτ vpn).

2)Για client καλό είναι το m2 αλλά αν αξιοποιήσεις και την δεύτερη lan που έχει, το Ubiquity NanoBridge M2 είναι σαφώς καλύτερο στο σήμα από το M2 λόγω κεραίας πιάτου 18dbi(40cm x 40cm x 24cm) και έχει ιδία cpu dual pollarity κλπ, δοκίμασε το είναι καλό, έπρεπε να στο πρωτινά από πριν. Έχει max μέχρι 10ΜBytes/sec στο 100%.

-Ποτέ μην βάζεις οποιαδήποτε συσκευή στο max Output Power Πχ 27dbi βαλτη 2-3dbi και λιγότερο.

-Για καλό σημάδεμα χρησιμοποιείσαι το google maps.

3)Το AirControl™ έχει κάποιες δυνατότητες που σου δείχνει για τους συνδεόμενους, προσπάθησα να το εγκαταστήσω ήθελε java κλπ για να τρέξει δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει.

4) Πολύ καλή επιλογή το rocket m2 + 120 μοιρών sector, Το airmax ίσως θέλει να το έχεις σε (εσύ access point wds / station Wds mode συνδεόμενοι) αν δεν σε νιαζει η μέγιστη ταχύτητα βάλε 20Μhz η λιγότερο Channel Width για καλύτερο σήμα(δοκιμαστικά).

Θα δοκιμάσω υπό πιες προϋποθέσεις λειτουργεί το airmax γιατί έχω 2 X Nanostation M5.

-Σημασία έχει να στήνουμε ένα καλό δίκτυο(ubnt) και όχι φτηνιάρικο που να πέφτει συνεχεία η σύνδεση δεν είναι και απαγορευτικό το κόστος οπός τύπου cisco router's κλπ.

Δημοσ.

Δοκίμασα το airmax λειτουργεί άψογα με station wds/access point wds mode, για λόγους ασφαλείας όπως έχει πει ο υπεύθυνος της εταιρίας δεν είναι συμβατό το WDS με άλλες συσκευές άλλης εταιρίας παρά μόνο με την σειρά Μimo της ίδιας εταιρίας.

Αν θες να βάλεις και άλλης μάρκας συσκευές μην βάλεις το airmax, το δοκίμασα με ένα λαπτοπ που εχει 2,4G/5Ghz intel wifi και δεν εμπενε με airmax on.

Το Traffic Shaping μπορείς να το βάλεις και από το Ubnt αν θες να περιορίσεις την κίνηση από και προς εσένα αλλά αυτό καλύτερα να το βάλεις ψηλά 20mbit ανάλογα με την ταχύτητα πιάνουν οι συνδεόμενοι(ubnt speedtest) για να έχεις γρήγορο τοπικό δίκτυο και περιορισμό της ταχύτητας ιντερνέτ από το tplink για να μην υπερφορτώνεται στα 2Mbit(download) 0,2Mbit(upload)/χρήστη.

Μια καλή/φθηνή γέφυρα ειναι NanoStation LOCO M2 για τους κοντινούς συνδεόμενους(1ΚΜ).

Δημοσ.

Γεια χαρά!

Τώρα έχω ήδη πάρει το nanostation και μέχρι να μου το πάρει κάποιος για να κάνω την επόμενη αγορά θα περιμένω. Οπωσδήποτε όμως θα πάρω και την nanobridge μιας και την εγκρίνεις κι εσύ!

Τελικά δεν θα βάλω το access point wds αφού όλοι οι συνδεόμενοι δεν είναι της ίδιας εταιρίας. Μην ξεχνάς πως συνδέονται κι άλλοι από όσο ξέρω που είναι απλά περαστικοί. Θέλω να μπορεί ο οποιοσδήποτε να συνδεθεί με τον λαπτοπ του, δεν το συζητώ.

Το θέμα μου; έχω δώσει ένα όνομα ssid και διεύθυνση 190.191.192.χ και το rocketM2 συνδέεται στο modem-router..Παίζουν όλα τέλεια!

Εχθές έπρεπε να βάλω όμως ξεχωριστό router tp-link TL-WR1043ND το οποίο αγόρασα για να μην δίνω την δυνατότητας στους τεμπέλιδες να ασχοληθούν με το username - password της συσκευής μου και να φτιάξω κάποια στιγμή τις ώρες πρόσβασης. Οπότε πάω να το στήσω και βάζω το τελικό όνομα ssid (το άλλο το είχα δοκιμαστικά) αλλάζω το κανάλι σε 2 (πριν είχα το 1) και διεύθυνση 200.201.202.χ. Το δοκιμάζω αν συνδέομαι με το λάπτοπ όλα καλά. Προσπαθώ μετά από λίγα λεπτά να μπω στο web interface...τίποτα...παράξενο λέω..αφού δεν κούνησα τίποτα. Βγάζω την πρίζα όλων των μηχανημάτων, την ξαναβάζω και μπήκε κανονικά μετά.Παράξενο....φεύγω όμως γιατί δεν είχα χρόνο. Σήμερα με κάλεσε κάποιος που έχει πολύ καλό σήμα και μου λέει πως αργεί να μπει...δεν παίρνει κανάλι (μου δίνει το 0 )και δεν μπαίνει στο διαδίκτυο...παρόλο που σε άλλο ασύρματο δίκτυο μπορεί και μπαίνει.τι να πω...δεν θέλω να πιστέψω πως θα πάει κάτι στραβά σε μόνιμη βάση και πως θα είναι περιστασιακό.

Να έχω κάνει πατάτα με την static ip του ρούτερ που παίρνει από το μόντεμ?

Να φταίει η διεύθυνση που δίνω για dhcp;

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Δημοσ.

Mην πλήττεις, ψηλά το κεφάλι. :-D

Κάποιες σημαντικές ακόμα ρυθμίσεις είναι στο network setup, στα WAN settings πρέπει να βάλεις router mode και όχι bridge mode, να ορίσεις dhcp server, enable nat. έτσι το έχω ρυθμίσει εγώ και λειτουργεί ρολόι σαν ένα οικιακό router.

το APoint ubnt lan Ip address έχει 2.0.0.1, wan ip address 192.168.1.107 την έχει δώσει το internet router εννοείται μπορείς να βάλεις και static.

Ο dhcp server είναι σχεδόν ατελείωτος.... υποστηρίζει μέχρι 16,7 εκατομμύρια διευθύνσεις IP όπως το έχω φτιάξει με netmask 255.0.0.0 (A class)

LAN NETWORK SETTINGS έχω βάλει να παίρνει από τον dhcp server του router η οπού αλλού είναι συνδεδεμένο.

Όταν συνδέομαι πάνω στο ACCESS POINT το pc μου παίρνει αυτόματη διεύθυνση Ip 2.0.0.64 mask 255.0.0.0 (gateway/dns/dhcp 2.0.0.1)

post-60768-129063136628_thumb.jpg

Δημοσ.
Όταν συνδέομαι πάνω στο ACCESS POINT το pc μου παίρνει αυτόματη διεύθυνση Ip 2.0.0.64 mask 255.0.0.0 (gateway/dns/dhcp 2.0.0.1)

ΤΕΛΕΙΑ! Πολύ χρήσιμες οι οδηγίες σου! όμως...αν κάποιος χτυπήσει την διεύθυνση 2.0.0.1 στον περιηγητή του τι γίνετε; Του λέει να δώσει όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης; Γιατί εγώ θέλω να το αποφύγω με ένα μικρό κολπάκι που έχει το tp-link. Μπορούν να μπούν στο web interface μόνο οι συσκευές που έχεις ορίσει με mac. Επίσης έλεγα dhcp να δίνει το ρουτερ tp-link κι όχι το rocketM2 για να μοιράζονται τις δουλειές..από προηγούμενη εμπειρία μου.

Περιμένω πως και πως νέα σου γιατί σήμερα έχω χρόνο και με βλέπω όλη μέρα εκεί!ήδη ξεκινάω...

Δημοσ.

Δεν βρήκα άλλο τρόπο για δημιουργία δικτύου router mode&dhcp server είναι απαραίτητα για να παίρνουν δίκτυο οι συνδεόμενοι H/Y.

Aν βάλεις σκέτο bridge mode μπορείς να έχεις μονό 1 Η/Υ η 1 ΑΡoint κάθε φορά.... Ταυτόχρονα μόνο με (router mode&dhcp server * photo προηγούμενού ποστ) και φυσικά διαφορετική IP στην WAN από του υπολοίπου δικτύου για να μην συγκρούεται.

Δοκίμασε το και μονό σου....

Ναι το 2.0.0.1 είναι η διεύθυνση του UBNT, μπορείς να προστατευτείς βάζοντας διαφορετικό κωδικό από του εργοστασιακού και στο ίντερνετ router. Πες πως είσαι σε κάποιος συνδεόμενο και θες να logaρεις για να δεις κάποιες ρυθμίσεις αν έχεις μπλοκάρει της άλλες mac adderess δεν μπορείς να μπεις....

Αν είναι λειτουργική η λύση που προτείνεις(dhcp server tplink για διευκόλυνση του rocket) τότε καντο έτσι, αν και δεν νομίζω ότι σου τρώει πόρους ο dhcp server αλλά η πολύ κίνηση τρώει τους πόρους.

Δημοσ.

Δοκίμασε αυτές τις ρυθμίσεις, μπορεί να έχεις μέχρι 30 Η/Υ συνδεόμενους.

Στο LAN Network Settings dhcp για να παίρνει από το tp-link IP, DHCP Fallback IP: μπορείς να αφήσεις το εργοστασιακό 192.168.1.20.

Αλλάζεις όλους του εργοστασιακούς κωδικούς με δικούς σου για να αποτρεπεις την πρόσβαση στο(internet router,ubnt, tp-link).

Οι αριθμοί είναι απλοποιημένοι καθαρά πρακτικούς λόγους δεν χρειάζεται να γραφείς πχ 193.125.133.1 καλύτερα ένα απλό 1.0.0.1-31/255.0.0.0 ανάλογα με τους χρηστές που θες να έχεις.

Το μενού μπορεί να σου φαίνεται λίγο διαφορετικό από το δικό σου είναι το beta2 V5.3.

post-60768-1290631397_thumb.jpg

post-60768-129063139779_thumb.jpg

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...